Hoffenheim – Hertha 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 1:4 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:3 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:4 (0:2)
Bayern Mníchov
Nedeľa 14.04.2019, 15:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:35:31)
     
    Držanie lopty: 36 % : 64 %.
    Strely na bránu: 2:10.
    Strely mimo: 2:6.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:8.
     
    Bayern úplne ovládol dnešný zápas a zaslúžene získava všetky tri body. Domácim nedovolili hostia vôbec nič a až na jeden moment, ktorý skončil penaltou pre domácich a Lukebakiovým čestným gólom, sa Fortuna nedostala poriadne do blízkosti brány Bayernu. Skóre mohlo byť ešte výraznejšie, domácich ale niekoľkokrát výrazne podržal brankár Rensing. Bayern sa vďaka zisku troch bodov vracia na čelo bundesligovej tabuľky a naďalej má pred druhým Dortmundom jednobodový náskok. Düsseldorf ostáva naďalej na priebežnom desiatom mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Leon Goretzka (BAY) - 1:4
     
    90+2
    Bayern dal gól!
    Hostia ešte prikrášľujú svoju výhru. Lewandowského center len tečoval trochu nešikovne za seba Barkok a LEON GORETZKA, ku ktorému sa lopta odrazila, ju zblízka bez problémov napálil do siete.
     
    90+2
    Bayern ani v nadstavenom čase druhého polčasu nepoľavuje v presingu a Coman nakoniec zachytil loptu.
     
    90+1
    Zápas sa už v podstate len dohráva. O víťazovi je dávno rozhodnuté a domáci majú naďalej problém sa dostať k lopte.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
    89. Dodi Lukebakio (DSF) - 1:3
     
    89
    Düsseldorf dal gól!
    Domáci strieľajú aspoň čestný gól! DODI LUKEBAKIO poslal brankára Ulreicha do pravej strany a strelou k ľavej tyči bezpečne premenil penaltu.
    88. Mats Hummels (BAY)
     
    88
    Po zhliadnutí opakovaného záznamu ukázal hlavný rozhodca na penaltový bod. Hummels protestuje, hlavný rozhodca mu ale ukazuje, že nepripustí žiadnu diskusiu.
     
    87
    Napokon pri prerušení hry dostal hlavný rozhodca pokyn od videoasistenta, aby sa sám šiel pozrieť na videozáznam.
     
    86
    Zimmermannov center zrazil Alcântara do ruky svojho spoluhráča Hummelsa. Hlavný rozhodca zatiaľ nereaguje a vypadá to, že ani nebude.
     
    85
    Všetci domáci hráči sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány. Center na Lewandowského odkopol Ayhan, Lukebakio ale v obkľúčení hráčov hostí o loptu okamžite prišiel.
     
    84
    Center Jamesa Rodrígueza vyboxoval gólman Düsseldorfu Rensing, loptu však vrátil pred bránu domácich Kimmich. K hlavičke sa pretlačil Thiago Alcântara, ktorý poslal loptu nad bránu domácich.
     
    83
    Zimmermann podrazil na pravej strane vlastnej polovice Comana. Bayern získava priamy kop.
     
    82
    Bayernu to ale rozhodne nevadí, znovu totiž zachytil rozohrávku domácich. Comanov center odvrátila domáca obrana, „prekvapivo“ však len k hosťom.
     
    81
    Hostia už berú záver zápasu trochu ľahkovážne. Alaba dostal svojou prihrávkou dozadu pod obrovský tlak Hummelsa, ktorému nezostala iná možnosť, ako odkopnúť loptu priamo do autu.
     
    80
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Dawid Kownacki, prichádza Takaši Usami.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza James Rodríguez.
     
    79
    Coman si nabiehal za ďalším pasom Hummelsa, tentokrát sa ale francúzsky krídelník ocitol v ofsajde.
     
    77
    O sólovú akciu sa pokúsil i Hummels, ktorému ale domáci vypichli loptu tesne pred náprahom na strelu. Hostia sú v obrovskej pohode a zápas si evidentne užívajú.
     
    76
    Center Kimmicha z rohu znovu odvrátila domáca obrana. Coman sa ešte snažil prekľučkovať sa z ľavej strany do šestnástky domácich, obrancovia Fortuny ho ale vytlačili do ostrého uhla, odkiaľ musel prihrať dozadu.
     
    75
    Süle vysunul do nábehu na pravom krídle Gnabryho, ktorý sa snažil z prvej poslať loptu na Goretzku. Pred ním loptu odkopol na rohový kop Kamiński.
     
    74
    Hostia si prihrávajú proti napádajúcim domácim hráčom pred vlastnou šestnástkou a zjavne sa snažia vytiahnuť domácich na svoju polovicu. To sa im nepodarilo, hráči Fortuny ich čakajú na vlastnej časti ihriska.
     
    73
    Center domácich z pravej strany chytil brankár Ulreich. Ten loptu okamžite vyhodil dopredu, pred Gnabrym ju však odhlavičkoval do autu Barkok.
     
    72
    Stöger skočil na nohu Alcântarovi v strede poľa. Hostia potom trochu zazmätkovali pri rozohrávke a následne sa práve faulovaný Alcântara previnil faulom na protivníka.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Leon Goretzka.
     
    70
    Hostia trochu poľavili a domáci už sú schopní prechádzať do útoku. Stögerov center odhlavičkovala obrana hostí len k Barkokovi, ktorého strela z voleja končí nad bránou Bayernu.
     
    70
    Strely: 3:19
    Strely na bránu: 1:9
     
    69
    Domáci získali ojedinelú štandardku, konkrétne rohový kop. Ten zakončoval hlavičkou na prednej tyči striedajúci Morales, loptu ale poslal výrazne mimo.
     
    68
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Rouwen Hennings, prichádza Dodi Lukebakio.
     
    67
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Marcel Sobottka, prichádza Alfredo Morales.
     
    66
    Práve Coman hlavičkoval po niekoľkých odrazoch pred bránou Fortuny po rohovom kope, Rensing bol ale tentokrát pozornejší a hrací predmet s istotou chytil.
     
    65
    Hummelsovi sa nevydarila prihrávka na Lewandowského, i tak sa ale domáci k lopte nedostali. Lopta sa totiž hneď dostala k Rensingovi, proti ktorému vyštartoval Coman a loptu z jeho odkopu odrazil od neho za bránkovú čiaru.
     
    63
    Na Kimmichov center z priameho kopu si nabehol skvele Lewandowski, jeho hlavičku pod brvno ale chytil pripravený domáci brankár Rensing.
     
    62
    Ayhan skočil na nohu Müllerovi pri vlastnej šestnástke. Hlavný rozhodca mu výrazne dohovára, pretože už má jednu žltú kartu a za tento zákrok mohol dostať pokojne druhú.
     
    61
    Našťastie pre domácich si neporozumeli Javi Martínez s Gnabrym, pretože španielsky záložník poslal svojmu spoluhráčovi príliš prudkú prihrávku, ktorú nemal šancu spracovať.
     
    60
    Henningsovi sa podarilo snáď prvýkrát udržať loptu proti obrancom Bayernu a pokúsil sa okamžite o strelu, Hummels mu ju však zablokoval. Lopta sa následne dostala k hosťom a ďalej už to všetci poznáme...
     
    59
    Gnabry obišiel obrancu na ľavom krídle a nacentroval do stredu pokutového územia. Tam loptu zasiahol chrbtom k bráne Thiago Alcântara a usmernil ju k ľavej tyči, gólman Fortuny Rensing ale doslova tigrím skokom chytil túto strelu.
     
    58
    Center z priameho kopu skončil v rukaviciach domáceho brankára Rensinga, ktorý okamžite vykopol loptu. Ani tentokrát sa však domáci k lopte nedostali a obrana Bayernu zakladá ďalší útok.
     
    57
    Kownacki skočil v súboji o loptu na nohu Kimmichovi. Priamy kop pre Bayern.
     
    56
    Bayern zatiaľ kráča jasne za víťazstvom a domáci hosťom nerobia prakticky žiadne problémy. V zápase sa len bránia útokom bavorského tímu.
    55. Serge Gnabry (BAY) - 0:3
     
    55
    Bayern dal gól!
    Bayern pokračuje v demolácii svojho súpera! Center z rohu predĺžil hlavou na prednej tyči za seba Müller a SERGE GNABRY na zadnej tyči už nemal problém doraziť loptu do odkrytej brány domácich.
     
    54
    Bayern i po striedaní Neuera pokračuje v kombinácii na útočnej polovici a získava ďalší rohový kop.
     
    53
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Manuel Neuer, prichádza Sven Ulreich.
     
    52
    Neuer sa zranil pri prihrávke spoluhráčovi a okamžite signalizuje na striedačku, že musí byť vystriedaný. Vypadá to na svalové zranenie, každopádne je to obrovská nepríjemnosť pre Bayern.
     
    51
    Kimmichov center z rohu odhlavičkovala domáca obrana, znovu ale len k hosťom. Bayern pokračuje v obliehaní domáceho pokutového územia.
     
    50
    Gnabry prenikol z pravej strany do šestnástky domácich a Hoffmann mu musel sklzom loptu odkopnúť na rohový kop.
     
    49
    Ďalšia veľká príležitosť Bayernu! Na pravej strane sa pretlačil cez obrancu Müller, ktorý prihral loptu pred domácu bránu. Po niekoľkých odrazoch sa odrazila priamo pred Thiaga Alcântaru, ktorého strelu vychytal ďalším skvelým zákrokom domáci brankár Rensing.
     
    48
    Domáci sa ešte od začiatku polčasu nedostali poriadne k lopte a nepodarilo sa im to ani teraz. Ayhan po zisku lopty pod tlakom radšej odkopol guľaté čudo na polovicu Bayernu.
     
    47
    Bayern okamžite prešiel znovu na útočnú polovicu a Lewandowski sa snažil pretlačiť k prihrávke za obranu Fortuny. Pri spracovaní lopty spadol a hracieho predmetu sa pri tom dotkol rukou, takže mu hlavný rozhodca odpískal toto porušenie pravidiel.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    Bayern má zápas pod kontrolou a istým krokom kráča za ziskom troch bodov. Domáci tím sa nedostal prakticky k ničomu a aj keď hostí nepustil do veľkého množstva gólových príležitostí, tak tí každú ich chybu nemilosrdne potrestali. Hostia budia dojem, že hrajú len to, čo potrebujú. Uvidíme, čo vymyslia domáci do druhého polčasu, zatiaľ ich výkon totiž ani zďaleka nestačí na veľkého favorita.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Center z rohu doletel na hlavu úplne voľného Javiho Martíneza, ktorý si odskočil od obrancu a presnou hlavičkou poslal loptu pod brvno domácej brány. Rensing skvelým zákrokom jeho strelu vyrazil.
     
    45+1
    Gnabry vysunul na pravú stranu Müllera, ktorého center zablokoval najcitlivejším miestom svojho tela Ayhan. Domáci obranca zostáva ležať na zemi.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Domáci nevedia, kam skôr skočiť. Bayern je znovu nasťahovaný na útočnej polovici a naďalej tlačí domácich.
     
    43
    Hostia sú pri chuti. Müller si naviedol loptu z pravej strany na stred, obišiel pri tom dvoch protihráčov a vystrelil. Strelu zablokoval Kamiński a v súboji o odrazenú loptu fauloval obrancu domácich Coman.
    41. Kingsley Coman (BAY) - 0:2
     
    41
    Bayern dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Gnabry vysunul za obranu Fortuny Kimmicha, ktorý z prvej posunul loptu pred bránu KINGSLEYMU COMANOVI a ten strelou k vzdialenejši tyči pod brvno strelil svoj druhý gól v zápase. Rensing nemal žiadnu šancu.
     
    40
    Coman si loptu potiahol k šestnástke Düsseldorfu, zasekol si obrancu a strelou k vzdialenejšej tyči donútil brankára Fortuny predviesť výborný zákrok.
     
    39
    Stögerov individuálny prienik skončil bez úspechu a podobne dopadol i center Ramana z pravej strany. Loptu zachytil Müller a okamžite ju nakopol dopredu na nabiehajúceho Comana.
     
    38
    Sülemu sa rozohrávka vôbec nevydarila a nikým neatakovaný poslal loptu namiesto na Comana priamo do autu. Domáci mu poďakovali a rýchlo sa posunuli k šestnástke Bayernu.
     
    37
    Bayern sa síce po strelenom góle nedostal k žiadnej nebezpečnej príležitosti, zápas ale s prehľadom kontroluje. Domáci majú loptu pod kontrolou, znovu sa ale nemôžu dostať na útočnú polovicu.
     
    36
    Už je ale všetko pri starom. Süle poslal do nábehu za obranu Fortuny Müllera, dobre ale prečítal hru domáci brankár Rensing, ktorý bol pri lopte ako prvý a pred hráčom súpera ju chytil.
     
    35
    Ayhan po zisku lopty nakopol loptu na Henningsa, ktorý sa snažil ešte posunúť loptu do strany. Jeho prihrávku zachytil Coman a toho pri pokuse o rýchly protiútok zastavil taktickým faulom Raman.
     
    33
    Bayern si prihráva okolo stredovej čiary. Domáci sa snažia Bavorov napádať, tí si ale s ich aktivitou dokážu poradiť a pokračujú v kombinácii, akoby sa nič nedialo.
     
    32
    Coman s Gnabrym si vymenili strany a svojou aktivitou pri napádaní nedávajú domácim pokoj na rozohrávku. Raman navyše o loptu pri stredovej čiare prišiel a potom sa previnil proti pravidlám faulom.
     
    31
    A tá založila ďalší útok hostí. Našťastie pre domácich si hostia pri prechode na pravom krídle neporozumeli a Kimmich nedokázal dobehnúť prihrávku Gnabryho.
     
    30
    Domáci získali loptu, sú ale pod obrovským tlakom presingujúcich hráčov hostí a nedokážu sa napevno usadiť na polovicu súpera. Brankár Rensing sa to snažil vyriešiť nákopom na hrot útoku, hracieho predmetu sa ale zmocnila obrana Bayernu.
     
    29
    Domáci už znovu dlho behajú bez lopty, pretože sa im nedarí obrať hráčov Bayernu. Hostia sa ale neženú za každú cenu dopredu a trpezlivo čakajú na svoje šance.
     
    27
    Rohový kop zastavila obrana hostí a i oni prešli do rýchleho protiútoku. Ten zastavil Müller, ktorý sa ocitol v obkľúčení niekoľkých obrancov Fortuny a aby loptu nestratil, tak ju musel posunúť spoluhráčom naspäť dozadu.
     
    26
    Hummelsovi pri spracovaní odskočila lopta a okamžite ho o ňu pripravil Raman. Ten vysunul na pravej strane do nábehu Kownackého, ktorého strelu zablokoval Süle nad svoju bránu.
     
    25
    Bayern je znovu nasťahovaný na útočnej polovici a oblieha pokutové územie domácich. Zatiaľ ale bez streleckého zakončenia.
     
    23
    Lewandowski z priameho kopu minul bránu Fortuny len o centimetre!
     
    22
    Sobottka zastavil sólový prienik Müllera podrazením pred vlastnou šestnástkou. Ďalší priamy kop Bayernu, tentokrát už ale zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    21
    Center Kimmicha z priameho kopu bez problémov odvrátila domáca obrana. Fortuna sa snaží prejsť do útoku, Bayern ale domácich drží agresívnym presingom na ich polovici.
     
    20
    Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie Gnabryho dostáva Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf). Priamy kop pre Bayern.
     
    20
    Sám Martínez vyštartoval dopredu po zisku lopty. Jeho prvú strelu z hranice šestnástky zablokoval Ayhan a opakovanú strelu z ostrého uhla pokryl brankár Rensing.
     
    19
    Stöger obral o loptu hostí a posunul ju dozadu na obrancov. Napádajúci hráči Bayernu sa snažia získať loptu a Javimu Martínezovi sa to i podarilo.
     
    18
    Gnabry sa zrazil v hlavičkovom súboji s Javim Martínezom a len veľmi ťažko sa zdvíha zo zeme. Zdá sa však, že bude v poriadku.
     
    17
    Držanie lopty: 35 % : 65 %
    Strely: 1:3
    15. Kingsley Coman (BAY) - 0:1
     
    15
    Bayern dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Hráči Bayernu zachytili rozohrávku domácich a rýchlo prešli do útoku. KINGSLEY COMAN poslal z ľavej strany výborný center do šestnástky a na prednej tyči sa ho snažil zasiahnuť Müller, loptu ale nezasiahol a tá skončila presne pri ľavej tyči Rensingovej brány.
     
    14
    Fortuna sa s rozohrávkou nikam neponáhľa. Obrancovia si posúvajú loptu pred vlastným pokutovým územím a na loptu si siahol i brankár Rensing.
     
    13
    Na ľavom krídle si za dlhým pasom nabiehal Coman, v súboji o loptu však stiahol k zemi obrancu Zimmermanna. Lopta pre domácich.
     
    11
    Hostia po zisku lopty chceli rýchlo zaútočiť, domáci sa však bleskovo vrátili a nenechali hráčom Bayernu priestor. Tí musia prejsť do ďalšej postupnej kombinácie.
     
    10
    Po dlhej dobe sa postupnou kombináciou dostal na útočnú polovicu i domáci tím. Zimmermann sa rozhodol sám vystreliť zo strednej vzdialenosti, s jeho slabým pokusom k ľavej tyči si však bez problémov poradil brankár Neuer.
     
    9
    Alaba chcel zaskočiť domácu obranu dlhým autovým vhadzovaním na Lewandowského, loptu ale hodil až príliš ďaleko, a tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    8
    Bayern dostáva svojou kombináciou súpera pod čoraz väčší tlak a v posledných minútach domácim prakticky nepožičiava loptu. Domáci stoja zoradení v obranných šíkoch pred vlastnou šestnástkou.
     
    7
    Hostia získali loptu späť a Gnabry takmer pripravil spoluhráčovi ďalšiu gólovku. Jeho center z pravej strany doletel na hlavu úplne voľného Alcântaru, ktorému sa však hlavička nevydarila a skončila výrazne mimo brány Fortuny.
    6. Matthias Zimmermann (DSF)
     
    6
    Prvá gólová príležitosť Bayernu! Na nádhernú kolmicu Kimmicha za obranu si z pravého krídla nabehol Gnabry, ktorý ešte prihrával do bránkoviska a tam pred Comanom tečoval v sklze loptu obranca Zimmermann. Domáci mali obrovské šťastie, Zimmermannov teč totiž skončil na tyči domácej brány.
     
    5
    Düsseldorf prenechal iniciatívu hosťom a zameriava sa v úvode zápasu predovšetkým na obranu. Bayern drží loptu, kombinuje ale zatiaľ len v úctivej vzdialenosti od pokutového územia Fortuny.
     
    4
    Kimmich uvoľnil prihrávkou za obranu na pravej strany Gnabryho, jeho center ale odhlavičkoval Ayhan. Pokus o rýchly protiútok domácich zastavil taktickým faulom v strede poľa Alcântara.
     
    3
    Comanov prienik po ľavej strane útočnej polovice nebol úspešný, loptu tak musel vrátiť dozadu. Následne sa Süle pokúsil o nákop na Lewandowského, ten ale zachytila obrana Fortuny.
     
    2
    Po nepresnej prihrávke Kownackého sa lopty zmocnila obrana Bayernu a brankár a kapitán hostí Manuel Neuer rozohráva prvú útočnú akciu Mníchovčanov.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite prešli do prvého postupného útoku. Hostia ich však vytlačili až k ich brankárovi Rensingovi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáca Fortuna bude hrať v červených dresoch, hostia v sivých.
     
    Úvodné zostavy:

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, K. Ayhan, Kamiński, Hoffmann – Sobottka – Raman, Stöger, Barkok, Kownacki – Hennings (C).
    Náhradníci: Theissen – Karaman, Ducksch, Bormuth, Morales, Lukebakio, Usami.

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Javi Martínez – Gnabry, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – A. Davies, Goretzka, James Rodríguez, J. Boateng, Mai, Sanches.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Lupp.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa dnes stretnú v Bundeslige štvrtýkrát. Z predošlých troch zápasov vyhral Bayern dva a jeden sa skončil remízou. Táto remíza sa zrodila práve v prvom vzájomnom zápase v Mníchove, kedy Fortuna šokovala svojho súpera a zásluhou hetriku Lukebakia dokázala v nadstavenom čase vyrovnať na 3:3.
     
    FC Bayern Mníchov

    Bayern sa minulý týždeň demoláciou Borussie Dortmund v pomere 5:0 výrazne priblížil k titulu, pretože svojho rivala na čele preskočil a pred týmto kolom mal pred Dortmundom jednobodový náskok. Mníchovčania majú úžasnú formu, keď v posledných ôsmich zápasoch stratili len dva body za remízu 1:1 vo Freiburgu. Všetky ostatné zápasy Bavori vyhrali, napokon skóre 23:2 z posledných piatich zápasov hovorí jasnou rečou. Bayern má vďaka týmto kanonádam najlepší útok ligy (74 strelených gólov), najlepšieho strelca (Robert Lewandowski – 21 gólov) a i druhú najlepšiu obranu súťaže (28 inkasovaných gólov), Vonku je najlepším tímom Bundesligy a i dnes bude jasným favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Mönchengladbach – Bayern 1:5
    Bayern – Wolfsburg 6:0
    Bayern – Mainz 6:0
    Freiburg – Bayern 1:1
    Bayern – Dortmund 5:0
     
    Fortuna Düsseldorf

    Domáci už svoj cieľ pre túto sezónu splnili a ako nováčik sa zachránili v Bundeslige, teraz si tak už môžu zvyšok sezóny vyslovene užiť. Pred týmto zápasom sú na desiatom mieste, z ktorého strácajú na šiestu priečku znamenajúcu postup do Európskej ligy už osem bodov. V posledných týždňoch strieda Fortuna výhry a prehry, konkrétne z posledných ôsmich zápasov vyhrala päť zápasov a prehrala tri. Posledné dva zápasy proti Mönchengladbachu a v Berlíne Düsseldorf vyhral. Asi jedinou vadou na kráse je pomerne slabá obrana tímu, pretože viac gólov inkasovali len posledné štyri tímy súťaže. Doma Fortuna ešte neremizovala, zo 14 zápasov 7 vyhrala a 7 prehrala.

    Posledných 5 zápasov:
    Schalke – Düsseldorf 0:4
    Düsseldorf – Frankfurt 0:3
    Wolfsburg – Düsseldorf 5:2
    Düsseldorf – Mönchengladbach 3:1
    Hertha – Düsseldorf 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Fortuna Düsseldorf – FC Bayern Mníchov, ktorý sa odohrá v 29. kole nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 89. Lukebakio (pen.) – 15. Coman, 41. Coman, 55. Gnabry, 90+2. Goretzka

    Karty:   20. K. Ayhan (DSF)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:8.
    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, K. Ayhan, Kamiński, Hoffmann – Sobottka (67. Morales) – Raman, Stöger, Barkok, Kownacki (80. Usami) – Hennings (C) (68. Lukebakio).
    Náhradníci: Theissen – Karaman, Ducksch, Bormuth, Morales, Lukebakio, Usami.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) (53. Ulreich) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Javi Martínez – Gnabry (80. James Rodríguez), T. Müller (70. Goretzka), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – A. Davies, Goretzka, James Rodríguez, J. Boateng, Mai, Sanches.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Lupp