Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Nórsko U20
0:11 (0:5, 0:5, 0:1)
Rusko U20
Štvrtok 26.12.2013, 15:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke Rusi poľavili a bolo zjavné, že sa už šetria na svoj ďalší zápas. Napokon sa však dokázali gólovo presadiť, keď v 49. minúte po šťastnom odrazení puku od zadného mantinelu skóroval Anton Slepyšev, ktorý upravil výhru Rusov na konečných 11:0.

    Rusi si teda po dnešnej povinnej jazde pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Nóri ostávajú bez bodu pred zajtrajším zápasom proti Fínsku.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:17:11)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Nóri majú už príliš málo času na skórovanie. Tentokrát to z hranice ľavého kruhu skúšal Johnsgård, no ten napokon minul priestor ruskej svätyne.
     
    59:24
    Nóri si ani tentokrát nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke počas presilovej hry a sami sa vytlačili až k svojej bráne. Vyzerá to tak, že Nalimov už udrží čisté konto.
     
    58:52
    V závere tohto zápasu si Nóri zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Bogdan Jakimov.
     
    58:21
    Vaakanainen nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no tam sa k nemu dostali len obrancovia Ruska, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    57:38
    Nilsen sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon sa neodhodlal zakončovať a Trjamkin ho spolu s Ljubuškinom dokázali odstaviť. K odrazenému puku na pravej strane sa však dostal nebránený Henriksen, no ten len minul priestor ruskej brány!
     
    57:16
    Ljubuškin sa snažil vysunúť puk na útočnú modrú čiaru pred Osnovina, no nepodarilo sa mu to. Tento ruský obranca sa previnil len zakázaným uvoľnením.
     
    56:38
    Gólman Joachim Svendsen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po strele z pravej strany od Bučneviča dokázal puk zblokovať a následne ho ukryl pod svojou lapačkou.
     
    56:15
    Spoza pravého kruhu preveril svoju hokejku Medby, no jeho projektil napokon pozorný obranca Trjamkin zblokvoal do bezpečia svojimi betónmi.
     
    55:39
    Barbašev zakončoval spoza kruhov, no jeho delovka bola jedným z ruských obrancov zblokovaná do bezpečia. Následne sa snažia zaútočiť Nóri, no majú len veľmi malé šance.
     
    54:56
    Lyngseth sa dostal s pukom na ľavý kruh a následne sa snažil zakončovať, no nepodarilo sa mu prejsť cez pozorného Bereglazova, ktorý ho od puku odstavil.
     
    54:24
    Trjamkin svojim dobrým bodyčekom odstavil na ľavom krídle útočiaceho Karteruda a následne sa snažil založiť súvislý útok Ruska, čo sa mu však kvôli nórskemu forčekingu nepodarilo.
     
    53:50
    Ruskí reprezentanti sa v závere tohto zápasu už príliš nederú do útoku a šetria sa na ďalší zápas. Už v sobotu ich čaká duel so Švajčiarskom. Nóri budú hrať už zajtra proti Fínom.
     
    53:21
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Chlopotov, no jeho tvrdá strela zápästím napokon skončila len mimo nórskej brány. Svendsen zasahovať nemusel.
     
    52:52
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal gólman Nalimov, ktorý po strele od Rascha z medzikružia vytiahol svoj pravý betón a puk zblokvoal na ochrannú sieť. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku. Medzitým hrajú Rusi už v plnom počte.
     
    52:24
    Ruský útočník Busarov sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa nórskej brány. Gólman Svendsen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    51:43
    Po nekompromisnom bodyčeku od nórskeho útočníka Didrika Svendsena na Mironova sa za ruskou bránou poriadne zatriaslo pleksisklo. Hlavní rozhodcovia situáciu skontrolovali a uvážili, že technikov volať netreba.
     
    51:16
    Tönjum sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný obranca Trjamkin, ktorý získal puk na stranu Ruska.
     
    50:30
    Nóri majú k dispozícii presilovú hru. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Bučnevič, ktorý pred nórskou bránou fauloval obrancu Lyngsetha.
     
    50:18
    Nórski obrancovia majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, no zatiaľ sa im veľmi nedarí zaútočiť. Rusi predvádzajú naozaj skvelý forčeking.
     
    49:50
    Medby chcel zakončovať z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho projektil bol napokon jedným z ruských obrancov zblokovaný len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po Nalimovovej pravej ruke.
     
    49:28
    Gimatov tuho bojoval o puk za nórskou bránou proti nórskemu obrancovi Simonsenovi, no napokon ho nedokázal získať. Pri tejto situácii sme mohli vidieť menší náznak potýčky, po ktorom sa hra prerušila.
     
    48:56
    Nórsky útočník Johnsgård sa dostal k puku na ľavom krídle, no proti pozornému Trjamkinovi napokon už zakončovať nedokázal. Následne vidíme ďalší ruský útok.
     
    48:02
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej brány už jedenásty gól! Ljubuškin nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon skončila len poriadne mimo nórskej brány. Puk sa však od zadného mantinela neobvykle odrazil pred gólmana Svendsena, kde stál ANTON SLEPYŠEV, ktorý svojou delvokou z prvej prekonal bezmocnú nórsku defenzívu. Asistenciu si pripisuje Ilja Ljubuškin.
     
    47:26
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, no ani jednému z témov sa nedarí ofenzívne presadiť. Pri puku je prvá ruská formácia.
     
    46:56
    Nórski reprezentanti si opäť mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred nórskou bránou.
     
    46:38
    Jakimov obdržal puk na pravom kruhu, následne sa obtočil do medzikružia a tvrdo pálil, no gólman Svendsen bol v strehu a puk svojimi betónmi vyrazil na hokejky svojich obrancov!
     
    46:03
    Haugen sa dostal k puku vedľa nórskej brány, no napokon sa previnil len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v kruhu naľavo od nórskej svätyne.
     
    45:47
    Nóri sa napokon dokázali vo svojom oslabení ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Rusi sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no veľmi sa im nedarí prekonať pozorného gólmana Svendsena.
     
    45:08
    Zadorov potiahol puk po pravom krídle až pred nórsku bránu, následne dobre zakončoval, no nedokázal prekonať nórskeho gólmana Svendsena a zavŕšiť tak svoj hetrik v zápase. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej nórskej bráne.
     
    44:50
    Trjamkin zakončoval z otočky na ľavom kruhu, no jeho projektil napokon gólman Svendsen likvidovať nemusel, keďže puk ešte pred jeho bránou zblokovali pozorní nórski obrancovia.
     
    44:18
    Z medzikružia chcel tentokrát tvrdo páliť Zadorov, no ten si napokon mierne nerozumel s Bučnevičom a táto dvojica poslala puk len do stredného pásma.
     
    43:43
    Rusi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si napadnutie zozadu odchádza sadnúť Hoff, ktorý obdržal aj desaťminútový osobný trest. Hoff v tejto situácii fauloval Grigorenka, ktorý svojim bekhendom len tesne minul priestor nórskej brány.
     
    43:23
    Ruskí juniori majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže Nóri dobre forčekujú.
     
    42:52
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Nalimov, ktorý opäť oprášil svoju lapačku, v ktorej zachytil puk po delovke z ľavej strany od Barabanova.
     
    42:24
    Barbašev chcel preveriť gólmana Svendsena dobrým zakončením spoza nórskej brány, no napokon neuspel. Nórsky gólman mal svoje betóny na správnom mieste a puk vytlačil mimo svojej brány.
     
    41:50
    Rusi sú opäť pri puku pred nórskou bránou, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však nedarí, keďže Nóri sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    41:24
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil útočník Rasch, no jeho delovku napokon gólman Nalimov videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    40:36
    Grigorenko nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad nórskou bránou. Gólman Svendsen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    40:15
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hráči Ruska, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    40:00
    V úvode tretej tretiny nastúpil do nórskej brány namiesto gólmana Henrika Haukelanda gólman Joachim Svendsen!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Nórsko U20 vs. Rusko U20 – 5 vs. 14

    Celkovo:
    Nórsko U20 vs. Rusko U20 – 8 vs. 27
     
    Druhá dvadsaťminútovka opäť patrila Rusom v plnom štýle. Nóri síce dokázali udržať bezgólový stav v úvode druhej tretiny, no opäť inkasovali už v 27. minúte po góle Chlopotova. Následne si gólmana Haukelanda počas 30. minúty vychutnal aj Trjamkin. V 32. minúte počas presilovej hry skóroval Slepyšev, v 38. minúte počas oslabenia Zadorov a v 39. minúte opäť počas presilovej hry Barabanov.

    Podarí sa Nórom vsietiť v dnešnom zápase aspoň jeden čestný gól alebo si dvojica ruských brankárov udrží čisté konto?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Barbašev tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa nórskej brány. Haukeland teda zasahovať nemusel.
     
    39:16
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Rusi sú však stále aktívnejší a snažia sa pridať ďalšie góly.
     
    38:28
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali skórovať už svoj desiaty gól po deviatich sekundách presilovej hry. Po vyhratom buly na pravom krídle v znení Žafjarova sa k puku za kruhmi dostal Trjamkin, ktorý tvrdo zakončoval a pred gólmanom Haukelandom puk ešte nechytateľne stečoval ALEXANDER BARABANOV. Asistencie si pripisujú hráči Nikita Trjamkin a Damir Žafjarov.
     
    38:19
    Rusi majú šancu vsietiť do nórskej brány aj desiaty gól. Na dve minúty si tentokrát za faul lakťom odchádza sadnúť Simen Nielsen.
     
    37:50
    Rusi hrajú už v plnom počte a toto oslabenie bolo pre nich nadmieru úspešné. Rusi sú opäť pri puku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    37:18
    Rusko dalo gól!
    Ruská zborná ukázala svoj herný dôraz aj vo vlastnom oslabení, keď využila zaváhanie v nórskej defenzíve na obrannej modrej čiare. Obranca NIKITA ZADOROV zachytil puk na modrej čiare, následne ho potiahol do centrálnej časti a z hranice ľavého kruhu svojim pekným švihom prekonal Haukelanda. Bez asistencií.
     
    36:56
    Medby tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon len minula priestor ruskej brány. Gólman Nalimov teda nemusel zakončovať ani tentokrát.
     
    36:26
    Rasch potiahol puk po pravom krídle až pred ruskú bránu, no napokon proti pozornému Ljubuškinovi zakončovať nedokázal. Momentálne sú pri puku nórski obrancovia.
     
    35:57
    Nóri si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť ruský útočník Zykov.
     
    35:05
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Bereglazov, no jeho delovku napokon gólman Haukeland videl veľmi dobre a puk dokázal bez problémov zblokovať svojimi betónmi do bezpečia.
     
    34:27
    Nórski hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda počas svojho oslabenia ubrániť. Momentálne sú však pri puku opäť Rusi, ktorí chcú navýšiť svoj náskok. Ďalší útok zbornej ťahá aktívny Osnovin.
     
    33:50
    Grigorenko prihrával z ľavej strany na Zadorova, no ten sa napokon neodhodlal zakončovať a pozorný Nørstebø ho od puku včas odstavil. Aj tentokrát sa Nóri dokázali oslobodiť.
     
    33:11
    Nóri sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia veľmi dobre. Po nepresnej prihrávke od Osnovina sa k puku dostal Nilsen, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary až za ruskú bránu.
     
    32:53
    Z hranice pravého kruhu tentokrát veľmi tvrdo pálil Barabanov, no gólman Haukeland potvrdil svoje kvality a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    32:26
    Rusi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť nórsky hráč Karterud.
     
    31:50
    Rusi sa stále snažia navýšiť svoj osemgólový náskok, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Nórski reprezentanti sa bránia už celkom sympaticky a inkasovať očividne nechcú.
     
    31:02
    Rusko dalo gól!
    Ruskí juniori dokázali využiť aj svoju početnú výhodu a vsietili už ôsmy gól! Po skvelej prihrávke od Grigorenka z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal ANTON SLEPYŠEV, ktorý svojou delovkou vymietol pravý horný roh nórskej brány. Asistenciu si pripisuje Michail Grigorenko.
     
    30:49
    Nórski hokejisti sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre. Uvidíme však, dokedy im to vydrží a kedy ruská zborná zaberie naplno.
     
    30:14
    Bučnevič tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná betónmi gólmana Haukelanda len tesne vedľa nórskej brány.
     
    29:33
    Rusi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť nórsky útočník Medby.
     
    29:20
    Do ruskej brány nastupuje namiesto gólmana Andreja Vasilevskeho oddýchnutý Ivan Nalimov.
     
    29:20
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej siete už siedmy gól! NIKITA TRJAMKIN nekompromisne zakončoval spoza kruhov, no jeho prvá strela sa napokon neujala. Odrazený puk však Trjamkinovi znovu naservíroval Žafjarov a tentokrát sa dobre známy ruský obranca už nemýlil a vymietol pavučinku medzi Haukelandovými betónmi. Bez asistencií.
     
    28:58
    Grigorenko tentokrát zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len mimo nórskej brány. Haukeland teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    28:20
    Grigorenko zastavil rýchly nórsky útok, ktorý založil aktívny Medby. Následne sa však dobre známy ruský útočník nevydal do útoku, ale odchádza striedať.
     
    27:36
    Ljubuškin nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní nórski obrancovia, ktorí sa oslobodzujú vyhodením puku do stredného pásma.
     
    26:57
    Rusko dalo gól!
    Počas druhej tretiny to vyzeralo už tak, že Nóri tak skoro neinkasujú, no napokon sa tak stalo. Jakimov získal puk od nórskych obrancov na ľavej strane, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel v centrálnej časti VADIMA CHLOPOTOVA, ktorý nedal Haukelandovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Bogdan Jakimov.
     
    26:29
    Barbašev hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany v centrálnej časti Jakimova, no napokon sa mu to nepodarilo. Nórsky obranca Haugen túto dvojicu od puku odstavil.
     
    25:50
    Gólman Haukeland musel opäť zasahovať, keď tentokrát zachytil puk vo svojej výstroji po dobrej strele od Busarova z pravej strany. Následne sa snažia zaútočiť Nóri.
     
    25:23
    Žafjarov bojoval o puk za nórskou bránou proti nórskym obrancom a napokon bol úspešný. Rusi sa stále snažia ohroziť nórsku svätyňu, no nórska defenzíva je jasne proti.
     
    24:55
    Ruskí obrancovia si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od ruskej brány.
     
    24:28
    Mironov nahodil puk na zadný mantinel, no následne odchádza striedať. Tentokrát sú pri puku Nóri, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť a otvoriť svoj gólový účet.
     
    23:58
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Grigorenka sa k zakončeniu na pravej strane dostal Slepyšev, no gólman Haukeland sa po puku skvele hodil a vyrazil ho mimo svojej brány!
     
    23:27
    Nórski obrancovia majú puk na svojich hokejkách, no momentálne sa poriadne trápia s rozohrávkou, ktorá im zatiaľ nevychádza. Rusi vydali dopredu aktívny forčeking, ktorý robí Nórom problémy.
     
    22:53
    Gólman Haukeland si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele z medzikružia od Busarova vyrazil puk svojimi betónmi napravo od svojej brány.
     
    22:22
    Barbašev potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne ho nahodil na zadný mantinel a Rusi pokračujú v útočnej snahe. Nórska defenzíva je síce pozorná, no príliš statická.
     
    21:50
    Ruský útočník Osnovin sa dostal k puku na ľavej strane, následne si obišiel nórskych obrancov ako kuželky a tvrdo zakončoval. Gólman Haukeland však ostal pozorný a puk napokon ukryl pod svojou lapačkou.
     
    21:29
    Za uplynulých pár sekúnd sme mohli vidieť niekoľko prerušení hry pred ruskou bránou. Gólman Vasilevskij si na svoje konto najskôr pripísal dva dobré zákroky po strelách Rascha a Tönjuma. Následne sa bude opäť vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    21:12
    Aj Nóri napokon dokázali urobiť poriadny závar pred ruskou bránou! Gólman Vasilevskij však prvému nórskemu útoku odolal a po strele od Karteruda z pravej strany vyrazil puk svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa Rusi previnili zakázaným uvoľnením.
     
    20:34
    Po peknej prihrávke od Slepyševa, ktorý sa zbavil nórskych obrancov na pravom kruhu sa k zakončeniu dostal Grigorenko, no ten trafil len konštrukciu nórskej brány!
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Nórska, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred vlastnú bránu a následne prišli o puk.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Nórsko U20 vs. Rusko U20 – 3 vs. 13
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného stretnutia ukázala jasnú hernú suverenitu hráčov Ruska, ktorí dokázali otvoriť gólový účet tohto stretnutia už v 6. minúte a o desať minút neskôr viedli už päťgólovým rozdielom. Gólmana Haukelanda po skvelých útočných akciách postupne prekonali hráči Osnovin, Zadorov, Žafjarov, Chlopotov a napokon aj dobre známy Grigorenko.

    Podarí sa Nórom zabrať v druhej tretine naplno a vsietiť do ruskej svätyne aspoň jeden gól?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    V závere prvej tretiny na hranici pravého kruhu ešte tvrdo pálil Trjamkin, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Haukeland videl dobre a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    19:24
    Gólman Haukeland si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po jemnej, no presne umiestnenej strele z pravého kruhu od Barbaševa vytesnil puk svojim pravým betónom mimo nórskej brány!
     
    18:45
    Do dobrej šance pred gólmanom Vasilevskim sa tentokrát dostal aktívny Henriksen, no ten v tesnej blízkosti trafil len dobre postavené betóny ruského gólmana.
     
    18:17
    Nilsen potiahol puk do medzikružia a následne veľmi dobrým švihom zakončoval, no gólman Vasilevskij bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel.
     
    17:50
    Osnovin preveril gólmana Haukelanda dobrou strelou z ľavej strany, no ochranca nórskej svätyne bol v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    17:25
    Ruský obranca Bereglazov sa snažil dobrou prihrávkou na útočnú modrú čiaru uvoľniť Jakimova, no napokon sa mu to nepodarilo a pískalo sa jasné zakázané uvoľnenie.
     
    16:59
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde si ho oba tímy veľmi dobre prihrávajú. Uvidíme, či sa Nórom podarí ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    16:20
    Zadorov chcel preveriť gólmana Haukelanda delovkou spoza kruhov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Hoff mu puk uchmatol a snaží sa rýchlo zaútočiť.
     
    15:45
    Ruskí hokejisti sa opäť dostali do útočného pásma po rýchlom prieniku a zakončovať mohol Jakimov, no čiaroví rozhodcovia boli pozorní a napokon odpískali jasné postavenie mimo hry.
     
    15:04
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú do nórskej brány v prvej tretine už piaty gól! MICHAIL GRIGORENKO prebral puk po dobrej prihrávke od Ljubuškina na útočnej modrej čiare, následne si nakorčuľoval na hranicu pravého kruhu a peknou strelou zápästím umiestnil puk k pravej žŕdke nórskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Ilja Ljubuškin a Pavel Bučnevič.
     
    14:44
    Ruskí hokejisti pokračujú vo svojom ofenzívnom tlaku a bez problémov likvidujú nórsku reprezentáciu. Dnes to vyzerá na poriadny debakel.
     
    13:35
    Rusko dalo gól!
    Ruskí juniorskí reprezentanti opäť poriadne vycvičili nórsku defenzívu a aj gólmana Haukelanda. Mironov sa dostal k puku na pravom kruhu, nahodil ho na nórsku bránu, kde sa k nemu dostal Barbašev, ten nebol lakomý a skvelou prihrávkou na ľavú stranu našiel VADIMA CHLOPOTOVA, ktorý sa jednoducho už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Ivan Barbašev a Andrej Mironov.
     
    13:10
    Ruský útočník Jakimov zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Haukeland bol jasne proti a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    12:42
    Ruská zborná si pred nórskou bránou vytvára poriadny ofenzívny tlak! Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Basiljev, no gólman Haukeland opäť skvele zapracoval svojimi betónmi.
     
    11:57
    Barabanov dobre pálil z otočky na pravom kruhu, no jeho projektil napokon zastavil jeden z pozorných nórskych obrancov, ktorému gólman Haukeland následne ďakuje za pomoc.
     
    11:24
    Osnovin opäť dobre zakončoval z medzikružia, no gólman Haukeland bol v strehu a puk bez problémov vyrazil svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa Nóri oslobodili vyhodením puku.
     
    10:54
    Ruskí reprezentanti hrajú už v plnom počte a ihneď sa dostali do útočného pásma, kde sa snažia navýšiť svoje vedenie v zápase. Nóri však zatiaľ veľmi dobre forčekujú a snažia sa zastaviť ruský gólostroj.
     
    10:12
    Po peknej prihrávke od Hoffa z pravej strany sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal nórsky útočník Karterud, ktorý tvrdo pálil, no gólman Vasilevskij puk videl a vyrazil ho k zadnému mantinelu. Následne sa Rusi oslobodili.
     
    09:35
    Nóri sa vo svojej početnej výhode snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Rusi sa bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    08:52
    Nóri si zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Bučnevič.
     
    07:28
    Po peknej prihrávke od Barbaševa zakončoval z hranice ľavého kruhu Chlopotov, no jeho delovka bola napokon jedným z nórskych obrancov zblokovaná mimo nórskej brány.
     
    06:37
    Rusko dalo gól!
    Nóri tentokrát poriadne zlyhali v defenzíve a inkasujú po 11 sekundách opäť! Po rýchlom prečíslení sa k puku na pravom krídle dostal Osnovin, ktorý skvelou prihrávkou našiel DAMIRA ŽAFJAROVA. Ten už bez problémov trafil odkrytú nórsku bránu. Asistencie si pripisujú hráči Vjačeslav Osnovin a Alexej Bereglazov.
     
    06:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po parádnej prihrávke od Bučneviča sa k puku medzi kruhmi dostal obranca NIKITA ZADOROV, ktorý napriahol svoju hokejku a nekompromisnou delovkou ponad rameno nórskeho gólmana rozvnil sieť v ruskej bráne. Asistenciu si pripisuje Pavel Bučnevič.
     
    05:50
    Rusi v drvivom tlaku, Jakimov v jasnej šanci trafil iba pravú tyč bránky Haukelanda.
     
    05:08
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali využiť obrovské zaváhanie v nórskej defenzíve a otvárajú gólový účet tohto stretnutia! Barabanov potiahol puk po ľavom krídle za ruskú bránu, následne skvelou prihrávkou našiel Žafjarova, ktorý sa neulakomil a prihral na nebráneného VJAČESLAVA OSNOVINA. Ten strelou z ľavej strany už len trafil odkrytú nórsku bránu. Asistencie si pripisujú hráči Damir Žafjarov a Alexander Barabanov.
     
    04:55
    Rusi sa opäť dostali k puku v útočnom pásme, kde si ho efektívne prihrávajú a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Nóri sú však zjavne proti.
     
    04:18
    Grigorenko bojoval o puk proti Johnsgårdovi na ľavej strane v ruskom obrannom pásme, no aktívny ruský útočník bol napokon úspešnejší a založil ďalší rýchly útok ruskej zbornej.
     
    03:38
    Nórsky útočník Rasch sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a následne chcel páliť z otočky, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Zadorov si ho ustrážil a puk mu z jeho hokejky efektívne uchmatol.
     
    02:58
    Ruský obranca Vasiljev sa dostal k puku vo vlastnej obrannej tretine a následne chcel rýchlo vysunúť do útoku Skladničenka, no nepodarilo sa mu to. Čiaroví rozhodcovia odpískali jasné postavenie mimo hry.
     
    02:27
    Busarov potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon narazil na pozorného Haugena, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne sa Rusi musia stiahnuť k vlastnej bráne, kde hostia poslali puk.
     
    01:56
    Rusi sa snažia vsietiť rýchly gól, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Nórska defenzíva je pozorná a veľmi dobrým forčekingom ničí akékoľvek ruské palebné šance.
     
    01:13
    Z ľavej strany tentokrát dobre pálil Bučnevič, no jeho pekný švih z ťažkého uhla napokon nedokázal prekvapiť pozorného gólmana Haukelanda. Ten puk videl a svojou výstrojou ho zblokoval na zadný mantinel.
     
    00:37
    Mironov sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Haukeland videl dobre, zapracoval svojim betónom a puk zblokoval do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    00:05
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Nórska, ktorí sa okamžite snažili zaútočiť. Rýchle nahodenie puku z ľavej strany od Karteruda však skončilo len na ruských hokejkách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Organizátorom v Malmö Arena úvod šampionátu časovo veľmi nevyšiel, no na ľade už vidíme úvodné päťky oboch tímov. Čakáme na úvodné buly.
     
    Začiatok zápasu sa o niekoľko minút omeškal. O malú chvíľu uvidíme povzbudenia oboch tímov pri svojich bránach, po ktorých sa zápas bude môcť začať.
     
    Rozhodcovia a hráči oboch tímov pomaly, ale isto nastupujú na ľad. Zápas sa onedlho bude môcť začať.
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko U20: Haukeland (J. Svendsen) – Nørstebø ("A"), Haugen, Lyngseth, Lesund ("C"), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud ("A") – Rasch, Johnsgård, Tönjum – Nilsen, Rønnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.

    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Zadorov, Mironov ("A"), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev, Skladničenko – Slepyšev ("C"), Bučnevič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov ("A"), Barbašev, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov.

    Rozhodca: Steve Papp (CAN), Devin Piccott (CAN) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN).
     
    Nórsky tím pod taktovkou trénera Ørjana Løvdala sa na tomto šampionáte bude opierať najmä o útočníka Markusa Søberga, ktorý v 27 zápasoch v drese juniorského tímu Frölunda získal 26 kanadských bodov (16+10). Veľkou oporou Nórska by mal byť aj brankár Joachim Svendsen, ktorý chytá v najvyššej nórskej súťaži za Lørenskog a v piatich zápasoch má priemer 2,92 gólov na zápas.

    Ruský tréner Michail Varnakov bude mať k dispozícii hneď niekoľko zvučných hokejových mien. Prvým z nich je gólman Andrej Vasilevskij, ktorý chytá za tím Salavat Julajev Ufa v KHL, kde v 19 zápasoch dosiahol priemer 2,31 inkasovaných gólov na zápas. V ruských defenzívnych radoch by mal kraľovať obranca Nikita Zadorov, ktorý v tejto sezóne odohral aj sedem zápasov za NHL tím Buffalo Sabres, v ktorých sa mu podarilo vsietiť jeden gól.
    Ofenzívne rady sa budú opierať najmä o trojicu hráčov Michail Grigorenko (3 kanadské body v 18 zápasoch za 2 góly a 1 asistenciu v NHL tíme Buffalo Sabres), Bogdan Jakimov (10 bodov v 31 zápasoch v KHL tíme Neftechimik Nižnekamsk) a Valentin Zykov (34 bodov v 29 zápasoch za tím Baie-Comeau Drakkar v QMJHL).
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom stretnutí skupiny B na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji juniorov 2014!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Malmö Arena vo švédskom meste Malmö, kde proti sebe od 15:00 SEČ nastúpia juniorské reprezentačné výbery Nórska a Ruska.

    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov (známe ako aj Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji juniorov) je hokejový turnaj organizovaný každoročne na prelome rokov medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF, na ktorom sa môžu zúčastniť hráči mladší ako 20 rokov. Na prelome rokov 2013 a 2014 (26. december 2013 – 5. január 2014) hostí v poradí už 38. ročník týchto juniorských majstrovstiev sveta Švédsko, konkrétne v meste Malmö. Hlavným dejiskom je Malmö Arena s kapacitou 13000 miest pre divákov, vedľajším dejiskom sa stal štadión Malmö Isstadion s kapacitou 5800 divákov.

    V poradí už 38. ročník juniorských Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji privial do Švédska až desať juniorských reprezentačných výberov. Tie boli ešte pred začiatkom tohto turnaja rozdelené do dvoch základných skupín v zložení:
    Skupina A: USA, Kanada, Česká republika, Slovensko, Nemecko
    Skupina B: Švédsko, Rusko, Švajčiarsko, Fínsko, Nórsko

    Organizátori tohto šampionátu si pre zúčastnené tímy a divákov pripravili poriadnu novinku oproti ostatným rokom.
    Namiesto šiestich tímov postúpi do štvrťfinále až osem reprezentácií (štyri najúspešnejšie z každej skupiny), ktoré si zahrajú klasicky "do kríža" (1A-4B, 2A-3B atď.). O udržanie budú hrať len dva najhoršie tímy z oboch skupín v dvoch zápasoch. Porazený tím v elitnej kategórii nahradia Dáni, ktorí si zabezpečili postup na turnaji v Poľsku.

    Nórski juniorskí reprezentanti sa naposledy predviedli na juniorskom šampionáte na prelome rokov 2010 a 2011, no práve vtedy sa im veľmi nedarilo, skončili na poslednej priečke skupiny B a napokon v skupine o záchranu zostúpili do divízie 1 skupina A. Od tej doby bojovali o postup z divízie 1 až dvakrát, keď sa najskôr umiestnili na tretej priečke a teda nepostúpili do elitnej kategórie. Následne však zabojovali naplno a v decembrovom turnaji roku 2012 si vo francúzskom meste Amiens zabezpečili postup do elitnej kategórie.

    Rusi sa na posledných juniorských Majstrovstvách sveta predviedli na domácom ľade, keďže minuloročný šampionát hostilo práve ruské mesto Ufa, kde mali za úlohu obhájiť striebornú priečku z Kanady. V základnej skupine B sa im celkom darilo, keďže po dobrom výkone skončili na skvelej druhej priečke pred prvou Kanadou, s ktorou ako jedinou prehrali. Druhé miesto im zabezpečilo postup do štvrťfinále, kde si Rusi narazili na Švajčiarov, ktorých dokázali zdolať tesne 4:3 po samostatných nájazdoch. Následne však "ruská zborná" v semifinále vyzvala Švédov, ktorí boli úradujúcimi majstrami a dokázali svojich ruských súperov zdolať výsledkom 3:2 po samostatných nájazdoch. V súboji o bronz Rusi bojovali proti svojim rovesníkom z Kanady, ktorých napokon po vyrovnanom výkone porazili tesne 6:5 po predĺžení a ponechali doma aspoň bronzové medaily.

    Od Rusov sa v dnešnom zápase očakáva jasný triumf. Poradí sa "ruskej zbornej" dominovať vo svojom úvodnom vystúpení na šampionáte alebo si práve Nóri pripravia poriadne prekvapenie?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Góly a asistencie: 6. Osnovin (Žafjarov, Barabanov), 7. Zadorov (Bučnevič), 7. Žafjarov (Osnovin, Bereglazov), 14. Chlopotov (Barbašev, Mironov), 16. Grigorenko (Ljubuškin, Bučnevič), 27. Chlopotov (Jakimov), 30. Trjamkin, 32. Slepyšev (Grigorenko), 38. Zadorov, 39. Barabanov (Trjamkin, Žafjarov), 49. Slepyšev (Ljubuškina)


    Nórsko U20: Haukeland (40. J. Svendsen) – Nørstebø ("A"), Haugen, Lyngseth, Lesund ("C"), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Hoff, Medby, Karterud ("A") – Rasch, Johnsgård, Tönjum – Nilsen, Rønnild, Henriksen – Fischer, D. Svendsen, Nielsen.
    Rusko U20: Vasilevskij (30. Nalimov) – Zadorov, Mironov ("A"), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev, Skladničenko – Slepyšev ("C"), Bučnevič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov ("A"), Barbašev, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov.

    Rozhodca: Steve Papp (CAN), Devin Piccott (CAN) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN)