Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Nórsko U20
0:11 (0:5, 0:5, 0:1)
Rusko U20
Štvrtok 26.12.2013, 15:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke Rusi poľavili a bolo zjavné, že sa už šetria na svoj ďalší zápas. Napokon sa však dokázali gólovo presadiť, keď v 49. minúte po šťastnom odrazení puku od zadného mantinelu skóroval Anton Slepyšev, ktorý upravil výhru Rusov na konečných 11:0.

    Rusi si teda po dnešnej povinnej jazde pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Nóri ostávajú bez bodu pred zajtrajším zápasom proti Fínsku.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:17:11)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Nóri majú už príliš málo času na skórovanie. Tentokrát to z hranice ľavého kruhu skúšal Johnsgård, no ten napokon minul priestor ruskej svätyne.
     
    59:24
    Nóri si ani tentokrát nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke počas presilovej hry a sami sa vytlačili až k svojej bráne. Vyzerá to tak, že Nalimov už udrží čisté konto.
     
    58:52
    V závere tohto zápasu si Nóri zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Bogdan Jakimov.
     
    58:21
    Vaakanainen nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no tam sa k nemu dostali len obrancovia Ruska, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    57:38
    Nilsen sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon sa neodhodlal zakončovať a Trjamkin ho spolu s Ljubuškinom dokázali odstaviť. K odrazenému puku na pravej strane sa však dostal nebránený Henriksen, no ten len minul priestor ruskej brány!
     
    57:16
    Ljubuškin sa snažil vysunúť puk na útočnú modrú čiaru pred Osnovina, no nepodarilo sa mu to. Tento ruský obranca sa previnil len zakázaným uvoľnením.
     
    56:38
    Gólman Joachim Svendsen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po strele z pravej strany od Bučneviča dokázal puk zblokovať a následne ho ukryl pod svojou lapačkou.
     
    56:15
    Spoza pravého kruhu preveril svoju hokejku Medby, no jeho projektil napokon pozorný obranca Trjamkin zblokvoal do bezpečia svojimi betónmi.
     
    55:39
    Barbašev zakončoval spoza kruhov, no jeho delovka bola jedným z ruských obrancov zblokovaná do bezpečia. Následne sa snažia zaútočiť Nóri, no majú len veľmi malé šance.
     
    54:56
    Lyngseth sa dostal s pukom na ľavý kruh a následne sa snažil zakončovať, no nepodarilo sa mu prejsť cez pozorného Bereglazova, ktorý ho od puku odstavil.
     
    54:24
    Trjamkin svojim dobrým bodyčekom odstavil na ľavom krídle útočiaceho Karteruda a následne sa snažil založiť súvislý útok Ruska, čo sa mu však kvôli nórskemu forčekingu nepodarilo.
     
    53:50
    Ruskí reprezentanti sa v závere tohto zápasu už príliš nederú do útoku a šetria sa na ďalší zápas. Už v sobotu ich čaká duel so Švajčiarskom. Nóri budú hrať už zajtra proti Fínom.
     
    53:21
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Chlopotov, no jeho tvrdá strela zápästím napokon skončila len mimo nórskej brány. Svendsen zasahovať nemusel.
     
    52:52
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal gólman Nalimov, ktorý po strele od Rascha z medzikružia vytiahol svoj pravý betón a puk zblokvoal na ochrannú sieť. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku. Medzitým hrajú Rusi už v plnom počte.
     
    52:24
    Ruský útočník Busarov sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa nórskej brány. Gólman Svendsen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    51:43
    Po nekompromisnom bodyčeku od nórskeho útočníka Didrika Svendsena na Mironova sa za ruskou bránou poriadne zatriaslo pleksisklo. Hlavní rozhodcovia situáciu skontrolovali a uvážili, že technikov volať netreba.
     
    51:16
    Tönjum sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný obranca Trjamkin, ktorý získal puk na stranu Ruska.

    Góly a asistencie: 6. Osnovin (Žafjarov, Barabanov), 7. Zadorov (Bučnevič), 7. Žafjarov (Osnovin, Bereglazov), 14. Chlopotov (Barbašev, Mironov), 16. Grigorenko (Ljubuškin, Bučnevič), 27. Chlopotov (Jakimov), 30. Trjamkin, 32. Slepyšev (Grigorenko), 38. Zadorov, 39. Barabanov (Trjamkin, Žafjarov), 49. Slepyšev (Ljubuškina)


    Nórsko U20: Haukeland (40. J. Svendsen) – Nørstebø ("A"), Haugen, Lyngseth, Lesund ("C"), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud ("A") – Rasch, Johnsgård, Tönjum – Nilsen, Rønnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.
    Rusko U20: Vasilevskij (30. Nalimov) – Zadorov, Mironov ("A"), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev, Skladničenko – Slepyšev ("C"), Bučnevič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov ("A"), Barbašev, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov.

    Rozhodca: Steve Papp (CAN), Devin Piccott (CAN) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN)