Manchester City – Arsenal 6:3 (kon.) | Cardiff – West Bromwich 1:0 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.)
Everton – Fulham 4:1 (kon.) | Newcastle – Southampton 1:1 (kon.) | West Ham – Sunderland 0:0 (kon.)
Hull City – Stoke City 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
4:1 (1:0)
Fulham FC
Sobota 14.12.2013, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Anglická Premiere League pokračuje zápasmi 16. kola a my budeme prostredníctvom tohto on-line prenosu svedkami súboja medzi mužstvami Everton FC a Fulham FC.

    Everton FC
    Pomaly sa blíži naplnenie prvej polovice sezóny v Premiere League a doterajšie účinkovanie liverpoolskeho tímu nasvedčuje tomu, že táto sezóna by mohla mať pre Everton úspešný charakter. Po 15. kolách je Everton FC na výbornej 5. pozícii v tabuľke a na FC Liverpool, ktorý je aktuálne na 2. priečke stráca iba 2 body. V minulom kole dokázal Everton remizovať na pôde lídra Premiere League Arsenalu Londýn 1:1. Ešte zaujímavejší výsledok dosiahli futbalisti tohto tímu jedno kolo predtým, keď dokázali vyhrať na Old Trafforde proti Manchestru United 1:0. Zo všetkých mužstiev anglickej najvyššej futbalovej súťaže má Everton doteraz najmenej prehier, keď v tejto sezóne prehral iba raz a to ešte v 7. kole na pôde Manchestru City 1:3. Odvtedy ťahajú futbalisti Evertonu šnúru 7 zápasov bez porážky.

    Fulham FC
    Mimoriadne náročné obdobie práve zažívajú futbalisti Fulhamu, ktorí sa nachádzajú až na 18. mieste v tabuľke, čo už je pásmo zostupu. V minulom kole zaznamenal Fulham veľmi dôležité tri body na domácom ihrisku, keď si poradil s Aston Villou v pomere 2:0 a prerušil tak hrozivú sériu 7 prehier za sebou, do ktorých je započítané aj vypadnutie z Ligového pohára na pôde druholigového Leicesteru (3:4).

    Everton FC v tejto sezóne ešte na domácej pôde neokúsil trpkosť prehry (4 výhry a 3 remízy). Navyše v tomto stretnutí privíta Fulham FC, ktorému sa v tomto ročníku Premiere League zatiaľ vôbec nedarí. Z tohto pohľadu je jasným favoritom zápasu domáci tím, ktorý sa bude chcieť udržať na pohárových priečkach a k tomu potrebuje zdolať svojho súpera z Fulhamu. Nedá sa povedať, že hostia nemajú čo stratiť, pretože potrebujú zbierať body, aby sa posunuli vyššie od zóny zostupu z najvyššej anglickej súťaže. Určite tak nepredajú svoju kožu lacno a môžeme očakávať tuhý boj o ligové body.

    Ako to všetko v Goodisonovom parku v Liverpoole nakoniec dopadne a ktorý tím bude mať po zápase väčší dôvod na radosť, vás pozývame sledovať aj prostredníctvom nášho on-line prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Coleman, Oviedo, Jagielka ("C"), Distin – Barry, Osman, Barkley, Pienaar, Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel – Heitinga, John Stones, Alcaraz, Mirallas, Jelavić, Naismith

    Fulham FC: Stekelenburg – Riether, Riise, Senderos, Hughes – Parker ("C"), Sidwell, Karagounis, Kacaniklic, Dejagah – Berbatov
    Náhradníci: Stockdale – Zverotić, Kasami, Richardson, Duff, Ruiz, Bent

    Rozhodca: Taylor – Flynn, McDonough.
     
    Pekný deň pri sledovaní on-line prenosu zo stretnutia anglickej Premiere League. Everton FC privíta na domácom ihrisku v Goodisonovom Parku tím Fulhamu FC. Oba tímy nám práve prichádzajú na trávnik a to znamená, že hlavný rozhodca Taylor už o pár okamihov zaháji úvodný výkop zápasu. Príjemné sledovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dobrý nástup domácich do zápasu, ktorí okamžite vybojovali rohový kop...
     
    2
    ...Pienaar posiela svoj center iba na hlavu hosťujúceho Riiseho a nasleduje autové vhadzovanie pre Everton.
     
    3
    Dejagah podržal loptu v strede poľa po efektnej kľučke a hostia môžu ísť dopredu.
     
    4
    Fulham teraz dlhšie nepožičal loptu domácim futbalistom, ale hostia sa do zakončenia nedokázali dostať, bola to kombinácia v strede poľa.
     
    5
    Distin sa vracia pre loptu až pred vlastného brankára Howarda, domáci sú v držaní lopty a zatiaľ vidíme iba úvodné oťukávanie sa z oboch strán.
     
    6
    Lukaku vysunul na pravej strane Barkleyho, ale jeho následný center dobre pokryla hosťujúca defenzíva.
     
    7
    Stekelenburg odkopáva loptu až za polovicu domácich, ktorí ju okamžite prevzali do svojej moci a zakladajú útočnú akciu.
     
    8
    Center Barryho nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov, Stekelenburg už má loptu v rukách a opäť bude vykopávať od vlastnej bránky, stále čakáme na prvý strelecký pokus v zápase.
     
    9
    Hostia sa pokúsili o rýchly protiútok, ale ten zmaril nepresným pasom na Berbatova Kacaniklić.
     
    10
    Jagielka sa nedokázal presadiť cez Sidwella a lopta skončila za postrannou čiarou, hostia sa od začiatku zápasu zavreli do ulity a budú čakať na brejkové situácie.
     
    12
    Coleman si pri prieniku na pravom krídle sám odkopol loptu, ale následne ho napodobnil aj hosťujúci Karagounis a pri lopte ostanú futbalisti Evertonu FC.
     
    13
    Everton má podľa očakávaní od úvodu zápasu prevahu, ale zatiaľ si nedokázal vypracovať vážnejšiu gólovú príležitosť.
     
    14
    Bude to ďalší rohový kop pre domáci tím...
     
    14
    ...jeho exekútor Pienaar poslal prudký center, na ktorý naskakoval Jagielka, ale veľmi tesne minul hlavou Pienaarov center. Stekelenburg zaháji odkop od vlastnej bránky.
     
    16
    Tentokrát výhoda rohového kopu aj pre hostí, ktorý zahral Sidwell, ale jeho veľmi vysoký a dlho letiaci center nenarobil domácej obrane žiadne problémy.
     
    17
    Colemanov center z pravej strany hlavičkoval Barkley iba priamo na brankára Stekelenburga.
     
    18
    Everton FC dal gól! LEON OSMAN dostal prihrávku od Ovieda na hranici pokutového územia hostí, loptu si dobre prebral, posunul smerom do vnútra šestnástky a krásnym obstrelom nedal Stekelenburgovi žiadnu šancu. Zaslúžené vedenie domáceho tímu.
     
    20
    Domáci skórovali vlastne z prvej priamej strely na bránku Fulhamu, ale od začiatku zápasu sú aktívnejší a hostia dlho nedokázali odolávať.
     
    20
    Na pravom krídle sa uvoľnil Deulofeu a skúsil to krížnou strelou na Stekelenburga, jeho pokusu chýbali centimetre a skončil by v bránke Fulhamu.
     
    22
    Domáci pokračujú v aktivite, hostia sa iba bránia a videli sme ďalší pokus Španiela Deulofeua, ktorý tentokrát pálil nad bránku Fulhamu.
     
    23
    Jagielkov prienik odvracia Sanderos iba na rohový kop pre Everton FC...
     
    24
    ...Pienaar poslal skvelý center na hlavu Lukaku a Stekelenburg zachránil hostí výborným zákrokom pri ľavej žrdi.
     
    25
    Kacaniklić bol proti presile domácich obrancov, ale dokázal podržať loptu a vybojoval aspoň autové vhadzovanie pre hostí.
     
    26
    Sidwellov center preletel cez celú šestnástku domácich a vzápätí fauloval hosťujúci Karagounis, takže k lopte sa opäť dostanú futbalisti Evertonu.
     
    27
    Everton do týchto chvíľ drží zápas pevne vo svojich rukách a zatiaľ dokazuje svoju vynikajúcu formu z posledných týždňov.
     
    28
    Po Barkleyho prihrávke to bol opäť Deulofeu, ktorý pálil na Stekelenburga, zatiaľ sa tento futbalista nedokázal trafiť do priestoru bránky hostí.
     
    29
    Domáci dobre napádajú hráčov Fulhamu už v strede poľa a tí sa nevedia poriadne dostať cez polovicu ihriska.
     
    30
    Deulofeu hľadal vo vnútri pokutového územia šikovnou prihrávkou Lukaku, ale tomu chýbal zhruba meter, aby sa dostal k tejto lopte.
     
    31
    Riise iba odkopáva loptu do územia nikoho, a domáci futbalisti sa už ženú vpred.
     
    32
    Výborný pokus Colemana z pravého krídla vyráža Stekelenburg pravou rukou, hosťujúci brankár sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok práce.
     
    33
    Výborný pas Pienaara na Lukaku, ktorý v šprintérskom súboji s Hughesom síce uspel, ale v rozhodujúcej chvíli mu lopta odskočila od nohy a nedokázal zakončiť.
     
    34
    Domáci si robia z bránky Stekelenburga peknú strelnicu, teraz to bol Barkley, ktorého strelu stihli hostia zblokovať, ale tá sa odrazila k Osmanovi, ktorý páli veľmi tesne nad brvno bránky Fulhamu.
     
    36
    Na druhej strane pohrozil Karagounis, ktorý volejom pálil tesne vedľa pravej tyčky Howardovej bránky.
     
    38
    Blíži sa pomaly záver prvej polovice zápasu, v držaní lopty sú domáci futbalisti, snažia sa o kombináciu v strede poľa, hostia naďalej iba vyčkávajú.
     
    39
    Domáci si nerozumeli v blízkosti pokutového územia, konkrétne to bol Barkley s Lukaku, lopta pre brankára Stekelenburga.
     
    40
    Kacaniklić bol odstavený čistým spôsobom od lopty Distinom a Everton podniká útočný výpad.
     
    41
    Berbatov sa nepresadil proti dvojici Barkley a Oviedo, tento bulharský kanonier je zatiaľ absolútne nevidieteľný.
     
    42
    Delofeu dal o sebe po dlhšom čase znova vedieť a poslal strieľaný center do šestnástky Fulhamu, ktorý hostia odvrátili na rohový kop, ten zahrával ako tradične Pienaar a hostia odkopli loptu do bezpečia.
     
    43
    Osman je ďalším futbalistom domácich, ktorý zakončoval po centri Barkleyho nad bránku Stekelenburga, vidíme veľký tlak Evertonu smerom k bráne hostí.
     
    44
    Na strelecké pokusy vedú domáci futbalisti do týchto chvíľ v pomere 10-3.
     
    45
    Berkley prichádza o loptu na pravom krídle a hostia to môžu skúsiť, ešte im ostáva do konca prvého polčasu pár sekúnd.
     
    45
    Nadstavený čas prvého polčasu určil hlavný rozhodca Taylor na 1 minútu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas, počas ktorého boli domáci jednoznačne lepším tímom. Zatiaľ jediný gól zápasu zaznamenal záložník Evertonu Leon Osman, keď sa presadil krásnou strelou vo vnútri pokutového územia. Hostia sa iba bránia a zatiaľ im domáci futbalisti nedávajú žiadnu šancu. Uvidíme, čo sa udeje v druhej polovici zápasu.
    Druhý polčas začne približne o 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Okamžite v úvode druhého polčasu sú domáci nasťahovaní pred šestnástkou Fulhamu, Lukaku zakončuje mimo bránky Stekelenburga.
     
    48
    A mohlo byť vyrovnané! Vo veľkej príležitosti sa ocitol kapitán hostí Parker, ktorý to mieril dobre k ľavej tyčke Howarda, ale domáci brankár predviedol vynikajúci zákrok a strelu Parkera dokázal vyraziť.
     
    49
    Neuveriteľné čo teraz zahodil Kacaniklić. Po Sidwellovej bombe, ktorú Howard vyrazil priamo pred seba sa lopta odrazila priamo na kopačky Kacaniklića, ktorý prestrelil z hranice malého vápna vysoko nad.
     
    50
    Takže hostia začínajú tento polčas dvoma jasnými nevyužitými gólovými šancami, to ich môže veľmi mrzieť.
     
    52
    Fulham evidentne ožil a drží loptu na svojich kopačkách, postupnou kombináciou sa dostáva až pred šestnástku domácich.
     
    53
    Sidwellova strela zhruba z dvadsiatich metrov od bránky Howarda letí mimo.
     
    54
    Výborne sa vrátil Pienaar, ktorý okamžite vysunul Barkleyho, ale ten o loptu prišiel a následný protiútok Fulhamu zastavuje čiarový rozhodca – Berbatov bol v ofsajde.
     
    55
    Svižný úvod hostí nám teda vyrovnanie zatiaľ nepriniesol, ale hostia ukázali, že by dnes mohli niečo v Goodisonovom Parku vymyslieť.
     
    56
    Deulofeuov center z pravého krídla odvrátili hostia na rohový kop a po ňom sa k strele spoza šestnástky dostal Barry, jeden z hosťujúcich obrancov však vyhlavičkoval Barryho strelu z bránkovej čiary.
     
    57
    Oviedo fauloval v strede ihriska Parkera a hostia sa dostanú k lopte. Uvidíme, či sa im podarí smerom dopredu niečo vymyslieť.
     
    59
    Nepresnú kombináciu domácich pred pokutovým územím zastavil Dejagah, ktorý posiela loptu na polovicu Evertonu.
     
    60
    V druhom polčase to už nie je taký tlak Evertonu ako v tom prvom, hra sa vyrovnala a hostia čoraz viac hrozia.
     
    61
    V dobrej pozícií sa ocitol hosťujúci Berbatov, ktorý hlavičkuje tesne vedľa bránky Howarda.
     
    61
    Osman si naskočil na center Deulofeua a posiela loptu podobne ako predtým na druhej strane Berbatov mimo bránky.
     
    62
    Vyzerá to na Deulofeua, ktorý leží na trávniku a domáci tréner Martínez bude musieť zrejme striedať.
     
    63
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Deulofeu, prichádza Mirallas.
     
    64
    Pre domácich veľká škoda zranenia mladého Španiela Deulofeua, ktorý hral veľmi dobre a zásoboval svojich spoluhráčov kvalitnými centrami z pravej strany.
     
    65
    Kacaniklić to skúšal na ľavom krídle cez Colemana, ktorý mu vykopol loptu na autové vhadzovanie pre Fulham.
     
    66
    Pokutový kop pre hosťujúci tím po faule Barryho na Kacaniklića!
     
    67
    Fulham FC dal gól! DIMITAR BERBATOV sa nepomýlil a poslal Howarda na opačnú stranu, bezpečne premenený pokutový kop v podaní hosťujúceho kanoniera.
     
    68
    Domáci futbalisti pykajú za svoju pasivitu od začiatku druhého polčasu a budú musieť opäť zvýšiť obrátky ak chcú dnes pomýšľať na plný bodový zisk.
     
    68
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Kacaniklić, prichádza Kasami.
     
    69
    Coleman bol zahnaný až na bránkovú čiaru a už nedokázal odcentrovať, Stekelenburg bude vykopávať od vlastnej bránky.
     
    70
    Hosťujúci Dejagah vidí ako prvý v tomto stretnutí žltú kartu po faule na Jagielku.
     
    72
    Everton teraz kopí veľké množstvo nepresností, domáci sa dostali po inkasovanom góle do útlmu a budú mať čo robiť, aby sa opäť dostali do správnej prevádzkovej teploty.
     
    73
    Ďalší nepresný center Evertonu v podaní Colemana, ktorý poslal loptu krížom cez celé pokutové územie až za postrannú čiaru, hostia budú vhadzovať.
     
    73
    Everton FC dal gól! SÉAMUS COLEMAN sa dostal k lopte na malom vápne a neostávalo mu nič iné ako skórovať do prázdnej bránky, tejto situácií však predchádzala výborná práca Pienaara na pravom krídle a jeho spätná prihrávka na malé vápno.
     
    74
    Na domácej strane je potrestaný žltou kartou Pienaar, po faule na Karagounisa.
     
    75
    Mnou avizovaný vedúci gól Evertonu prišiel teda veľmi skoro, dokážu ešte hostia odpovedať?
     
    77
    Everton sa už snaží držať loptu na svojich kopačkách a nepustiť hostí do blízkosti bránky Tima Howarda.
     
    77
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Karagounis, prichádza Bent.
     
    78
    Hostia posielajú do hry robustného Benta, ktorý teraz vytvorí útočnú dvojičku s Berbatovom.
     
    79
    Aktívny Coleman bojoval opäť o loptu na pravej strane, ale tentokrát sa k autovému vhadzovaniu dostáva Fulham.
     
    80
    Rohový kop Everton FC...
     
    80
    ...Mirallas poslal prudký strieľaný center, pred Stekelenburgom vznikla nepriehľadná situácia, ale hostia to ustáli a pôjdu dopredu.
     
    82
    Riise ešte stačil z ťažkej pozície odcentrovať a narobil domácej obrane starosti, Fulham už začína otvárať zadné dvierka a vysúva sa do ofenzívy s väčším počtom hráčov.
     
    83
    Oviedo odvracia iba na rohový kop pre hostí...
     
    83
    ...Riise sa ho ponáhľal zahrať, ale z jeho centra Fulham nedokázal nič vyťažiť.
     
    84
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Dejagah, prichádza Duff.
     
    84
    Everton FC dal gól! GARETH BARRY sa najlepšie zorientoval v pokutovom území hostí po rohovom kope Mirallasa a po vicerých hlavičkách v podaní domácich dotlačil loptu z bránkovej čiary do siete, zdá sa, že je rozhodnuté.
     
    86
    Barry knokautoval hostí tretím gólom a tí už nemajú veľa času niečo s výsledkom urobiť.
     
    87
    Po prihrávke Pienaara vnikol do pokutového územia Barkley, ale mieril vysoko nad Stekelenburgovu bránku.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Pienaar, prichádza Stones.
     
    89
    Osman sa snažil prestrčiť loptu na Lukaku, ale hostia dokázali túto kolmicu zastaviť, nič mimoriadne sa už v Goodisonovom Parku nedeje, oba tímy sa už zrejme zmierili s výsledkom.
     
    90
    Senderos vidí žltú kartu, keď zložil k zemi domáceho Mirallasa.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu je 4 minúty.
     
    90+1
    Everton FC dal gól! KEVIN MIRALLAS vynikajúco naskočil do zápasu a svoj dobrý výkon potvrdzuje gólom, keď napriahol spoza šestnástky Fulhamu a Stekelenburgovi jeho nie príliš prudká strela prepadla cez rukavice až do bránky.
     
    90+3
    Prebieha už posledná minúta nadstaveného času, o všetkom je dávno rozhodnuté a my čakáme na záverečný hvizd hlavného rozhodcu Taylora.
     
    Koniec zápasu.
     
    Everton si pripisuje hladké víťazstvo rozdielom troch gólov, ale po vyrovnaní Berbatova to na takýto výsledok rozhodne nevyzeralo. Domáci futbalisti však v poslednej dvadsať-minútovke pridali na obrátkach a dokázali vsietiť tri góly. Zrodilo sa tak zaslúžené víťazstvo Evertonu FC.
    Ďakujem vám za pozornosť, prajem pekný zvyšok dňa a dovidenia. (17:56:17)

    Peter Kašický

    Góly: 18. Osman, 73. Coleman, 84. Barry, 90+1. Mirallas – 67. Berbatov (pen.)

    Karty:   74. Pienaar (EVE) – 70. Dejagah (FUL), 90. Senderos (FUL)


    Everton FC: Howard – Coleman, Oviedo, Jagielka ("C"), Distin – Barry, Osman, Barkley, Pienaar, Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel – Heitinga, John Stones, Alcaraz, Mirallas, Jelavić, Naismith

    Fulham FC: Stekelenburg – Riether, Riise, Senderos, Hughes – Parker ("C"), Sidwell, Karagounis, Kacaniklic, Dejagah – Berbatov
    Náhradníci: Stockdale – Zverotić, Kasami, Richardson, Duff, Ruiz, Bent

    Rozhodca: Taylor – Flynn, McDonough