Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko U20
3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
Švédsko U20
Štvrtok 26.12.2013, 19:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi si necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny navýšili svoje vedenie v zápase na rozdiel dvoch gólov a pravdepodobne si týmto gólom vyhrali zápas. Wennberg vybojoval puk za švajčiarskou bránou, následne skvelou prihrávkou našiel ANDREASA JOHNSONA, ktorý pekným tečom pred gólmanom Nyffelerom poistil vedenie Švédska. Asistenciu si pripisuje Alexander Wennberg.
     
    42:43
    Švédsko dalo gól!
    Aj Švédi dokázali využiť svoju presilovú hru a opäť sa dostávajú do tesného jednogólového vedenia! Po peknej prihrávke od Burakowskeho sa k puku za kruhmi dostal CHRISTIAN DJOOS, ktorý svojou nekompromisnou delovkou prekvapil bezmocného gólmana Nyfellera. Asistencie si pripisujú hráči Andre Burakowsky a Filip Forsberg.
     
    41:02
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švédi počas svojho oslabenia zlyhali v defenzíve na plnej čiare. Za kruhmi sa k puku dostal Mirco Müller, ktorý nekompromisne pálil, no gólman Dansk jeho projektil dokázal vyraziť naľavo od seba. Tam sa k zakončeniu dostal Zangger, ktorý bekhendovo zakončoval. Následne sa k puku na ľavej strane dostala dvojica hráčov Rathgeb a Herzog, no úspešnejší bol FABRICE HERZOG, ktorý z dorážky prekonal švédskeho gólmana. Asistenciu si pripisuje Sandro Zangger.
     
    17:19
    Švédsko dalo gól!
    Švédski juniori sa poprvýkrát v dnešnom zápase dostávajú do vedenia! Na hranici ľavého kruhu sa k puku dostal Forsberg, ktorý zakončoval z otočky, no gólman Nyffeler jeho strelu dokázal ešte vyraziť naľavo od seba. Tam však stál pozorný OSKAR SUNDQVIST, ktorý z dorážky nadvakrát, ale napokon predsa prekonal švajčiarsku svätyňu. Asistenciu si pripisuje Filip Forsberg.
     
    08:44
    Švédsko dalo gól!
    Švédi nenechali na seba dlho čakať a v domácom prostredí opäť vyrovnávajú! Po obrovskej chybe švajčiarských obrancov na obrannej modrej čiare sa k puku dostal Erik Karlsson ktorý prihrával na KEVINA BENGTSSONA a ten sa z hranice ľavého kruhu svojou strelou zápästím už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Erik Karlsson.
     
    08:23
    Švajčiarsko dalo gól!
    Po obrovskej chybe vo švédskej defenzíve sa Švajčiari opäť dostávajú do vedenia! Burakowsky stratil puk v strednom pásme, následne ho prevzal Praplan, ktorý z ľavého kruhu prihrával na KEVINA FIALU do medzikružia. Ten si nakorčuľoval pred švajčiarskú bránu a bekhendovým blafákom zneškodnil gólmana Danska. Asistenciu si pripisuje Vincent Praplan.
     
    06:54
    Švédsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Švédski reprezentanti predviedli svoj herný dôraz, keď FILIP FORSBERG potiahol puk za švajčiarskú bránu po ľavom krídle, následne vybojoval avízované vylúčenie a odovzdal puk de la Rosemu. Ten dlho neváhal a skvelou prihrávkou z pravej strany vysunul za kruhy spomínaného Forsberga, ktorý svojou delovkou prekvapil Nyffelerovu lapačku. Asistenciu si pripisuje Jacob de la Rose.
     
    05:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí hokejisti sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Rathgeb sa dostal do zakončenia za kruhmi a nahodil puk pred švédsku bránu, tam ho gólman Dansk len vyrazil pred seba, kde sa najlepšie zorientoval SANDRO ZANGGER, ktorý svojou dorážkou nedal švédskej defenzíve žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jason Fuchs.

    Góly a asistencie: 6. Zangger (Fuchs), 9. Fiala (Praplan), 42. Herzog (Zangger) – 7. F. Forsberg, 9. Bengtsson (E. Karlsson), 18. Sundqvist (Forsberg), 43. Djoos (Burakowsky, Forsberg), 58. Johnson (Wennberg)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Rathgeb, Kreis, Rouiller, Frick, Jecker, Baltisberger, Paschoud – Sieber ("A"), Simion, Balmelli ("C") – Herzog, Zangger, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – J. Schmutz, Ma. Müller, Dünner.
    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg ("A"), Collberg ("A") – de la Rose, F. Forsberg, Sundqvist – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – E. Karlsson, A. Karlsson.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jevgenij Romasko (RUS) – Benoit Martineau (CAN), Fraser Mc Intyre (USA)