Jaroslavľ – Chabarovsk 0:1 (po pr.) | Čerepovec – Vladivostok 5:4 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (1:0 po s.n.)
A. Mytišči – Novosibirsk 1:2 (po pr.) | Petrohrad – Novokuzneck 4:1 (kon.) | Doneck – Záhreb 2:5 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 3:1 (kon.) | Riga – Nižnekamsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa 2:1 (1:0 po s.n.)
Lev – Čeljabinsk 7:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Spartak Moskva
Piatok 11.10.2013, 18:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Pozrite sa spoločne s nami bližšie do Bieloruska, kde domáce Dinamo Minsk privíta Moskovský Spartak. Onlajny. eu vám z tohto zápasu prinesú online textový prenos. Z komentátorského stanovišťa vás bude zápasom sprevádzať Michal Bakoš.


    Dinamu Minsk patrí predposledné 13. miesto Západnej konferencie. Pred posledným Slovanom má dvojbodový náskok. Dinamo má na konte štrnásť bodov, na svojho dnešného súpera stráca osem bodov. V posledných piatich zápaoch ziskal Minsk desať bodov, za tri víťazstvá, prehru po nadstavení a jednu prehru po riadnom hracom čase. V poslednom zápase doma Minsk privítal Záhreb, ktorému podľahol 2:3 pp. O rozhodujúci zásah sa postaral Jonathan Cheecho.

    Spartak Moskva je taatiež na predposlednom mieste, no nie tabuľky konferencie, no na 7. mieste, ktoré zaručuje účasť v play-off. Ako už bolo spomenuté, Spartak má pred Minskom náskok ôsmych bodov, takže nie je problém odvôdiť si, že ich má na konte 22. V posledných piatich zápasoch to Moskovčanom trošku škrípalo. V riadnom čase totiž vyhrali len raz, jednu váhru pridali aj po nadstavení, no vo zvyšných troch súbojoch prišli o všetky body. V poslednom zápase, pred odchodom na trip, Spartak doma vyhral nad Donbassom tesne 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Minsk: Lelande (Milchakov) – Krajíček, Goroshko, Meech, Filichkin, Shinkevich, Kaznadey – Kalyuzhny, Irgl, Surový – Platt, Zakharov, Gavrus – Meleshko, Stas, Yefimenko – Dadonov, Pavlovich, Kitarov – Kiryushchenkov

    Spartak Moskva: Glass (Šesťjorkin) – Quint, Sergejev, Vasiljev, Bodrov, Megalinskij, Kulik, Mamkin, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell – Nikulin, Nesterov, Žerdev – Kozlov, Junkov, Krutov – Osipenko, Voronin, Bobrov.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:05
    V bráne Dinama sa nám dnes predstaví Kevin Lalende, jeho náprotivkom je Jeff Glass.
     
    01:10
    Spartaku sa podarilo okamžite od úvodných sekúnd zápasu usadiť v pásme súpera.
     
    02:10
    V Minskom hľadisku je už, ako tradične, skvelá atmosféra. Podľa viacerých ľudí je má práve bieloruský celok, samozrejme spoločne so Slovanom, najlepších fanúšikov v KHL.
     
    02:51
    Iľja Šenkivič oslabil za hákovanie svoj tím. Spartak má k dispozícii dvoj minútovú početnú prevahu.
     
    03:44
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domácim sa podarilo dostať v početnej nevýhode do vedenia ! A postarali sa o to československí hráči. Tomáš Surový získal puk v obrannom pásme svojho tímu, priam futbalovým pasom vysunul na ľavom krídle ZBYNKA IRGLA, ktorý sa presadil v korčuliarskom súboji, natlačil pred bránu a backhandom prekonal Glassa ! Asistencia : Tomáš Surový, Dmitry Meleško.
     
    04:51
    Domáci sú opäť v plnom počte. Vylúčený Šenkivič je späť na ľadovej ploche.
     
    05:59
    V strednom pásme sa do seba pustili dvaja kohúti, ktorí sú za to okamžite potrestaný menším trestom. Z domácej strany si dve minúty na trestnej lavici odsedí Iľja Kaznadj.
     
    05:59
    Rovnako za hrubosť si nútene oddýchne aj Artim Voronin zo Spartaku.
     
    06:24
    Na ľadovej ploche teda sledujeme hernú situáciu štyroch proti štyrom.
     
    06:45
    Domáci sa uvoľnili len za cenu zakázaného prostriedku. Hra sa sťahuje pred ich brankára.
     
    07:15
    Krajíček nahral puk do jazdy svojmu spoluhráčovi, ktorý sa snažil pretlačiť až pred Glassa. Nakoniec sa však vďaka dobrej práci hosťujúceho beka do šance nedostal.
     
    07:59
    Obaja potrestaní hokejisti sú späť na ľadovej ploche. Ešte tesne pred ich návratom sa pri mantineli odohrala sporná situácia, po ktorej si domáci fanúšikovia žiadali vylúčenie hráča hostí. Rozhodcovia však mali na celú situáciu iný názor.
     
    08:30
    Po vyhratom buly prišla v podaní domácich strela od modrej čiary. Glass nemal zakrytý výhľad, teda nemal problém zakročiť a puk podržať.
     
    09:40
    Po sérii súbojov a odrazení sa puk dostal k Andersonovi, ktorý pred bránou hľadal Rastislava Špirka. Ten sa však k puku pred domácou bránou nedostal.
     
    10:30
    Prvá časť sa nám prehupla do svojej druhej polovice, v ktorej Nikolaj Žerdev zaviezol puk do pásma, no tam si už so spoluhráčmi nevyhovel. Okolo tohto kontroverzného Rusa sa v lete diali podivné veci. Najprv ho ako svoju obrovskú posilu predstavoval český Lev, aby s ním následne o pár dní rozviazal zmluvu. Nakoniec skončil tento hráč so skúsenosťami z NHL v Moskovskom celku.
     
    11:17
    Minsk zatlačil svojho súpera do obrannej tretiny, no to bolo z domácej strany všetko. Do zakončenia sa už Minsk nedostal.
     
    12:00
    O pár sekúnd na to sa však už k zakončeniu domáci prostredníctvom Sergejeva dostali. Lelande bol pozorný a úspešne zasiahol.
     
    12:16
    Krutov dostal výborný puk do jazdy, uvoľnil sa a domáceho brankára sa snažil prekvapiť strelou do medzierky medzi svojimi nohami. Domáci brankár ich však stihol včas spojiť !
     
    13:01
    Glass musel pred svojou bránou riešiť veľmi spletitú situáciu. Domáci nahodili puk pred bránu, kde ho tečoval jeden z hráčov, ktorý si nakorčuľovával z poza bránkového priestoru. Brankár hostí si však za participácie svojich bekov poradil.
     
    14:02
    Spartak sa veľmi ťažko dostáva do nejakých príležitosti, či kombinácii v útočnom pásme. Domácim sa v obrannej činnosti darí veľmi dobre a prácu smerom dozadu si poctivo odvádzajú aj útočníci.
     
    14:06
    V presilovej hre si zahrajú Moskovčania. Za domácu stranu si na lavicu hanby išiel za faul kolenom sadnúť Alex Kitarov.
     
    14:08
    Podarí sa hosťom vymyslieť niečo aspoň v početnej prevahe ? Zatiaľ mali v tomto zápase k dispozícii jedinú, v ktorej sa im presadiť nepodarilo vôbec, navyše v nej inkasovali jediný zásah zápasu.
     
    15:02
    A rovnaká situácia mohla nastať aj v tejto presilovke. To by však Glass nemohol na poslednú chvíľu zabrániť druhému puku vo svojej svätyni.
     
    15:57
    Spartak Moskva dal gól!
    Moskovčanom sa predsa len podarilo využiť presilovú hru a vyrovnať tak stav tohto zápasu. Podarilo sa im to na poslednú chvíľu, pár sekúnd pred návratom potrestaného hráča ! Strelecky sa dokázal presadiť TOM WANDELL, ktorý namieril presne z priestoru kruhov. Asistencie: Andrej Sergejev, Matt Anderson.
     
    17:00
    Do konca prvej tretiny nám ostávajú ešte tri minútky. Hosťom sa ešte v prvej dvadsať minútovke poradilo vyrovnať. Bude sa ešte do prestávky meniť stav zápasu ?
     
    18:00
    Domácim chýbalo málo a mohli ísť opäť do vedenia. Do šance sa dostal Andrej Stas, no bieloruskému reprezentantovi sa napokon Glass a prekonať nepodarilo !
     
    19:01
    Miestny hlásateľ ohlásil poslednú minútu prvej časti.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Dinamom Minsk a Spartakom Moskva sa nám práve skončila. Stav po nej je nerozhodný, 1:1. Domácich poslal do vedenia v oslabení Irgl po krásnom vysunutí Tomáša Surového. Hosťom sa podarilo vyrovnať vo svojej druhej presilovej hre zásluhou Wendella. Veľkú šancu na prinavrátenie vedenia Minsku nevyužil dve minúty pred koncom tretiny Andrej Stas. Pozývame vás sledovať aj druhú časť, ktorá bude dúfajme ešte zaujímavejšia, ako tá prvá.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:00
    Dinamo sa okamžite po začiatku druhej tretiny usadilo v pásme súpera.
     
    21:42
    Domáci majú k dispozícii presilovú hru. Kulik si totiž pomohol podržaním súperovej hokejky.
     
    23:00
    Domácim to však v početnej prevahe nejde podľa predstáv. Kombinácia im viazne a tým pádom sa nevedia dostať do pásma.
     
    24:30
    Glass si elegantným zákrokom vychutnal domácich hokejistov.
     
    25:43
    Spartak sa po zvládnutom oslabení po dlhšej dobe usadil aj vo svojom útočnom pásme. Uvidíme, čo sa mu tam podarí vymyslieť.
     
    26:30
    Spartak veľa vody veru v ofenzíve nenamútil. Hra je opäť na druhej strane.
     
    27:33
    Po druhý raz v prostrednej časti si na lavicu hanby sadne hráč Spartaku. Za držanie ním bude Matt Anderson.
     
    30:00
    Chcem sa vám ospravedlniť, no prenos bude musieť byť robený podľa oficiálne webu KHL. V Bielorusku totiž vypadol stream, čo nevieme nijako ovplyvniť. Čas, od času sa to proste stáva.
     
    32:36
    Do tretice sa vylučuje na strane hostí. Menší trest dostal za sekanie Krutov.
     
    34:00
    Minsk však v presilovej hre takmer vôbec nevystrelil a nič nevymyslel.
     
    34:43
    K strele sa napokon predsa len dostal Kitarov, ktorý tvrdou bombou preveril Glassovu pozornosť. Brankára Moskovčanov bol úspešný.
     
    35:45
    Za vzájomnú potyčku dostal trest Šinkevič a Krutov dokonca v tomto zápase skončil ! Dostal desať minútový trest + dokonca zápasu.
     
    36:45
    Spartak sa v ofenzíve nevie absolútne vôbec presadiť.
     
    38:35
    Spartak sa do pásma dostal len prostredníctvom nahodenie. V osobných súbojoch sú však úspešnejší domáci, ktorým takéto nahodené puky nerobia problémy.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta prostrednej časti.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sa stav zápasu nemenil. Prinesie nám rozuzlenie zápasu tretia tretina ?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:21
    Zbynek Irgl si išiel na lavicu hanby odsedieť menší trest za podrazenie.
     
    40:51
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domácim sa darí v oslabení fantasticky. Po druhý raz v ňom dokázali skórovať a opätovne sa tak dostávajú do vedenia. Hosťom sa presilovka vôbec nedarila, stratili puk a Dinamo sa dostalo dokonca do prečíslenia troch proti jednému. Poviete si, že v oslabení je to nemožné, no vidíte. Puk mal na hokejke ALEXEJ JEFIMENKO, ktorý s nim nič nevymýšľal, nikomu nenahrával, zakončenie zobral na seba a prestrelil Glassa. Bez asistencie.
     
    41:32
    Na druhej strane čaroval proti strelám Moskovčanov skvelý Lelande.
     
    42:35
    Minsk si uvedomuje, že vedenei o jeden presný zásah je zradné, preto sa tlačí dopredu a chce pridať aj tretí gól do siete Glassa.
     
    43:29
    Lelade sa v domácej svätyni neuveriteľne prekonáva. Ak aj domáci spravia chybu a v obrannej činnosti zaváhajú, na svojho brankára sa môžu vždy spoľahnúť.
     
    44:38
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domáci dokázali pridať tretí presný zásah a svojmu súperovi odskočili už na rozdiel dvoch presných zásahov. Puk doviedol do pásma Alexej Kaľužný, ktorý na druhej strane našiel ALEXANDRA METERUCHINA. Ten prekonal Glass strelou z voleja ! Asistencia : Alexej Kaľužny.
     
    46:16
    Ďalší závar pred vlastnou bránou dokázali hostia prežiť bez ujmy.
     
    47:01
    Kaznadej je vylúčený za podrazenie.
     
    47:34
    Spartak sa síce dokázal udržať v útočnom pásme, no to je asi tak aj všetko.
     
    48:06
    Rozruch pred bránou Minsku vyriešil Lelande, ktorý za cenu vhadzovania v pásme domácich zaľahol puk.
     
    48:45
    Brankár Minsku chytá vo veľkej pohode, dokázal si poradiť s opätovnou strelou.
     
    49:01
    Domáci sa presilovej hre Spartaku dokázali bez problémov ubrániť. Hosťom to v početnej výhode nejde absolútne.
     
    50:45
    Domáci sa nemajú, kam ponáhľať, preto si môžu kľudne prerušiť hru, o čo sa zaľahnutím opäť postaral Lelande.
     
    51:17
    Domáci sa tentoraz ubránili aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    52:00
    Spartaku sa nedarí presadiť cez veľmi pozornú obranu domáceho celku.
     
    52:59
    Platt to skúsil jednoduchou strelou z uhlu. Glass nemal problém zakročiť svojou lapačkou.
     
    54:00
    Moskovčania sa síce snažia tlačiť, ich aktivita je zvýšená, o všetko to končí na pozornej defenzíve domácich, ktorí už zamurovali stredné pásmo.
     
    55:00
    Nejde to kombinačne, tak to hostia skúsili individuálne. No ani prekľučkovať sa jednému z ich hráčov nepodarilo. S pukom na hokejke skončil len v rohu klziska.
     
    56:00
    ďalšia akcia hostí štartuje, až z poza svätyne Glassa. Hosťom sa čas neúprosne kráti.
     
    56:41
    Glass ešte skvelým zákrokom udržal svoj tím aspoň ako-tak v hre o body.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty zápasu. Podarí sa hosťom ešte niečo vymyslieť, alebo už stav ostane nezmenený ?
     
    58:40
    Moskovský tím sa nevie dostať do tlaku, ba dokonca ani do pásma, takže nemá absolútne žiadny zmysle odvolávať brankára.
     
    59:05
    Hostia to napokon predsa len skúsia v hre bez brankára. To všetko však až po oddychovom čase.
     
    59:05
    Ich výhodu ešte umocní vylúčenie Krajíčka za podrazenie.
     
    59:39
    Hostia sa dokázali dostať do obrovskej šance, no dramatizáciu zápasu nepripustil skvelým zákrokom Lelande.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Domáci o víťazstve rozhodli dvoma zlepenými zásahmi z kraja poslednej tretiny. Ďakujeme vám za pozornosť. Onlajny. eu vám prajú pekný víkend, ktorý si môžte spríjemňovať našimi prenosmi, z všakovakých športových podujatí. (20:22:13)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 4. Zbynek Irgl (Tomáš Surový, Dmitry Meleško), 41. Alexej Jefimenko (Bez asistencie), 45. Alexander Meteruchin (Alexej Kaľužny) – 16. Tom Wandell (Andrej Sergejev, Matt Anderson)


    HC Dinamo Minsk: Lelande (Milchakov) – Krajíček, Goroshko, Meech, Filichkin, Shinkevich, Kaznadey – Kalyuzhny, Irgl, Surový – Platt, Zakharov, Gavrus – Meleshko, Stas, Yefimenko – Dadonov, Pavlovich, Kitarov – Kiryushchenkov
    Spartak Moskva: Glass (Šesťjorkin) – Quint, Sergejev, Vasiljev, Bodrov, Megalinskij, Kulik, Mamkin, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell – Nikulin, Nesterov, Žerdev – Kozlov, Junkov, Krutov – Osipenko, Voronin, Bobrov

    Rozhodca: Odins, Schčenjov – Prnoškich, Matiak