Bastia – Lyon 4:1 (kon.) | Lorient – Brest 4:0 (kon.) | Sochaux – Valenciennes 1:1 (kon.)
Lille – Évian TG 1:2 (kon.) | Montpellier – Troyes 1:1 (kon.) | Remeš – Rennes 1:0 (kon.)
koniec
FC Lorient
4:0 (3:0)
Stade Brestois 29
cz Sobota 16.03.2013, 20:00Ligue 1 Uber Eats
     
    81
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tříbrankové vedení domácímu celku očividně nestačí, a proto přidávají hráči z Lorientu ještě čtvrtou branku. GILLES SUNU měl na hranici šestnáctky hodně času na rozmyšlení, kam míč pošle, hostující obrana mu také nechala zbytečně hodně prostoru. Domácí hráč míč napálil do pravé části brány. Lavička Lorientu opět explodovala radostí.
     
    39
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom vidíme ještě třetí branku v prvním poločase, postaral se o ni opět domácí celek. Corgnet zahrával další rohový kop, míč dopadl přesně na nohu WESLEYHO LAUTOI, který ho bez sebevětšího rozmýšlení napálil přímo k levé tyči. A trefil to přesně, Thebaux byl bez šance.
     
    8
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak to je pěkná podívaná. Domácí pokračovali v aktivní hře, tlačili se dopředu, až si vypracovali druhou brankovou situaci. Monnet-Paquet si udělal dobrý den z obránce Brestu Couilibaly a z dálky vyslal jedovatou střelu na Thebauxe. ten míč vyboxoval opět jen před sebe, kde stál tentokrát dobře posatevný YANN JOUFFRE a pravačkou se nemýlil. Horké chvíle pro Stade Brestois.
     
    3
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod jako hrom! Domácí se již ve třetí minutě dostávají do vedení. Corgnet vystřelil z hranice šestnáctky míč na hostujícího gólmana, který ho vyboxoval jen před sebe. U volného balonu se jako první zjevil JULIEN QUERCIA, který již neměl problém dopravit míč do volné části brány. Ideální začátek zápasu pro Lorient.

    Pavel Kuba

    Góly: 3. Quercia, 8. Jouffre, 39. Lautoa, 81. Sunu

    Karty:   86. Sissoko (BST)


    FC Lorient: Audard – Baca, Ecuele Manga, Kone, Gassama – Jouffre, Lautoa, Corgnet, Abu – Monnet-Paquet, Quercia.
    Stade Brestois 29: Thebaux – Couilibaly, Lejeune, Traore, Mendy – Sisoko, Lička, Raspentino, Chafni, Gueye – Ayite.

    Rozhodca: Thual