Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko U20
3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
Švédsko U20
Štvrtok 26.12.2013, 19:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už druhom stretnutí skupiny B na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji juniorov 2014!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Malmö Arena vo švédskom meste Malmö, kde proti sebe od 19:00 SEČ nastúpia juniorské reprezentačné výbery Švajčiarska a Švédska.

    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov (známe ako aj Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji juniorov) je hokejový turnaj organizovaný každoročne na prelome rokov medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF, na ktorom sa môžu zúčastniť hráči mladší ako 20 rokov. Na prelome rokov 2013 a 2014 (26. december 2013 – 5. január 2014) hostí v poradí už 38. ročník týchto juniorských majstrovstiev sveta Švédsko, konkrétne v meste Malmö. Hlavným dejiskom je Malmö Arena s kapacitou 13000 miest pre divákov, vedľajším dejiskom sa stal štadión Malmö Isstadion s kapacitou 5800 divákov.

    V poradí už 38. ročník juniorských Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji privial do Švédska až desať juniorských reprezentačných výberov. Tie boli ešte pred začiatkom tohto turnaja rozdelené do dvoch základných skupín v zložení:
    Skupina A: USA, Kanada, Česká republika, Slovensko, Nemecko
    Skupina B: Švédsko, Rusko, Švajčiarsko, Fínsko, Nórsko

    Organizátori tohto šampionátu si pre zúčastnené tímy a divákov pripravili poriadnu novinku oproti ostatným rokom.
    Namiesto šiestich tímov postúpi do štvrťfinále až osem reprezentácií (štyri najúspešnejšie z každej skupiny), ktoré si zahrajú klasicky "do kríža" (1A-4B, 2A-3B atď.). O udržanie budú hrať len dva najhoršie tímy z oboch skupín v dvoch zápasoch. Porazený tím v elitnej kategórii nahradia Dáni, ktorí si zabezpečili postup na turnaji v Poľsku.

    Švajčiarskí juniorskí reprezentanti sa na poslednom šampionáte v ruskej Ufe predviedli v základnej skupine A, kde sa im darilo celkom dobre a po jednej výhre a troch prehrách po predĺžení obsadili postupovú tretiu priečku so 6 bodmi. Tretie miesto v tabuľke skupiny A zabezpečil Švajčiarom postup do štvrťfinále, v ktorom sa stretli s Ruskom. Rusi však svoju úlohu favorita zvládli lepšie a po dobrom výkone napokon zdolali "Helvétov" tesne 4:3 po samostatných nájazdoch. Švajčiari následne bojovali o zisk piatej priečky proti Čechom, no po prehre 3:4 napokon skončili v konečnom poradí na šiestej pozícii.

    Švédi mali na minuloročnom šampionáte za úlohu obhájiť zlato spred dvoch rokov zo šampionátu v Kanade. Na ruskej pôde sa im darilo veľmi dobre najmä v základnej skupine, kde postupne zdolali Čechov, Švajčiarov, Fínov a aj Lotyšov a postúpili z prvej priečky skupiny A priamo do semifinále. V semifinálovom boji "tri korunky" narazili na reprezentačný výber domáceho Ruska, ktoré však po dobrom výkone Švédi napokon zdolali veľmi tesne 3:2 po samostatných nájazdoch. Švédski hokejisti mali vo finále na dlani druhý triumf po sebe, no napokon sa im v ňom proti USA nepodarilo uspieť. Američania vydali zo seba maximum a napokon vyhrali 3:1.
    Švédi teda prichádzajú do svojej rodnej vlasti obhájiť
    striebro z ruskej Ufy, prípadne prinavrátiť zlato z Kanady.


    Podarí sa domácim Švédom hneď v prvom zápase potvrdiť svoju hernú suverenitu alebo práve Švajčiari pripravia pre divákov poriadne prekvapenie ako ich starší kolegovia na poslednom šampionáte seniorov vo Švédsku a Fínsku?
     
    Švajčiarský hlavný tréner Colin Muller bude úspech svojho tímu staviať predovšetkým na dobrom tímovom výkone vo všetkých kútoch ľadu. V defenzívnych radoch sa môže spoľahnúť na skúsenosti Mirca Müllera, ktorý v 29 zápasoch za tím Everett Silvertips vo WHL nazbieral 11 bodov (3+8). Ďalším kľúčovým obrancom Švajčiarska bude Yannick Rathgeb, ktorý v 32 zápasoch za tím Plymouth Whalers v OHL nazbieral 11 bodov (1+10). Ofenzívne rady "helvétov" bude poháňať Sandro Zangger, ktorý za tím ZSC Zurich vo švajčiarskej najvyššej lige získal v 22 zápasoch 4 body (1+3).

    Švédsky tréner Rikard Grönborg má z minuloročného finálového kádra k dispozícii hneď niekoľko zvučných hokejových mien. Najväčšou oporou švédskych radov by mal byť gólman Oscar Dansk, ktorý bol na minulom šampionáte tretím najlepším gólmanom a v tejto sezóne za tím Erie Otters v OHL odchytal 21 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 2,17 gólov na zápas. Ďalšou oporou v defenzívnych radoch Švédska by mal byť obranca Robert Hägg, ktorý za tím MODO v 32 zápasoch nazbieral 5 bodov za 1 gól a 4 asistencie.
    Ofenzívnu vlnu "troch koruniek" by podľa všetkého mali ťahať hráči Filip Forsberg (12 zápasov – 5 bodov (1+4) v NHL tíme Nashville Predators), Elias Lindholm (21 zápasov – 7 bodov (3+4) v NHl tíme Carolina Hurricanes), Sebastian Collberg (4 body (1+3) v 24 zápasoch švédskej Frölundy) a Jacob de la Rose (31 zápasov – 10 bodov (5+5) vo švédskom Leksande).
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Rathgeb, Kreis, Rouiller, Frick, Jecker, Baltisberger, Paschoud – Sieber ("A"), Simion, Balmelli ("C") – Herzog, Zangger, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – J. Schmutz, Ma. Müller, Dünner.

    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg ("A"), Collberg ("A") – de la Rose, F. Forsberg, Sundqvist – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – E. Karlsson, A. Karlsson.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jevgenij Romasko (RUS) – Benoit Martineau (CAN), Fraser Mc Intyre (USA).
     
    Aj začiatok v poradí druhého zápasu skupiny B v hale Malmö Arena sa mierne omešká. Rolby pomaly opúšťajú ľad, no rozhodcov a ani hráčov ešte na ľade nevidíme.
     
    Pred dnešným zápasom sme mohli vidieť aj slávnostné otvorenie tohto šampionátu, keďže je to prvý zápas domácich Švédov. Na ľade je momentálne maskot tohtoročného šampionátu v podobe kravičky vo švédskom drese.
     
    Hráči oboch tímov a aj štvorica arbitrov sú už na ľade. Zápas sa o malú chvíľu bude môcť začať. Predtým však uvidíme ešte posledné povzbudenia tímov pri ich bránach.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Švédska, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a náselden sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    00:37
    Collberg sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Nyffeler videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia. Následne sa Švédi previnili ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:16
    Do zakončenia na ľavej strane sa tentokrát dostal švajčiarský útočník Simion, no jeho projektil skončil len mimo švédskej brány vďaka pozornému obrancovi Norellovi, ktorý vyriešil celú situáciu dobrým bodyčekom.
     
    01:52
    Erik Karlsson potiahol puk pred švajčiarskú bránu z ľavej strany, no jeho následný projektil skončil len mimo Nyffelerovej brány. Následne sú pri puku Helvéti, ktorí sa snažia zaútočiť.
     
    02:27
    Švédsky obranca Pettersson založil ďalší rýchly útok troch koruniek dobrou ďalekou prihrávkou z vlastného obranného pásma. Následne sa však k puku dostali Švajčiari, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    02:53
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vrazenie na mantinel odchádza sadnúť švédsky obranca Pettersson.
     
    03:23
    Zangger sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Danska, ktorý zblokoval puk do bezpečia. Následne Švédov oslobodil pozorný Sundqvist.
     
    03:52
    Švédi sa vo svojom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom takmer žiadnu šancu na útočnú akciu. Švajčiari to však stále nevzdávajú a útočia.
     
    04:21
    Z ľavej strany tvrdo pálil Balmelli, no jeho projektil napokon jeden zo švédskych obrancov zblokoval na zadný mantinel. Následne sa Švédi dokázali opäť oslobodiť efektívnym vyhodenímpuku cez všetky čiary.
     
    04:50
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal hneď dva skvelé zákroky. Najskôr po tvrdej strele z medzikružia od Fuchsa zachytil puk a následne si poradil aj s delovkou od Balmelliho letiacu z pravého kruhu.
     
    05:04
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť švédsky obranca Arnesson, ktorý sa previnil držaním protihráča.
     
    05:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí hokejisti sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Rathgeb sa dostal do zakončenia za kruhmi a nahodil puk pred švédsku bránu, tam ho gólman Dansk len vyrazil pred seba, kde sa najlepšie zorientoval SANDRO ZANGGER, ktorý svojou dorážkou nedal švédskej defenzíve žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jason Fuchs.
     
    06:15
    Švédski reprezentanti sa po prvom inkasovanom góle nevzdávajú a snažia sa efektívne vyrovnať. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže švajčiarská defenzíva je pozorná.
     
    06:54
    Švédsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Švédski reprezentanti predviedli svoj herný dôraz, keď FILIP FORSBERG potiahol puk za švajčiarskú bránu po ľavom krídle, následne vybojoval avízované vylúčenie a odovzdal puk de la Rosemu. Ten dlho neváhal a skvelou prihrávkou z pravej strany vysunul za kruhy spomínaného Forsberga, ktorý svojou delovkou prekvapil Nyffelerovu lapačku. Asistenciu si pripisuje Jacob de la Rose.
     
    07:38
    Puk sa momentálne nachádza na švajčiarských hokejkách. Helvéti sa snažia rýchlo dostať do vedenia, no švédska defenzíva je momentálne pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    08:23
    Švajčiarsko dalo gól!
    Po obrovskej chybe vo švédskej defenzíve sa Švajčiari opäť dostávajú do vedenia! Burakowsky stratil puk v strednom pásme, následne ho prevzal Praplan, ktorý z ľavého kruhu prihrával na KEVINA FIALU do medzikružia. Ten si nakorčuľoval pred švajčiarskú bránu a bekhendovým blafákom zneškodnil gólmana Danska. Asistenciu si pripisuje Vincent Praplan.
     
    08:44
    Švédsko dalo gól!
    Švédi nenechali na seba dlho čakať a v domácom prostredí opäť vyrovnávajú! Po obrovskej chybe švajčiarských obrancov na obrannej modrej čiare sa k puku dostal Erik Karlsson ktorý prihrával na KEVINA BENGTSSONA a ten sa z hranice ľavého kruhu svojou strelou zápästím už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Erik Karlsson.
     
    09:34
    Na ľade Malmö Arény môžeme vidieť veľmi pekný a najmä dynamický hokej. Momentálne sú pri puku hokejisti domáceho Švédska, ktorí sa snažia dostať do vedenie poprvýkrát v zápase. Švajčiarská defenzíva je však zjavne proti.
     
    10:12
    Gólman Nyffeler si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát vo svojej lapačke zachytil puk po dobrej strele z hranice pravého kruhu od de la Roseho. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    10:59
    Švajčiari sa tentokrát previnili ofsajdom, po ktorom sme pri zadnom mantineli za švédskou bránou mohli vidieť strkanice! Do tejto potýčky sa zapojili hráči Hägg a Praplan, no napokon ich čiaroví rozhodcovia hravo oddelili.
     
    11:28
    Do skvelej gólovej šance na hranici ľavého kruhu sa tentokrát mohol dostať Wennberg, no jeho tvrdá strela napokon skončila len na výstroji pozorného obrancu Rathgeba.
     
    11:55
    Švédi sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im v tom. Švajčiari veľmi dobre forčekujú, čo robí domácim trom korunkám zjavné problémy v rozohrávke.
     
    12:36
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát veľmi dobre pálil Sundqvist, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná gólmanom Nyffelerom nad jeho bránu. Následne sú pri puku švajčiarskí obrancovia.
     
    13:02
    Švédi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť švajčiarský útočník Sieber, ktorý v rýchlom úniku zastavil de la Roseho.
     
    13:50
    Burakowsky sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil bol napokon jedným zo šviajčiarských obrancov zblokovaný do bezpečia. Švédi však ostávajú v pásme.
     
    14:13
    Po skvelej prihrávke od Wallmarka z hranice pravého kruhu sa do zakončenia v centrálnej časti dostal Johnsson, no jeho strela napokon trafila len dobre postavený betón gólmana Nyffelera.
     
    14:45
    Do dobrej gólovej šance na ľavej strane sa tentokrát dostal Collberg, no jeho delovka skončila len tesne vedľa švajčiarskej brány. Následne sa Helvéti dokázali oslobodiť vyhodením puku.
     
    15:14
    Švajčiari hrajú už v plnom počte a ihneď poriadne pohrozili! Zangger potiahol puk za švédsku bránu a následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel Siebera, no ten z prvej trafil len betóny gólmana Danska.
     
    15:49
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde si ho domáci Švédi veľmi dobre prihrávajú. Švajčiari pre zmenu intenzívne forčekujú.
     
    16:27
    Dünner sa dostal do dobrej palebnej šance na pravej strane, no napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorného gólmana Danska, ktorý puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    16:58
    De la Rose spôsobil pred švajčiarskou bránou poriadny závar! Najskôr pálil po peknej prihrávke od Sundqvista, no trafil len výstroj gólmana Nyffelera. Následne to skúšal z ľavej strany, no aj tentokrát ho Nyffeler vychytal.
     
    17:19
    Švédsko dalo gól!
    Švédski juniori sa poprvýkrát v dnešnom zápase dostávajú do vedenia! Na hranici ľavého kruhu sa k puku dostal Forsberg, ktorý zakončoval z otočky, no gólman Nyffeler jeho strelu dokázal ešte vyraziť naľavo od seba. Tam však stál pozorný OSKAR SUNDQVIST, ktorý z dorážky nadvakrát, ale napokon predsa prekonal švajčiarsku svätyňu. Asistenciu si pripisuje Filip Forsberg.
     
    18:07
    Švajčiarský útočník Herzog sa tentokrát snažil páliť z pravej strany, no jeho projektil bol napokon jedným zo švédskych obrancov zblokovaný len tesne vedľa Danskovej brány.
     
    18:52
    Švajčiari sa stále nevzdávajú a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa im v tom veľmi nedarí. Švédi sú poháňaní vedúcim gólom a aktívne útočia.
     
    19:20
    Švédski hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Marco Müller.
     
    19:39
    Gólman Nyffeler si hneď v úvode švajčiarského oslabenia pripísal na svoje konto skvelý zákrok, keď po vyhratom buly na ľavom krídle tvrdo pálil Sörensen. Ten však nedokázal prekonať dobre postavené betóny švajčiarského gólmana.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu priniesla veľmi dynamický hokej na oboch stranách, ktorí sa od tejto vekovej kategórie očakáva. Už v 6. minúte sa Švajčiari po góle Zanggera v presilovej hre dostali do vedenia, no následne hneď v 7. minúte počas avízovaného výlúčenia odpovedal Filip Forsberg. V 9. minúte sa Švajčiari po góle Fialu dostali opäť do vedenia, no ešte v tej istej minúte vyrovnával aktívny Bengtsson. Švédi sa poprvýkrát v zápase dostali do vedenia počas 18. minúty po góle Sundqvista a svoj tesný náskok si zatiaľ strážia.

    Podarí sa Švédom v úvode druhej tretiny počas svojej presilovej hry, ktorá bude trvať ešte 80 sekúnd dostať do dvojgólového vedenia alebo sa Švajčiarom počas druhej tretiny podarí vyrovnať?
     
    Počet striel na bránu v prvej tretine:
    Švajčiarsko U20 vs. Švédsko U20 – 13 vs. 14
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hráči Švajčiarska, ktorí hrajú v oslabení a po krátkej chvíli sa dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    20:42
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Forsberg, no gólman Nyffeler bol v strehu a odolal aj dorážkam od Sörensena, ktorý sa snažil švajčiarského gólmana prekonať svojim bekhendom.
     
    21:20
    Nyffeler si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po dobrej prihrávke od Collberga z pravej strany v medzikruží zakončoval Johnson. Ten však trafil len dobre vykorčuľovaného ochrancu švajčiarskej svätyne.
     
    21:53
    Flavio Schmutz potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no následne narazil na pozornú švédsku defenzívu, ktorá ho po tuhom súboji od puku odstavila.
     
    22:14
    Burakowsky sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti po prienikovej prihrávke od Hägga, no svojim bekhendom napokon nedokázal prekonať gólmana Nyffelera!
     
    22:58
    Švédi si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od švédskej brány.
     
    23:06
    Po vyhratom vhadzovaní vo švédskom obrannom pásme sa k zakončeniu za ľavým kruhom dostal Rathgeb, no jeho delovku napokon gólman Dansk videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval na ochrannú sieť.
     
    23:31
    Švajčiarský útočník Balmelli sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no gólman Dansk bol v strehu a puk svojou vyrážačkou dokázal v poslednej chvíli zblokovať na ochrannú sieť.
     
    23:50
    Z pravej strany tentokrát nekompromisne pálil Wennberg, no jeho tvrdý projektil napokon vyrazila konštrukcia švajčiarskej brány do bezpečia. Napokon to však mohol byť aj gól a určite sa bude ešte telefonovať!
     
    24:26
    Švédi sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť a dostať sa do dvojgólového vedenia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Cez pravé krídlo tentokrát rýchlo prenikal Sundqvist, no pozorný Rouiller ho od puku dobrým bodyčekom odstavil.
     
    24:56
    Forsberg sa snažil vycvičiť švajčiarských obrancov dobrými kľučkami na ľavom krídle, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Frick mu puk vypichol.
     
    25:20
    Nyffeler si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď sa po nepresnej strele od Sörensena odrazil puk pred Forsberga, no ten napokon trafil len betóny švajčiarského gólmana!
     
    25:44
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Švédska hráčska lavica obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odpykať si ho odchádza Burakowsky.
     
    25:44
    Práve teraz hlavní rozhodcovia telefonovali s videorozhodcom ohľadom Wennbergovej strely z 24. minúty, no tá napokon trafila len konštrukciu švajčiarskej brány!
     
    26:23
    Švajčiari sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Švédi sa vo svojom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Puk po nepresnej prihrávke od Zanggera tentokrát vyhodil do bezpečia Hägg.
     
    26:51
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Kevin Fiala obdržal dve plus dve minúty za krosček a hrubosť, keď najskôr zložil k ľadu jedného zo švédskych hráčov a následne svojimi rukami poslal k ľadu aj Antona Karlssona.
     
    27:03
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší Švajčiari, ktorí majú puk vo svojej moci v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Spoza pravého kruhu tentokrát pálil Kreis, no trafil len Danskove betóny.
     
    27:44
    Švédi hrajú už v plnom počte a na rad prichádza ich presilová hra, ktorá bude trvať niečo vyše troch minút. Tri korunky sú momentálne pri puku a ihneď sa snažia zaútočiť.
     
    28:26
    Švajčiari sa však počas svojho oslabenia veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Sundqvista sa k puku dostal Sieber, ktorý ho poslal cez všetky čiary až za švédsku bránu.
     
    28:58
    Olofsson zachytil nevydarené vyhodenie puku z hokejky Fricka a tvrdo pálil. Jeho projektil však trafil len Nyffelerove betóny, ktoré puk do brány nepustili.
     
    29:24
    Švédi sú opäť usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Zatiaľ sa však Helvéti bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Pri puku je aktívny Forsberg.
     
    29:55
    Z pravého kruhu tvrdo pálil Wallmark, no jeho delovka napokon neorbila gólmanovi Nyffelerovi problémy. Ten dobre zapracoval svojou vyrážačkou, ktorou zblokoval puk na ochrannú sieť.
     
    30:22
    Paschoud obdržal puk po nepresnej rozohrávke Švédov a následne ho dokázal vyhodiť cez všetky čiary. Švédi sa snažili založiť ďalší rýchly útok, no previnili sa len ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    30:53
    Švajčiari dokázali prečkať svoje oslabenie bez inkasovaného gólu a momentálne sú pri puku v strednom pásme. Švédi sa snažia forčekovať, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    31:20
    Na hranici pravého kruhu tvrdo pálil Praplan, no jeho delovka napokon skončila len na korčuliach pozorného Arnessona, ktorý sa stihol vrátiť pred švédsku bránu.
     
    31:42
    Anton Karlsson sa snažil zachytiť puk po ďalekej prihrávke na útočnej modrej čiare, no nepodarilo sa mu to. Švédi sa teda previnili ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    32:27
    Od modrej čiary tvrdo pálil švajčiarský útočník Fuchs, no gólman Dansk bol v strehu a puk dokázal zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať napravo od jeho brány.
     
    32:56
    Erik Karlsson sa snažil dostať k puku na pravom krídle, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Bengtssonom a prišiel o puk proti pozornému Rathgebovi.
     
    33:04
    Švajčiarský obranca Jecker si tentokrát nepočínal práve čisto v súboji proti Sundqvistovi, keď ho svojou hokejkou udrel zozadu. Hlavní rozhodcovia však túto situáciu nevideli, a tak sa vylučovať nebude.
     
    33:38
    Švédsky gólman Dansk sa opäť vyznamenal, keď tentokrát skvele zapracoval svojim pravým betónom, ktorým zblokoval do bezpečia puk po delovke z centrálnej časti od Flavia Schmutza.
     
    34:06
    Švajčiari si tentokrát opäť poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Nyffelerom.
     
    34:46
    Anton Karlsson napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, no svojim projektilom trafil len Nyffelerove dobre postavené betóny, ktoré zblokovali puk do bezpečia.
     
    35:29
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Frick, no jeho delovku napokon zblokoval do bezpečia pozorný Wallmark. Následne sa bude vhadzovať napravo od švédskej brány.
     
    36:16
    Po peknej prihrávke od Siebera sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Balmelli, no jeho projektil gólman Dansk videl a puk s prehľadom zblokoval na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    36:48
    Hägg nahodil puk pred švajčiarskú bránu z ľavej strany, no gólman Nyffeler zasahovať nemusel. Ešte pred ním zblokoval puk na zadný mantinel pozorný obranca Rouiller.
     
    37:25
    Erik Karlsson predviedol svoje dobré herné schopnosti aj v defenzíve, keď zachytil puk po nepresnej rozohrávke Švajčiarov na ľavej strane a následne sa snažil rýchlo zaútočiť.
     
    37:56
    Švédi sa s pukom opäť usadili v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Švajčiari sa však veľmi dobre bránia a očividne inkasovať nechcú.
     
    38:49
    Johnson získal puk na ľavom krídle, no napokon sa nedokázal dostať do zakončenia. Švajčiari puk prevzali a momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    39:16
    De la Rose opäť poriadne potrápil švajčiarskú defenzívu svojimi kľučkami na ľavom krídle. Napokon sa však pri ňom pristavil pozorný Djoos, ktorý mu puk uchmatol.
     
    39:56
    V závere druhej tretiny sa puk nachádza za švédskou bránou, kde sa Švajčiari snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla opäť veľmi pekný dynamický hokej na oboch stranách, no tentokrát sa vyznamenali najmä defenzívy oboch tímov na čele s gólmanmi Danskom a Nyffelerom, ktorí predviedli niekoľko naozaj skvelých zákrokov. Góly sme síce nevideli, no určite sa bolo na čo pozerať, keďže Helvéti sa len tak nevzdávajú a snažia sa vyrovnať.

    Podarí sa domácim trom korunkám udržať si svoj náskok alebo Helvéti zaberú naplno a privedú tento zápas do predĺženia?
     
    Počet striel na bránu počas druhej tretiny:
    Švajčiarsko U20 vs. Švédsko U20 – 6 vs. 13
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Švédska, ktorí sa ihneď snažia takticky zaútočiť. Švajčiari sa však zatiaľ dobre bránia.
     
    40:37
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť švédsky útočník Oskar Sundqvist.
     
    41:02
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švédi počas svojho oslabenia zlyhali v defenzíve na plnej čiare. Za kruhmi sa k puku dostal Mirco Müller, ktorý nekompromisne pálil, no gólman Dansk jeho projektil dokázal vyraziť naľavo od seba. Tam sa k zakončeniu dostal Zangger, ktorý bekhendovo zakončoval. Následne sa k puku na ľavej strane dostala dvojica hráčov Rathgeb a Herzog, no úspešnejší bol FABRICE HERZOG, ktorý z dorážky prekonal švédskeho gólmana. Asistenciu si pripisuje Sandro Zangger.
     
    41:53
    Na rad prichádza presilová hra pre Švédov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Favio Schmutz.
     
    42:43
    Švédsko dalo gól!
    Aj Švédi dokázali využiť svoju presilovú hru a opäť sa dostávajú do tesného jednogólového vedenia! Po peknej prihrávke od Burakowskeho sa k puku za kruhmi dostal CHRISTIAN DJOOS, ktorý svojou nekompromisnou delovkou prekvapil bezmocného gólmana Nyfellera. Asistencie si pripisujú hráči Andre Burakowsky a Filip Forsberg.
     
    43:25
    Wennberg sa zbavil dvojice švajčiarských obrancov na pravej strane, následne tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho delovka nedokázala prekonať betóny gólmana Nyffelera.
     
    43:54
    Švajčiari sa snažia rýchlo odpovedať a vyrovnať gólový účet tohto stretnutia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Útočiaci Flavio Schmutz tentokrát z pravej strany minul priestor Danskovej svätyne.
     
    44:28
    Hokejisti Švédska si pri svojej útočnej akcii mierne nerozumeli a napokon sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred švédskou bránou.
     
    44:56
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vážnejšiu gólovú šancu. Helvéti sa snažia zabrať, no švédska defenzíva je pozorná.
     
    45:28
    Švajčiari si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie puku sa teda presúva naľavo od Nyffelerovej brány.
     
    45:57
    Sundqvist sa dostal k puku v medzikruží, následne skvelou prihrávkou vysunul na ľavé krídlo Djoosa, ktorý zakončoval, no napokon trafil len pozornú Nyffelerovu výstroj.
     
    46:42
    Švédi si napokon nerozumeli ani tentokrát a predviedli ďalšie zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie sa presúva do kruhu po pravici gólmana Danska.
     
    47:24
    V dobrej šanci medzi kruhmi sa tentokrát ocitol švédsky útočník Collberg, no svojou delovkou napokon trafil len jedného z pozornývh švajčiarských obrancov.
     
    47:53
    Burakowsky sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance na ľavej strane, no svojou delovkou napokon trafil len hornú žŕdku švajčiarskej brány! Nyffeler síce zasahovať nemusel, no poriadne si vydýchol.
     
    48:24
    Švédi sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Švajčiari sa snažia forčekovať, no nie sú takí efektívni, akí by potrebovali byť.
     
    48:59
    Balmelli potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no pri bočnom mantineli ho napokon odstavil pozorný Arnesson, ktorý zakladá ďalší útok Švédska.
     
    49:19
    Švédi sa tentokrát previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ešte pred týmto vhadzovaním však uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    49:38
    Počet nepresností v tomto zápase sa začína poriadne zvyšovať. Tentokrát sa ďalším zakázaným uvoľnením previnil Rouiller, ktorý presunul vhadzovanie pred švajčiarsku bránu.
     
    50:01
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytil pod svojou lapačkou po strele od Praplana z ľavej strany. Následne sa pred švédskou bránou odohrala menšia strkanica medzi Rathgebom a Häggom, ktorú zneškodnili čiaroví rozhodcovia.
     
    50:56
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Oskar Sundqvist.
     
    51:09
    Švajčiari sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde si puk dobre prihrávajú a snažia sa rýchlo zaútočiť. Švédsky forčeking je však zatiaľ príkladný a nič nenecháva na náhodu.
     
    51:42
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Sandro Zangger.
     
    52:12
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší hokejisti Švajčiarska. Marco Müller potiahol puk k zadnému mantinelu, no tam ho napokon úspešne odstavil pozorný Pettersson.
     
    52:50
    Z pravej strany tvrdo pálil švajčiarský útočník Herzog, no jeho delovka napokon skončila len na mantineli za bránou gólmana Danska, ktorý zasahovať nemusel.
     
    53:18
    Švédi hrajú už v plnom počte a na rad prišla ich presilová hra, ktorá bude trvať necelú minútu. Tri korunky sa ihneď usadili v útočnom pásme, kde sa snažia tvrdo zaútočiť.
     
    53:42
    Johnson nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Nyffeler bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    54:13
    Švajčiari hrali už v plnom počte, no tentokrát si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom na Rouillera odchádza sadnúť švédsky útočník Wallmark.
     
    54:45
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát zachytil puk medzi svojimi betónmi po dobrej strele od Praplana z pravej strany.
     
    55:16
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Fiala, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Danska, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    55:49
    Švédska defenzíva je v týchto momentoch naozaj veľmi pozorná a tri korunky výrazne drží nad vodou aj gólman Dansk. Švajčiari však stále intenzívne útočia.
     
    56:24
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil strelu spoza ľavého kruhu od Fialu!
     
    57:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi si necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny navýšili svoje vedenie v zápase na rozdiel dvoch gólov a pravdepodobne si týmto gólom vyhrali zápas. Wennberg vybojoval puk za švajčiarskou bránou, následne skvelou prihrávkou našiel ANDREASA JOHNSONA, ktorý pekným tečom pred gólmanom Nyffelerom poistil vedenie Švédska. Asistenciu si pripisuje Alexander Wennberg.
     
    57:58
    Burakowsky chcel preveriť pozornosť gólmana Nyffelera dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no jeho bekhendové zakončenie napokon švajčiarský gólman zachytil na svojich betónoch.
     
    58:20
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po odrazenom puku od zadného mantinelu do prázdnej brány zakončoval Simion, no švédsky gólman sa po puku skvele hodil a zachytil ho ešte pred bránkovou čiarou!
     
    58:22
    Napokon sa však bude ešte telefonovať s videorozhodcom, či Simionova dorážka neskončila vo švédskej bráne!
     
    58:22
    Verdikt hlavného rozhodcu je jasný! Gól neplatí, keďže gólman Dansk zachytil puk pod svojimi rukami ešte vo svojom bránkovisku.
     
    58:22
    Švajčiari hrajú v šestici bez gólmana Nyffelera a skúšajú teda absolútny vabank!
     
    58:56
    Fiala dobre zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Dansk videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    59:11
    Švédi sa zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Tentokrát sa však po vyhodení puku zo svojho obranného pásma previnili zakázaným uvoľnením.
     
    59:17
    Švédsky tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:46
    Po obrovskej chybe gólmana Danska, ktorý nedokázal vyhodiť puk podľa svojich predstáv sa do zakončenia v medzikruží dostal Herzog, no ten svojim bekhendom nedokázal vsietiť kontaktný gól.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla pre diváka opäť veľmi pekný hokej, v ktorom sa však častejšie tešili Švédi, ktorí síce v 42. minúte ako prví inkasovali po vyrovnávajúcom góle od Herzoga v presilovej hre, no následne sa dostali do vedenia hneď v 43. minúte, keď presilovú hru využil Djoos a následne v 58. minúte rozhodol o triumfe troch koruniek Johnson.

    Švédi si po skvelom výkone v dnešnom zápase pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľčo Švajčiari ostávajú v tabuľke bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    Pomer striel na bránu v celom zápase:
    Švajčiarsko U20 vs. Švédsko U20 – 33 vs. 36 (21:23:41)

    Góly a asistencie: 6. Zangger (Fuchs), 9. Fiala (Praplan), 42. Herzog (Zangger) – 7. F. Forsberg, 9. Bengtsson (E. Karlsson), 18. Sundqvist (Forsberg), 43. Djoos (Burakowsky, Forsberg), 58. Johnson (Wennberg)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Rathgeb, Kreis, Rouiller, Frick, Jecker, Baltisberger, Paschoud – Sieber ("A"), Simion, Balmelli ("C") – Herzog, Zangger, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – J. Schmutz, Ma. Müller, Dünner.
    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg ("A"), Collberg ("A") – de la Rose, F. Forsberg, Sundqvist – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – E. Karlsson, A. Karlsson.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jevgenij Romasko (RUS) – Benoit Martineau (CAN), Fraser Mc Intyre (USA)