Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Nemecko U20
2:7 (2:4, 0:2, 0:1)
Kanada U20
Štvrtok 26.12.2013, 13:35 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Nemcom v posledných minútach nemožno odoprieť snahu,Kanada je však jasne lepšia. Morrisseyova strela z ľavého kruhu skončila len u Cuppera!
     
    55:25
    Kanada stále v pásme, aktivita im vynútila presilovku, hákovanie a Palausch.
     
    51:44
    Opäť sa raz zaskvel spleťou dobrých zákrokov Cupper, keď najskôr na ňom stroskotal McDavid, Horvat a nakoniec aj Reinhart!
     
    50:13
    Kanada dala gól!
    Až príliš veľký tlak na Cuppera, Connor McDavid sa obtočil okolo brány s forhendovým zakončením, ktoré pretlačil do brány NIC PETAN. Asistencie: Connor McDavid.
     
    46:40
    Leier ochádza na trestnú lavicu za zdvihnutú hokejku!
     
    36:42
    Draisaitl netrafil úplne prázdnu bránu! Keď sa mu včas do strely hodil neskonsolidovaný Paterson, ktorý tak vytiahol asi najkrajší zákrok zápasu!
     
    33:15
    Bo Horvat odchádza na trestnú na hákovanie.
     
    32:50
    Kanada sa môže šetriť, Nemecko už nestojí o väčší výprask, teraz ale Laub za bránou, kde pred Petersonom číhal Bender, jeho strela narobila brankárovi problémy, len len, že neinkasoval.
     
    31:29
    Kanada dala gól!
    Jednoznačná hviezda zápasu! ANTHONY MANTHA strieľa svoj hattrick po tom, čo po tvrdej strele od modrej a teči od Petana dorážal do Cupperovej brány! Asistencie: Jonathan Drouin, Derrick Pouliot.
     
    30:34
    Mantha s Petanom a Drouinom vymysleli ukážkovú akciu, po ktorej sa ale neradovalo! Jonathan totiž trafil len sieťku z vonku, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    30:19
    Hákovanie a ďalšie vylúčenie, na trestnú odchádza Klopper.
     
    27:16
    Ďalšia chyba Nemcov, na trestnú lavicu odchádza Filin za hákovanie.
     
    26:45
    Kanada dala gól!
    Akosi sa v zadných radoch pozabudlo na SAMA REINHARTA, veľmi zlé striedanie Nemecka ostalo potrestané, prihrávka cez celé ihrisko, prevzatie puku na modrej, nakorčuľovanie cez pravé krídlo, kľučka do forhendu, Cupper na zemi, no až na tretí krát ostal prekonaný. Asistencie: Josh Morrissey, Connor McDavid.
     
    24:00
    McDavid si môže spytovať svedomie, prečo práve pri ňom musel Cupepr vytiahmúť brilantný zákrok! Ani tentoraz neinkasoval!
     
    18:29
    Kanada dala gól!
    Cupper sa ani poriadne neohrial a z ďalšej skrumáže inkasuje ďalší gól z hokejky BO HORVATHA! Sam Reinhart spolu so strelcom gólu vyslali na Cuppera tri nebezpečné strely vrátane dorážok, inak to skončiť ani nemohlo. Bo strieľal do úplne odkrytej brány. Asistencie: Sam Reinhart.
     
    17:37
    Kanada dala gól!
    Lišiaci sú títo Kanaďania a poriadni! Dvojgólový hrdina stretnutia ANTHONY MANTHA miešal puk za bránou dovtedy, kým nepoplietol snáď aj hlavného rozhodcu. Akonáhle si zaumienil, že je správna chvíľa, objavil sa pred Cupperom, ktorý neochotne vyberá puk z brány po tom, čo mu ho popod betóny Anthony do nej zasunul. Asistencie: Derrick Pouliot, Jonathan Drouin.
     
    15:58
    Nemecko dalo gól!
    Obrovská chyba Pelecha v obrane, keď si nedal pozor na nabiehajúceho Kahuna, ktorý zachytil jeho puk. Ten videl na druhej strane voľného JANIKA MOSERA, ktorý strieľa gól do prázdnej svätyne Kanady! Asistencie: Dominik Kahun.
     
    15:02
    Kanada bude hrať v oslabení po prvýkrát v zápase, Laub bol trafený vysokou hokejkou od Leiera. Dve minúty.
     
    14:39
    Pekná individuálna akcia od červenej čiary v podaní obrancu prvej lajny Derricka Pouliota, ktorý prešiel cez dvojicu Nemcov, aby potom bekhendom po zemi nenápadne vystrelil, Cupper však bol na mieste.
     
    12:00
    Prvá strela kapitána Nemecka, keď sa pretlačil aj napriek tiesneniu kanadského hráča pred Patersona. Keďže mal čo robiť, aby udržal rovnováhu, puk za Jakea neprepasíroval. Betóny ostali totiž spolu, žiadna štrbinka, stav teda stále 1:2.
     
    10:41
    Kanada dala gól!
    Takýto priebeh presilovky sa dal čakať! Hneď vyhraté buly, prihrávky na modrej od Pouliota, odrazený puk od Cupperových betónov po strele jedného z kanadských hráčov a druhý gól Kanady strieľa ANTHONY MANTHA! Asistencie: Curtis Lazar, Jonathan Drouin.
     
    10:26
    Druhé vylúčenie, za podrazenie odchádza Palausch.
     
    06:48
    Bo Horvat dobiedzal až k Cupperovi, po odpískaní nasleduje prvé presilová hrá Kanady. Previnil sa Eisenschmid – sekanie.
     
    06:21
    Kanada dala gól!
    Je tu to, čo sa čakalo! Prvý gól Kanady po dobrej individuálnej akcii Matta Dumbu, ktorý sa pohral s dvomi hráčmi Nemecka strieľa vyrovnávajúci gól JOSH ANDERSON. Asistencie:Frederik Gauthier, Matt Dumba.
     
    01:34
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je prekvapenie ako sa patrí! Po vyhratom buly strieľa prvý gól šampionátu DORIAN SAEFTEL, ktorý to napálil hneď z prvej popod Patersonove betóny! Asistencie: Lennart Palausch, Patrick Klopper.
     
    Oproti predošlým rokom prišlo k zmene hracieho formátu – vo štvrťfinále sa predstavia štyri najúspešnejšie kolektívy z oboch základných skupín systémom "do kríža" (1A-4B , 2A-3B...). O zotrvanie v najvyššej kategórii budú bojovať iba piate družstvá z A a B-skupiny. Menej úspešného súpera v boji o udržanie nahradia o rok mladí Dáni.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 2. Saeftel (Palausch, Klopper), 16. Moser (Kahun) – 7. Anderson (Dumba, Gauthier), 11. Mantha (Lazar, Drouin), 18. Mantha (Pouliot, Drouin), 19. Horvat (Reinhart), 27. Reinhart (Morrissey, McDavid), 32. Mantha (Drouin, Pouliot), 51. Petan (McDavid)


    Nemecko U20: Cupper (Klein) – Tiffels.D, Moser (A), Bender, Noske, Saeftel, Wagner, Botzenhardt – Tuomie, Draisaitl (C), Kahun – Laub, Eisenschmid (A), Tiffels.F – Herpich, Palausch, Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin.
    Kanada U20: Paterson (Fucale) – Ekblad, Pouliot, Pelech, Dumba (A), Bigras, Morrissey – Rychel, Petan, Lazar – Laughton (C), Gauthier, Anderson – Leier, Drouin (A), Mantha – Hudon, Horvat, McDavid, Reinhart.

    Rozhodca: R. Hradil (CZE), J. Kubuš (SVK) – P. Šefčík (SVK), R. Tosenovjan (CZE)