Dortmund – Freiburg 5:1 (kon.) | Brémy – Fürth 2:2 (kon.) | Hamburger – Augsburg 0:1 (kon.)
Hoffenheim – Mainz 0:0 (kon.) | Norimberk – Schalke 3:0 (kon.) | Leverkusen – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:1 (3:1)
SC Freiburg
Sobota 16.03.2013, 15:30 • Signal Iduna Park • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    78
    Dortmund dal gól! LEONARDO BITTENCOURT doráža loptu do prázdnej brány po vynikajúcej práci Roberta Lewandowského, ktorý sa dostáva s loptou až k ľavej tyči a odtiaľ nachádza dobrou prihrávkou práve strelca gólu.
     
    73
    Dortmund dal gól! Blaszczykowskeho center prešiel až do šestnástky, k strele z voleja sa podujal NURI SAHIN, ktorý triafa presne a je to pre neho v tomto zápase už druhý gólový zásah.
     
    45
    Dortmund dal gól! ROBERT LEWANDOWSKI využil dokonale zaspatú a dokonale zaskočenú obranu Freiburgu, ktorá odolávala iba vďaka Baumannovi, ktorý pred inkasovaním gólu chytil 2 veľké šance hráčov Dortmundu, následne však prichádza do streleckej pozície Lewandowski a posiela loptu cez Baumanna po jeho ľavej strane.
     
    44
    Dortmund dal gól! Chyba v obrane hostí - lopta prechádza do šestnástky, pričom ani jeden z obrancov si nekrili Reusa ani Sahina, nakoniec sa k strele odhodlal NURI SAHIN, ktorý loptu usmernil znovu k pravej tyči.
     
    41
    Dortmund dal gól! Po Schusterovom centri nasledoval priamy kop. Ten bol zahratý priamo na hlavu ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý loptu usmernil k pravej tyči.
     
    28
    Freiburg dal gól! JONATHAN SCHMID využil nepozornosť obrany súpera, Max Cruse mu posiela loptu z blízkosti ľavej tyče brány a jeho hlavička je úspešná !

    Marian Fiam

    Góly: 41. Lewandowski, 44. Sahin, 45. Lewandowski, 73. Sahin, 78. Bittencourt – 28. Schmid

    Karty:   75. Subotič (DOR) – 40. Schuster (FRE), 80. Mujdza (FRE)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski
    SC Freiburg: Baumann - Günter, Ginter, Krmaš, Sorg - Schuster, Flum, Schmid, Caligiuri - Terrazzino, Kruse

    Rozhodca: Weiner - Grudzinski, Bornhorst