Jaroslavľ – Chabarovsk 0:1 (po pr.) | Čerepovec – Vladivostok 5:4 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (1:0 po s.n.)
A. Mytišči – Novosibirsk 1:2 (po pr.) | Petrohrad – Novokuzneck 4:1 (kon.) | Doneck – Záhreb 2:5 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 3:1 (kon.) | Riga – Nižnekamsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa 2:1 (1:0 po s.n.)
Lev – Čeljabinsk 7:2 (kon.)
koniec
HK Donbass Doneck
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
KHL Medveščak Záhreb
Piatok 11.10.2013, 18:00 • Druzhba Hockey Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Medveščak Záhreb si z Donecku odnáša tri body. V tretej tretine zdramatizoval zápas v 50. minúte Wirtanen ktorý znižoval na 2:3. Následne ale prekonal Leightona Andy Murray a do prázdnej bránky zvyšoval Thomas. Odomňa je to všetko. Lúčim sa s vami a prajem pekný zvyšok večera. (20:10:45)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Domáci si ešte zahrajú presilovú hru. Ivan Švarný odchádza na dve minúty.
     
    58:30
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Tak už domáci prehrávajú o tri góly. Domáci odvolali Leightona, puku sa zmocnili hostia, konkrétne BILL THOMAS, ktorý nemal problém trafiť prázdnu bránku. Bez asistencie.
     
    58:05
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny. Donbass prehráva o dva góly.
     
    57:35
    Cheechoo prihral na Murleyho. Jeho strelu Leighton stlmil a tá sa kotúľala tesne vedľa ľavej tyče!
     
    56:03
    Neuveriteľné čo teraz domáci zahodili. Z ľavej strany sa na Brusta rútil jeden z domácich hokejistov. Brust vybehol z bránkoviska a domáci hokejista vyslal nahrávku pred bránku. Myslím že Piganovich netrafil prázdnu bránku.
     
    55:43
    Dadonová strela letí tesne nad.
     
    55:23
    Wilson opäť neuspel proti Brustovi.
     
    54:55
    Prečíslenie Medveščaku 3 na 2. Vesce sa rútil s pukom z pravej strany, v strede mu išli Thomas a Cheechoo. Vesce ale váhal s prihrávkou, nakoniec ho zastavil domáci obranca a Leighton puk prikrýva.
     
    54:11
    Pri puku domáci Donbass ktorý sa snaží so zápasom ešte niečo urobiť.
     
    53:25
    Zakázané uvoľnenie Donbassu.
     
    52:42
    Wirtanen z veľkej blízkosti neprekonal Brusta.
     
    51:17
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Medveščak opäť vedie o dva góly. ANDY MURRAY sa dostal k puku na pravej strany. Z veľkého uhla skúsil vystreliť, Leighton puk vyrazil pred seba. Následne začal veľký boj o puk ktorý nakoniec našiel MURRAY a vlastnú strelu dorazil do brány. Asistencie: Patrick Bjorkstrand
     
    50:18
    Ellison sa dostal do pásma, z ľavej strany korčuloval do stredu a pokúsil sa o strelu. V poslednej sekunde mu puk vypichol domáci obranca.
     
    50:00
    Donbassu ostáva presne 10 minút na vyrovnanie.
     
    48:57
    Donbass Doneck dal gól!
    Donbass znižuje! Domáci teraz zatlačili hostí. Nedorost dostal puk za bránku. Počkal kým si PETTERI WIRTANEN nabehne pred bránku a prihral mu. WIRTANEN strelou popod Brustové betóny znižuje na 2:3. Asistencie: Václav Nedorost.
     
    47:19
    Yakutsenya prihral puk pred bránku. Brust stal na druhej strane a stačilo aby niekto nastavil hokejku do puku. V poslednej cvhíľi zasiahol jeden z obrancov.

    Michal Kováčik

    Góly a asistencie: 19. Laine (Piganovich, Kašpar), 49. Wirtanen (Nedorost) – 11. Bjorkstrand, 14. Thomas (Foster, Murley), 28. Ryan (Vesce), 52. Murray (Bjorkstrand), 59. Thomas


    HK Donbass Doneck: Leighton (Dyatlov) – Wilson, Podhradský, Bartulis, Piganovich, Kolár, Razin, Silnitsky – Nedorost, Yakutsenya, Dadonov – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Robitaille, Kašpar, Toryanik – Belukhin, Varlamov, Morozov
    KHL Medveščak Záhreb: Brust (Vasiljevič) – Martinovič, Carle, Švarný, Foster, Pikkarainen, Katič – Thomas, Cheechoo, Murley – Vesce, Ryan, Ellison – Murray, Bjorkstrand, Kostovic – Glumac, Kane, Perkovich – Koren

    Rozhodca: Bulanov Vyacheslav, Rogachyov Andrei – Zakharenkov Alexander, Sivov Dmitry

    Diváci: 4003