Everton – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 3:1 (kon.) | Swansea – Arsenal 0:2 (kon.)
Aston Villa – QPR 3:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 0:0 (kon.) | Manchester United – Reading 1:0 (kon.)
koniec
Swansea City
0:2 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 16.03.2013, 16:00 • Liberty Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól!A je definitívne rozhodnuté, domáci stratili loptu a prečíslenie 2 na 1 Arsenal využil. Ramsey našiel GERVINHA, ktorý sa rútil sám na Vorma, ktorého technickou strelou prestrelil.
     
    86
    Takisto sa rozhodli striedať aj hostia, odchádza Walcott a prichádza Gibbs.
     
    85
    Dyer ide z ihriska namiesto Moorea.
     
    83
    Za škaredý faul vidí žltú kartu Arteta.
     
    75
    Arsenal FC dal gól!Lopty sa po rohovom kope zmocnil Cazorla, ktorý ju posunul do vápna, kde sa jej zmocnil NACHO MONREAL. Ten skákavou prihrávkou nemal problém nedať.
     
    70
    Chamberlain odchádza a namiesto neho prichádza Gervinho, Alexa napodobňuje Diaby, ktorého nahradí Ramsey.
     
    66
    Yong-Ki je striedaný Routledgeom.
     
    59
    Takisto aj Hernandez pohrozil, dokázal sa uvoľniť, Jenkinson k nemu už nestihol pribehnúť včas, no našťastie pre Arsenal smerovala lopta mimo brány.
     
    52
    Vorm sa teraz poriadne predvIedol! Santi Cazorla si poriadne vychutnal obrancov domácich, skvele sa uvolnil a nebezpečne vystrelil! Brankár Swansea ale dobre zasiahol!
     
    47
    Diaby sa dostal k lopte, obranca mu nevenoval až takú pozornosť, snažil sa ho atakovať no nedarilo sa mu to, Abou sa rozhodol vypáliť a jeho ďalekonosná strela narobia Vormovi poriadne problémy.
     
    44
    Za obranný zákrok hraničiaci s pravidlami vidí Nacho Monreal žltú kartu.
     
    26
    De Guzman vidí za protesty žltú kartu.
     
    25
    Hrá sa v strede ihriska, pri lopte Arsenal, ktorý sa snaží o pomalú smrť. Pred šestnástkou spadol Cazorla, ktorý sa mohol dostať do sľubnej šance. Takto aspoň vyprodukoval priamy kop z dobrej pozície!
     
    24
    Swansea si poriadne vydýchla! Do dobrej šance sa dostal dnešný oslávenec Walcott, ktorý to ale prešpekuloval a tak ani z tejto sľubnej šance nedokázalo vyťažiť.
     
    19
    Uspávanými prihrávkami sa Swansea nechala takmer nachytať, Cazorla si spracoval loptu a vypálil z voleja, táto štipľavá strela narobila Vormovi poriadne problémy!
     
    17
    Arsenalu sa mohlo stať osudné nechať Michuho samého, Mertesacker bol oklamaný, Michu sa obtočil okolo vlastnej osi a z hranici pokutového kopu vypálil, jeho prízemná strela skončila milimetre od tyče.
     
    13
    Michu sa dostal do obrovskej gólovej šance, vystihol ofsajdovú pascu, našprintoval si pred Fabianskeho, avšak zakončiť do brány nedokázal.
     
    6
    Na druhej strane prebral loptu Oxlade Chamberlain, ten sa pohral s protihráčmi a dostal sa až do šestnástky odkiaľ technicky a veľmi nebezpečne vypálil! Jeho strela lizla brvno, Vorm mal poriadne šťastie!
     
    4
    Na druhej strane sa do dobrej šance dostal po prihrávke z ľavého krídla nikým nekrytý Dyer. Až príliš špekuloval, jeho technická strela sa nezmestila do brány.

    Jakub Mitter

    Góly: 75. Monreal, 90+2. Gervinho

    Karty:   26. Guzman (SWA) – 44. Monreal (ARS), 83. Arteta (ARS)


    Swansea City: Vorm - Davies, Williams, Monk, Rangel, Yong-Ki, Britton, Hernandéz, de Guzmán, Dyer, Michu
    Arsenal FC: Fabianski - Monreal, Koscielny, Mertesacker, Jenkinson, Arteta, Diaby, Oxlade-Chamerlain, Cazorla, Walcott, Giroud

    Rozhodca: J.Moss