Bilbao – Mallorca 2:1 (kon.) | Valladolid – La Coruña 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (1:0)
RCD Mallorca
Sobota 11.05.2013, 16:00 • San Mamés, Bilbao, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Tak tento nesmierne zaujímavý zápas sa nám práve skončil. Domáci napokon vyhrali 2:1. Vedenia si domáci postili v druhom dejstve zásluhou Llorenteho, no hostí do hry vrátil nádhernou strelou z priameho kopu Giovani dos Santos. V závere zápasu sa ešte Mallorca snažila, čo stačila. Najviac sa pokúšal niečo zmeniť jednoznačne najlepší hráč hostí, Giovani, ktorý si za dnešný výkon zaslúži absolutórium. Napokon to však nestačilo. Mexičan bol na všetko príliš sám. V nadstavenom čase sme ešte videli druhú červenú v zápase, pre hosťujúceho Xima. Hostia tak ostávajú na poslednom mieste a v tomto ročníku sa pravdepodobne prepadnú o súťaž nižšie. Ja Vám zatiaľ ďakujem za pozornosť. Spolu sa ešte stretneme pri ďalšom prenose zo španielskej ligy o 22:00, v ktorom sa pozrieme na ďalší tím bojujúci o záchranu. Zatiaľ sa majte pekne. (17:57:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hralo sa už nad rámec nadstavenia. Hostia si ešte vypracovali šancu vďaka Giovanimu, no nevyšlo to. Zápas sa o pár sekúnd skončí.
     
    90+3
    Domáci útočník je však chvalabohu zdravý a už je na hracej ploche. Mallorca útočí do plných. Aut do pokutového územia bol odvrátený.
     
    90+2
    Domáci útočník musel byť veľmi dlho ošetrovaný a nevyzeralo to s ním príliš ružovo.
     
    90+1
    Ximo si pri postrannej čiare tvrdo vyšliapol na Llorenteho, za čo vidí druhú žltú á následne aj červenú kartu. Hostia budú dohrávať v deviatich.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90
    Domáci dostali loptu za bránkovú čiaru. Aouate pošle dlhý nákop na polovicu Athletica.
     
    90
    Hrá sa však na polovici Mallorcy, čo ich rozhodne neteší. Bež posledná minúta zápasu.
     
    89
    Domáci majú k dispozícii priamy kop a s jeho rozohratím sa naozaj nikam neponáhľajú. Fanúšikovia hostí, ktorých si režisér vyberá čoraz častejšie, stále dúfajú vo vyrovnanie.
     
    88
    Lllorente dostal peknú prihrávku do pokutového územia, ktorá však bola o čosi dlhšia a tak ju domáci útočník ledva stihol. Loptu poslal ešte pred bránu, kde boli len hostia. Tí otáčajú hru okamžite na druhú stranu.
     
    87
    Hráči Mallorcy sú teraz ako osi. V súboji so Susaetom boli štyria a okamžite ho faulovali.
     
    87
    Hostia to teraz so svojou aktivitou prehnali a dopustili sa útočného faulu.
     
    86
    Giovanimu teraz center z priameho kopu vôbec nevyšiel. Trafil prvého hráča stojaceho v domácom pokutovom území. Lopta je až na polovici Mallorcy.
     
    85
    Faul domácich na hosťujúceho hráča, ktorý zaviezol loptu na polovici Athletica. Mallorca dáva do svojho záverečného náporu všetko.
     
    83
    Táto parketa nebola až tak vhodná pre Giovaniho, ktorý je ľavák. Toto bolo skôr pre praváka. Aj napriek tomu to však Mexičan skúsil strelou na ľavú tyč. Iraizoz s problémami vyrazil.
     
    83
    Domáci obranca, Iraola sa dopustil faulu, za ktorý vidí žltú kartu. Čo je však podstatnejšie, je to, že hostia budú kopať priamy kop.
     
    81
    Mallorca dala gól! K rozohrávke priameho kopu z hranice šestnástky sa samozrejme nepostavil nik iný, ako GIOVANI DOS SANTOS, ktorý nádhernou strelou ľavačkou cez múr nedal domácemu brankárovi šancu.
     
    79
    Bilbao dalo gól! Dobrú prihrávku dostal do pokutového územia Susaeta, proti ktorému vybehol brankár hostí, Aouate. Domáci záložník si ho s prehľadom prehodil a v pokutovom území našiel pred prázdnou bránou pripraveného LLORENTEHO, ktorý nemohol nedať.
     
    77
    Z rohu prišla obrovská šanca na vyrovnanie. Na center si v pokutovom území skvelo naskočil jeden z hostí, meno vám ostanem dlžný, kedže v šestnástke Athletica je akurát tieň a ťažko sa tam hľadá, o ktorého hráča ide. Podstatné však je, že jeho hlavička skončila tesne vedľa pravej žrde domácej svätyne.
     
    76
    Mallorca bojuje. Má k dispozícii rohový kop z ľavej strany.
     
    75
    Susaeta to celkom pochopiteľne skúšal strelou ponad múr, no ten neprestrelil. Lopta bola zblokovaná a následne odkopnutá na aut.
     
    75
    Priamy kop pre domácich takmer z hranice šestnástky. To môže byť veľká šanca na zvýšenie skóre. Žltú kartu navyše videl previnilec Hutton.
     
    74
    Domáci vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý tiahol po pravom krídle Susaeta, ktorý následne do samostatného nájazdu uvoľnil De Marcosa. Ten však bol v ofsajde.
     
    72
    Hostia si vypracovali celkom slušnú šancu na ohrozenie domácej brány, pred ktorú prišiel pekný center z ľavej strany. Loptu však nezasiahol nik a tá preletela naprieč celým pokutovým územím.
     
    71
    Ekiza teraz získal loptu v súboji pri rohovej zástavke a následne vyškolil atakujúceho Nisuého, ako keby bol najväčším technikom. Pri tom je to stopér, ktorý má úplne iné prednosti.
     
    70
    Hostí sa vpredu snaží ťahať najmä Giovani dos Santos, no on sám na to nestačí. Teraz sa v obrovskej snahe dopustil faulu.
     
    69
    Domácim sa síce zakončiť podarilo, no nepresná strela, ktorá preletela vysoko nad bránou, šancu na úspech nemala.
     
    68
    Na prelome 68. minúty hostia po druhý krát striedajú. Ihrisko opustil Matrí, ktorého miesto zaujal Nisué.
     
    66
    Ďalšia ofenzívna akcia domácich bola prerušená, kvôli ofsajdovému postaveniu Fernanda Llorenteho.
     
    66
    Na center z pravej strany si Llorente dobre naskočil a hlavou aj zakončil. Lopta preletela tesne ponad bránu.
     
    65
    Hostia mali k dispozícii priamy kop z ľavej strany, no jeho exekútor sa troška zbytočne rozhodol vystreliť. Iraizoz nemal problém zasiahnuť.
     
    63
    Susaeta pekne zbadal pohyb Llorenteho na na ofsajdovej hranici, posunul mu dlhú loptu, no Llorente nestihol dobehnúť. Domáci fanúšikovia na Lllorenteho následne spustili poriadnu spŕšku ostrých slov. Zdalo sa im totiž, že útočník šetril krokom a na loptu sa takpovediac vykašľal.
     
    62
    Arizmenid sa aj napriek tomuto môjmu tvrdeniu do šance dostal, no jeho strela skončila len nad domácou bránou.
     
    61
    Hostia nepokračujú v aktívnej hre, ktorá ich zdobila v druhej polovici prvého dejstva. Zdá sa mi, akoby už Mallorca odišla kondične. Predsa len hrať v desiatich hráčoch nie je bohvie čo.
     
    60
    Center do pokutového územia Muniain zasiahnuť nedokázal, lopta sa dostala na hranicu šestnástky, odkiaľ vypálil Aurtenetxe do jedného z hostí, od ktorého sa lopta odrazila na zadnú tyč, kde bol striedajúci Iturraspe. Ten ešte vracal loptu pred bránu, no tam ju nikto z domácich hráčov zasiahnuť nedokázal.
     
    59
    Susaeta vybojoval svojou aktivitou pre svoj tím rohový kop. ešte predtým inkasoval žltú kartu De Marcos.
     
    58
    Hostia dokázali z pokutového územia odvrátiť nebezpečný center do bezpečia. Pokúsili sa ja o rýchly brejk, no ten úspešný nebol.
     
    57
    Prvé striedanie v zápase pripravil aj hosťujúci realizačný tím. Ihrisko opustil Victor, ktorého nahradil Arizmendi.
     
    57
    Domáci to teraz s kombináciami pri rohovej zástavke prehnali. Nakoniec sa dopustili nepresnosti a loptu odovzdali súperovi.
     
    55
    Druhé striedanie domáceho trénera v zápase. ihrisko opustil Adruiz a na jeho miesto nastúpil Fernando Llorente, ktorý bude od budúcej sezóny hrať za Juventus. Domáci fanúšikovia ho na ihrisku privítali piskotom.
     
    54
    Victor dostal do pokutového územia dobrú prihrávku z autu, bol chrbtom otočený k bráne, pekne si loptu pripravil na pravačku, no namiesto strely sa ešte úplne zbytočne snažil preštrikovať cez domácu obranu, ktorá ho zastavila.
     
    53
    Teraz sa snažili domáci zaútočiť vo štvorici, no dopustili sa útočného faulu, čo sa im s prihliadaním na predchádzajúcu situáciu samozrejme nepáči.
     
    52
    Aduriz sa prebíjal do pokutového územia, no bol zastavený hosťujícim obrancom. Domáci si žiadali odpískanie faulu a nariadenie priameho kopu, no neúspešne.
     
    49
    Muniain svojim odkopom našiel rukavice svojho brankára Iraizoza. Hostia si žiadali nepriamy kop. Ten sa však kopať nebude.
     
    48
    Na druhej strane sa do zakončenia tlačili dvaja hráči hostí, no ani jeden z nich nedokázal vystreliť tak, aby ohrozil domácu svätyňu.
     
    47
    Už to mohlo byť 2:0 pre domácich. Peknú prihrávku z pravého krídla poslal pred bránu Susaeta, kde sa do zakončenie dostával Adruiz, no napokon bol vytlačený. Domáci hráč sa však zdvihol a prihral loptu späť pred bránu a tú už domáci do siete dopravili. Rozhodca však presný zásah neuznal, na koľko už Adruiz hral s loptou za čiarou.
     
    46
    Hostia sa okamžite pokúsili zaútočiť po ľavom krídle, kde loptu viedol Giovani. Ten bol napokon odstavený.
     
    46
    Do druhého polčasu pripravil domáci tréner Marcelo Bielsa jednu zmenu. Z ihriska stiahol San Josého, na ktorého miesto vybehol Iturraspe
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase je to teda 1:0 pre domácich, keď zatiaľ jediný presný zásah zaznamenal Adruiz. Ten istý hráč následne odmietol šancu navýšiť domáce vedenie, keď nepremenil nariadený pokutový kop. Okrem toho sme v tomto polčase videli aj červenú kartu, ktorú dostal hosťujúci Fontas a niekoľko ďalších žltých napomenutí. V prvom polčase sa jednoducho bolo na čo dívať. Sledujte teda s nami aj pokračovanie tohto zápasu v druhom polčase. ktorý začne približne o 17:03
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenej minúte mali navrch domáci, ktorí sa snažili kombinovať na ľavom krídle, no napokon už brankára hostí ohroziť nestihli.
     
    45
    Nadstavuje sa napokon jedna minúta.
     
    45
    Beží už posledná minúta prvého polčasu. Uvidíme, či a koľko sa bude nadstavovať.
     
    42
    Ďalšia ofenzívna akcia hosťujúceho tímu stroskotala na dobre organizovanej obrane domácich.
     
    41
    Domáci rozohrali na krátko, loptu dostal na pravé krídlo Sisuaeta, ktorý z hranice šestnástky nacentroval na zadnú tyč Muniainovi, ktorý z prvej pohotovo vypálil. Brániacich hráčov hostí pred bránou však neprestrelil. Celá jeho snaha však napokon bola zbytočná. Pískal sa totiž ofsajd.
     
    41
    Práve na pravom krídle prišlo ďalšie nakopnutie do ruky súpera, konkrétne do Navarra. Nasledovať bude štandartná situácia.
     
    40
    Domáci sú s loptou na svojich kopačkách usadení na polovici súpera. Presadiť sa snažia najmä po pravej strane.
     
    39
    Domácim sa z rohu nepodarilo vyťažiť nič, podobne, ako sa nepodarilo nič vyťažiť hosťom z postupného útoku v ďalšom pokračovaní hry.
     
    39
    Rýchlo však na druhú stranu, kde sa lopty v pokutovom území zmocnil Muniain, ktorý sa krásne uvoľnil a hľadal pred bránou svojich spoluhráčov. Obrana hostí odvrátila na rohový kop.
     
    38
    Dlhá lopta bola hlavičkou posunutá do šestnástky, kde sa jej zmocnil Giovani a skúsil pohotovo vystreliť ľavačkou. Jeho strela bola nepresná.
     
    37
    San José našiel pasom Susaetu, no ten bol v ofsajdovom postavení. Z útočnej akcie Athletica tak nebolo nič.
     
    36
    Domáci boli v útočnom postavení, no sami sa odtiaľ vyháňajú, kedže Iraola poslal loptu len za postrannú čiaru. Ozval sa aj menší piskot domácich divákov.
     
    35
    Susaetov center zasiahol na prvej žrdi Gurpegi. Jeho hlavička však mala len propagačný charakter.
     
    34
    Domáci sa pripomenuli po dlhšom čase aj v ofenzíve. Získali roh z pravej strany.
     
    34
    Loptu hodenú z autu predĺžil Victor na Hemeda, ktorý bol otočený chrbtom k bráne a tak to vyskúšal nožničkami. Tie boli síce pekné, no veľmi nepresné.
     
    33
    Tentoraz nie roh z ľavej strany, no autové vhadzovania. Hostia sa však pripravujú na dlhý hod až do pokutového územia.
     
    32
    Z toho neprišlo pre domácu bránu žiadne nebezpečenstvo. Hostia sú však v posledných minútach o veľa aktívnejší, a to aj napriek početnej nevýhode.
     
    31
    Peknú loptu dostal do vnútra pokutového územia Victor Casadesus, ktorý sa uvoľnil, prehodil si loptu na pravačku a technickou strelou hľadal vzdialenejšiu tyč domácej svätyne. Pozorný Iraizoz vytlačil na rohový kop.
     
    30
    Opäť sa nám žltí na oboch stranách. Potrestaní boli Gurpegi a Matrí. Prvé dejstvo tohto zápasu je veľmi nervózne.
     
    29
    Teraz sa im nepodarilo nič vymyslieť a lopta sa od nich napokon dostala až za domácu bránu. Odkopávať teda bude Iraizoz-
     
    28
    Hostia sa početnej nevýhody nezľakli a snažia sa hrať stále aktívne smerom dopredu, čo im, ale iné zostáva, keď prehrávajú a body kvôli záchranárskym prácam potrebujú.
     
    26
    Brankár hostí musel byť navyše ošetrovaní. Veľmi zaujímavé veci sa nám teraz dejú v Madride.
     
    25
    Loptu si na biely bod postavil strelec prvého gólu Adruiz, ktorého strelu do ľavého horného rohu však Aouate vyrazil pred seba, kde okamžite dobehol Adruiz i Muniain, ktorý napokon loptu do brány dopravil. Fauloval však brankára hostí. Skóre sa teda nemení !
     
    25
    Žltú navyše dostal za protesty Navarro.
     
    25
    Navyše to bude penalta pre domáci tím.
     
    23
    Dobrú prihrávku na pravé krídlo dostal rozbehnutý Susaeta, ktorý okamžite prehodil na De Marcosa. Ten sa snažil preniknúť do pokutového územia cez Fontása. To sa mu síce nepodarilo, no hosťujúci stopér zahral rukou, za čo vidí bez milosti druhá žltú kartu a teda následne aj červenú !
     
    22
    Giovani dostal loptu na pravom krídle, odkiaľ poslal loptu do šestnástky, kde hľadal útočníka Victora. Domáci loptu odkopli na hranici pokutového územia, tam bol opäť Giovani, no fauloval Herreru.
     
    21
    V hre sa už však opäť pokračuje. Pokračovať v zápase by mal ja Matrí.
     
    21
    Matrí po ataku od Gurpegiho ostáva ležať na zemi. Zrejme si privodil menšie zranenie.
     
    20
    Adriz zatočil loptu do pokutového územia, kde si ale hostia dobre rozobrali hráčov a loptu napokon z nebezpečného územia dostali preč.
     
    20
    Herrerov center do šestnástky odvrátili hráči Mallorcy len na roh.
     
    19
    Domácim nevyšlo útočné snaženie po ľavom krídle. Do brejku vyrazil Giovani, ktorý chcel domácim názorne predviesť, ako sa ťahá akcia po krídle, no ani on neuspel.
     
    18
    Domáci sa s rozohrávkou zbytočne uponáhľali a loptu stratili. Preniknúť do domácej obrany sa snažil Victor, no loptu si hodil až príliš dopredu.
     
    17
    Zaujímavé kľučky nám teraz predviedol aj Pina, ktorý si to chcel hodiť po ľavom krídle. Domáca obrana pred ním odpratala za postrannú čiaru.
     
    17
    Domáci sa s centrovanou loptou vysporiadali výborné a loptu odpratali do bezpečia.
     
    16
    Giovani sa teraz vplyvom hry dostal na ľavé krídlo, kde si hodil loptu po čiare a unikal domácemu obrancovi Aurtenetxovi. Ten ho zastavil faulom. Priamy kop pre hostí.
     
    15
    Za obranu hostí zbiehal Susaeta, čo si všimol aj stopér San José, ktorý ho dlhou loptou okamžite hľadal. Napokon to bola až príliš dlhá prihrávka.
     
    14
    Na Giovaniho dos Santosa si domáci dávajú mimoriadny pozor, aj teraz ho zdvojili a odzbrojili od lopty. Následnáňý odkop spracoval na polovici ihriska De Marcos, ktorý si prikryl loptu a získal faul.
     
    13
    Loptu si pripravil sám faulovaný Matrí, ktorý to skúsil priamou strelou na ľavú tyč domácej svätyne. Iraizoz bol na mieste.
     
    12
    Ďalší faul, no tentoraz na domácej strane. Priamy kop dokázal vybojovať José Matrí.
     
    12
    Akcia hostí zastavená verdiktom hlavného rozhodcu. Jednalo sa o útočný faul.
     
    11
    Domáca obrana si dala na centrovanú loptu pozor a odvrátila ju z pokutového územia. Následne sa lopta dostala za postrannú čiaru od hráča Mallorcy. Lopta teda pre Bilbao.
     
    10
    Hostia po postupnej kombinácii vybojovali na pravom krídle rohový kop v bez nádejnej situácii.
     
    9
    Hostia sa teraz snažili o okamžitú odpoveď, no kvôli zbytočnej strane dos Santosa prišli o loptu aj o útočné postavenie.
     
    8
    Bilbao dalo gól! Domáci sa ujímajú vedenia v tomto zápase ! Loptu získal na ľavom krídle obranca Athletica, Aurtenetxe, ktorý neváhal, na nič nečakal a okamžite poslal presný center pred bránu, kde sa v dostal do hlavičkového zakončenia ADRUIZ, ktorý nedal Aouatemu šancu.
     
    6
    Z následného rohu sa už domáci presadiť nedokázali. Obrana Mallorcy dobre zafungovala.
     
    6
    Rozhodca ešte krotí vášne v pokutovom území, kde sa pred rohom zomlela klasická strkanica, z ktorej si odniesli dvaja kohúti žlté karty. Z domáceho tímu to bol Adruiz a z toho hosťujúceho Fontás.
     
    5
    Defenzíva Mallorcy odvracia na prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    4
    Domáci dobre prešli cez stredovú zónu a zaútočili do mierne rozhodnej obrany Mallorcy. Loptu dostal na ľavé krídlo rozbehnutý Muniain, no hodil si ju až príliš pred seba cez súpera sa nedostal. Získal aspoň ´autové vhadzovanie.
     
    3
    Giovani dos Santos sa na pravej strane uvoľnil a už si to klasicky rovnal na ľavačku a chcel pokračovať vo svojej akcii. Tá však musela byť kvôli útočnému faulu tohto Mexičana zastavená.
     
    2
    Hra sa nám presunula na ľavú stranu, odkiaľ domáci hádzali aut, no dostali sa do ťažkej situácie a loptu pod tlakom odkopli len k súperovým hráčom.
     
    2
    Hostia sa chceli uvoľniť po pravom krídle, no tam bola prevaha domácich hráčov a tí loptu dokázali získať na svoje kopačky.
     
    1
    Toto stretnutie otvorili výkopom domáci futbalisti, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Lopty sa po prvý krát ujal aj Aouate.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Aurtenetxe, Ekiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Adruiz, Muniain, De Marcos

    RCF Mallorca: Aouate- Hutton, Pedro Geromel, Fontás, Ximo, Tissone, José Martí, Pina, Victor, Hemed, dos Santos

    Rozhodca: Hernández – Esquerdo, Aboy – (Fernandéz).
     
    Vítam vás pri stretnutí 35.kola Španielskej najvyššej futbalovej súťaže Primera División medzi domácim celkom Athletic Club Bilbao a mužstvom RCF Mallorca.

    Domáce mužstvo Athletic Club Bilbao sa momentálne nachádza na 14.priečke vďaka 38 bodom.

    Hosťujúce mužstvo RCF Mallorca je v tabuľke na nelichotivom poslednom 20.mieste za 29 bodov.

    Najlepším strelcom domácich je po 34.kole španiel ADURIZ s 13 presnými zásahmi.

    Najlepším strelcom hostí je po 34.kole Izraelčan HEMED, ktorý prekonal súperových brankárov 10-krát.

    Domáci celok naposledy remízoval na pôde Celta Vigo 1:1 , ich dnešný súper RCF Mallorca v minulom kole remizoval na domácej pôde taktiež 1:1 proti Levante. Hráči Athletic Club Bilbao pred svojimi fanúšikmi doteraz nazbierali slušných 24 bodov. Hostia na ihrisku súpera vody veľa nenamútili z vonku si doteraz odniesli len 9 bodov.

    Stávkové kancelárie ponúkajú kurzy:
    Výhra Bilbao: 1.85
    Remíza: 3.60
    Výhra Mallorca: 4.27

    Podarí sa zverencom Joaquína Caparrósa potešiť domácich fanúšikov výhrou proti záchranárskymi prácami otrasenej Mallorce ?

    Teším sa na vás o 16:00 hod.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 8. Adruiz, 79. Susaeta – 81. Santos

    Karty:   6. Adruiz (BIL), 30. Gurpegi (BIL), 59. Marcos (BIL), 83. Iraola (BIL) – 6. Fontás (MAL), 25. Navarro (MAL), 30. Matrí (MAL), 75. Hutton (MAL)   90+1. Ximo (MAL)   23. Fontás (MAL)

    Nepremenená penalta: 25. Adruiz (BIL), brankár Aouate zneškodnil


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Aurtenetxe, Ekiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Adruiz, Muniain, De Marcos
    RCD Mallorca: Aouate- Hutton, Pedro Geromel, Fontás, Ximo, Tissone, José Martí, Pina, Victor, Hemed, dos Santos

    Rozhodca: Hernández – Esquerdo, Aboy – (Fernandéz)