Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Nemecko U20
2:7 (2:4, 0:2, 0:1)
Kanada U20
Štvrtok 26.12.2013, 13:35 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je na konci, stav stretnutia 7:2 pre Kanadu po koncerte Anthonyho Manthu, ktorý strelil hattrick. Ďalej sa presadili Anderson, Horvat, Reinhart a Petan, dve asistencie zaznamenal Drouin s McDavidom. Na druhej strane strieľali góly Saeftel, ktorý otváral strelecký účet MSJ 2014 a Moser, ktorý vyrovnával v 16. minúte na 2:2. Plný počet bodov teda pre Kanadu, Nemecko sa ale za svoj výkon hanbiť nemusí. Držme našim zajtra v ich vzájomnom zápase palce. Ja ďakujem za pozornosť, dopísania priatelia. (15:51:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Ešte posledný útok vedený Horvatom, na ľade aj McDavid, ktorý dnes zanechal dobrý dojem.
     
    59:16
    Pri puku Kanada a Laughton, ktorý sa snažil dorážať po dobrej strele z pravého kruhu, neúspešne.
     
    58:31
    Zápas sa pomaly chýli ku koncu, no na ľade to tak nevyzerá. Hrá sa zo strany na stranu, strieľa sa jedna radosť, aj keď už nie je o čo hrať.
     
    57:39
    Nemcom v posledných minútach nemožno odoprieť snahu,Kanada je však jasne lepšia. Morrisseyova strela z ľavého kruhu skončila len u Cuppera!
     
    56:41
    Chíľami ani Cupper nevedel, kde je puk, hrá sa poriadne rýchly hokej, dokonca aj Nemecko pohrozilo počas oslabenia, opäť! Patersonov betón bol na mieste, aby posunul puk mimo nebezpečenstva.
     
    56:00
    Laub sa rozhodol zaútočiť aj v štyroch, črtalo sa prečíslenie, no akosi sa Lauv pozabudol, a tak z toho šanca byť nemohla, len odovzdaný puk.
     
    55:44
    Puk po McDavidovej šanci len na ochrannej sieti, Reihart mu to tam dobre hodil po Ekbladovej prihrávke od modrej.
     
    55:25
    Kanada stále v pásme, aktivita im vynútila presilovku, hákovanie a Palausch.
     
    54:49
    Mantha si brúsil zuby na štvrtý gól v zápase, no Drouin mu neprihral presne na hokejku, pre Cuppera to už potom bola hračka.
     
    54:27
    K zákroku sa dostal aj Paterson, no ani teraz to nebolo bez provokácii, Kanaďania provokujú a Nemci sa len tak nedajú!
     
    53:02
    Hneď po buly sa dostal do šance Anderson, ktorý bol tiež zovretý rukami silných bekov Nemecka.
     
    52:48
    Ďalšia potyčka pred bránkoviskom, teraz sa však Rychel nechce strkať, totižto po dorážke okamžite padol na ľad, Cupper si dal pozor.
     
    52:17
    Tlak mladých Kanaďanov vrcholí, štvrtý útok je poriadne namotivovaný. Obranca Pouliot sa dostal dokonca do potyčky so samotným Cupperom, zaujímavé.
     
    51:44
    Opäť sa raz zaskvel spleťou dobrých zákrokov Cupper, keď najskôr na ňom stroskotal McDavid, Horvat a nakoniec aj Reinhart!
     
    50:58
    Kanada je pri chuti, tentoraz je na ľade druhý útok, ktorý si robí s Nemcami čo chce. Anderson sa pretlačil až tesne pred Cuppera, no gól z toho nebol!
     
    50:13
    Kanada dala gól!
    Až príliš veľký tlak na Cuppera, Connor McDavid sa obtočil okolo brány s forhendovým zakončením, ktoré pretlačil do brány NIC PETAN. Asistencie: Connor McDavid.
     
    49:45
    Skrumáž pred Cupperom vyriešil sám Marvon, ktorý ako inkasoval šiesty gól predvádza divadlo s perfektnými zákrokmi!

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 2. Saeftel (Palausch, Klopper), 16. Moser (Kahun) – 7. Anderson (Dumba, Gauthier), 11. Mantha (Lazar, Drouin), 18. Mantha (Pouliot, Drouin), 19. Horvat (Reinhart), 27. Reinhart (Morrissey, McDavid), 32. Mantha (Drouin, Pouliot), 51. Petan (McDavid)


    Nemecko U20: Cupper (Klein) – Tiffels.D, Moser (A), Bender, Noske, Saeftel, Wagner, Botzenhardt – Tuomie, Draisaitl (C), Kahun – Laub, Eisenschmid (A), Tiffels.F – Herpich, Palausch, Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin.
    Kanada U20: Paterson (Fucale) – Ekblad, Pouliot, Pelech, Dumba (A), Bigras, Morrissey – Rychel, Petan, Lazar – Laughton (C), Gauthier, Anderson – Leier, Drouin (A), Mantha – Hudon, Horvat, McDavid, Reinhart.

    Rozhodca: R. Hradil (CZE), J. Kubuš (SVK) – P. Šefčík (SVK), R. Tosenovjan (CZE)