Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Česko U20
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA U20
Štvrtok 26.12.2013, 17:30 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil nám duel obhajcu titulu a musíme povedať, že tím USA jednoznačne dominoval v zápase a za obhajobou vykročil tou správnou nohou. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v domácom tíme Dominik Simon, v tíme hostí Stefan Matteau. Česká republika až v tretej tretine predviedla nebojácnu hru, škoda, až s veľkým rešpektom nastúpila na dnešný zápas. Turnaj len začína, do play – off šampionátu môže postačiť jeden jediný víťazný zápas. Pomerom striel 24:33 a výsledkom 1:5 končíme dnešný duel. Dobrý večer všetkým želá Vladimír Korduliak. (19:55:29)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Procházka ušiel s pukom, vystrelil z veľkej diaľky a minul bránku Gilliesa. Je po presilovke.
     
    59:28
    Domáci tím na kolotoči, uvidíme ešte jeden gól v zápase?
     
    59:10
    Němeček dostal dve minúty za seknutie, hostia dohrajú zápas vo výhode o jedného muža.
     
    58:42
    USA dohrávajú akciu v pásme domáceho tímu, k ohrozeniu Dolejša sa však nedostali a napokon domáci tím puk vyhadzuje von z pásma.
     
    58:26
    Kapitánom českého celku je skúsený obranca Petr Šidlík, ktorý už 3 sezóny oblieka dres kanadského tímu Victoriaville Tigre. V uplynulej sezóne bol jeho spoluhráčom slovenský útočník Dominik Rehák, ktorý sa však na toto podujatie v drese Slovenska nedostal.
     
    57:50
    USA dalo gól!
    VINCE HINOSTROZA dostal puk do brejku, naznačil pohyb vpravo Dolejšovi a z druhej strany mu puk zdvihol pod brvno! Krásny gól. Asistencie: Thomas DiPauli a Connor Carrick.
     
    57:21
    Procházka krásne usmernil puk pri bránkovisku po strele od modrej, Gillies šiel dole na ľad a puk zlikvidoval vo svojom výstroji.
     
    57:01
    Zakázané uvoľnenie USA, vrátime sa s pukom pred Gilliesa.
     
    56:43
    Vidíme rýchly hokej, hra sa prelieva zo strany na stranu, strely na bránku však nie.
     
    56:16
    Obe mužstvá hrajú s plným počtom hráčov.
     
    55:03
    Hartman sa na modrej zbavil Suláka, nakorčuľoval pred Dolejša a puk posiela mimo bránku na zadný mantinel.
     
    54:34
    Barber na dvakrát z ľavej strany neprekonal Dolejša, prvý jeho pokus gólman vyrazil a druhý v pokľaku na ľad zlikvidoval.
     
    54:16
    Carrick dostal dve minúty za krosček a Simon zbytočne dve minúty za seknutie. Hráme štyria proti štyrom.
     
    53:50
    Domáci opäť chybovali, Faksa sa nechal vyškoliť od Eichela, ktorý puk vybojoval, videli sme aj tri strely hráčov hostí, no Dolejš dvakrát zasahovať nemusel a jednu strelu efektne vyrazil.
     
    53:07
    Hartman pohotovo vystrelil a videli sme opečiatkovanú žrď, Dolejš už bol prekonaný, Hartman sa však radovať nemôže!
     
    52:57
    Nepríjemný puk nahadzovaný od červenej, Dolejš vykorčuľoval, puk nemal šancu pred ním poskočiť a pekne ho prikryl pod svoju rukavicu.
     
    52:13
    Barber vystrelil z ľavej strany, puk preskočil Dolejša a dostal sa na druhú stranu na voľného O´Regana, ktorý puk prehodil ponad prázdnu Dolejšovu bránku!

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 46. Plutnar (Kampf, Kaše) – 2. Barber (Grzelcyk, Kerdiles), 3. Butcher (Eichel, Hartman), 30. Fasching (Copp), 38. Slavin (Shore), 58. Hinostroza (DiPauli, Carrick)


    Česko U20: Dolejš (Langhammer) – Sulák, Plutnar, Šidlík (C), Marcel, Němeček, Koštálek – Pastrňák, Faksa, Volek (A) – Zacha, Simon (A), Procházka – Kampf, Vrána, Kaše – Sedláček, Tomeček, Zdráhal
    USA U20: Gillies (Stolarz) – Skjei, Carrick, Butcher, Santini, McCoshen, Grzelcyk (A), Slavin, Hinostroza – O´Regan, Barber (C), Kerdiles – Eichel, Erne, Hartman – Copp (A), Fasching, Matteau – DiPauli, Shore, Stepan

    Rozhodca: Stricker, Wiegand (oba SUI) – Kowert (GER), Müller (SUI)