K. Vary – Zlín 4:3 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Plzeň 2:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 0:1 (kon.)
Kometa Brno – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Sparta Praha – Pardubice 1:3 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 28.12.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:01 Marek HOVORKA - 1:3
     
    52:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Důkaz toho, že se vyplatí hrát do posledního momentu. Pardubičtí fanoušci boří O2 arenu, jelikož MARKU HOVORKOVI se povedl kuriózní gól v oslabení. Ujel do brejku, vystřelil z mezikruží podobně jako u svého prvního gólu, ale tentokrát vyhrál Machovský. Jenže puk se odrazil Hovorkovi zpět na hokejku a lišácky ho poslal z tupého úhlu na Machovského záda, odkud se mu odrazil kotouč do sítě. Asistence: Tomáš Rolinek.
    36:56 Marek HOVORKA - 1:2
     
    36:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dnes je k vidění řada přečíslení a samostatných úniků, tentokrát už takový pokus končí úspěšně. MAREK HOVORKA zamíchal rychle v mezikruží s kotoučem a zvolil hbitou střelu forhendem, na kterou Machovský nevyzrál. Hostující kotel se raduje z dalšího vedení. Asistence: Tomáš Rolinek, Marek Trončinský.
    30:32 Lukáš ROUSEK - 1:1
     
    30:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Polovina zápasu za námi a jedeme jakoby od začátku. Domácí ujeli v přesile tři na dva, po vzájemné výměně kotouče se nenechal unavit zkušený Pech, který z rohu nalezl před bránou číhajícího mladíčka LUKÁŠE ROUSKA, který vyrovnává na 1:1. Asistence: Lukáš Pech, Richard Jarůšek.
    03:05 Tomáš ROLINEK - 0:1
     
    03:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže sparťanským příznivcům asi zmizela chuť na choreo, neboť po dalším kousavém prodrání se před Machosvkého jdou Pardubice do vedení 1:0. Úspěšným střelcem je kapitán TOMÁŠ ROLINEK a početný hostující kotel se raduje. Asistence: Rostislav Marosz, Jacob Cardwell.

    Martina Martinková

    Góly a asistencie: 31. Rousek (Pech, Jarůšek) – 4. Rolinek (Marosz, Cardwell), 37. Hovorka (Rolinek, Trončinský), 53. Hovorka (Rolinek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Blain, T. Pavelka, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, de la Rose, Košťálek – Forman (A), Klimek, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Jarůšek – Beran, Sill, Jones.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Hamerlík) – Mikuš, Holland, Děrvuk, Trončinský, Budík, Cardwell, Hrabal – Hovorka, Marosz (A), Rolinek (C) – L. Horký, Bubela, Kusý – P. Sýkora (A), Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

    Rozhodca: Sýkora, Jeřábek – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 11 997