Nijmegen – Kerkrade 4:3 (kon.) | Den Haag – Waalwijk 1:2 (kon.) | Twente – GA Eagles 3:1 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
4:3 (0:2)
Roda JC Kerkrade
cz Sobota 14.12.2013, 18:45 • Stadion de Goffert, Nijmegen (kapacita: 12 500 míst) • Holandská Eredivisie
     
    90
    Jak ukázaly následné opakované závěry, Frank Demouge měl pravdu! Van Eijden zahrál uvnitř vlastního vápna evidentně rukou. To měl být pokutový kop!
     
    90
    Demouge se tak vehementně dožadoval odpískání penalty, až za své nevhodné chování viděl kartu.
     
    89
    Domácí trenér Janssen sahá k první změně. Ze hřiště stahuje Christopha Hemleina, místo kterého si zahraje slovenský záložník Samuel Štefánik.
     
    86
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen tu máme menší zdramatizování! FRANK DEMOUGE dostal vynikající přihrávku od Németha a střelou podél brankáře Johnssona snižuje na 3:4.
     
    81
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto! Jantscher rozehrál standardní situaci, na jeho centr si naběhl KEVIN CONBOY a v pádu hlavou poslal míč za záda Kurta – 4:2.
     
    80
    Hosté naposledy v utkání vystřídali. Odstoupil Kees Luijckx, přišel Mitchell Paulissen.
     
    67
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Neskutečný obrat! Roda se po změně stran totálně sesypala a nyní inkasuje potřetí. Hemleinův centr prošel až na zadní tyč, tam se zjevil nehlídán SOREN RIEKS, jenž měl před sebou už snadný úkol – dorazit míč do sítě.
     
    66
    Avizovaná změna je tady. Do hry přišel útočník Marc Höcher, jenž nahradil Donalda.
     
    65
    Hned dvě velké šance na straně Nijmegenu! Nejprve nebezpečnou střelu Riekse zablokoval Luijckx, vzápětí pro změnu zblízka zakončoval vedle Vermijl.
     
    62
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Jakob Jantscher rozehrál standardní situaci, přesným centrem našel hlavu SORENA RIEKSE, jenž neomylně zakončil – 2:2.
     
    60
    Máme tu první střídání zápasu. Ze hřiště odchází nevýrazný Wiljan Pluim, kterého nahradí defenzivní univerzál Roly Bonevacia.
     
    57
    Hned vzápětí vidí žlutou kartu za řeči také Michael Higdon.
     
    57
    Žlutou kartou je napomínán faulující Conboy, jenž podrazil pronikajícího Németha.
     
    56
    Biemans nyní nedokázal uhlídat důrazného Michaela Higdona, jenž se dostal k centru Leiwakabessyho a hlavou mířil jen kousek vedle.
     
    46
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Panečku, to je úvod! Už po pár sekundách si MARNICK VERMIJL naběhl na Rieksovu přihrávku a levačkou z hranice malého vápna usměrnil míč za bezmocného Kurta – 1:2.
     
    41
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Za tvrdé sestřelení Conboye byl po právu potrestán maďarský útočník Krisztián Németh.
     
    35
    Kevin Conboy si navedl míč do středu hřiště a zpoza vápna vyslal na Kurtovu bránu technickou střelu. Jeho pokus rozezvučel břevno hostující svatyně!
     
    28
    Soren Rieks mohl snížit, ale po centru Muldera hlavičkoval zády k brance těsně vedle.
     
    24
    Festival neproměněných šancí pokračuje. Tentokrát pálil přibližně z patnácti metrů jen těsně nad domácí Christoph Hemlein.
     
    23
    Diváci se teď rozhodně nenudí. K dalšímu nebezpečnému zakončení se dostal levý bek Leiwakabessy, který vyzkoušel pozornost Kurta nepříjemnou dělovkou z levé strany.
     
    22
    Velká šance na druhé straně hřiště. Conboyovu hlavičku musel vykopávat z brankové čáry Kali.
     
    20
    Už to mohlo být o tři góly! Frank Demouge dostal vynikající přihrávku za obránce, po které měl před sebou už jen Johnssona. Domácího gólmana, jenž se blýskl vynikajícím zákrokem, však nepřekonal.
     
    12
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají dvougólového vedení! KRISZTIÁN NÉMETH se uvnitř pokutového území Nijmegenu prosmýkl mezi dvěma obránci a zblízka překonal gólmana Johnssona – 0:2.
     
    8
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Roda jde zničehonic do vedení! GUUS HUPPERTS si potáhl míč k pokutovému území Nijmegenu, kde se zbavil clonícího Pálssona a z hranice šestnáctky propálil marně se natahujícího Johnssona – 0:1.
     
    5
    Tahle šance volala po gólu! Soren Rieks vypálil zpoza vápna a Kurto měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na rohový kop.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 46. Vermijl, 62. Rieks, 67. Rieks, 81. Conboy – 8. Hupperts, 12. Németh, 86. Demouge

    Karty:   57. Conboy (NIJ), 57. Higdon. (NIJ) – 41. Németh (KER), 90. Demouge (KER)


    NEC Nijmegen: (4-3-3) Johnsson – Vermijl, Van Eijden, Pálsson, Leiwakabessy – Mulder, Rieks, Conboy – Hemlein (89. Štefánik), Higdon, Jantscher.
    Náhradníci: Smits – Breuer, Foor, Loen, Roorda, Disveld, Štefánik.

    Roda JC Kerkrade: (4-4-2) Kurto – Dijkhuizen, Luijckx (80. Paulissen), Biemans, Van Peppen – Hupperts, Kali, Pluim (60. Bonevacia), Donald (66. Höcher) – Demouge, Németh.
    Náhradníci: Roox – Monteyne, Bonevacia, Höcher, Djoum, Pauilssen, Shkurtaj.

    Rozhodca: Kamphuis – Brondijk, Hoekstra.