Hoffenheim – Hertha 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 1:4 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:3 (1:2)
FC Augsburg
Nedeľa 14.04.2019, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:06:31)
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 4:6.
    Strely mimo: 9:9.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 4:7.
    Fauly: 17:9.
     
    Augsburg prekvapivo, ale úplne zaslúžene vyhráva vo Frankfurte 3:1. Zlomovým momentom zápasu bol gól Richtera do šatne na 2:1 pre Augsburg na konci prvého polčasu a hlavne vylúčenie Fernandesa na začiatku druhého. Hostia mali obrovské množstvo šancí na to, aby rozhodli zápas výrazne skôr, kvôli vlastnej neefektivite ale nechávali domácim šancu na vyrovnanie. Domáci ešte v závere zápasu zatlačili hostí a snažili sa o vyrovnanie, namiesto streleného gólu však inkasovali tretí a o víťazovi bolo definitívne rozhodnuté. Frankfurt po prvej jarnej prehre ostáva na štvrtom mieste, jeho náskok pred piatym Mönchengladbachom sa ale znížil na jediný bod. Augsburg sa posunul na 14. miesto a hlavne zvýšil svoj náskok pred 16. Stuttgartom na sedem bodov, čo ho päť kôl pred koncom výrazne priblížilo k záchrane.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci mali ešte poslednú šancu! Na nákop z vlastnej obrany si nabehol Jović, ktorý prešprintoval Gouweleeuwa, pri zakončení sa však pošmykol a loptu poslal nad Lutheho bránu.
     
    90+3
    Hostia si s napádajúcimi domácimi hráčmi zahrali pri vlastnej rozohrávke doslova bago a prekombinovali sa až k ich šestnástke. K lopte sa tam dostal Gregoritsch, ktorý si zasekol Hasebeho a zo skvelej streleckej pozície namieril nad Trappovu bránu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ku Ja-Čeol, prichádza Christoph Janker.
     
    90+1
    Snaha domácich o útok je už veľmi zúfalá. Nákop na Rebića nemal šancu na úspech a obrana hostí si s ním hravo poradila.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Ten však hráči Augsburgu nerozohrali centrom pred domácu bránu, ale prihrávkou po zemi do strany. Nie je dôvod, aby sa bezdôvodne hnali dopredu. Postupnou kombináciou navyše získavajú cenné sekundy.
     
    88
    Hosťom vychádza v druhom polčase asi úplne všetko. Po faule domácich na vlastnej polovici navyše získavajú priamy kop.
     
    87
    Domáci ešte zápas rozhodne nezabalili. Po centri z rohu z pravej strany sa lopta dostala na opačnú stranu k dobiehajúcemu Kostićovi, ktorý strelou z voleja minul Lutheho bránu.
     
    86
    Videoasistent ale potvrdil verdikt hlavného rozhodcu a gól tak platí! Augsburg vedie 3:1.
     
    85
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje situáciu s videorozhodcom, zdá sa totiž, že Baier bol na začiatku tejto akcie v ofsajde.
    84. Michael Gregoritsch (AUG) - 1:3
     
    84
    FC Augsburg dal gól!
    Hostia sa výrazne približujú k cennej výhre! Richter si obhodil obrancu Eintrachtu a pred vybiehajúcim brankárom Trappom prihral loptu do druhej vlny. Od Gaćinovića sa lopta odrazila k Baierovi, ktorý loptu ešte posunul doprava na MICHAELA GREGORITSCHA a ten strelou z prvej poslal loptu do odkrytej domácej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Alfred Finnbogason, prichádza Julian Schieber.
     
    82
    Domáci pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí a pred Lutheho bránu letí jeden center za druhým, so všetkými si však zatiaľ dokázala obrana hostí poradiť.
     
    80
    Center z rohu spadol jednému z brániacich hráčov hostí na ruku, napriek protestom domácich hráčov ale penaltu kopať nebudú.
     
    79
    Gaćinović uvoľnil prihrávkou na pravú stranu da Costu, ktorého center bol zablokovaný na rohový kop. Hostia sú teraz pod obrovským tlakom.
     
    78
    Faulom sa tentokrát previnili hostia, ich obeťou bol rozohrávajúci Hasebe. Všetci domáci hráči, u ktorých to je možné, sa tlačia dopredu na Trappov nákop.
     
    77
    Gouweleeuw teraz ležal na zemi za obrovského piskotu tribún a okolo neho prebiehala valná hromada hráčov oboch tímov. Obranca Augsburgu sa napokon postavil na nohy a bude pokračovať v zápase.
     
    76
    Hra sa začína poriadne kúskovať a hlavne domáci začínajú byť poriadne nervózni. Rebić, ktorý už má žltú kartu, zasiahol Gouweleeuwa rukou do tváre v hlavičkovom súboji. Hlavný rozhodca mu výrazne dohovára.
     
    74
    I ten rozohral Kostić, tentokrát však jeho center preletel až na opačnú stranu ihriska bez toho, aby sa lopty niekto dotkol.
     
    73
    Kostićov center bol zablokovaný na rohový kop, ktorý domáci záložník i sám rozohral. Tento center odvrátila obrana hostí na ďalší rohový kop.
     
    72
    Domáci napriek oslabeniu prebrali v posledných minútach iniciatívu a postupne zatláčajú hostí čoraz viac do obrany.
     
    70
    Kostić prihrávkou z ľavej strane našiel Rebića, ktorého strela bola zablokovaná jedným z brániacich hráčov Augsburgu na rohový kop.
     
    69
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva Ante Rebić (Eintracht Frankfurt).
     
    69
    Richter mohol zavŕšiť hetrik! Hahn oblúčikom na ľavú stranu našiel svojho mladého spoluhráča, ktorého strela z voleja skončila tesne mimo Trappovu bránu.
     
    68
    Domáci sa pokúsili o prechod do útoku, Jović si ale neporozumel pri narážačke s Kostićom a lopta tak skončila mimo hracej plochy.
     
    66
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
     
    66
    Schmid si nabehol na pravej strane na pas Khediru a posielal prízemný center na nabiehajúcich spoluhráčov. Hasebe túto prihrávku zachytil a loptu odkopol.
     
    66
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    65
    Hasebe následne rozohral priamo na jedného z hráčov Augsburgu a hostia sa dostali do prečlenia. Center z pravej strany sa odrazil až na zadnú tyč k Hahnovi, ktorý zakrútil svoju strelu zo skvelej pozície smerom od Trappovej brány.
     
    64
    V obrane domácich je teraz obrovský chaos. Richterov center sa snažil zasiahnuť z voleja Finnbogason, loptu ale poslal len slabou strelou priamo na Trappa.
     
    63
    N'Dicka zastavil individuálnu akciu Gregoritscha, potom sa ale k nemu hneď dostala dvojica hráčov Augsburgu a donútila ho k odkopu do autu.
     
    62
    Domáci hrajú s omnoho väčším rizikom a zatiaľ na to skôr doplácajú. Rodeho obral o loptu Stafylidis a domáci záložník svojho súpera radšej takticky fauloval, než by ho pustil do rýchleho brejku.
     
    60
    Na opačnej strane znovu zakončoval po centri Kostića Jović. Hlavička srbského útočníka skončila v náručí pripraveného brankára Lutheho.
     
    59
    Hosťom znovu vyšiel rýchly protiútok. Po prihrávke z pravej strany sa lopta dostala pred odkrytú bránu na Ku Ja-Čeola, jeho strela letiacu do siete ale vyhlavičkoval na bránkovej čiare obranca Eintrachtu Hasebe.
     
    57
    Na opačnej strane sa po prihrávke za obranu ocitol v streleckej pozícii Richter. Tentokrát sa mu zakončenie nevydarilo, pretože sa pri ňom pošmykol. Lopta skončila za bránou Kevina Trappa.
     
    56
    Domáci sa tiež dostali po zisku lopty do rýchleho útoku. Kostić poslal jemný oblúčik za obranu na dobiehajúceho Jovića, ten ale z voleja loptu poriadne netrafil a poslal ju výrazne mimo Lutheho bránu.
     
    55
    Hasebe svojou rozohrávkou prihral priamo do behu Hahnovi a ten okamžite založil rýchly protiútok hostí. Richterov center z pravej strany bol zablokovaný, tentokrát však len do autu.
     
    54
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gonçalo Paciência, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    54
    Hostia rozohrali rohový kop nacvičeným signálom. Schmid poslal na hranicu šestnástky prízemnú prihrávku, ktorú zakončoval Gregoritsch. Jeho strelu zablokovala domáca obrana.
     
    53
    Hostia sa peknou kombináciou na jeden dotyk dostali až k šestnástke domácich a tam N'Dicka zablokoval center Hahna na ďalší rohový kop.
     
    52
    Ďalší ofsajd domácich. Tentokrát sa v ňom ocitol Rebić, ktorý si nabiehal na prihrávku Kostića z pravej strany.
     
    51
    Hostia získali zablokovaným centrom z ľavej strany rohový kop. Ten rozohral Stafylidis centrom na Richtera na prednú tyč, strelec dvoch gólov ale loptu poslal výrazne mimo domácu bránu.
     
    50
    Domáci zachytili nákop na Finnbogasona a po krátkej kombinácii sa snažil o vysunutie Paciênciu do samostatného úniku Rode. Portugalský útočník však stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    49
    Po dlhých diskusiách rozhodcu s hráčmi Eintrachtu hra konečne pokračuje. Loptu majú pod kontrolou hostia, ktorí sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
    47. Gélson Fernandes (FRN)
     
    47
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za šliapnutie na nohu Schmida Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt). Ďalšia komplikácia pre domáci Frankfurt.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:06.
     
    Hostia otočili v poslednej štvrťhodine prvého polčasu skóre a trochu prekvapivo idú do šatne na polčasovú prestávku s jednogólovým náskokom. Domáci boli asi o niečo aktívnejší a vytvorili si viac nebezpečných príležitostí, gól však strelili len jeden. Mužom prvého polčasu bol ale hosťujúci Marco Richter, ktorý zo svojich dvoch príležitostí strelil dva góly. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú domáci bojujúci o Ligu majstrov v druhom polčase.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
    45+4. Marco Richter (AUG) - 1:2
     
    45+4
    FC Augsburg dal gól!
    Hostia otáčajú skóre a strieľajú domácim gól do šatne! Ku Ja-Čeol preniesol hru na MARCA RICHTERA, ktorý si loptu potiahol do ľavej strany a strelou z hranice šestnástky trafil prízemnou strelou úplne presne k ľavej tyči Trappovej brány.
     
    45+3
    Domáci vyrazili okamžite po rozohrávke Trappa do protiútoku. Rebićova prihrávka na Jovića neprešla cez bielu stenu z hráčov Augsburgu, Chorvát sa ale potom pokúsil o prelobovanie brankára Lutheho. Lopta končí na sieti z hornej strany.
     
    45+2
    Gregoritsch sa v ďalšej akcii Augsburgu predviedol futbalovejším momentom, keď strieľal z hranice šestnástky. Trapp si s jeho pokusom poradil.
     
    45+1
    Žltú kartu za odkopnutie lopty po odpískaní faulu dostáva Michael Gregoritsch (FC Augsburg). Žltá karta je zaslúžená, aby sa však mal hlavný rozhodca rovnaký meter, tak ju mal dostať i za predošlý zlostný odkop do rozcvičujúcich sa hráčov Augsburgu Kostić.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    45
    Gregoritsch v posledných minútach rozdáva skvelé prihrávky. Ďalšou kolmicou vysunul do nábehu Ku Ja-Čeola, toho ale čisto telom odstavil Hasebe.
     
    44
    Gregoritsch po zisku lopty poslal do samostatného úniku za obranu Eintrachtu Hahna, tomu ale čiarový rozhodca správne odmával ofsajd.
     
    43
    Kostićovi sa nevydarila kolmica na Jovića, pretože ju zastavil Schmid. Obranca hostí ju ale potom svojou mizernou prihrávkou daroval domácim.
     
    42
    Rode rozohral priamo na hráčov Augsburgu, ktorý okamžite prešli do protiakcie. Po prihrávke Richtera sa dral do šestnástky domácich Gregoritsch, ktorý spadol v súboji s N'Dickom. Francúzsky obranca však zasiahol ako prvú loptu.
     
    41
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Gregoritscha vysokou nohou Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt).
     
    39
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Gregor Kobel, prichádza Andreas Luthe.
     
    39
    Kobel už tentokrát odchádza na striedačku a bude vystriedaný.
     
    39
    Hahn už odišiel za autovú čiaru, lekári Ausgburgu ale zostávajú na ihrisku. Znovu totiž ošetrujú brankára Kobela.
     
    39
    Po hlavičkovom súboji zostal ležať pred bránou hostí Hahn a musí byť ošetrený. Kostić od zlosti z prerušenia hry zlostne odkopol loptu priamo do skupinky rozcvičujúcich sa hráčov Augsburgu, ktorým sa teraz ospravedlňuje.
     
    38
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    37
    K centru z rohového kopu sa pretlačil Fernandes, ktorého hlavičku skvelým reflexívnym zákrokom vyrazil brankár Kobel.
     
    36
    Hra sa po strelenom góle úplne vyrovnala. Oba tímy sa striedajú v držaní lopty, súčasne však nie sú schopné dostať sa do nebezpečných streleckých priestorov.
     
    35
    Po krátkom ošetrení však Kobel pokračuje v hre.
     
    34
    Na zemi zostáva ležať pred svojou bránou brankár hostí Kobel. Zjavne sú to následky predošlej zrážky s Kostićom.
     
    33
    Domáci získali rohový kop, ktorý rozohral centrom na prednú tyč Kostić. Jeho nákop odhlavičkoval strelec gólu Augsburgu Richter.
    31. Marco Richter (AUG) - 1:1
     
    31
    FC Augsburg dal gól!
    Je vyrovnané! Gregoritsch prihral medzi obrancov Frankfurtu MARCOVI RICHTEROVI, ktorý si loptu posunul do pravej strany. Výrazne mu pomohol N'Dicka, ktorý sa pri otočke pošmykol a otvoril mu priestor na strelu, ktorý dokonale využil. Strelou po zemi k vzdialenejšej tyči potom Richter nedal Trappovi šancu.
     
    30
    Na opačnej strane predviedli domáci veľmi podobnú akciu. Kostićov center sa snažil zasiahnuť hlavou strelec gólu Paciência, chýbalo mu však pár centimetrov na to, aby sa mu to podarilo.
     
    29
    Rýchly prechod hostí takmer viedol k obrovskej príležitosti. Center Richtera z prave strany letel na nabiehajúceho Ku Ja-Čeola, ktorý ale loptu nedokázal zasiahnuť a tá skončila u brankára Trappa.
     
    28
    Hlavný rozhodca sa ešte šiel pozrieť pre istotu na videozáznam Richterovej hry rukou a ten potvrdil jeho verdikt. Penalta sa kopať nebude.
     
    27
    Da Costov center zablokoval Richter v sklze rukou. Kostić sa potom tlačil za odrazenou loptu, v súboji o ňu sa ale veľmi nepekne zrazil so zasahujúcim brankárom Augsburgu Kobelom, našťastie budú obaja asi v poriadku.
     
    26
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Evan N'Dicka.
     
    26
    Vypadá to na svalové zranenie, Hinteregger totiž krívajúc pomaly odkráčal za autovú čiaru a hneď si sadol na striedačku.
     
    25
    Hinteregger zostáva ležať na zemi bez cudzieho zavinenia a okamžite k nemu bežia lekári domáceho tímu.
     
    24
    Loptu napokon dostal Richter, ktorý chcel zrýchliť útok hostí okamžitým kolmým pasom na Finnbogasona. Prihrávka bola veľmi nepresná a skončila až u brankára domácich Trappa.
     
    23
    Už asi polminútu si loptu prihráva obranná štvorica Augsburgu spolu s brankárom Kobela.
     
    22
    Ku Ja-Čeol zachytil prihrávku Rodeho a potom si svojim prienikom doslova vypýtal faul od da Costu. Hostia tak znovu získali guľaté čudo, opakuje sa ale rovnaký scenár, ako v predošlých minútach – domáci ich aktívnym presingom držia ďaleko od nebezpečných priestorov.
     
    20
    Hahnovi pri zasekávačke skočil na nohu Touré, penalta v prospech hostí sa ale neodpískala. Domáci po tomto zisku lopty okamžite zaútočili a trojica útočníkov Eintrachtu sa vyrútila dopredu. Akcia skončila zablokovanou strelou Jovića.
     
    19
    Až teraz obral domácich o loptu Hahn, ktorého pri tom ešte pokopal Kostić. Hostia majú loptu, majú však obrovský problém s prechodom na polovicu domácich.
     
    18
    Domáci boli vytlačení na vlastnú polovicu, o loptu však neprišli. Na loptu si siahol i brankár Trapp.
     
    17
    Strely: 3:0
    Strely na bránu: 2:0
     
    16
    Domáci hneď po rozohrávke po góle obrali hostí o loptu a znovu sa usadili na útočnej polovici.
    14. Gonçalo Paciência (FRN) - 1:0
     
    14
    Frankfurt dal gól!
    Eintracht otvára skóre! Kostić mal na ľavom krídle dostatok času a priestoru na presný center a náležite ho i využil. Na jeho center z ľavej strany si nabehol GONÇALO PACIÊNCIA, ktorý predskočil obrancu Augsburgu a nechytateľnou hlavičkou do pravej šibenice nedal Kobelovi šancu.
     
    14
    Znovu sa však hostia pripravili o loptu sami, pretože znovu zbytočne faulovali. Hahna obral o loptu Rode a záložníka domácich potom Hahn radšej takticky fauloval, aby nemohol bežať do rýchleho protiútoku.
     
    13
    Fernandes ale zasiahol vo vzdušnom súboji hlavu Ku Ja-Čeola rukou a dal hosťom čas a priestor na pokojnejšiu rozohrávku.
     
    12
    Augsburg je znovu v útoku a zatláča domácich k ich pokutovému územiu. Zo strany Frankfurtu je to zatiaľ kontrolovaný tlak.
     
    11
    Touré preniesol hru na Kostića, ktorého center odhlavičkoval Gouweleeuw. Po následnom autovom vhadzovaní sa faulom v súboji o loptu previnil Jović.
     
    10
    Kombinácia hostí končí po zbytočnom útočnom faule Stafylidisa na da Costu. Domáci sa so svojou rozohrávkou nikam neponáhľajú a posúvajú si loptu na vlastnej polovici.
     
    9
    Schmid si dobre naviedol loptu do stredu a vysunul medzi obrancov Finnbogasona. Islanďan mohol bežať sám na gólmana Trappa, loptu si ale nedokázal dobre spracovať a jeden z domácich obrancov mu ju odkopol.
     
    8
    Nákop na Finnbogasona domáca obrana odvrátila a za odkopom bežal znovu Jović, dobre však prečítal hru brankár hostí Kobel, ktorý vybehol ďaleko pred svoju šestnástku a loptu odkopol.
     
    7
    Hostia sa snažia o odpoveď a usadili sa na útočnej polovici, domáci ich ale držia v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
     
    6
    Tentokrát bol Hintereggerov nákop presnejší a uvoľnil ním na ľavom krídle Kostića. Jeho center obrana hostí odvrátila, avšak priamo k dobiehajúcemu Jovićovi, ktorého volej musel zlikvidovať brankár Augsburgu Kobel.
     
    5
    Da Costa sa pekne uvoľnil na pravom krídle a centrom na zadnú tyč našiel Jovića, ktorého hlavička skončila tesne nad Kobelovou bránou.
     
    4
    Hinteregger sa snažil zrýchliť hru domácich okamžitým nákopom na Jovića, jeho prihrávka ale bola veľmi nepresná. Hostia sa znovu pokúsili o rýchly protiútok, Hinteregger ale napravil svoju chybu a zastavil kolmú prihrávku na Finnbogasona.
     
    3
    Hostia zachytili rozohrávku domácich a okamžite prešli do rýchleho protiútoku. Ku Ja-Čeol vysunul na ľavom krídle Hahna, ktorému sa však center nevydaril a skončil ďaleko za Trappovou bránou.
     
    2
    Prvý útok končí po útočnom faule Jovića pri nábehu na kolmú prihrávku. Brankár Kobel loptu nakopol dopredu, hostia ale sériu hlavičkových súbojov prehrali a hrací predmet sa znovu dostáva pod kontrolu domácich.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci Frankfurt. Domáci okamžite nakopli loptu dopredu a hneď sa usadili pri pokutovom území súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Eintracht bude hrať v čiernych dresoch, hostia v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, posledný zápas 29. kola Bundesligy sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, G. Fernandes (C), Rode, Kostić – Jović, Rebić, Paciência.
    Náhradníci: Rönnow – D. Abraham, Gaćinović, de Guzmán, N'Dicka, Torró, Willems.

    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Gouweleeuw, R. Khedira, Stafylidis – Ku Ja-Čeol, Baier (C) – Hahn, Gregoritsch, Richter – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Asta, Danso, Janker, Oxford, Schieber, Teigl.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa doteraz stretli v Bundeslige v 13 zápasoch a lepšiu bilanciu má, pri pohľade na tabuľku asi trochu prekvapivo, Augsburg. Ten vyhral päťkrát, prehral trikrát a päťkrát sa zrodila remíza. V oboch zápasoch minulej sezóne sa z plného počtu bodov tešil Augsburg, po výsledkoch 2:1 vonku a 3:0 doma. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne však vyhral v Augsburgu Frankfurt 3:1.
     
    FC Augsburg

    Hostia sú na úplne opačnej pozícii – štvrtej odspodu – čiže na 15. mieste. Pred 16. Stuttgartom majú šesť kôl pred koncom štvorbodový náskok a tento zápas k dobru. Augsburg na jar vyhral len trikrát (nad Mainzom, Dortmundom a Hannoverom) a remizoval v Lipsku, inak všetky jarné zápasy prehral. Na začiatku marca vypadala jeho forma nádejne, keď v troch zápasoch získal sedem bodov, potom ale prišla jasná prehra v Norimbergu 0:3 a v poslednom kole domáci debakel s Hoffenheimom 0:4. Hostia majú tretiu najhoršiu obranu súťaže (54 inkasovaných gólov), ktorej štatistiky si v posledných dvoch zápasoch ešte zhoršili. Ani vonku sa im veľmi nedarí, keď v 14 zápasoch na cudzích ihriskách získali len 9 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Augsburg – Dortmund 2:1
    RB Lipsko – Augsburg 0:0
    Augsburg – Hannover 3:1
    Norimberg – Augsburg 3:0
    Augsburg – Hoffenheim 0:4
     
    Eintracht Frankfurt

    Domáci zatiaľ smerujú za postupom do Ligu majstrov, pretože sú pred týmto zápasom na štvrtom mieste s jednobodovým náskokom pred piatym Mönchengladbachom a navyše majú tento zápas k dobru. Forma Eintrachtu je fantastická a na jar je jediným neporazeným tímom Bundesligy. Poslednú prehru utrpel Frankfurt ešte v poslednom jesennom zápase pred Vianocami doma s Bayernom (0:3), čo znamená, že aktuálne ťahá sériu jedenástich zápasov bez prehry. Posledných šesť zápasov za sebou navyše vyhral so skóre 15:3. Eintracht má okrem toho tretí najlepší útok Bundesligy (56 strelených gólov), druhého najlepšieho strelca súťaže (Luka Jović – 17 gólov) a tretiu najlepšiu obranu ligy (31 inkasovaných gólov). V dnešnom zápase je Eintracht jasným favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Frankfurt – Hoffenheim 3:2
    Düsseldorf – Frankfurt 0:3
    Frankfurt – Norimberg 1:0
    Frankfurt – Stuttgart 3:0
    Schalke – Frankfurt 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – FC Augsburg, ktorý uzavrie program 29. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Paciência – 31. Richter, 45+4. Richter, 84. Gregoritsch

    Karty:   41. G. Fernandes (FRN), 69. Rebić (FRN) – 45+1. Gregoritsch (AUG)   47. G. Fernandes (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:7. Fauly: 17:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger (26. N'Dicka) – D. da Costa, G. Fernandes (C), Rode (66. de Guzmán), Kostić – Jović, Rebić, Paciência (54. Gaćinović).
    Náhradníci: Rönnow – D. Abraham, Gaćinović, de Guzmán, N'Dicka, Torró, Willems.

    FC Augsburg: Kobel (39. Luthe) – Schmid, Gouweleeuw, R. Khedira, Stafylidis – Ku Ja-Čeol (90+2. Janker), Baier (C) – Hahn, Gregoritsch, Richter – Finnbogason (83. Schieber).
    Náhradníci: Luthe – Asta, Danso, Janker, Oxford, Schieber, Teigl.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker