Bilbao – Mallorca 2:1 (kon.) | Valladolid – La Coruña 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (1:0)
RCD Mallorca
Sobota 11.05.2013, 16:00 • San Mamés, Bilbao, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Tak tento nesmierne zaujímavý zápas sa nám práve skončil. Domáci napokon vyhrali 2:1. Vedenia si domáci postili v druhom dejstve zásluhou Llorenteho, no hostí do hry vrátil nádhernou strelou z priameho kopu Giovani dos Santos. V závere zápasu sa ešte Mallorca snažila, čo stačila. Najviac sa pokúšal niečo zmeniť jednoznačne najlepší hráč hostí, Giovani, ktorý si za dnešný výkon zaslúži absolutórium. Napokon to však nestačilo. Mexičan bol na všetko príliš sám. V nadstavenom čase sme ešte videli druhú červenú v zápase, pre hosťujúceho Xima. Hostia tak ostávajú na poslednom mieste a v tomto ročníku sa pravdepodobne prepadnú o súťaž nižšie. Ja Vám zatiaľ ďakujem za pozornosť. Spolu sa ešte stretneme pri ďalšom prenose zo španielskej ligy o 22:00, v ktorom sa pozrieme na ďalší tím bojujúci o záchranu. Zatiaľ sa majte pekne. (17:57:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hralo sa už nad rámec nadstavenia. Hostia si ešte vypracovali šancu vďaka Giovanimu, no nevyšlo to. Zápas sa o pár sekúnd skončí.
     
    90+3
    Domáci útočník je však chvalabohu zdravý a už je na hracej ploche. Mallorca útočí do plných. Aut do pokutového územia bol odvrátený.
     
    90+2
    Domáci útočník musel byť veľmi dlho ošetrovaný a nevyzeralo to s ním príliš ružovo.
     
    90+1
    Ximo si pri postrannej čiare tvrdo vyšliapol na Llorenteho, za čo vidí druhú žltú á následne aj červenú kartu. Hostia budú dohrávať v deviatich.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90
    Domáci dostali loptu za bránkovú čiaru. Aouate pošle dlhý nákop na polovicu Athletica.
     
    90
    Hrá sa však na polovici Mallorcy, čo ich rozhodne neteší. Bež posledná minúta zápasu.
     
    89
    Domáci majú k dispozícii priamy kop a s jeho rozohratím sa naozaj nikam neponáhľajú. Fanúšikovia hostí, ktorých si režisér vyberá čoraz častejšie, stále dúfajú vo vyrovnanie.
     
    88
    Lllorente dostal peknú prihrávku do pokutového územia, ktorá však bola o čosi dlhšia a tak ju domáci útočník ledva stihol. Loptu poslal ešte pred bránu, kde boli len hostia. Tí otáčajú hru okamžite na druhú stranu.
     
    87
    Hráči Mallorcy sú teraz ako osi. V súboji so Susaetom boli štyria a okamžite ho faulovali.
     
    87
    Hostia to teraz so svojou aktivitou prehnali a dopustili sa útočného faulu.
     
    86
    Giovanimu teraz center z priameho kopu vôbec nevyšiel. Trafil prvého hráča stojaceho v domácom pokutovom území. Lopta je až na polovici Mallorcy.
     
    85
    Faul domácich na hosťujúceho hráča, ktorý zaviezol loptu na polovici Athletica. Mallorca dáva do svojho záverečného náporu všetko.
     
    83
    Táto parketa nebola až tak vhodná pre Giovaniho, ktorý je ľavák. Toto bolo skôr pre praváka. Aj napriek tomu to však Mexičan skúsil strelou na ľavú tyč. Iraizoz s problémami vyrazil.
     
    83
    Domáci obranca, Iraola sa dopustil faulu, za ktorý vidí žltú kartu. Čo je však podstatnejšie, je to, že hostia budú kopať priamy kop.
     
    81
    Mallorca dala gól! K rozohrávke priameho kopu z hranice šestnástky sa samozrejme nepostavil nik iný, ako GIOVANI DOS SANTOS, ktorý nádhernou strelou ľavačkou cez múr nedal domácemu brankárovi šancu.
     
    79
    Bilbao dalo gól! Dobrú prihrávku dostal do pokutového územia Susaeta, proti ktorému vybehol brankár hostí, Aouate. Domáci záložník si ho s prehľadom prehodil a v pokutovom území našiel pred prázdnou bránou pripraveného LLORENTEHO, ktorý nemohol nedať.

    Michal Bakoš

    Góly: 8. Adruiz, 79. Susaeta – 81. Santos

    Karty:   6. Adruiz (BIL), 30. Gurpegi (BIL), 59. Marcos (BIL), 83. Iraola (BIL) – 6. Fontás (MAL), 25. Navarro (MAL), 30. Matrí (MAL), 75. Hutton (MAL)   90+1. Ximo (MAL)   23. Fontás (MAL)

    Nepremenená penalta: 25. Adruiz (BIL), brankár Aouate zneškodnil


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Aurtenetxe, Ekiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Adruiz, Muniain, De Marcos
    RCD Mallorca: Aouate- Hutton, Pedro Geromel, Fontás, Ximo, Tissone, José Martí, Pina, Victor, Hemed, dos Santos

    Rozhodca: Hernández – Esquerdo, Aboy – (Fernandéz)