Boston – NJ Devils 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Arizona Coyotes
cz Piatok 28.12.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (07:31:34)
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:17.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dustin Brown (LAK) 1+0
    2. Jonathan Quick (LAK) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Drew Doughty (LAK) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 27 (13:8, 5:11, 8:8)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 13
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 18 – 20.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou ze tří nejslabších ofenziv v celé NHL podle očekávání nenabídlo žádnou strhující přestřelku. Hokejová nuda to ale nebyla, neboť o vítězi nebylo jasno až do poslední vteřiny. Kaliforňanům obrovsky pomohl skvělý nástup do třetí třetiny, když po šestnácti vteřinách vstřelil vítězný gól Dustin Brown. Domácí následně skvěle bránili a Arizonu pustili do menšího tlaku až v poslední minutě. Výsledek 2:1 Kings udrželi a navázali tak na výbornou formu z doby před Vánoci, kdy vyhráli tři zápasy v řadě. Dnes tedy přidali už čtvrté vítězství v řadě, ale na odlepení ze dna NHL to znovu nestačilo, neboť dva body braly také celky St. Louis, Chicaga a New Jersey.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Domácí po vhazování dostali puk alespoň do středního pásma. Doughty následně k útočné modré čáře a to už vypadá s šancemi Coyotes hodně bledě.
     
    59:43
    Keller byl hodně důrazný a bez skrupulí vyrazil z pravého mantinelu až do brankoviště. Tam přeletěl přes Quicka a sundal masku z jeho hlavy, což donutilo rozhodčí přerušit hru.
     
    59:35
    Ekman-Larsson přihrál podél modré čáry na Galchenyuka, který vypálil z první. Quick poměrně lehko zasáhl, neboť mu nikdo neclonil ve výhledu.
     
    59:17
    Další rána Jakoba Chychruna nebyla přesná. Stepan ještě vracel kotouč do brankoviště, ovšem Quick po puku skočil a přerušil hru.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:58
    Velké štěstí pro Kings! Chychrun vystřelil od modré a puk se po zákroku Quicka zastavil pár centimetrů před brankovou čarou. Nikdo z hostů ale nebyl u brankoviště a neměl tak možnost jednoduše dorazit puk do sítě.
     
    58:06
    Galchenyuk nahodil do útočného pásma Arizony a to byl popud pro Kuempera, který okamžitě vystartoval na střídačku. Coyotes to zkusí v šesti.
     
    57:23
    Jonathan Quick neriskuje a přerušuje hru při každé příležitosti. Hra se tím hodně kouskuje a Coyotes se nemohou dostat do žádného tlaku.
     
    56:58
    Pokus Maria Kempeho zablokoval Fantenberg. Puk se dostal na modrou čáru, ale domácí i další zakončení zablokovali.
     
    56:18
    Stále je k vidění vynikající bránění středního pásma od Los Angeles. Leipsic po zisku puku pálil z pravého křídla do Kuemperova betonu.
     
    55:29
    Další nahození a Quickovo zastavení hry. Třetí třetina se mezitím dostala do závěrečné pětiminutovky, což vytváří na dotahující Coyotes značný tlak.
     
    55:01
    Stepan zkusil štěstí z pravého mantinelu. Quick po zásahu pravým betonem neměl puk vůbec pod kontrolou a rozhodčí hodně necitlivě přerušil hru, neboť na kotouč přes gólmanovu nohu neviděl.
     
    54:52
    Pánikovo bekhendové nahození z půlící čáry si Quick sebral a přerušil hru. Slovenský útočník alespoň získal buly v útočném pásmu Arizony.
     
    54:29
    Dvě nepříliš nadějné střely z levé poloviny hrací plochy ke Quickovi neprošly kvůli blokům Forborta a Thompsona. Coyotes znovu rozehrávají až zpoza vlastní branky.
     
    53:47
    Úmyslný ofsajd vrátil Coyotes do jejich obranného pásma. Leipsic za brankou o puk přišel a rovněž se musí vracet do obranné třetiny.
     
    53:17
    Toffoli nechal puk za sebou a zmohl se jenom na nahození, po kterém rozehrávají švédští obránci Ekman-Larsson a Hjalmarsson.
     
    52:39
    Jinak Los Angeles hraje ve třetí třetině velmi dobře. Kojoti nejsou schopni vymyslet nic překvapivého a vůbec se nedostávají do útočného pásma.
     
    51:47
    Kopitar chtěl vrátit puk Brownovi pasem přes osu kluziště, jenže puk nasměroval za jeho brusle. Dnešní mač rozhodně nepatří mezi ty nejlepší od slovinského kapitána Kings.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:11
    Hjalmarsson si musel zopakovat rozehrávku zpoza vlastní branky. Po prknech posílal puk na Cousinse, kterého trochu zradilo zpracování a proto se pískal ofsajd.
     
    50:09
    Adrian Kempe znovu prohrál buly se svým bratrem, avšak po chvilce dostal puk a z dobré rychlosti protáhl hostujícího gólmana.
     
    49:51
    Anže Kopitar vjel do ofsajdu, takže si musel nechat zajít chuť na jakékoliv ohrožení Kuemperovy branky.
     
    49:22
    Ljubuškin a Goligoski uklidnili rozehrávku z vlastního pásma. Kings jim po krátké chvíli kotouč zase vrátili, jenže Oesterleho nahození sebral Quick.
     
    48:28
    Hosté v plném počtu.
     
    48:13
    Až teď zakončoval pěknou kombinaci Leipsic, ovšem prudká střela minula z jeho pohledu pravou tyč. Puk se od hrazení odrazil až do středního pásma.
     
    47:52
    Kojoti opět odrazili domácí útok do klidných vod. Za osmdesát vteřin přesilové hry toho Králové moc nevymysleli.
     
    47:20
    Brown byl chvíli volný u brankoviště. Přihrávku z rohu útočného pásma ale nedostal, neboť tam dobře zapracoval vyhazující Ekman-Larsson.
     
    46:47
    Toffolimu vůbec nesedla střela golfákem. Puk ale zůstal v jeho blízkosti a tentokrát ho přihrával na modrou, ze které pálil Doughty do připraveného Kuempera.
     
    46:28
    Kovalčukova přihrávka se od jednoho z hostů odrazila k brankovišti, kde byl Adrian Kempe zahákován Jordanem Oesterlem. Je z toho teprve druhá početní výhoda pro Kings.
     
    46:01
    Zajímavý bratrský souboj na buly vyzněl lépe pro Maria Kempeho hájícího barvy Arizony. Nic důležitého se však následně neudálo, protože puk znovu vyletěl nad mantinely.
     
    45:40
    Iafallo byl trochu podražený po zachycení nepřesné rozehrávky Stepana. Rozhodčí ale zůstali v klidu a přerušili až kvůli výletu puku na střídačku.
     
    45:09
    Přesně po pěti minutách třetí třetiny se zakázaným uvolněním provinili také domácí Králové. Keller vyhrál buly nad Kopitarem. Pánikovi se vystřelit ještě nepovedlo, nicméně puk se dostal na modrou a Ekman-Larsson už Quicka trochu protáhl.
     
    44:29
    Walkerova nepřesná střela se od zadního mantinelu odrazila před levou tyč, u které byl důrazný Leipsic, ale dobrý obranný zákrok Chychruna vůbec nepustil puk k levému betonu Kuempera.
     
    44:13
    Muzzinovu ránu od modré zablokoval Archibald, který ho pak nepříjemně narazil na mantinel a přivodil mu menší bolístku.
     
    43:48
    Nic moc na tom nezměnil ani Galchenyukův rychlý výpad po Schmaltzem vyhraném buly. Quick neměl se střelou z levého křídla sebemenší komplikace.
     
    43:35
    Další vyhození dojel Jake Muzzin a donutil čárového rozhodčího odpískat další icing. Arizona se tak stále nemůže pořádně dostat do hry v této třetině.
     
    43:12
    Yotes se neúspěšně snažili zašlápnout puk na krátkém mantinelu. Po chvilce ho vyhodili bez icingu a už se mohli vydat na střídačku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:42
    Z nepochopené rozehrávky Jordana Oesterleho resultuje zakázané uvolnění a vhazování po levici Darcyho Kuempera.
     
    41:57
    Kings mají po druhé pauze vynikající pohyb a zatím své soupeře k ničemu nepouští. Platilo to i po rozehrávce Ljubuškina.
     
    41:08
    Toffoli dostal od Kovalčuka přihrávku do jízdy a hnal se sám na Kuempera. Střela z úniku se do statistik počítat nebude kvůli předem signalizovanému ofsajdu.
    40:16 Dustin BROWN - 2:1
     
    40:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Naprosto snový začátek třetí třetiny pro domácí tým, který poprvé vede! DUSTIN BROWN rychlou kličkou ve středním pásmu posadil na zadek Pánika a vtrhl do útočné třetiny, kde vystřelil z úhlu přes hokejku Ekmana-Larssona a Darcy Kuemper už nedokázal vymyslet žádnou odpověď. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 18 – 19 (13:8, 5:11)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 9
    Trestné minuty: 8 – 4
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 43% – 57%
    Bodyčky: 16 – 12.
     
    Hokejisté Los Angeles se po solidně zvládnuté první třetině hlavně bránili a na branku Darcyho Kuempera za druhých dvacet minut poslali jen pět kotoučů. To Arizona byla o dost aktivnější, ale ani ona na nerozhodném stavu 1:1 nic nezměnila. Utkání je tak naprosto otevřené a rozhodovat se bude až jeho závěru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Zablokovaná byla i střela Doughtyho, který posléze přihrával doleva na Alexe Iafalla a to už se musel do akce zapojit také Darcy Kuemper.
     
    39:37
    Brown přihrával z levého křídla na modrou čáru, odkud to zkusil Muzzin, ale Josh Archibald jeho pokus nadzvedl do ochranné sítě.
     
    39:09
    Hjalmarsson dostal na hokejku přihrávaný puk z rohu hřiště a místo složitého vymýšlení vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:43
    Doughtyho svižný pokus z pravé strany trefil hokejku Matta Luffa, nicméně kotouč se odrazil mimo prostor Kuemperovy klece.
     
    38:19
    Stepan ve středním pásmu nechával puk rozjetému Pánikovi. Ten ho ale ztratil a teď už v útočné třetině operují Kings.
     
    37:25
    Fischer byl u mantinelu v souboji s Walkerem, ale i tak dokázal přihrát na Galchenyuka, jenž se odpoutal od Muzzina, ale střelou z levého kruhu Quicka nepřekvapil.
     
    37:10
    Crouse dělal co mohl, ale ofsajdu Coyotes už nezabránil. Vhazovat se bude ve středním pásmu mezi čepele Natea Thompsona a Nicka Schmaltze.
     
    36:45
    Poslední minuty bezesporu patří Arizoně, která postupně dorovnala poměrně chudou statistku střel. Oba týmy mají aktuálně sedmnáct ran mezi tyče.
     
    36:14
    Domácí v plném počtu.
     
    35:54
    Další buly pro Kings, takže Doughty mohl bezpečně vyhodit přes všechny čáry. Přesilovka Coyotes se rychle blíží ke konci.
     
    35:24
    Schmaltz dlouho vymýšlel, až vykouzlil křižný pas přes mezikruží na Kellera. Střelu zablokoval Oscar Fantenberg a další muž v černém nekompromisně vyhodil.
     
    35:00
    Kelelr si připravil střelu zápěstím, která byla zablokovaná. Po přihrávce z koncové čáry měl šanci také Stepan, ale ani on nerozhodný stav nezměnil.
     
    34:37
    Stepan uspěl na vhazování a rozjel kolotoč hostujících přihrávek. Pánik s Ekmanem-Larssonem během tlaku nemířili přesně a kotouč nakonec skončil v ochranné síti.
     
    34:14
    Nick Cousins a Austin Wagner dokonce shodili rukavice, ale místo ran pěstí si vyměnili jen spoustu nepěkných slov. Proto dostávají jen menší tresty za hrubost. K nelibosti publika svítí na kostce ještě jedna dvojka pro Wagnera, kterou odsedí Kovalčuk.
     
    34:14
    Walkerovu neškodnou střelu od modré si Kuemper snadno pohlídal a přerušil hru. Ihned po hvizdu se strhla menší šarvátka, ve které jsou nejaktivnější Cousins a Wagner.
     
    33:56
    Iafallo ztratil kontrolu nad kotoučem při rychlé zasekávačce. Potrestat to chtěl Cousins, jenže střele z vrcholku levého kruhu nedal moc razance.
     
    33:03
    Keller vyjížděl před branku, ovšem bekhendovou střelou zblízka nenašel skulinku v postoji domácího brankáře. Kojoti se pak museli vrátit do středního pásma.
     
    32:30
    Jordan Oesterle doplnil hostující útok a měl naprostý klid při střele z druhé vlny. Puk však skončil v moci Quicka a ten zastavil čas.
     
    32:02
    Quick byl běhen návratu do brankoviště podražený Cousinsem, který se hned vzápětí dostal ke střele do prázdné branky, když při rozehrávce chyboval LaDue. Gól ale neplatil a navíc se nebude ani vylučovat za faul na gólmana, což je dosti zvláštní rozhodnutí od sudích.
     
    31:36
    Bunting dostal těžkou přihrávku na brusle od Adriana Kempeho. Puk přesto zůstal v hostujícím držení a Archibald nepříjemně tečoval střelu zpoza pravého kruhu do výstroje Jonathana Quicka.
     
    30:45
    Relativně zbytečné zakázané uvolnění Králů vrací hru před Jonathana Quicka, na jehož kontě je do této chvíle jedenáct úspěšných zákroků.
     
    30:26
    Až Stepanův útok s Kellerem a Pánikem se usadil v útočném pásmu, jenomže to nevedlo ani k náznaku gólové příležitosti.
     
    29:49
    Znovu jenom vyhození Kojotů, kteří v některých chvílích hrají až příliš jednoduše a odevzdávají puky soupeřům.
     
    29:07
    Doughty táhl brejk tři na dva, který se obešel bez zakončení. Netrvalo to však dlouho a Los Angeles se do útočného pásma vrátilo.
     
    28:36
    Kovalčuk byl zablokovaný při snaze dorážet z mezikruží. Oba celky posléze jenom nahazovaly a odjely střídat.
     
    28:17
    Jedno z minima zakázaným uvolnění. Provinili se hosté z Glendale, takže se bude vhazovat před Darcym Kuemperem.
     
    27:56
    Buntingovo nahození letělo jen do rohu. Leipsic chtěl vyrazit do protiútoku, ovšem jeden z obránců mu puk ve středním pásmu vypíchl.
     
    27:27
    Oesterle si nahodil puk sám pro sebe, jenže přes Fantenberga už se k němu nedostal. Naopak se musí rychle vracet s protiakcí Kings.
     
    26:25
    Keller vystřelil z dálky ihned po Stepanem vyhraném vhazování. Puk se odrazil do mezikruží na Stepana, jenž z otočky minul branku.
     
    26:12
    Chychrun vystihl přihrávku Amadia a přesměroval puk do brejku na Garlanda. Ten zleva mířil na bližší tyč, ale Quick si tento prostor pohlídal. Menší závar po dorážce Buntinga rovněž vyřešil a přerušil hru.
     
    25:39
    Galchenyuk vyhrál vhazování nad Thompsonem a hosté se ještě udrželi v útočném pásmu. Kromě nepřesné střely Ekmana-Larssona ale nezahrozili.
     
    25:08
    Slušné střídání Kojotů ukončila Oesterleho střela z delší vzdálenosti, jež zaplula do lapačky domácího gólmana.
     
    24:47
    Pánikova střela švihem narazila do vyrážečky Quicka. Z druhé strany to zkoušel i Ljubuškin, ale trefil jen clonícího soupeře v černém oděvu.
     
    23:47
    Kopitar chytře přihrával z rohu do volného prostoru v mezikruží, kde se zjevil Kovalčuk, jenže hostující gólman i tuto prudkou žíni betonem vyrazil.
     
    23:10
    Doughty přihrával do levého kruhu Kopitarovi, který ještě dával puk za sebe na Forborta, ovšem Kuemper prudkou střelu z první zastavil.
     
    22:32
    Přihrávka Ekmana-Larssona se svezla po ledové ploše do středního pásma a Hjalmarsson poté už jenom nahazoval k domácím obráncům.
     
    21:56
    Clayton Keller ještě zabojoval o zdánlivě ztracený puk, který na pár vteřin získal do chvíle, kdy mu ho zase sebral Paul LaDue.
     
    21:16
    Crouse se prokousal po ose hřiště až k zakončení, ale puk nasměroval do prostoru vedle pravé tyče Quickovy brány.
     
    20:45
    Domácí v plném počtu.
     
    20:20
    Coyotes ještě dohrávají přesilovou hru, nicméně po rychlém vyhození jim moc času na využití už nezbývá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 13 – 8
    Zablokované střely soupeře: 3 – 4
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 5 – 5.
     
    Je za námi první třetina, ve které měli Kings více ze hry, ale kvůli faulu Kopitara inkasovali jako první, když po přihrávkách Garlanda a Galchenyuka dal Jakob Chychrun svůj druhý gól v sezóně. Radost Kojotů ale netrvala dlouho, neboť v čase 18:39 se na listinu střelců dostal další obránce Jake Muzzin, jemuž pomohly tři šťastné odrazy od soupeřů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Kojoti se během první minuty přesilové hry vůbec nedokázali usadit v útočném pásmu a po několikerém vyhození se už nestihli dostat k ohrožení Quicka.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Druhý faul v útočném pásmu od domácích hokejistů. Za nedovolené bránění Richarda Pánika bude pykat Ilja Kovalčuk.
    18:39 Jake MUZZIN - 1:1
     
    18:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové poměrně rychle reagují na inkasovaný gól a srovnávají na 1:1! Leipsic udržel kotouč v nelehké situaci a přenesl hru před levý kruh na JAKEA MUZZINA, jehož střela se od hokejky Cousinse, hokejky Archibalda a helmy Hjalmarssona šťastně odrazila za bezmocného Kuempera. Asistennce: Brendan Leipsic, Kyle Clifford.
     
    17:53
    Opět nezafungovala spolupráce mezi Brownem a Kopitarem, který dostával přihrávku do dobré pozice, jenže kotouč mu při zpracování přeskočil hokejku.
     
    17:17
    Goligoského dalekonosné nahození Quick vyrazil do mezikruží, kde si jeho spoluhráči dávali přednost tak dlouho, až se Fischer dostal k neúspěšné dorážce.
     
    16:37
    Michael Amadio se ocitl v obležení soupeřů v bílých dresech a ti mu kotouč sebrali. Stepan pak přidal do kroku a zabránil odpískání icingu.
     
    15:51
    Kuemper přerušil hru po pokusu Toffoliho. A ihned po buly čelil další střele Doughtyho, které si všiml až na poslední chvíli.
    15:27 Jakob CHYCHRUN - 0:1
     
    15:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti využívají přesilovou hru a otevírají skóre! Garland během přechodu přes střední pásmo přihrál doleva na Galchenyuka, jenž na poslední chvíli píchl puk k JAKOBU CHYCHRUNOVI. Jeho svižná střela z vrcholku kruhu prosvištěla nad ramenem Quicka až do sítě. Asistence: Alex Galchenyuk, Conor Garland.
     
    14:53
    Další střelu švédského kapitána Coyotes zastavil až zadní mantinel. Po několika soubojích se domácím podařilo dostat puk aspoň k červené čáře.
     
    14:33
    Schmaltz dostal od Kellera pas do levého kruhu, odkud ještě přihrával na modrou, jenže střela Ekmana-Larssona byla sražená nad hrací plochu.
     
    14:24
    Slovinský útočník Anže Kopitar nezpracoval přihrávku Browna a v následném souboji o kotouč nedovolaně přesekl hokejku Alexe Goligoského. První přesilovka pro Arizonu!
     
    14:07
    Hosté v plném počtu.
     
    13:49
    Adrian Kempe si musel chvíli počkat na podporu z další vlny. Nakonec se mu nabídl Kovalčuk, nicméně Kuemper si připsal poměrně snadný zákrok.
     
    13:24
    Brendan Leipsic se stahovačkou zbavil Hjalmarssona, ale střelou švihem si na Kuempera nepřišel. Do protiútoku se dostal Crouse, který byl na hranici pravidel bráněn Muzzinem a kvůli tomu nedokázal pořádně zakončit.
     
    12:41
    Kopitar udržel puk proti dvěma protihráčům a ještě přihrál na modrou, odkud přišlo nabití na Toffoliho, ovšem Kuemper střelu z první do branky nepustil.
     
    12:26
    Kopitar sice vyhrál buly nad Stepanem, ale své kolegy z obrany zároveň zahnal do středního pásma. O chvíli později se Pánikovi podařilo vyhodit.
     
    12:07
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jakob Chychrun – 2 min., podrážení).
     
    11:58
    Anže Kopitar se tlačil do předbrankového prostoru a nevystřelil jen kvůli faulu. V ponechané výhodě vypálil Walker přesně na Kuemperův hrudník.
     
    11:36
    Kopitar z dobré palebné pozice ještě přihrával na Iafalla, který s tím už nepočítal. Posléze sice přišla střela od Iafalla, ale ta byla dosti nepřesná.
     
    10:47
    Obránci Kings jsou zatím střelecky hodně aktivní. Volného prostoru kolem své postavy chtěl využít Fantenberg, nicméně Kuemper byl u pravé tyče připravený.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:06
    Ljubuškin se nenechal opít Toffoliho rohlíkem a Schmaltz vyrazil do protiútoku. Galchenyukova střela po pasu z pravého křídla ale neprošla přes Doughtyho.
     
    09:14
    Nakonec z toho byl velmi rychlý přechod do ofenzivy, jenže Conor Garland ji nedovršil střelou, která by se vešla mezi tři tyče.
     
    08:51
    Zatímco o sobě poprvé dávají vědět domácí fanoušci, tak na ledové ploše probíhá velmi pozvolná rozehrávka od obránců Arizony.
     
    08:11
    Pánikovi se nepovedlo protečovat pobídku od Ljubuškina. Leipsic otočil hru, a tak mohla přijít nahrávka na Fantenberga, jehož střelu pokazila teč již zmíněného ruského zadáka Ljubuškina.
     
    07:30
    Galchenyuk dvakrát ztratil puk na levém křídle, což se opakovalo také na druhé straně. Sražený kus gumy zmizel na střídačce Coyotes.
     
    07:02
    Ljubuškin natáhl od modré a trefil Quickův beton. Od něj se puk odrazil jen pár centimetrů před amerického gólmana, jenž nemusel čelit žádné dorážce.
     
    06:29
    Další střela Seana Walkera už prošla. Tvrdý projektil zpoza pravého kruhu ale znovu skončil na betonu hostujícího strážce branky.
     
    05:48
    Dobré střídání domácího klubu zakončila Walkerova střela, která byla clonícím Jakobem Chychrunem sražená do ochranné sítě.
     
    05:28
    Luffovu střelu z vrcholku pravého kruhu Kuemper vyrazil. Dorážet mohl Paul LaDue, jenže bývalý gólman Kings byl opět připraven.
     
    04:59
    Conor Garland se po několika nepřesných rozehrávkách pěkně uvolnil na malém prostoru, nicméně Quicks střelu zápěstím eliminoval.
     
    03:55
    Crouseho střelu z pravé strany vyrazil Quick přímo na Archibalda, jenže ani tomu se nepodařilo procedit puk přes pevný levý beton!
     
    03:18
    Schmaltz inkasoval tvrdý hit od Muzzina, nicméně Coyotes ještě udrželi útočné pásmo. Na dlouhou dobu to ale neplatilo.
     
    02:35
    Doughtyho přihrávka z otočky neprošla přes Kellera. Domácí se do útočné třetiny rychle vrátili, ovšem Forbortova střela od modré byla nepřesná.
     
    01:58
    Cousins měl problémy se zpracováním přihrávky na modré čáře. Ofsajdu sice zabránil, ale nahozený puk se dotkl ochranné sítě, takže se hra stejně přerušila.
     
    00:57
    Hned v první minutě tristně propadla obranná dvojce Arizony. Situaci dvou na jednoho zakončoval Adrian Kempe, avšak hosty zachránil zákrok Kuempera!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Arizoně na poslední chvíli vypadl ze sestavy nemocný Brad Richardson, jenž je nečekaně nejlepším střelcem týmu a zároveň klíčovou postavou pro hru oslabení. Králům se naopak vrátil Austin Wagner, který se nějakou dobu zotavoval z tvrdého hitu Erika Karlssona.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovalčuk – Luff, Amadio, Wagner – Leipsic, N. Thompson, Clifford.

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Schmaltz, Galchenyuk – Keller, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodčí: Pochmara, Anderson – Murphy, Gibbons.
     
    Vzájemné zápasy

    05.12.2018 Los Angeles – Arizona 1:2
    30.03.2018 Arizona – Los Angeles 4:2
    14.03.2018 Arizona – Los Angeles 4:3 sn.
    04.12.2018 Los Angeles – Arizona 6:0
    25.11.2017 Arizona – Los Angeles 3:2 pr.
     
    Los Angeles Kings

    Kaliforňané se po naprosto zpackaném úvodu základní části pomalounku zvedají, i když je dlouhodobě trápí rozsáhlá marodka. Dnes do hry zřejmě nezasáhnou obránci Phaneuf s Martinezem a útočníci Brodzinski, Hagelin, Lewis a Clifford. Kings odehráli šest z posledních sedmi zápasů na hřištích soupeřů a za celou dobu jen dvakrát nebodovali. Z předchozích tří duelů navíc posbírali šest bodů za výhry nad Winnipegem, San Jose a Vegas, čímž se sice neodlepili ze dna celé NHL, ale výrazně se přiblížili hned několika týmům. V případě dnešního úspěchu se LA může posunout v Západní konferenci z patnácté na třinácté místo, na které ztrácí jediné bod.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Kopitar – 23 bodů (8+15)
    • A. Iafallo – 20 bodů (9+11
    • D. Doughty – 20 bodů (2+18).
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti na přelomu listopadu a prosince čtyřikrát v řadě zvítězili, jenže sen o postupu do play-off se jim velmi výrazně vzdálil v dalších osmi zápasech, z nichž vytěžili pouhé dva body. Přesto měli hráči Arizony poměrně klidné Vánoce, neboť před několikadenní přestávkou našli střeleckou formu a během pětadvaceti hodin porazili 6:4 Colorado a 4:3 San Jose. V tabulce Západní konference je tým z Glendale na dvanáctém místě, přičemž na osmý Edmonton ztrácí pět bodů. Mimo hru zůstává dlouhodobě zraněná brankářská jednička Raanta i i obránce Demers s útočníky Dvorakem, Grabnerem a Hinostrozou.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 26 bodů (8+18)
    • N. Schmaltz – 23 bodů (6+17)
    • O. Ekman-Larsson 19 bodů (4+15).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od čtyř hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Los Angeles Kings a Arizonou Coyotes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 19. Muzzin (Leipsic, Clifford), 41. D. Brown (Kopitar, Doughty) – 16. Chychrun (Galchenyuk, Garland)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovaľčuk – Luff, Amadio, Wagner – Leipsic, N. Thompson, Clifford.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Schmaltz, Galchenyuk – Keller, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Bunting.

    Rozhodca: Pochmara, Anderson – Murphy, Gibbons

    Diváci: 18 230