Boston – NJ Devils 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Detroit Red Wings
cz Piatok 28.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:35 Derick BRASSARD - 5:2
     
    57:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností už je hotovo! Jevgenij Malkin využil zaváhání soupeře a z vlastní třetiny si najel až do středního pásma, kde přihrál na DERICKA BRASSARDA. Jeho pokus z modré čáry zamířil do prázdné klece a je z toho pátá branka Penguins. Asistence: Jevgenij Malkin.
    45:55 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    45:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže Tučňáci se po skvělé teči rychle vrací do dvoubrankového vedení! Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy PATRIC HÖRNQVIST, jenž poslal černou gumu mezi betony hostujícího gólmana. Tady byl Jimmy Howard zcela bezmocný. Asistence: Jack Johnson a Marcus Pettersson.
    44:45 Andreas ATHANASIOU - 3:2
     
    44:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Jevgenije Malkina se do úniku dostal ANDREAS ATHANASIOU, který střelou mezi betonu Matta Murrayho snižuje na rozdíl jediného gólu. Asistence:
    38:58 Phil KESSEL - 3:1
     
    38:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na zápas jednoho muže! Jevgenij Malkin přihrál od levého mantinelu na osu hrací plochy, kde se nacházel střelec z povolání. PHIL KESSEL našel místečko mezi lapačkou a betonem Jimmyho Howarda, čímž využívá další početní výhodu svého celku. Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
    28:26 Derick BRASSARD - 2:1
     
    28:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Red Wings! Phil Kessel místo střely poslal kotouč na DERICKA BRASSARDA, jehož černá guma trefila do brusle, od které se odrazila za brankovou čáru. Asistence: Phil Kessel a Tanner Pearson.
    27:12 Phil KESSEL - 1:1
     
    27:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při vyloučení Filipa Hronka se Pittsburgh prosazuje! PHIL KESSEL si vzal kotouč ve střední třetině a využil také podklouznutí soupeře. Zkušený střelec si najel až před branku, kde si počkal až mu Jimmy Howard roztáhne nohy a poslal mu mezi ně černou gumu. Asistence: Sidney Crosby a Kris Letang.
    11:51 Dylan LARKIN - 0:1
     
    11:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo! Gustav Nyquist v rohu získal puk, který předal na levé kruhu pro vhazování, odkud DYLAN LARKIN zamířil kolem hlavy brankáře do šibenice. Matt Murray toho moc neviděl, jelikož před ním výborně clonil Justin Abdelkader. Asistence: Gustav Nyquist a Justin Abdelkader.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 28. Kessel (Crosby, Letang), 29. Brassard (Kessel, Pearson), 39. Kessel (Malkin, Crosby), 46. Hörnqvist (J. Johnson, M. Pettersson), 58. Brassard (Malkin) – 12. D. Larkin (Nyquist, Abdelkader), 45. Athanasiou


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Daley, Cholowski, Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson – Abdelkader (A), D. Larkin, Nyquist – Vanek, Nielsen (A), Bertuzzi – Rasmussen, Glendening, Athanasiou – Megan, J. de La Rose, Ehn.

    Rozhodca: StPierre, Morton – Driscoll, Suchánek

    Diváci: 18 369