Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko U20
3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
Švédsko U20
Štvrtok 26.12.2013, 19:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pomer striel na bránu v celom zápase:
    Švajčiarsko U20 vs. Švédsko U20 – 33 vs. 36 (21:23:41)
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla pre diváka opäť veľmi pekný hokej, v ktorom sa však častejšie tešili Švédi, ktorí síce v 42. minúte ako prví inkasovali po vyrovnávajúcom góle od Herzoga v presilovej hre, no následne sa dostali do vedenia hneď v 43. minúte, keď presilovú hru využil Djoos a následne v 58. minúte rozhodol o triumfe troch koruniek Johnson.

    Švédi si po skvelom výkone v dnešnom zápase pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľčo Švajčiari ostávajú v tabuľke bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Po obrovskej chybe gólmana Danska, ktorý nedokázal vyhodiť puk podľa svojich predstáv sa do zakončenia v medzikruží dostal Herzog, no ten svojim bekhendom nedokázal vsietiť kontaktný gól.
     
    59:17
    Švédsky tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:11
    Švédi sa zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Tentokrát sa však po vyhodení puku zo svojho obranného pásma previnili zakázaným uvoľnením.
     
    58:56
    Fiala dobre zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Dansk videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    58:22
    Švajčiari hrajú v šestici bez gólmana Nyffelera a skúšajú teda absolútny vabank!
     
    58:22
    Verdikt hlavného rozhodcu je jasný! Gól neplatí, keďže gólman Dansk zachytil puk pod svojimi rukami ešte vo svojom bránkovisku.
     
    58:22
    Napokon sa však bude ešte telefonovať s videorozhodcom, či Simionova dorážka neskončila vo švédskej bráne!
     
    58:20
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po odrazenom puku od zadného mantinelu do prázdnej brány zakončoval Simion, no švédsky gólman sa po puku skvele hodil a zachytil ho ešte pred bránkovou čiarou!
     
    57:58
    Burakowsky chcel preveriť pozornosť gólmana Nyffelera dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no jeho bekhendové zakončenie napokon švajčiarský gólman zachytil na svojich betónoch.
     
    57:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi si necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny navýšili svoje vedenie v zápase na rozdiel dvoch gólov a pravdepodobne si týmto gólom vyhrali zápas. Wennberg vybojoval puk za švajčiarskou bránou, následne skvelou prihrávkou našiel ANDREASA JOHNSONA, ktorý pekným tečom pred gólmanom Nyffelerom poistil vedenie Švédska. Asistenciu si pripisuje Alexander Wennberg.
     
    56:24
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil strelu spoza ľavého kruhu od Fialu!
     
    55:49
    Švédska defenzíva je v týchto momentoch naozaj veľmi pozorná a tri korunky výrazne drží nad vodou aj gólman Dansk. Švajčiari však stále intenzívne útočia.
     
    55:16
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Fiala, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Danska, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    54:45
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát zachytil puk medzi svojimi betónmi po dobrej strele od Praplana z pravej strany.
     
    54:13
    Švajčiari hrali už v plnom počte, no tentokrát si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom na Rouillera odchádza sadnúť švédsky útočník Wallmark.

    Góly a asistencie: 6. Zangger (Fuchs), 9. Fiala (Praplan), 42. Herzog (Zangger) – 7. F. Forsberg, 9. Bengtsson (E. Karlsson), 18. Sundqvist (Forsberg), 43. Djoos (Burakowsky, Forsberg), 58. Johnson (Wennberg)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Rathgeb, Kreis, Rouiller, Frick, Jecker, Baltisberger, Paschoud – Sieber ("A"), Simion, Balmelli ("C") – Herzog, Zangger, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – J. Schmutz, Ma. Müller, Dünner.
    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg ("A"), Collberg ("A") – de la Rose, F. Forsberg, Sundqvist – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – E. Karlsson, A. Karlsson.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jevgenij Romasko (RUS) – Benoit Martineau (CAN), Fraser Mc Intyre (USA)