Spišská N. Ves – Trenčín 3:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Skalica 3:4 (po s.n.) | Košice – HC Slovan 6:3 (kon.)
Poprad – Žilina 6:5 (po pr.) | Zvolen – Topoľčany 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 4:1 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
6:5 (1:1, 3:1, 1:3 - 1:0)
MsHK Žilina
Nedeľa 29.09.2013, 11:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 11:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 6. kole slovenskej Extraligy juniorov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 11:30 narazia juniorské tímy HK Poprad a MsHK DOXXbet Žilina.

    Popradskí juniori odohrali doposiaľ štyri zápasy (piaty s otáznikom), v ktorých dokázali získať 6 bodov a gólové skóre 17:15. Momentálne sídlia na priebežnej šiestej priečke za juniormi z Nitry, ktorí majú o jeden bod viac. Za Popradom sídlia juniori Banskej Bystrice, ktorí majú rovnaký počet bodov, no o niečo horšie skóre.
    Popradskí hokejisti sa v prvom kole tejto sezóny predviedli na domácom ľade, kde dokázali zdolať ich dnešného súpera – Duklu Trenčín jasným výsledkom 7:4 (2:2, 1:2, 4:0).
    Druhé kolo privialo na popradský ľad juniorov z tímu MsHK DOXXbet Žilina, ktorí tiež nestačili na dobre postavený popradský výber. Ten dokázal zdolať "vlkov" zo Žiliny výsledkom 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).
    V treťom odohranom zápase sa mladí popradskí "kamzíci" predviedli na ľade bratislavského Slovana, kde však po dobrom výkone napokon prehrali veľmi tesným výsledkom 4:3 (1:1, 1:2, 2:0).
    Štvrtý zápas priviedol hokejistov Popradu na zápas do Skalice, kde si popradskí juniori zmerali svoje sily proti aktuálnemu lídrovi extraligovej tabuľky. Skaličania boli však doma úspešnejší a dokázali zdolať Popradčanov výsledkom 6:3 (3:1, 2:1, 1:1).
    V poslednom zápase privítali Popradčania na svojom ľade tím Dukla Trenčín, ktorý napokon zdolali výsledkom 5:2 (2:0, 1:1, 2:1). V závere sa však udiala poriadna bitka a napadnutie jedného z Trenčanov na trestnej lavici, po ktorom nevieme, čo sa bude diať.

    Žilinskí junori sa po piatich odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke v tabuľke so ziskom ôsmich bodov za dve výhry a tri prehry. K ich celkom sympatickej priečke prispieva aj dobré gólové skóre 13:12.
    Žilinčania sa vo svojom prvom zápase sezóny predviedli na ľade Spišskej Novej Vsi, kde sa im celkom darilo a napokon dokázali domácich zdolať výsledkom 4:3 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0).
    Následne sa mladí žilinskí vlci predviedli na popradskom ľade, kde im však šťastie neprialo a domáci kamzíci ich zdolali s veľkým prehľadom výsledkom 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).
    V dvojici domácich zápasov sa žilinskí juniori ukázali v dobrom svetle tak na 50 percent. Najskôr sa im podarilo v domácom prostredí prehrať proti mladým "baranom" z Banskej Bystrice, ktorý ich zdolali tesným výsledkom 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
    Následne si však svoju reputáciu napravili, keď dokázali zdolať zvolenských juniorov po dobrom hernom výkone výsledkom 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).
    V poslednom kole ukázali Žilinčania svoje sily na ľade Spišskej Novej Vsi, kde sa im tentokrát podarilo vyhrať suverénnejšie ako v prvom zápase. Domácich Spišiakov zdolali výsledkom 4:2 (0:0, 3:1, 1:1).

    Podarí sa popradským mladíkom zdolať na domácom ľade juniorov zo Žiliny aj podruhýkrát?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Luba (Široký) – D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Bjalončík, Hrehorčák ("C"), Jenčo, Pavličko, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, Sawicki, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.

    MsHK DOXXbet Žilina: Buliš (Mikoláš) – Solar, Niník ("A"), Šuda, Prášek ("A"), Gálik, Pekný – Michalek, Lipovský, Rovner, Janák, Rogoň, Kubala, Teubner, Holák, Zicho ("C")

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Adam Štofančík.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hokejisti Žiliny, ktorí sa však stiahli len k svojej bráne. Poprad vyslal dopredu intenzívny forčeking.
     
    00:39
    Hokejisti Popradu odvrátili útok Žiliny, no napokon sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lubom.
     
    01:08
    Z medzikružia tvrdo pálil hosťujúci Šuda, no gólman Luba sa nenechal prekvapiť a puk s veľkým prehľadom zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne útočia popradskí juniori.
     
    01:41
    Tomečko tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Buliš bol v strehu a jeho delovku vyrazil svojimi betónmi na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po pravici žilinského gólmana.
     
    02:02
    Zicho zaviezol puk do útočného pásma a následne chcel nájsť Lipovského, no nepodarilo sa mu to. Popradskí obrancovia puk aj tentokrát zachytili a vyslali ho do stredného pásma.
     
    02:49
    Hosťujúci Rogoň sa zbavil dvoch popradských hokejistov v strednom pásme a následne poslal puk do útočného pásma. Popradčania sa teda musia brániť.
     
    03:14
    Popradskí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za napadnutie odchádza sadnúť Juraj Šuda.
     
    03:46
    Gólman Buliš sa tentokrát musel obracať! Po delovke od Varholíka spoza kruhov puk vyrazil a následne sa mu podarilo zblokovať aj dorážku od Hrehorčáka!
     
    04:24
    Po dobrej prihrávke od Pavlička z pravej strany sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Hrehorčák. Jeho delovku však gólman Buliš zblokoval do bezpečia svojou hrudnou výstrojou!
     
    04:58
    Popradčania síce hrajú v početnej výhode, no žilinskí hokejisti sú momentálne usadení v útočnom pásme, kde s veľkým prehľadom zneškodňujú domácich.
     
    05:16
    Žilinskí juniori hrajú už v plnom počte a môžu tak naplno hrať. Pri puku je hosťujúci Rovner, ktorý práve prechádza stredným pásmom.
     
    05:54
    Tomečko nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná pozornými betónmi gólmana Buliša.
     
    06:18
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní pred bránou Žiliny sa k zakončeniu dostal Pavličko, no ten svojou delovkou napokon prevetral len pozorné betóny žilinského gólmana Buliša.
     
    06:36
    Gólman Luba si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky! Najskôr svojou ľavou rukou vyrazil do bezpečia streli od Teubnera a následne na svojich betónoch zachytil puk po strele z pravej strany od Lipovského.
     
    07:22
    Žilinskí juniori majú puk vo svojej moci v strednom pásme a snažia sa dostať pred gólmana Buliša, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    07:52
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo vymyslieť. Tentokrát od modrej pálil hosťujúci Pekný, no ten svojou delovkou minul priestor popradskej svätyne.
     
    08:21
    Hrehorčák nahodil puk od modrej čiary na zadný mantinel, kde ho dokorčuľovala dvojica popradských útočníkov. Domáci sú momentálne pri puku.
     
    08:49
    Kramár nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Buliš puk svojimi betónmi vyrazil mimo svojho bránkoviska. Následne však Popradčania stále útočia!
     
    09:16
    Hrehorčák nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Buliš puk dobre videl a svojou prilbou ho bez väčších problémov zblokoval mimo svojej brány.
     
    09:55
    Žilinskí juniori sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    10:31
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Michal Solar.
     
    10:58
    Kasaj si mierne nerozumel s Kasanickým na útočnej modrej čiare a napokon poslali puk len na hokejky Žilinčanov. Tí sa následne oslobodili vyhodením puku.
     
    11:21
    Hrehorčák tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila len asi dva metre mimo žilinskej brány.
     
    11:53
    Pavličko sa s pukom preštrikoval pred gólmana Buliša a chcel zakončovať, no už mal príliš málo priestoru. Žilinský gólman mu puk vypichol a poslal ho do rohu klziska.
     
    12:10
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Kramár, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Buliša, ktorý puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    12:45
    Žilinskí hokejisti sa dokázali ubrániť aj v druhej početnej nevýhode v zápase. Momentálne sú pri puku a snažia sa takticky zaútočiť.
     
    13:16
    Kubala sa s pukom dobre presúval cez stredné pásmo a následne proti nemu stál už len domáci Kasanický. Ten bol však úspešnejší a dokázal svojho súpera od puku pohodlne odstaviť.
     
    13:51
    Žilinská defenzíva je doposiaľ veľmi pozorná a nedáva domácim hokejistom veľa priestoru. Popradčania sú však stále pri puku, no len v strednom pásme.
     
    14:26
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Lipovský, no gólman Luba bol dobre postavený a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    14:53
    Žilinčania si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Buliša.
     
    15:18
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostal Rogoň, no jeho zakončenie z medzikružia napokon nedokázalo prekonať dobre postavené betóny gólmana Lubu.
     
    15:43
    Sawicki zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Buliš bol aj tentokrát v strehu a puk vyrazil svojim pravým betónom do bezpečia.
     
    16:26
    Hosťujúci Zicho nahodil puk do útočného pásma, no napokon bol neúspešný, keďže k puku dokorčuľovali rýchlejšie popradskí obrancovia.
     
    17:02
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa po dobrom ofenzívnom prevedení akcie dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke od Vojsoviča spoza žilinskej brány sa puk preštrikoval pred gólmana Buliša k EMILOVI KRAMÁROVI, ktorý svojou strelou prekonal bezmocného žilinského brankára. Asistencie si pripisujú hráči Martin Vojsovič a Peter Hrehorčák.
     
    17:36
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Patrik Rogoň, no gólman Luba ukázal, že je v dobrej forme a puk zachytil vo svojej lapačke po dobrom reflexe!
     
    18:13
    Žilina dala gól!
    Žilinskí juniori dokázali po chybe v popradskej defenzíve vyrovnať! PATRIK HOLÁK zachytil nepresnú rozohrávku popradských obrancov a delovkou z pravého kruhu prekvapil gólmana Lubu, ktorý gólu zabrániť nedokázal. Bez asistencií.
     
    18:55
    Popradčania sa po vyrovnávajúcom góle nevzdávajú, ale naopak. Chcú svoje gólové vedenie vrátiť späť. Momentálne veľmi dobre útočia.
     
    19:23
    Tomečko tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad žilinskou bránou. Gólman Buliš teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    19:54
    Popradskí juniori sa v závere prvej tretiny previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lubom.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto stretnutia priniesla divákom pekný herný výkon na oboch stranách. Mierne aktívnejší boli Popradčania, ktorí však dlho nedokázali nájsť správny recept na gólmana Buliša. Napokon však v 18. minúte svojim zakončením prekonal bezmocného Buliša Emil Kramár. Následne sa však žilinskí juniori pozviechali a gólom Patrika Holáka v 19. minúte vyrovnali na 1:1.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia a následne si ho aj udržať aspoň do konca druhej tretiny?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:12
    Hokejisti Žiliny sa v úvode druhej tretiny dostali do útočného pásma, no tam ich dobre odstavil pozorný Varholík, ktorý zakladá popradský útok.
     
    20:40
    Žilinskí juniori chceli opäť zaskočiť gólmana Lubu prienikom do útočného pásma, no nepodarilo sa im zaskočiť čiarového rozhodcu Bednára, ktorý odpískkal jasné postavenie mimo hry.
     
    21:06
    Denis Šterbák zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovku gólman Buliš dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    21:39
    Denis Šterbák predviedol svoje obranné schopnosti vo fantastickom zákroku, keď v úniku vypichol puk z hokejky útočiacemu Jurajovi Kubalovi!
     
    22:14
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori dokázali prekvapiť žilinskú defenzívu a dostávajú sa do vedenia! Bielec z ľavej strany tvrdo vypálil, no gólman Buliš vyrazil puk len naľavo od seba, kde stál pozorný NIKOLAS KASAJ! Ten svojou delovkou nedal žilinskému gólmanovi už žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Maciej Bielec.
     
    22:50
    Žilinčania chceli preniknúť do útočného pásma, no napokon sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Bulišom.
     
    23:25
    Gólman Buliš si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk po delovke od Jenča z ľavej strany dokázal svojimi betónmi vyraziť do bezpečia.
     
    23:53
    Žilina dala gól!
    Žilinskí juniori sú dnes pre Popradčanov poriadne vyrovnaným súperom. Puk pred popradskú bránu nahodil Janák, následne sa k nemu dostal PATRIK ROGOŇ, ktorý ho z tesnej blízkosti dorazil za bezmocného gólmana Lubu. Ten už úspešne zasiahnuť nedokázal. Asistencie si pripisujú hráči Marek Janák a Patrik Holák.
     
    24:16
    Na ľavom kruhu napriahol svoju hokejku hosťujúci Michalek, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov zblokoval len na ochrannú sieť.
     
    24:33
    Domáci Vojsovič sa dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Bulišom, no napokon nedokázal puk prepašovať za jeho chrbát! Buliš dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    25:06
    Poprad dal gól!
    Mladí popradskí Kamzíci sa opäť dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke od Kramára sa k puku na pravom krídle dostal PETER HREHORČÁK, ktorý sa presunul pred gólmana Buliša a dobrou strelou prepašoval puk pomedzi jeho betóny do žilinskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Martin Vojsovič.
     
    25:53
    Žilinčania sa opäť tlačia do útoku a snažia sa vyrovnať, no Popradčania sú momentálne zjavne proti. Predvádzajú veľmi dobrý forčeking.
     
    26:26
    Lukáš Michalek zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Luba zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    26:59
    Jakub Niník tvrdo pálil spoza pravého kruhu a puk umiestnil presne do pravého horného rohu popradskej brány. Gólman Luba mal však svoju vyrážačku v strehu a puk zblokoval na ochrannú sieť!
     
    27:40
    Domáci Tomečko tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Buliša. Ten však puk následne rozohral.
     
    28:27
    Denis Šterbák založil rýchly útok popradských juniorov z vlastnej obrannej tretiny, no jeho spoluhráči sa následne previnili postavením mimo hry.
     
    28:46
    Domáci Šterbák sa dostal k puku opäť, no tentokrát ho z popradského obranného pásma poslal len na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Lubom.
     
    29:18
    Obaja gólmani si na svoje kontá pripísali skvelé zákroky! Buliš vyrazil svojimi betónmi tvrdú strelu od Ženčucha z medzikružia a Luba zase zneškodnil delovku od Teubnera z ľavej strany!
     
    29:58
    Kasanický nahodil puk na žilinskú bránu, no gólman Buliš radšej neváhal a puk ukryl pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    30:27
    Popradskí juniori sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Žilinská defenzíva je v týchto chvíľach naozaj príkladná.
     
    30:58
    Žilinčania sa po dlhšej dobe usadili v útočnom pásme, kde si puk zatiaľ takticky prihrávajú. Popradčania však bránia veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa šancí.
     
    31:41
    Hosťujúci Kubala tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Luba bol v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa do útoku dostávajú Popradčania.
     
    32:04
    Na pravom kruhu napriahol svoju hokejku aj domáci Jenčo, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Buliša, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    32:46
    Od modrej tvrdo pálil Niník, no jeho delovka bola napokon popradskými obrancami zblokovaná len na zadný mantinel. Žilinčania však stále útočia.
     
    33:20
    Z medzikružia tvrdo pálil hosťujúci Lipovský, no jeho delovka napokon gólmana Lubu nezastrašila. Ten si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    33:53
    Žilinskí juniori mali vyrovnávajúci gól na dosah, no ani jeden z dvojice Janák – Rogoň nedokázal svojimi dorážkami prekonať pozorného gólmana Lubu, ktorý sa rozvalil vo svojom bránkovisku. Janák z ľavej strany trafil len bočnú sieť popradskej brány!
     
    34:20
    Popradskí juniori sú pri puku vo svojom vlastnom obrannom pásme a snažia sa zaútočiť. Žilinčania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    34:52
    Hrehorčák nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Buliš zasahovať nemusel, keďže delovku popradského kapitána ešte pred žilinskou bránou jeden z hosťujúcich obrancov zblokoval do bezpečia.
     
    35:29
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Solar, no jeho delovku gólman Luba dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    35:58
    Popradskí juniori chceli založiť rýchly útok, no napokon sa im to nepodarilo, keďže sa previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    36:35
    Popradskí hokejisti opäť chceli niečo vymyslieť, no skončilo to len zakázaným uvoľnením. Žilinčania majú teda výhodu vhadzovania v útočnom pásme.
     
    37:04
    Hokejisti Žiliny sa snažili dostať do útočného pásma, no previnili sa len postavením mimo hry, ktoré si všimol čiarový rozhodca Adam Štofančík. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    37:20
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori zaskočili celú žilinskú defenzívu, keď zachytili puk po nepresnej rozohrávke v útočnom pásme. Následne sa k puku dostal Tomečko, ten našiel v medzikruží Jenča. Jenčo nepálil, ale prihrával na RENÉHO ŽENČUCHA, ktorý svojim efektívnym švihom prekonal bezmocného Buliša. Asistencie si pripisujú hráči Róbert Jenčo a Dávid Tomečko.
     
    37:59
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Michalek, no jeho delovku napokon gólman Luba videl dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    38:49
    Gólman Luba si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď sa po skvelej prihrávke od Holáka dostal k puku pred popradským bránkoviskom Rogoň, no ten svojou delovkou trafil len dobre osadený betón gólmana Lubu!
     
    39:16
    Rogoň to skúšal opäť, no tentokrát ho gólman Luba zneškodnil dobrým reflexom, po ktorom zblokoval puk do bezpečia svojim ramenom.
     
    39:53
    Puk majú v moci popradskí obrancovia, ktorí už len čakajú na sirénu, ktorá ukončí priebeh druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli oveľa efektívnejší hokejisti popradskej juniorky, ktorí dokázali gólmi Kasaja, Hrehorčáka a Ženčucha deklasovať žilinskú defenzívu. Za hostí síce v 24. minúte znižoval Patrik Rogoň, no to bol jediný úspešný zásah Žilinčanov v druhej tretine. Výrazne treba pochváliť domáceho gólmana Lubu, ktorý svojimi zákrokmi nedal svojim súperom žiadnu šancu na vyrovnanie.

    Podarí sa Popradčanom udržať si tento sľubný náskok alebo Žilinčania ešte zdramatizujú priebeh tohto stretnutia?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:11
    V úvode tretej tretiny vyhrali vhadzovanie hokejisti Žiliny, ktorí sa okamžite rozhodli zaútočiť a prekvapiť tak popradskú defenzívu.
     
    40:16
    Žilinskí juniori si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Hrehorčák.
     
    40:52
    Žilinčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradský obranný štvorec je zatiaľ v strehu a bráni sa bez problémov.
     
    41:44
    Hosťujúci Šuda chcel páliť od modrej, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže rozohrávku Žiliny intenzívne napádal domáci Ženčuch.
     
    42:05
    Žilinčania vsietli gól, no napokon sa z neho dlho neradovali! Hlavný rozhodca ich zastavil, keďže avízoval postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    42:09
    Žilina dala gól!
    Žilinčania však napokon dokázali vsietiť kontaktný gól! Nacvičený signál po vyhratom vhadzovaní v znení Holáka zakončoval na ľavom kruhu MICHAL SOLAR, ktorý svojou delovkou vymietol pavučinku medzi Lubovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Patrik Holák.
     
    42:52
    Žilinskí juniori sú pri puku v útočnom pásme a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sú v strehu.
     
    43:26
    Popradskí hráči zachytili puk po nepresnej rozohrávke Žiliny, no následne ho vyhodili cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:58
    Do útoku sa po dlhšej dobe dostali aj Popradčania, no tí boli napokon neúspešní. Žilinská defenzíva je v strehu a bráni sa veľmi dobre.
     
    44:37
    Puk sa presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov nemá vážnejšiu gólovú šancu. Pri puku sú hokejisti Popradu, ktorí sú momentálne mierne aktívnejší.
     
    45:15
    Pavličko sa s pukom pretlačil pred gólmana Buliša a následne zakončoval, no pozorní obrancovia Žiliny napokon puk zblokovali na zadný mantinel.
     
    45:49
    Po zblokovaní puku mimo ľadovej plochy od jedného z Popradčanov v útočnom pásme sa bude vhadzovať v tretine strednej.
     
    46:24
    Popradskí juniori sú pri hernej chuti a momentálne sa snažia niečo vymyslieť proti žilinskej defenzíve. Tá je však zatiaľ v strehu a bráni sa veľmi dobre.
     
    46:58
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, no tam si puk prihrávajú len popri mantineli. Zatiaľ to vyzerá pre domácich dobre, no ešte ostáva veľa času.
     
    47:28
    Žilinčania vyslali dopredu intenzívny forčeking, ktorý zatiaľ kazí popradskú rozohrávku. Domáci sa vška stále nevzdávajú a útočia.
     
    48:04
    Domáci Pavličko potiahol puk do útočného pásma, no napokon ho pritlačil len k zadnému mantinelu. Tam sa o neho tvrdo bojovalo, až pokým hlavný rozhodca neprerušil hru.
     
    48:50
    Hokejisti Žiliny sú pri puku vo vlastnom obrannom pásme, no snažia sa dostať do útoku. Gólman Luba však zatiaľ príliš veľa práce nemá.
     
    49:13
    Holák sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a následne tvrdo zakončoval, no gólman Luba bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    49:42
    Gólman Buliš si na svoje konto pripísal ďalší dobrrý zákrok, keď pod svojou lapačkou zachytil puk po strele od Hrehorčáka.
     
    50:12
    Kasanický spolu s Pavličkom potrápili gólmana Buliša, no ten napokon postavil svoje betóny veľmi dobre a strelám a dorážkam Popradčanov odolal.
     
    50:47
    Popradský brankár Luba si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Rogoňa pálil z ľavej strany Holák, no jeho delovku popradský gólman po dobrom presune zachytil vo svojej výstroji.
     
    51:20
    Popradčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť. Gólman Buliš však veľa práce nemá, keďže pred ním čistia priestor pozorní žilinskí obrancovia.
     
    51:46
    Od modrej tvrdo pálil Gálik, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo popradskej brány. Gólman Buliš tentokrát zasahovať nemusel.
     
    52:21
    Tomečko sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne tvrdo zakončoval, no gólman Buliš bol v strehu a puk svojou vyrážačkou zblokoval do bezpečia.
     
    52:31
    Hosťujúci Gálik bol nepríjemne narazený na zadný mantinel jedným z hráčov Popradu. Následne sa hra prerušila a spomínaný Gálik za pomoci svojich spoluhráčov odišiel na striedačku.
     
    53:08
    Michael Luba sa blysol opäť fantastickým zákrokom, keď dokázal zneškodniť prečíslenie troch na jedného! Po dobrej prihrávke od Zicha z ľavej strany zakončoval Teubner, no ten trafil len dobre osadené betóny popradského gólmana.
     
    53:56
    Emil Kramár nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len tesne nad žilinskú bránu.
     
    54:59
    Poprad dal gól!
    Popradčania dokázali využiť zaváhanie v žilinskej defenzíve a ťažia z rýchleho prečíslenia! Puk potiahol do útočného pásma Šterbák, ktorý dobrou prihrávkou z pravej strany našiel v medzikruží MACIEJA BIELECA. Ten už svojou delovkou nemal problém prekonať bezmocného gólmana Buliša. Asistencie si pripisujú hráči Denis Šterbák a René Ženčuch.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 195 divákov.
     
    55:38
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, no ani jedne z dvojice Vojsovič – Hrehorčák nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Lubu!
     
    56:11
    Pomaly, ale isto sa blížime k záveru zápasu, ktorý momentálne oveľa viac nahráva Popradčanom. Tí sú dobre naladení a snažia sa opäť vsietiť gól.
     
    56:53
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Tomečko, no jeho delovku gólman Buliš dobre videl a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia za vlastnú bránu.
     
    57:19
    Popradskí juniori si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Lubom.
     
    57:37
    Žilinský tréner si vyžiadal oddychový čas, po ktorom ostáva gólman Buliš na striedačke a Žilinčania hrajú v šestici!
     
    57:48
    Žilina dala gól!
    Žilinským juniorom úvod powerplay vyšiel veľmi dobre, keď po skvelej prihrávkovej kombinácii dokázali zneškodniť gólmana Lubu. Po dobrej prihrávke od Rogoňa sa k puku na pravej strane dostal žilinský kapitán PATRIK ZICHO, ktorý svojim efektívnym švihom prekonal bezmocného gólmana Lubu. Asistencie si pripisujú hráči Patrik Rogoň a Patrik Holák.
     
    58:25
    Hokejisti Žiliny hrajú opäť v šestici a sú usadení pred gólmanom Lubom, no zatiaľ je gólman Popradu pozorný, keďže dokázal zneškodniť dve delovky z medzikružia od Rogoňa.
     
    58:48
    Žilinskí hokejisti si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť domáci Kasanický.
     
    59:11
    Žilina dala gól!
    Žilinčanom presilová hra vyšla a napokon dokázali vyrovnať v presilovej hre! K odrazenému puku sa pred popradskou bránou dostal žilinský kapitán PATRIK ZICHO, ktorý svojou delovkou nekompromisne zneškodnil bezmocného gólmana Lubu. Bez asistencií.
     
    59:19
    Popradčania si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Janák.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine dokázali hokejisti Žiliny zabrať naplno a vyšla im najmä powerplay v závere stretnutia, keď dvoma gólmi vyrovnal žilinský kapitán Patrik Zicho. K jeho gólu pridal v úvode tretej tretiny úspešný zásah aj Michal Solar. Za Popradčanov bol úspešný v 55. minúte Maciej Bielec, no to bol napokon jediný gól domácich.

    Pokračovať sa bude v päťminútovom predĺžení!
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:04
    V úvode predĺženia hrajú hokejisti Popradu v početnej výhode štyroch na troch. Žilinčania sú však pri puku a ihneď sa oslobodzujú.
     
    60:49
    Vojsovič tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len mimo žilinskej brány. Následne sa hostia oslobodili vyhodením puku.
     
    61:13
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti potvrdili svoju streleckú zdatnosť v predĺžení, keď počas presilovej hry prekonali žilinskú defenzívu. O víťazstve domácich v tomto zápase 6 sekúnd pred návratom vylúčeného Janáka rozhodol strelou od modrej ADAM KASANICKÝ. Ten svojou delovkou umiestnil puk cez cloniacich hráčov presne do pravého horného rohu žilinskej brány. Asistenciu si pripisuje Emil Kramár.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V predĺžení rozhodli popradskí juniori o svojom triumfe počas presilovej hry, keď dobrou strelou od modrej čiary prekonal gólmana Buliša dnes veľmi aktívny Adam Kasanický.

    Popradskí juniori si teda do tabuľky pripisujú dva body, zatiaľčo Žilinčania odchádzajú s jednym bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch juniorskej Extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:49:13)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 18. Kramár (Vojsovič, Hrehorčák), 23. Kasaj (Bielec), 26. Hrehorčák (Kramár, Vojsovič), 38. Ženčuch (Jenčo, Tomečko), 55. Bielec (Šterbák, Ženčuch), 62. Kasanický (Kramár) – 19. Holák, 24. Rogoň (Janák, Holák), 43. Solar (Holák), 58. Zicho (Rogoň, Holák), 60. Zicho


    HK Poprad: Luba (Široký) – D. Šterbák, Varholík, Kasanický, Šotek, Krmenčík – Bjalončík, Hrehorčák ("C"), Jenčo, Pavličko, Tomečko ("A"), Ženčuch, Kasaj, Sawicki, Bielec, Vojsovič ("A"), Kramár.
    MsHK Žilina: Buliš (Mikoláš) – Solar, Niník ("A"), Šuda, Prášek ("A"), Gálik, Pekný – Michalek, Lipovský, Rovner, Janák, Rogoň, Kubala, Teubner, Holák, Zicho ("C")

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Adam Štofančík

    Diváci: 195