K. Vary – Zlín 4:3 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Plzeň 2:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 0:1 (kon.)
Kometa Brno – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Sparta Praha – Pardubice 1:3 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 28.12.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Kotouč už obloučkem plachtil za Kacetlova záda, ale hostující maskovaný muž kouslnou lapačkou páchl a puk byl fuč.
     
    57:15
    Konečně docílili sparťané svého plánu, vytvořili totiž divokou skrumáž před Kacetlem. Byl to však on, kdo první našel puk.
     
    54:11
    Na obranu sparťanů, Denis Kusý (PCE) předvedl špinavý zákrok u mantinelu ve třetině Sparty, kdy soupeře bodl holí, za který obdržel pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání. Navíc dostal ještě 2+10 za hrubost společně se Zachem Sillem (SPA). Pražané budou hrát pět minut přesilovou hru.
     
    54:11
    Sparťané jsou frustrovaní a na ledě se strhla další rvačka. Na druhou stranu Pardubičtí hrají velmi tvrdě. denis Kusý už nám odešel do kabin, tak jaké tresty nakonec rozhodčí rozdají?
    52:01 Marek HOVORKA - 1:3
     
    52:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Důkaz toho, že se vyplatí hrát do posledního momentu. Pardubičtí fanoušci boří O2 arenu, jelikož MARKU HOVORKOVI se povedl kuriózní gól v oslabení. Ujel do brejku, vystřelil z mezikruží podobně jako u svého prvního gólu, ale tentokrát vyhrál Machovský. Jenže puk se odrazil Hovorkovi zpět na hokejku a lišácky ho poslal z tupého úhlu na Machovského záda, odkud se mu odrazil kotouč do sítě. Asistence: Tomáš Rolinek.
     
    50:40
    Tohle se domácím divákům líbí, Kacetl byl vyhozený ze své pozice, branka zívala na sparťany, nicméně svou obětavostí Marosz nepustil puk za brankovou čáru.
     
    48:54
    Sparta má obrovskou příležitost na vyrovnání. Ilja Děrvuk (PCE) holí udeřil jednoho ze sparťanů, který zůstal ležet na ledě u pardubické svatyně. Děrvuk za vysokou hůl dostává 2+2 minuty.
     
    48:43
    Halou to jen zahučelo po nepřesné teči Lukáše Pecha v mezikruží! Hra pokračuje.
     
    42:47
    Po pokusu de la Rose se už strhla bitka před Kacetlovou svatyní. Do sebe se pustili Miroslav Forman (SPA) s Rhettem Hollandem (PCE), domácí muž slaví vítězství v boji, oba z toho ale vyšli shodně se dvěma minutami za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
    36:56 Marek HOVORKA - 1:2
     
    36:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dnes je k vidění řada přečíslení a samostatných úniků, tentokrát už takový pokus končí úspěšně. MAREK HOVORKA zamíchal rychle v mezikruží s kotoučem a zvolil hbitou střelu forhendem, na kterou Machovský nevyzrál. Hostující kotel se raduje z dalšího vedení. Asistence: Tomáš Rolinek, Marek Trončinský.
     
    35:13
    Vody chtěl rozvířit jeden z hostujících hráčů, který se prodral do mezikruží a vystřelil k pravé tyči, lehce minul svatyni domácích.
    30:32 Lukáš ROUSEK - 1:1
     
    30:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Polovina zápasu za námi a jedeme jakoby od začátku. Domácí ujeli v přesile tři na dva, po vzájemné výměně kotouče se nenechal unavit zkušený Pech, který z rohu nalezl před bránou číhajícího mladíčka LUKÁŠE ROUSKA, který vyrovnává na 1:1. Asistence: Lukáš Pech, Richard Jarůšek.
     
    28:43
    Jenže Pardubice si to nenechají líbit! Otočily hru, jely dopředu dva na jednoho, nicméně zadovka do mezikruží přistála na hokejce sparťana. I přesto však vydržely před Machovským, který nakonec drží puk.
     
    25:52
    Machovský začaroval proti Poulíčkovi! Pardubický hráč měl před sebou odkrytou bránu, domácí brankář však vytáhl z posledních sil svou hokejku a neputil puk za sebe.
     
    23:53
    Situace přitvrzuje. Poté, co rozhohodčí zvedli ruce na znamení výhody hostů, strhla se u zadního mantinelu strkanice. Domácí příznivci se podívali na záznam situace na kostce a pískají ve znamení nelibosti. Jiří Smejkal si i přesto odsedí v potu dvě minuty za podrážení, Pardubice hrají 5 na 3.
     
    23:33
    Poměr sil se otočí, Sparta se bude muset ubránit v oslabení, jelikož Jan Buchtele (SPA) si odsedí trest za hákování.
     
    21:00
    Situace ještě přitvrdí, na trestnou totiž usedl patrik Poulíček (PCE), který by si tento dárek určitě nejraději nerozbalil, dostal dvě minuty za podrážení.
     
    19:30
    Hra má nyní veliké obrátky, chvíli to vypadá na bitku, jindy zase na obrovksou příležitost. Poslední minuta zvedá diváky ze sedadel a ne proto, že by chtěli jít na klobásu.
     
    17:16
    Sparta už je sice kompletní, ale pár vteřin před návratem Piskáčka měli hosté obrovský tlak do brány. Tomáš Dvořák dokonce musel zaskočit za Machovského a nepustil kotouč za brankovou čáru.
     
    16:18
    Parádní akci předvedl v oslabení Lukáš Rousek, nicméně vyrovnání se z toho nyvklubalo. Mladý forvard ukořistil puk a jel sám na Kacetla. V souboji jeden na jednoho byl ale tím méně šťastným.
     
    15:16
    Jenže to Pardubicím nezabránilo v dalším nájezdu na sparťanskou branku, Jan Piskáček (SPA) si pomáhal nedovoleným držením a bude za to pykat.
     
    08:57
    Poté, co Sparta přečkala horké chvíle u své brány, se probojovala dopředu a vynutila si faul. Petr Sýkora (PCE) si odsedí dvouminutový trest za hákování, domácí si také vyzkouší přesilovou hru.
     
    06:28
    Machovský teď uhasil obrovskou šanci hostů! Děrvuk se sám ocitl na pravé straně, kde obdržel přihrávku zleva, zkusil střelu, tu domácí brankář vyrazil a stejně tak následnou dorážku.
     
    05:47
    Pardubice mají šanci svůj tlak, který si začaly vytvářet po vedoucím gólu, ještě zvýšit v početní výhodě. Lukáš Pech (SPA) byl obdarován dvěma minutami za vysokou hůl.
    03:05 Tomáš ROLINEK - 0:1
     
    03:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže sparťanským příznivcům asi zmizela chuť na choreo, neboť po dalším kousavém prodrání se před Machosvkého jdou Pardubice do vedení 1:0. Úspěšným střelcem je kapitán TOMÁŠ ROLINEK a početný hostující kotel se raduje. Asistence: Rostislav Marosz, Jacob Cardwell.

    Martina Martinková

    Góly a asistencie: 31. Rousek (Pech, Jarůšek) – 4. Rolinek (Marosz, Cardwell), 37. Hovorka (Rolinek, Trončinský), 53. Hovorka (Rolinek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Blain, T. Pavelka, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, de la Rose, Košťálek – Forman (A), Klimek, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Jarůšek – Beran, Sill, Jones.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Hamerlík) – Mikuš, Holland, Děrvuk, Trončinský, Budík, Cardwell, Hrabal – Hovorka, Marosz (A), Rolinek (C) – L. Horký, Bubela, Kusý – P. Sýkora (A), Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

    Rozhodca: Sýkora, Jeřábek – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 11 997