Bilbao – Mallorca 2:1 (kon.) | Valladolid – La Coruña 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (1:0)
RCD Mallorca
Sobota 11.05.2013, 16:00 • San Mamés, Bilbao, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Ximo si pri postrannej čiare tvrdo vyšliapol na Llorenteho, za čo vidí druhú žltú á následne aj červenú kartu. Hostia budú dohrávať v deviatich.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    88
    Lllorente dostal peknú prihrávku do pokutového územia, ktorá však bola o čosi dlhšia a tak ju domáci útočník ledva stihol. Loptu poslal ešte pred bránu, kde boli len hostia. Tí otáčajú hru okamžite na druhú stranu.
     
    83
    Táto parketa nebola až tak vhodná pre Giovaniho, ktorý je ľavák. Toto bolo skôr pre praváka. Aj napriek tomu to však Mexičan skúsil strelou na ľavú tyč. Iraizoz s problémami vyrazil.
     
    83
    Domáci obranca, Iraola sa dopustil faulu, za ktorý vidí žltú kartu. Čo je však podstatnejšie, je to, že hostia budú kopať priamy kop.
     
    81
    Mallorca dala gól! K rozohrávke priameho kopu z hranice šestnástky sa samozrejme nepostavil nik iný, ako GIOVANI DOS SANTOS, ktorý nádhernou strelou ľavačkou cez múr nedal domácemu brankárovi šancu.
     
    79
    Bilbao dalo gól! Dobrú prihrávku dostal do pokutového územia Susaeta, proti ktorému vybehol brankár hostí, Aouate. Domáci záložník si ho s prehľadom prehodil a v pokutovom území našiel pred prázdnou bránou pripraveného LLORENTEHO, ktorý nemohol nedať.
     
    77
    Z rohu prišla obrovská šanca na vyrovnanie. Na center si v pokutovom území skvelo naskočil jeden z hostí, meno vám ostanem dlžný, kedže v šestnástke Athletica je akurát tieň a ťažko sa tam hľadá, o ktorého hráča ide. Podstatné však je, že jeho hlavička skončila tesne vedľa pravej žrde domácej svätyne.
     
    75
    Priamy kop pre domácich takmer z hranice šestnástky. To môže byť veľká šanca na zvýšenie skóre. Žltú kartu navyše videl previnilec Hutton.
     
    74
    Domáci vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý tiahol po pravom krídle Susaeta, ktorý následne do samostatného nájazdu uvoľnil De Marcosa. Ten však bol v ofsajde.
     
    72
    Hostia si vypracovali celkom slušnú šancu na ohrozenie domácej brány, pred ktorú prišiel pekný center z ľavej strany. Loptu však nezasiahol nik a tá preletela naprieč celým pokutovým územím.
     
    68
    Na prelome 68. minúty hostia po druhý krát striedajú. Ihrisko opustil Matrí, ktorého miesto zaujal Nisué.
     
    66
    Na center z pravej strany si Llorente dobre naskočil a hlavou aj zakončil. Lopta preletela tesne ponad bránu.
     
    60
    Center do pokutového územia Muniain zasiahnuť nedokázal, lopta sa dostala na hranicu šestnástky, odkiaľ vypálil Aurtenetxe do jedného z hostí, od ktorého sa lopta odrazila na zadnú tyč, kde bol striedajúci Iturraspe. Ten ešte vracal loptu pred bránu, no tam ju nikto z domácich hráčov zasiahnuť nedokázal.
     
    59
    Susaeta vybojoval svojou aktivitou pre svoj tím rohový kop. ešte predtým inkasoval žltú kartu De Marcos.
     
    57
    Prvé striedanie v zápase pripravil aj hosťujúci realizačný tím. Ihrisko opustil Victor, ktorého nahradil Arizmendi.
     
    55
    Druhé striedanie domáceho trénera v zápase. ihrisko opustil Adruiz a na jeho miesto nastúpil Fernando Llorente, ktorý bude od budúcej sezóny hrať za Juventus. Domáci fanúšikovia ho na ihrisku privítali piskotom.
     
    54
    Victor dostal do pokutového územia dobrú prihrávku z autu, bol chrbtom otočený k bráne, pekne si loptu pripravil na pravačku, no namiesto strely sa ešte úplne zbytočne snažil preštrikovať cez domácu obranu, ktorá ho zastavila.
     
    47
    Už to mohlo byť 2:0 pre domácich. Peknú prihrávku z pravého krídla poslal pred bránu Susaeta, kde sa do zakončenie dostával Adruiz, no napokon bol vytlačený. Domáci hráč sa však zdvihol a prihral loptu späť pred bránu a tú už domáci do siete dopravili. Rozhodca však presný zásah neuznal, na koľko už Adruiz hral s loptou za čiarou.
     
    46
    Do druhého polčasu pripravil domáci tréner Marcelo Bielsa jednu zmenu. Z ihriska stiahol San Josého, na ktorého miesto vybehol Iturraspe
     
    39
    Rýchlo však na druhú stranu, kde sa lopty v pokutovom území zmocnil Muniain, ktorý sa krásne uvoľnil a hľadal pred bránou svojich spoluhráčov. Obrana hostí odvrátila na rohový kop.
     
    31
    Peknú loptu dostal do vnútra pokutového územia Victor Casadesus, ktorý sa uvoľnil, prehodil si loptu na pravačku a technickou strelou hľadal vzdialenejšiu tyč domácej svätyne. Pozorný Iraizoz vytlačil na rohový kop.
     
    30
    Opäť sa nám žltí na oboch stranách. Potrestaní boli Gurpegi a Matrí. Prvé dejstvo tohto zápasu je veľmi nervózne.
     
    25
    Loptu si na biely bod postavil strelec prvého gólu Adruiz, ktorého strelu do ľavého horného rohu však Aouate vyrazil pred seba, kde okamžite dobehol Adruiz i Muniain, ktorý napokon loptu do brány dopravil. Fauloval však brankára hostí. Skóre sa teda nemení !
     
    25
    Žltú navyše dostal za protesty Navarro.
     
    25
    Navyše to bude penalta pre domáci tím.
     
    23
    Dobrú prihrávku na pravé krídlo dostal rozbehnutý Susaeta, ktorý okamžite prehodil na De Marcosa. Ten sa snažil preniknúť do pokutového územia cez Fontása. To sa mu síce nepodarilo, no hosťujúci stopér zahral rukou, za čo vidí bez milosti druhá žltú kartu a teda následne aj červenú !
     
    8
    Bilbao dalo gól! Domáci sa ujímajú vedenia v tomto zápase ! Loptu získal na ľavom krídle obranca Athletica, Aurtenetxe, ktorý neváhal, na nič nečakal a okamžite poslal presný center pred bránu, kde sa v dostal do hlavičkového zakončenia ADRUIZ, ktorý nedal Aouatemu šancu.
     
    6
    Rozhodca ešte krotí vášne v pokutovom území, kde sa pred rohom zomlela klasická strkanica, z ktorej si odniesli dvaja kohúti žlté karty. Z domáceho tímu to bol Adruiz a z toho hosťujúceho Fontás.

    Michal Bakoš

    Góly: 8. Adruiz, 79. Susaeta – 81. Santos

    Karty:   6. Adruiz (BIL), 30. Gurpegi (BIL), 59. Marcos (BIL), 83. Iraola (BIL) – 6. Fontás (MAL), 25. Navarro (MAL), 30. Matrí (MAL), 75. Hutton (MAL)   90+1. Ximo (MAL)   23. Fontás (MAL)

    Nepremenená penalta: 25. Adruiz (BIL), brankár Aouate zneškodnil


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Aurtenetxe, Ekiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Adruiz, Muniain, De Marcos
    RCD Mallorca: Aouate- Hutton, Pedro Geromel, Fontás, Ximo, Tissone, José Martí, Pina, Victor, Hemed, dos Santos

    Rozhodca: Hernández – Esquerdo, Aboy – (Fernandéz)