Boston – NJ Devils 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Arizona Coyotes
cz Piatok 28.12.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od čtyř hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Los Angeles Kings a Arizonou Coyotes.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti na přelomu listopadu a prosince čtyřikrát v řadě zvítězili, jenže sen o postupu do play-off se jim velmi výrazně vzdálil v dalších osmi zápasech, z nichž vytěžili pouhé dva body. Přesto měli hráči Arizony poměrně klidné Vánoce, neboť před několikadenní přestávkou našli střeleckou formu a během pětadvaceti hodin porazili 6:4 Colorado a 4:3 San Jose. V tabulce Západní konference je tým z Glendale na dvanáctém místě, přičemž na osmý Edmonton ztrácí pět bodů. Mimo hru zůstává dlouhodobě zraněná brankářská jednička Raanta i i obránce Demers s útočníky Dvorakem, Grabnerem a Hinostrozou.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 26 bodů (8+18)
    • N. Schmaltz – 23 bodů (6+17)
    • O. Ekman-Larsson 19 bodů (4+15).
     
    Los Angeles Kings

    Kaliforňané se po naprosto zpackaném úvodu základní části pomalounku zvedají, i když je dlouhodobě trápí rozsáhlá marodka. Dnes do hry zřejmě nezasáhnou obránci Phaneuf s Martinezem a útočníci Brodzinski, Hagelin, Lewis a Clifford. Kings odehráli šest z posledních sedmi zápasů na hřištích soupeřů a za celou dobu jen dvakrát nebodovali. Z předchozích tří duelů navíc posbírali šest bodů za výhry nad Winnipegem, San Jose a Vegas, čímž se sice neodlepili ze dna celé NHL, ale výrazně se přiblížili hned několika týmům. V případě dnešního úspěchu se LA může posunout v Západní konferenci z patnácté na třinácté místo, na které ztrácí jediné bod.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Kopitar – 23 bodů (8+15)
    • A. Iafallo – 20 bodů (9+11
    • D. Doughty – 20 bodů (2+18).
     
    Vzájemné zápasy

    05.12.2018 Los Angeles – Arizona 1:2
    30.03.2018 Arizona – Los Angeles 4:2
    14.03.2018 Arizona – Los Angeles 4:3 sn.
    04.12.2018 Los Angeles – Arizona 6:0
    25.11.2017 Arizona – Los Angeles 3:2 pr.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovalčuk – Luff, Amadio, Wagner – Leipsic, N. Thompson, Clifford.

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Schmaltz, Galchenyuk – Keller, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Pochmara, Anderson – Murphy, Gibbons.
     
    Arizoně na poslední chvíli vypadl ze sestavy nemocný Brad Richardson, jenž je nečekaně nejlepším střelcem týmu a zároveň klíčovou postavou pro hru oslabení. Králům se naopak vrátil Austin Wagner, který se nějakou dobu zotavoval z tvrdého hitu Erika Karlssona.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Hned v první minutě tristně propadla obranná dvojce Arizony. Situaci dvou na jednoho zakončoval Adrian Kempe, avšak hosty zachránil zákrok Kuempera!
     
    01:58
    Cousins měl problémy se zpracováním přihrávky na modré čáře. Ofsajdu sice zabránil, ale nahozený puk se dotkl ochranné sítě, takže se hra stejně přerušila.
     
    02:35
    Doughtyho přihrávka z otočky neprošla přes Kellera. Domácí se do útočné třetiny rychle vrátili, ovšem Forbortova střela od modré byla nepřesná.
     
    03:18
    Schmaltz inkasoval tvrdý hit od Muzzina, nicméně Coyotes ještě udrželi útočné pásmo. Na dlouhou dobu to ale neplatilo.
     
    03:55
    Crouseho střelu z pravé strany vyrazil Quick přímo na Archibalda, jenže ani tomu se nepodařilo procedit puk přes pevný levý beton!
     
    04:59
    Conor Garland se po několika nepřesných rozehrávkách pěkně uvolnil na malém prostoru, nicméně Quicks střelu zápěstím eliminoval.
     
    05:28
    Luffovu střelu z vrcholku pravého kruhu Kuemper vyrazil. Dorážet mohl Paul LaDue, jenže bývalý gólman Kings byl opět připraven.
     
    05:48
    Dobré střídání domácího klubu zakončila Walkerova střela, která byla clonícím Jakobem Chychrunem sražená do ochranné sítě.
     
    06:29
    Další střela Seana Walkera už prošla. Tvrdý projektil zpoza pravého kruhu ale znovu skončil na betonu hostujícího strážce branky.
     
    07:02
    Ljubuškin natáhl od modré a trefil Quickův beton. Od něj se puk odrazil jen pár centimetrů před amerického gólmana, jenž nemusel čelit žádné dorážce.
     
    07:30
    Galchenyuk dvakrát ztratil puk na levém křídle, což se opakovalo také na druhé straně. Sražený kus gumy zmizel na střídačce Coyotes.
     
    08:11
    Pánikovi se nepovedlo protečovat pobídku od Ljubuškina. Leipsic otočil hru, a tak mohla přijít nahrávka na Fantenberga, jehož střelu pokazila teč již zmíněného ruského zadáka Ljubuškina.
     
    08:51
    Zatímco o sobě poprvé dávají vědět domácí fanoušci, tak na ledové ploše probíhá velmi pozvolná rozehrávka od obránců Arizony.
     
    09:14
    Nakonec z toho byl velmi rychlý přechod do ofenzivy, jenže Conor Garland ji nedovršil střelou, která by se vešla mezi tři tyče.
     
    10:06
    Ljubuškin se nenechal opít Toffoliho rohlíkem a Schmaltz vyrazil do protiútoku. Galchenyukova střela po pasu z pravého křídla ale neprošla přes Doughtyho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:47
    Obránci Kings jsou zatím střelecky hodně aktivní. Volného prostoru kolem své postavy chtěl využít Fantenberg, nicméně Kuemper byl u pravé tyče připravený.
     
    11:36
    Kopitar z dobré palebné pozice ještě přihrával na Iafalla, který s tím už nepočítal. Posléze sice přišla střela od Iafalla, ale ta byla dosti nepřesná.
     
    11:58
    Anže Kopitar se tlačil do předbrankového prostoru a nevystřelil jen kvůli faulu. V ponechané výhodě vypálil Walker přesně na Kuemperův hrudník.
     
    12:07
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jakob Chychrun – 2 min., podrážení).
     
    12:26
    Kopitar sice vyhrál buly nad Stepanem, ale své kolegy z obrany zároveň zahnal do středního pásma. O chvíli později se Pánikovi podařilo vyhodit.
     
    12:41
    Kopitar udržel puk proti dvěma protihráčům a ještě přihrál na modrou, odkud přišlo nabití na Toffoliho, ovšem Kuemper střelu z první do branky nepustil.
     
    13:24
    Brendan Leipsic se stahovačkou zbavil Hjalmarssona, ale střelou švihem si na Kuempera nepřišel. Do protiútoku se dostal Crouse, který byl na hranici pravidel bráněn Muzzinem a kvůli tomu nedokázal pořádně zakončit.
     
    13:49
    Adrian Kempe si musel chvíli počkat na podporu z další vlny. Nakonec se mu nabídl Kovalčuk, nicméně Kuemper si připsal poměrně snadný zákrok.
     
    14:07
    Hosté v plném počtu.
     
    14:24
    Slovinský útočník Anže Kopitar nezpracoval přihrávku Browna a v následném souboji o kotouč nedovolaně přesekl hokejku Alexe Goligoského. První přesilovka pro Arizonu!
     
    14:33
    Schmaltz dostal od Kellera pas do levého kruhu, odkud ještě přihrával na modrou, jenže střela Ekmana-Larssona byla sražená nad hrací plochu.
     
    14:53
    Další střelu švédského kapitána Coyotes zastavil až zadní mantinel. Po několika soubojích se domácím podařilo dostat puk aspoň k červené čáře.
     
    15:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti využívají přesilovou hru a otevírají skóre! Garland během přechodu přes střední pásmo přihrál doleva na Galchenyuka, jenž na poslední chvíli píchl puk k JAKOBU CHYCHRUNOVI. Jeho svižná střela z vrcholku kruhu prosvištěla nad ramenem Quicka až do sítě. Asistence: Alex Galchenyuk, Conor Garland.
    15:27 Jakob CHYCHRUN - 0:1
     
    15:51
    Kuemper přerušil hru po pokusu Toffoliho. A ihned po buly čelil další střele Doughtyho, které si všiml až na poslední chvíli.
     
    16:37
    Michael Amadio se ocitl v obležení soupeřů v bílých dresech a ti mu kotouč sebrali. Stepan pak přidal do kroku a zabránil odpískání icingu.
     
    17:17
    Goligoského dalekonosné nahození Quick vyrazil do mezikruží, kde si jeho spoluhráči dávali přednost tak dlouho, až se Fischer dostal k neúspěšné dorážce.
     
    17:53
    Opět nezafungovala spolupráce mezi Brownem a Kopitarem, který dostával přihrávku do dobré pozice, jenže kotouč mu při zpracování přeskočil hokejku.
     
    18:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové poměrně rychle reagují na inkasovaný gól a srovnávají na 1:1! Leipsic udržel kotouč v nelehké situaci a přenesl hru před levý kruh na JAKEA MUZZINA, jehož střela se od hokejky Cousinse, hokejky Archibalda a helmy Hjalmarssona šťastně odrazila za bezmocného Kuempera. Asistennce: Brendan Leipsic, Kyle Clifford.
    18:39 Jake MUZZIN - 1:1
     
    18:45
    Druhý faul v útočném pásmu od domácích hokejistů. Za nedovolené bránění Richarda Pánika bude pykat Ilja Kovalčuk.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    Kojoti se během první minuty přesilové hry vůbec nedokázali usadit v útočném pásmu a po několikerém vyhození se už nestihli dostat k ohrožení Quicka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které měli Kings více ze hry, ale kvůli faulu Kopitara inkasovali jako první, když po přihrávkách Garlanda a Galchenyuka dal Jakob Chychrun svůj druhý gól v sezóně. Radost Kojotů ale netrvala dlouho, neboť v čase 18:39 se na listinu střelců dostal další obránce Jake Muzzin, jemuž pomohly tři šťastné odrazy od soupeřů.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 13 – 8
    Zablokované střely soupeře: 3 – 4
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 5 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Coyotes ještě dohrávají přesilovou hru, nicméně po rychlém vyhození jim moc času na využití už nezbývá.
     
    20:45
    Domácí v plném počtu.
     
    21:16
    Crouse se prokousal po ose hřiště až k zakončení, ale puk nasměroval do prostoru vedle pravé tyče Quickovy brány.
     
    21:56
    Clayton Keller ještě zabojoval o zdánlivě ztracený puk, který na pár vteřin získal do chvíle, kdy mu ho zase sebral Paul LaDue.
     
    22:32
    Přihrávka Ekmana-Larssona se svezla po ledové ploše do středního pásma a Hjalmarsson poté už jenom nahazoval k domácím obráncům.
     
    23:10
    Doughty přihrával do levého kruhu Kopitarovi, který ještě dával puk za sebe na Forborta, ovšem Kuemper prudkou střelu z první zastavil.
     
    23:47
    Kopitar chytře přihrával z rohu do volného prostoru v mezikruží, kde se zjevil Kovalčuk, jenže hostující gólman i tuto prudkou žíni betonem vyrazil.
     
    24:47
    Pánikova střela švihem narazila do vyrážečky Quicka. Z druhé strany to zkoušel i Ljubuškin, ale trefil jen clonícího soupeře v černém oděvu.
     
    25:08
    Slušné střídání Kojotů ukončila Oesterleho střela z delší vzdálenosti, jež zaplula do lapačky domácího gólmana.
     
    25:39
    Galchenyuk vyhrál vhazování nad Thompsonem a hosté se ještě udrželi v útočném pásmu. Kromě nepřesné střely Ekmana-Larssona ale nezahrozili.
     
    26:12
    Chychrun vystihl přihrávku Amadia a přesměroval puk do brejku na Garlanda. Ten zleva mířil na bližší tyč, ale Quick si tento prostor pohlídal. Menší závar po dorážce Buntinga rovněž vyřešil a přerušil hru.
     
    26:25
    Keller vystřelil z dálky ihned po Stepanem vyhraném vhazování. Puk se odrazil do mezikruží na Stepana, jenž z otočky minul branku.
     
    27:27
    Oesterle si nahodil puk sám pro sebe, jenže přes Fantenberga už se k němu nedostal. Naopak se musí rychle vracet s protiakcí Kings.
     
    27:56
    Buntingovo nahození letělo jen do rohu. Leipsic chtěl vyrazit do protiútoku, ovšem jeden z obránců mu puk ve středním pásmu vypíchl.
     
    28:17
    Jedno z minima zakázaným uvolnění. Provinili se hosté z Glendale, takže se bude vhazovat před Darcym Kuemperem.
     
    28:36
    Kovalčuk byl zablokovaný při snaze dorážet z mezikruží. Oba celky posléze jenom nahazovaly a odjely střídat.
     
    29:07
    Doughty táhl brejk tři na dva, který se obešel bez zakončení. Netrvalo to však dlouho a Los Angeles se do útočného pásma vrátilo.
     
    29:49
    Znovu jenom vyhození Kojotů, kteří v některých chvílích hrají až příliš jednoduše a odevzdávají puky soupeřům.
     
    30:26
    Až Stepanův útok s Kellerem a Pánikem se usadil v útočném pásmu, jenomže to nevedlo ani k náznaku gólové příležitosti.
     
    30:45
    Relativně zbytečné zakázané uvolnění Králů vrací hru před Jonathana Quicka, na jehož kontě je do této chvíle jedenáct úspěšných zákroků.
     
    31:36
    Bunting dostal těžkou přihrávku na brusle od Adriana Kempeho. Puk přesto zůstal v hostujícím držení a Archibald nepříjemně tečoval střelu zpoza pravého kruhu do výstroje Jonathana Quicka.
     
    32:02
    Quick byl běhen návratu do brankoviště podražený Cousinsem, který se hned vzápětí dostal ke střele do prázdné branky, když při rozehrávce chyboval LaDue. Gól ale neplatil a navíc se nebude ani vylučovat za faul na gólmana, což je dosti zvláštní rozhodnutí od sudích.
     
    32:30
    Jordan Oesterle doplnil hostující útok a měl naprostý klid při střele z druhé vlny. Puk však skončil v moci Quicka a ten zastavil čas.
     
    33:03
    Keller vyjížděl před branku, ovšem bekhendovou střelou zblízka nenašel skulinku v postoji domácího brankáře. Kojoti se pak museli vrátit do středního pásma.
     
    33:56
    Iafallo ztratil kontrolu nad kotoučem při rychlé zasekávačce. Potrestat to chtěl Cousins, jenže střele z vrcholku levého kruhu nedal moc razance.
     
    34:14
    Walkerovu neškodnou střelu od modré si Kuemper snadno pohlídal a přerušil hru. Ihned po hvizdu se strhla menší šarvátka, ve které jsou nejaktivnější Cousins a Wagner.
     
    34:14
    Nick Cousins a Austin Wagner dokonce shodili rukavice, ale místo ran pěstí si vyměnili jen spoustu nepěkných slov. Proto dostávají jen menší tresty za hrubost. K nelibosti publika svítí na kostce ještě jedna dvojka pro Wagnera, kterou odsedí Kovalčuk.
     
    34:37
    Stepan uspěl na vhazování a rozjel kolotoč hostujících přihrávek. Pánik s Ekmanem-Larssonem během tlaku nemířili přesně a kotouč nakonec skončil v ochranné síti.
     
    35:00
    Kelelr si připravil střelu zápěstím, která byla zablokovaná. Po přihrávce z koncové čáry měl šanci také Stepan, ale ani on nerozhodný stav nezměnil.
     
    35:24
    Schmaltz dlouho vymýšlel, až vykouzlil křižný pas přes mezikruží na Kellera. Střelu zablokoval Oscar Fantenberg a další muž v černém nekompromisně vyhodil.
     
    35:54
    Další buly pro Kings, takže Doughty mohl bezpečně vyhodit přes všechny čáry. Přesilovka Coyotes se rychle blíží ke konci.
     
    36:14
    Domácí v plném počtu.
     
    36:45
    Poslední minuty bezesporu patří Arizoně, která postupně dorovnala poměrně chudou statistku střel. Oba týmy mají aktuálně sedmnáct ran mezi tyče.
     
    37:10
    Crouse dělal co mohl, ale ofsajdu Coyotes už nezabránil. Vhazovat se bude ve středním pásmu mezi čepele Natea Thompsona a Nicka Schmaltze.
     
    37:25
    Fischer byl u mantinelu v souboji s Walkerem, ale i tak dokázal přihrát na Galchenyuka, jenž se odpoutal od Muzzina, ale střelou z levého kruhu Quicka nepřekvapil.
     
    38:19
    Stepan ve středním pásmu nechával puk rozjetému Pánikovi. Ten ho ale ztratil a teď už v útočné třetině operují Kings.
     
    38:43
    Doughtyho svižný pokus z pravé strany trefil hokejku Matta Luffa, nicméně kotouč se odrazil mimo prostor Kuemperovy klece.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Hjalmarsson dostal na hokejku přihrávaný puk z rohu hřiště a místo složitého vymýšlení vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    39:37
    Brown přihrával z levého křídla na modrou čáru, odkud to zkusil Muzzin, ale Josh Archibald jeho pokus nadzvedl do ochranné sítě.
     
    39:48
    Zablokovaná byla i střela Doughtyho, který posléze přihrával doleva na Alexe Iafalla a to už se musel do akce zapojit také Darcy Kuemper.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejisté Los Angeles se po solidně zvládnuté první třetině hlavně bránili a na branku Darcyho Kuempera za druhých dvacet minut poslali jen pět kotoučů. To Arizona byla o dost aktivnější, ale ani ona na nerozhodném stavu 1:1 nic nezměnila. Utkání je tak naprosto otevřené a rozhodovat se bude až jeho závěru.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 18 – 19 (13:8, 5:11)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 9
    Trestné minuty: 8 – 4
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 43% – 57%
    Bodyčky: 16 – 12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Naprosto snový začátek třetí třetiny pro domácí tým, který poprvé vede! DUSTIN BROWN rychlou kličkou ve středním pásmu posadil na zadek Pánika a vtrhl do útočné třetiny, kde vystřelil z úhlu přes hokejku Ekmana-Larssona a Darcy Kuemper už nedokázal vymyslet žádnou odpověď. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
    40:16 Dustin BROWN - 2:1
     
    41:08
    Toffoli dostal od Kovalčuka přihrávku do jízdy a hnal se sám na Kuempera. Střela z úniku se do statistik počítat nebude kvůli předem signalizovanému ofsajdu.
     
    41:57
    Kings mají po druhé pauze vynikající pohyb a zatím své soupeře k ničemu nepouští. Platilo to i po rozehrávce Ljubuškina.
     
    42:42
    Z nepochopené rozehrávky Jordana Oesterleho resultuje zakázané uvolnění a vhazování po levici Darcyho Kuempera.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:12
    Yotes se neúspěšně snažili zašlápnout puk na krátkém mantinelu. Po chvilce ho vyhodili bez icingu a už se mohli vydat na střídačku.
     
    43:35
    Další vyhození dojel Jake Muzzin a donutil čárového rozhodčího odpískat další icing. Arizona se tak stále nemůže pořádně dostat do hry v této třetině.
     
    43:48
    Nic moc na tom nezměnil ani Galchenyukův rychlý výpad po Schmaltzem vyhraném buly. Quick neměl se střelou z levého křídla sebemenší komplikace.
     
    44:13
    Muzzinovu ránu od modré zablokoval Archibald, který ho pak nepříjemně narazil na mantinel a přivodil mu menší bolístku.
     
    44:29
    Walkerova nepřesná střela se od zadního mantinelu odrazila před levou tyč, u které byl důrazný Leipsic, ale dobrý obranný zákrok Chychruna vůbec nepustil puk k levému betonu Kuempera.
     
    45:09
    Přesně po pěti minutách třetí třetiny se zakázaným uvolněním provinili také domácí Králové. Keller vyhrál buly nad Kopitarem. Pánikovi se vystřelit ještě nepovedlo, nicméně puk se dostal na modrou a Ekman-Larsson už Quicka trochu protáhl.
     
    45:40
    Iafallo byl trochu podražený po zachycení nepřesné rozehrávky Stepana. Rozhodčí ale zůstali v klidu a přerušili až kvůli výletu puku na střídačku.
     
    46:01
    Zajímavý bratrský souboj na buly vyzněl lépe pro Maria Kempeho hájícího barvy Arizony. Nic důležitého se však následně neudálo, protože puk znovu vyletěl nad mantinely.
     
    46:28
    Kovalčukova přihrávka se od jednoho z hostů odrazila k brankovišti, kde byl Adrian Kempe zahákován Jordanem Oesterlem. Je z toho teprve druhá početní výhoda pro Kings.
     
    46:47
    Toffolimu vůbec nesedla střela golfákem. Puk ale zůstal v jeho blízkosti a tentokrát ho přihrával na modrou, ze které pálil Doughty do připraveného Kuempera.
     
    47:20
    Brown byl chvíli volný u brankoviště. Přihrávku z rohu útočného pásma ale nedostal, neboť tam dobře zapracoval vyhazující Ekman-Larsson.
     
    47:52
    Kojoti opět odrazili domácí útok do klidných vod. Za osmdesát vteřin přesilové hry toho Králové moc nevymysleli.
     
    48:13
    Až teď zakončoval pěknou kombinaci Leipsic, ovšem prudká střela minula z jeho pohledu pravou tyč. Puk se od hrazení odrazil až do středního pásma.
     
    48:28
    Hosté v plném počtu.
     
    49:22
    Ljubuškin a Goligoski uklidnili rozehrávku z vlastního pásma. Kings jim po krátké chvíli kotouč zase vrátili, jenže Oesterleho nahození sebral Quick.
     
    49:51
    Anže Kopitar vjel do ofsajdu, takže si musel nechat zajít chuť na jakékoliv ohrožení Kuemperovy branky.
     
    50:09
    Adrian Kempe znovu prohrál buly se svým bratrem, avšak po chvilce dostal puk a z dobré rychlosti protáhl hostujícího gólmana.
     
    51:11
    Hjalmarsson si musel zopakovat rozehrávku zpoza vlastní branky. Po prknech posílal puk na Cousinse, kterého trochu zradilo zpracování a proto se pískal ofsajd.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:47
    Kopitar chtěl vrátit puk Brownovi pasem přes osu kluziště, jenže puk nasměroval za jeho brusle. Dnešní mač rozhodně nepatří mezi ty nejlepší od slovinského kapitána Kings.
     
    52:39
    Jinak Los Angeles hraje ve třetí třetině velmi dobře. Kojoti nejsou schopni vymyslet nic překvapivého a vůbec se nedostávají do útočného pásma.
     
    53:17
    Toffoli nechal puk za sebou a zmohl se jenom na nahození, po kterém rozehrávají švédští obránci Ekman-Larsson a Hjalmarsson.
     
    53:47
    Úmyslný ofsajd vrátil Coyotes do jejich obranného pásma. Leipsic za brankou o puk přišel a rovněž se musí vracet do obranné třetiny.
     
    54:29
    Dvě nepříliš nadějné střely z levé poloviny hrací plochy ke Quickovi neprošly kvůli blokům Forborta a Thompsona. Coyotes znovu rozehrávají až zpoza vlastní branky.
     
    54:52
    Pánikovo bekhendové nahození z půlící čáry si Quick sebral a přerušil hru. Slovenský útočník alespoň získal buly v útočném pásmu Arizony.
     
    55:01
    Stepan zkusil štěstí z pravého mantinelu. Quick po zásahu pravým betonem neměl puk vůbec pod kontrolou a rozhodčí hodně necitlivě přerušil hru, neboť na kotouč přes gólmanovu nohu neviděl.
     
    55:29
    Další nahození a Quickovo zastavení hry. Třetí třetina se mezitím dostala do závěrečné pětiminutovky, což vytváří na dotahující Coyotes značný tlak.
     
    56:18
    Stále je k vidění vynikající bránění středního pásma od Los Angeles. Leipsic po zisku puku pálil z pravého křídla do Kuemperova betonu.
     
    56:58
    Pokus Maria Kempeho zablokoval Fantenberg. Puk se dostal na modrou čáru, ale domácí i další zakončení zablokovali.
     
    57:23
    Jonathan Quick neriskuje a přerušuje hru při každé příležitosti. Hra se tím hodně kouskuje a Coyotes se nemohou dostat do žádného tlaku.
     
    58:06
    Galchenyuk nahodil do útočného pásma Arizony a to byl popud pro Kuempera, který okamžitě vystartoval na střídačku. Coyotes to zkusí v šesti.
     
    58:58
    Velké štěstí pro Kings! Chychrun vystřelil od modré a puk se po zákroku Quicka zastavil pár centimetrů před brankovou čarou. Nikdo z hostů ale nebyl u brankoviště a neměl tak možnost jednoduše dorazit puk do sítě.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:17
    Další rána Jakoba Chychruna nebyla přesná. Stepan ještě vracel kotouč do brankoviště, ovšem Quick po puku skočil a přerušil hru.
     
    59:35
    Ekman-Larsson přihrál podél modré čáry na Galchenyuka, který vypálil z první. Quick poměrně lehko zasáhl, neboť mu nikdo neclonil ve výhledu.
     
    59:43
    Keller byl hodně důrazný a bez skrupulí vyrazil z pravého mantinelu až do brankoviště. Tam přeletěl přes Quicka a sundal masku z jeho hlavy, což donutilo rozhodčí přerušit hru.
     
    59:52
    Domácí po vhazování dostali puk alespoň do středního pásma. Doughty následně k útočné modré čáře a to už vypadá s šancemi Coyotes hodně bledě.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou ze tří nejslabších ofenziv v celé NHL podle očekávání nenabídlo žádnou strhující přestřelku. Hokejová nuda to ale nebyla, neboť o vítězi nebylo jasno až do poslední vteřiny. Kaliforňanům obrovsky pomohl skvělý nástup do třetí třetiny, když po šestnácti vteřinách vstřelil vítězný gól Dustin Brown. Domácí následně skvěle bránili a Arizonu pustili do menšího tlaku až v poslední minutě. Výsledek 2:1 Kings udrželi a navázali tak na výbornou formu z doby před Vánoci, kdy vyhráli tři zápasy v řadě. Dnes tedy přidali už čtvrté vítězství v řadě, ale na odlepení ze dna NHL to znovu nestačilo, neboť dva body braly také celky St. Louis, Chicaga a New Jersey.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 27 (13:8, 5:11, 8:8)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 13
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 18 – 20.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dustin Brown (LAK) 1+0
    2. Jonathan Quick (LAK) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Drew Doughty (LAK) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:17.
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (07:31:34)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 19. Muzzin (Leipsic, Clifford), 41. D. Brown (Kopitar, Doughty) – 16. Chychrun (Galchenyuk, Garland)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovaľčuk – Luff, Amadio, Wagner – Leipsic, N. Thompson, Clifford.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Schmaltz, Galchenyuk – Keller, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodca: Pochmara, Anderson – Murphy, Gibbons

    Diváci: 18 230