Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Nórsko U20
0:11 (0:5, 0:5, 0:1)
Rusko U20
Štvrtok 26.12.2013, 15:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:02
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej brány už jedenásty gól! Ljubuškin nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon skončila len poriadne mimo nórskej brány. Puk sa však od zadného mantinela neobvykle odrazil pred gólmana Svendsena, kde stál ANTON SLEPYŠEV, ktorý svojou delvokou z prvej prekonal bezmocnú nórsku defenzívu. Asistenciu si pripisuje Ilja Ljubuškin.
     
    38:28
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali skórovať už svoj desiaty gól po deviatich sekundách presilovej hry. Po vyhratom buly na pravom krídle v znení Žafjarova sa k puku za kruhmi dostal Trjamkin, ktorý tvrdo zakončoval a pred gólmanom Haukelandom puk ešte nechytateľne stečoval ALEXANDER BARABANOV. Asistencie si pripisujú hráči Nikita Trjamkin a Damir Žafjarov.
     
    37:18
    Rusko dalo gól!
    Ruská zborná ukázala svoj herný dôraz aj vo vlastnom oslabení, keď využila zaváhanie v nórskej defenzíve na obrannej modrej čiare. Obranca NIKITA ZADOROV zachytil puk na modrej čiare, následne ho potiahol do centrálnej časti a z hranice ľavého kruhu svojim pekným švihom prekonal Haukelanda. Bez asistencií.
     
    31:02
    Rusko dalo gól!
    Ruskí juniori dokázali využiť aj svoju početnú výhodu a vsietili už ôsmy gól! Po skvelej prihrávke od Grigorenka z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal ANTON SLEPYŠEV, ktorý svojou delovkou vymietol pravý horný roh nórskej brány. Asistenciu si pripisuje Michail Grigorenko.
     
    29:20
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej siete už siedmy gól! NIKITA TRJAMKIN nekompromisne zakončoval spoza kruhov, no jeho prvá strela sa napokon neujala. Odrazený puk však Trjamkinovi znovu naservíroval Žafjarov a tentokrát sa dobre známy ruský obranca už nemýlil a vymietol pavučinku medzi Haukelandovými betónmi. Bez asistencií.
     
    26:57
    Rusko dalo gól!
    Počas druhej tretiny to vyzeralo už tak, že Nóri tak skoro neinkasujú, no napokon sa tak stalo. Jakimov získal puk od nórskych obrancov na ľavej strane, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel v centrálnej časti VADIMA CHLOPOTOVA, ktorý nedal Haukelandovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Bogdan Jakimov.
     
    15:04
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej brány v prvej tretine už piaty gól! MICHAIL GRIGORENKO prebral puk po dobrej prihrávke od Ljubuškina na útočnej modrej čiare, následne si nakorčuľoval na hranicu pravého kruhu a peknou strelou zápästím umiestnil puk k pravej žŕdke nórskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Ilja Ljubuškin a Pavel Bučnevič.
     
    13:35
    Rusko dalo gól!
    Ruskí juniorskí reprezentanti opäť poriadne vycvičili nórsku defenzívu a aj gólmana Haukelanda. Mironov sa dostal k puku na pravom kruhu, nahodil ho na nórsku bránu, kde sa k nemu dostal Barbašev, ten nebol lakomý a skvelou prihrávkou na ľavú stranu našiel VADIMA CHLOPOTOVA, ktorý sa jednoducho už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Ivan Barbašev a Andrej Mironov.
     
    06:37
    Rusko dalo gól!
    Nóri tentokrát poriadne zlyhali v defenzíve a inkasujú po 11 sekundách opäť! Po rýchlom prečíslení sa k puku na pravom krídle dostal Osnovin, ktorý skvelou prihrávkou našiel DAMIRA ŽAFJAROVA. Ten už bez problémov trafil odkrytú nórsku bránu. Asistencie si pripisujú hráči Vjačeslav Osnovin a Alexej Bereglazov.
     
    06:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po parádnej prihrávke od Bučneviča sa k puku medzi kruhmi dostal obranca NIKITA ZADOROV, ktorý napriahol svoju hokejku a nekompromisnou delovkou ponad rameno nórskeho gólmana rozvnil sieť v ruskej bráne. Asistenciu si pripisuje Pavel Bučnevič.
     
    05:08
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali využiť obrovské zaváhanie v nórskej defenzíve a otvárajú gólový účet tohto stretnutia! Barabanov potiahol puk po ľavom krídle za ruskú bránu, následne skvelou prihrávkou našiel Žafjarova, ktorý sa neulakomil a prihral na nebráneného VJAČESLAVA OSNOVINA. Ten strelou z ľavej strany už len trafil odkrytú nórsku bránu. Asistencie si pripisujú hráči Damir Žafjarov a Alexander Barabanov.

    Góly a asistencie: 6. Osnovin (Žafjarov, Barabanov), 7. Zadorov (Bučnevič), 7. Žafjarov (Osnovin, Bereglazov), 14. Chlopotov (Barbašev, Mironov), 16. Grigorenko (Ljubuškin, Bučnevič), 27. Chlopotov (Jakimov), 30. Trjamkin, 32. Slepyšev (Grigorenko), 38. Zadorov, 39. Barabanov (Trjamkin, Žafjarov), 49. Slepyšev (Ljubuškina)


    Nórsko U20: Haukeland (40. J. Svendsen) – Nørstebø ("A"), Haugen, Lyngseth, Lesund ("C"), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud ("A") – Rasch, Johnsgård, Tönjum – Nilsen, Rønnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.
    Rusko U20: Vasilevskij (30. Nalimov) – Zadorov, Mironov ("A"), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev, Skladničenko – Slepyšev ("C"), Bučnevič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov ("A"), Barbašev, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov.

    Rozhodca: Steve Papp (CAN), Devin Piccott (CAN) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN)