Boston – NJ Devils 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa Bay – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Detroit Red Wings
cz Piatok 28.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh vítězí počtvrté v řadě se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:48:10)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 3 střely, 14:00 čas na ledě

    Filip Hronek (DET) žádný bod,1 střela, 16:19 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Derick Brassard (PIT) 2+0
    3. Sidney Crosby (PIT) 0+2
     
    Třetí periodě dominoval domácí celek, který si pojistil vítězství. Ovšem úvodní polovina byla vyrovnaná, jenže poté úřadoval Phil Kessel, který nastartoval křídla Tučňáků. Detroit dnes může mrzet produktivita, jelikož Red Wings nastřelili pětkrát brankovou konstrukci.

    Střely na branku: 40:29.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:8.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Teď to trochu vypadalo, že Phil Kessel a Derick Brassard si dávají přednost, kdo z nich vystřelí. Jakoby ani jeden z hráčů nechtěl vsítit hattrick. Místo zakončení se k puku dostal soupeř.
    57:35 Derick BRASSARD - 5:2
     
    57:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností už je hotovo! Jevgenij Malkin využil zaváhání soupeře a z vlastní třetiny si najel až do středního pásma, kde přihrál na DERICKA BRASSARDA. Jeho pokus z modré čáry zamířil do prázdné klece a je z toho pátá branka Penguins. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    56:46
    Vyhození Penguins přes celé kluziště končí jen na levé tyči hostující branky. Píská se další zakázané uvolnění Tučňáků.
     
    56:32
    Jimmy Howard už nyní míří na střídačku a Detroit hraje v šesti!
     
    56:28
    Z pravé strany vystřelil Justin Abdelkader, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Pittsburgh se už v těchto momentech soustředí především na obranu.
     
    56:01
    Na rychlou přihrávku od pravého mantinelu si před branku najel Tyler Bertuzzi, který se snažil usměrnit kotouč za brankářova záda. Ovšem Matt Murray byl připravený a připisuje si důležitý zákrok.
     
    Střely na branku: 39:25.
     
    55:38
    Hostující hráči by pomalu měli přijít se závěrečným tlakem, ale jejich další snažení končí ofsajdem. Hra se po poslední komerční přestávce přesune zpátky do neutrální zóny.
     
    55:16
    Detroit se hnal do dalšího útoku, ovšem skvěle se vrátil Dominik Simon, jenž akci soupeře přerušil. Jenže Tučňáci o kotouč přišli ještě ve středním pásmu.
     
    53:48
    Pittsburgh se opět dostal do nesnází, a tak vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    53:27
    O dlouhou přihrávku se pokusil Juuso Riikola, jemuž přihrávka vůbec nesedl. Ovšem kotouč mířil do branky, a tak Jimmy Howard musel do hry zasáhnout a rozehrát.
     
    52:09
    Tanner Pearson našel přesnou přihrávkou v předbrankovém prostoru Jaka Guentzela, který mířil k pravé tyči. Ovšem jeho pokus zamířil jen do lapačky hostujícího brankáře.
     
    50:46
    A opět ruská hvězda ve službách Penguins! Zleva vypálil Jevgenij Malkin, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce na hranici brankoviště se ještě prodral Patric Hörnqvist, ale Jimmy Howard si připsal další zákrok do statistik o utkání.
     
    50:08
    Po vyhraném vhazování zamířil kotouč na pravý kruh pro vhazování, kde se nacházel Jevgenij Malkin, jehož pokus vyrazil hostující maskovaný muž.
     
    49:57
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Thomas Vanek – 2 min., podrážení).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:20
    Český útočník přihrál na levou stranu, kam si najel Olli Määttä. Finský obránce okamžitě vystřelil, ale Jimmy Howard byl dobře postavený a zasáhl.
     
    48:11
    Detroit v neutrální zóně protečoval puk za branku soupeře, kde byli první obránci. Hra se tak rychle vrátila do středního pásma.
     
    Střely na branku: 32:23.
     
    47:10
    Další pokus od modré čáry vyslal Juuso Riikola, jemuž zakončení vůbec nesedlo a zamířilo jen do ochranné sítě. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
    45:55 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    45:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže Tučňáci se po skvělé teči rychle vrací do dvoubrankového vedení! Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy PATRIC HÖRNQVIST, jenž poslal černou gumu mezi betony hostujícího gólmana. Tady byl Jimmy Howard zcela bezmocný. Asistence: Jack Johnson a Marcus Pettersson.
     
    45:16
    Phil Kessel odmítl šanci na hattrick! Americký sniper dostal přes šířku pásma přihrávku a z levé strany trefuje jen beton hostujícího gólmana. Přitom před Kesselem byla odkrytá část svatyně.
    44:45 Andreas ATHANASIOU - 3:2
     
    44:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Jevgenije Malkina se do úniku dostal ANDREAS ATHANASIOU, který střelou mezi betonu Matta Murrayho snižuje na rozdíl jediného gólu. Asistence:
     
    44:15
    Od modré čáry se napřáhl Marcus Pettersson, jehož zakončení srazila hokejka bránícího hráče jen do rohu hrací plochy.
     
    43:16
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Dylan Larkin, který se z ostrého úhlu dostal ke střele. Hostující šikula málem nachytal obranu, ale puk od beka zamířil jen do ochranné sítě.
     
    42:59
    Bryan Rust ve středním pásmu zachytil kotouč, který směřoval za branku Red Wings. Tučňáci využívají situace a opět pouští do hry čerstvé síly.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:11
    Zadovkou přenechal jeden z hostů kotouč na Dennise Cholowskiho, jehož bomba skončila na výstroji domácího brankáře. Hra se velmi rychle přesunula, ale Jimmy Howard se s přihrávkou přesunul a vychytal Tannera Pearsona.
     
    41:15
    Z levé strany zakončoval Michael Rasmussen, jehož svižný pokus zamířil jen nad horní tyč. Domácí poté posunuli hru do středního pásma a odjeli střídat.
     
    40:22
    Sidney Crosby nejprve našel Jaka Guentzela, který nechal vyniknout hostujícího brankáře. Poté vybídl z rohu před brankou stojícího Bryana Rusta, jenž černou gumu netrefil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Obrat ve druhé třetině řídil Phil Kessel, jenž zaznamenal dvě branky, k nimž přidal jednu klíčovou přihrávku. Amerického hráče napodobil ještě Derick Brassard, a tak je stav zápasu najednou 3:1. Ovšem Pittsburgh utkání nedominuje a musíme sportovně přiznat, že má obrovskou porci štěstí, jelikož Detroit během čtyřiceti minut nastřelil pětkrát brankovou konstrukci.

    Střely na branku: 24:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 14:7.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    O snížení se mohl ještě postarat český obránce! Filip Hronek si najel mezi kruhy, odkud zamířil jen do pravé tyče branky, kterou hájí Matt Murray. Mladý obránce v dnešním střetnutí už podruhé trefuje brankovou konstrukci, to je smůla.
    38:58 Phil KESSEL - 3:1
     
    38:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na zápas jednoho muže! Jevgenij Malkin přihrál od levého mantinelu na osu hrací plochy, kde se nacházel střelec z povolání. PHIL KESSEL našel místečko mezi lapačkou a betonem Jimmyho Howarda, čímž využívá další početní výhodu svého celku. Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
     
    38:24
    Místo Krise Letanga se na modré čáře v početní výhodě objevil Juuso Riikola. Finský mladík okamžitě vystřelil, ale jeho pokus zamířil jen do betonu gólmana.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Trevor Daley – 2 min., podrážení).
     
    36:52
    Akcí na jeden dotek vyšachoval útok Pittsburghu hned několik hráčů. Ovšem Olli Määttä z druhé vlny minul branku v dobré příležitosti. Domácí obránce se hned podíval ke stropu arény, protože ví, že tohle mělo skončit gólem.
     
    36:11
    Na přihrávku zpoza branky si najel Justin Abdelkader, který už se nacházel mezi kruhy. Jeho pokus ale zamířil jen vedle pravé tyče, a tak se skóre opět nemění.
     
    35:45
    V závěru třetiny je Detroit opět lepším celkem, ale další jeho snažení končí při přechodu modré čáry. Ofsajd totiž vrátí hru do středního pásma.
     
    35:05
    Trochu skrytou střelu vyslal od modré čáry Frans Nielsen, který bez váhání z otočky vystřelil. Domácí brankář reagoval na poslední chvíli, ale pokus ještě stihl vyrazit.
     
    Střely na branku: 19:19.
     
    34:01
    Po vyhraném vhazování zamířila černá gumu do pravého kruhu pro vhazování, kde se z jedné napřáhl Andreas Athanasiou. Jeho pokus ale pokryl Matt Murray, který se výborně přesunul.
     
    33:53
    Penguins se ve vlastní třetině opět dostali pod tlak a raději vyhazují jen na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce domácího brankáře.
     
    33:22
    Dominik Simon protečoval hru do útočného pásma a druhá formace Tučňáků střídá. Poté se při napadání k puku vrátil Riley Sheahan, ale jeho přihrávka před branku byla nepřesná.
     
    32:50
    Marcus Pettersson nahodil puk z mezikruží před branku, kde nepřesvědčivý zákrok předvedl Jimmy Howard. Ten měl štěstí, jelikož zlikvidoval několik dorážek Patrica Hörnqvista a Dominika Simona.
     
    31:55
    Bryan Rust se neohroženě hnal mezi obránce, ale jeho pokus byl nepřesný. Poté přihrával Jake Guentzel mezi kruhy, kde se nacházel Sidney Crosby. Jeho pokus z jedné zamířil jen těsně vedle branky.
     
    31:13
    Hostující tým rozebral domácí obranu. Z pravého kruhu pro vhazování přihrával před branku Thomas Vanek, ovšem Olli Määttä puk zastavil a poslal jej pod vlastního brankáře.
     
    Střely na branku: 17:17.
     
    30:23
    Z levé strany vystřelil Olli Määttä, který si sjel z modré čáry níže. Ovšem branku soupeře nezasáhl. Najednou je Tučňáků plné kluziště a je to Detroit, jenž neví, kam dříve skočit.
     
    29:54
    Domácí se dostali pod tlak, který po souboji u mantinelu vyřešil Patric Hörnqvist, jenž posílá hru o hrazení až do útočného pásma.
     
    29:06
    Od modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jemuž se pokus nepovedl. Ovšem na hranici brankoviště skvěle pracoval Bryan Rust, jehož teč poslala kotouč vedle levé tyče.
    28:26 Derick BRASSARD - 2:1
     
    28:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Red Wings! Phil Kessel místo střely poslal kotouč na DERICKA BRASSARDA, jehož černá guma trefila do brusle, od které se odrazila za brankovou čáru. Asistence: Phil Kessel a Tanner Pearson.
    27:12 Phil KESSEL - 1:1
     
    27:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při vyloučení Filipa Hronka se Pittsburgh prosazuje! PHIL KESSEL si vzal kotouč ve střední třetině a využil také podklouznutí soupeře. Zkušený střelec si najel až před branku, kde si počkal až mu Jimmy Howard roztáhne nohy a poslal mu mezi ně černou gumu. Asistence: Sidney Crosby a Kris Letang.
     
    26:23
    Sidney Crosby už byl ve střelecké pozici, přesto raději přihrávala. Ovšem puk z jeho hole k ruskému spoluhráči nedoputoval a pouze zamířil těsně za modrou čáru.
     
    Střely na branku: 12:17.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Filip Hronek – 2 min., držení hole).
     
    25:53
    Dominik Simon opět získal kotouč, který rychle směřoval mezi kruhy, kde se nacházel Jevgenij Malkin. Jeho další pokus zamířil jen do připraveného hostujícího brankáře.
     
    25:01
    Detroit se usadil v útočném pásmu, kde dlouho kombinoval podél mantinelu, ale střeleckého pokusu se nedočkal. Po zisku kotouče mířili Tučňáci do protiútoku, ale zastavuje je ofsajd.
     
    23:42
    Bryan Rust přihrál k mantinelu na domácího kapitána. Sidney Crosby se snažil zastavit hru a zbavit se soupeře. Ovšem podjela mu brusle, a tak jdou do útoku hráči Red Wings.
     
    23:08
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Nick Jensen, jehož zakončení vyrazil domácí brankář. Pittsburgh chvíli na to vyhazuje na další icing.
     
    23:00
    Derick Brassard se dostal pod tlak, a tak do kotouče jen bouchl. Černá guma doletěla až na zakázané uvolnění, takže se opět přerušuje.
     
    22:23
    Po vyhraném vhazování a nepovedené střele se k dorážce z levé strany dostal Dennis Cholowski, který okamžitě poslal puk proti brance. Ovšem jeho zakončení bylo opět až příliš přesné a zamířilo do horní tyče.
     
    22:07
    Phil Kessel od mantinelu přihrával mezi kruhy, kam si najel Tanner Pearson. Jeho usměrnění černé gumy zamířilo jen do hrudi hostujícího gólmana.
     
    21:37
    Přihrávka zpoza branky mířila přes osu hrací plochy až na modrou čáru, kde se napřáhl Filip Hronek. Jeho pokus byl ale sražený bránícím hráčem do rohu hrací plochy.
     
    21:02
    Jevgenij Malkin zachytil rozehrávku soupeře a okamžitě se s pukem vydal před branku. Zakončení ruské hvězdy mířilo po ledě k levé tyči, ale Jimmy Howard zasahuje betonem.
     
    20:20
    Po zavezení puku střílel z pravé strany Nick Jensen, jehož pokus byl nepřesný a proletěl jen kolem první tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dlouho to vypadalo, jakoby Pittsburgh nemohl zachytit start zápasu, čehož Detroit využil a kdyby v tento moment vedl o tři branky, nemohl se nikdo divit. O jediný gól se postaral Dylan Larkin, který využil clony a trefil bližší šibenici branky. Red Wings ještě dvakrát zacinkali na brankovou konstrukci, od vstřelené branky nebyli daleko Filip Hronek a Thomas Vanek. Hra se ale přeci postupem času vyrovnávala a také Penguins předvedli několik slibných šancí, ale kouzlo Jimmyho Howarda zatím dál funguje.

    Střely na branku: 10:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Ještě jedno přerušení, když těžkou přihrávku na modré čáře zachytil Marcus Pettersson. Domácí obránce udělal s kotoučem dva kroky a poté vystřelil. Jenže trefil jen vyjetého brankáře Jimmyho Howarda.
     
    18:49
    Dominik Simon získal kotouč v rohu hrací plochy a přihrál na ruského spoluhráče. Jevgenij Malkin z pravé strany mířil na zadní tyč, ale trefil jen beton brankáře.
     
    18:10
    Druhá formace Pittsburghu se hnala do útoku, ale Jevgenij Malkin dlouhou otálel s přechodem přes útočnou modrou čárou, je z toho pouze ofsajd.
     
    17:50
    Od modré čáry vystřelil Jonathan Ericsson, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. V tomto prostoru operoval Justin Abdelkader, jenž nemohl vystřelit, a tak přihrával pod sebe, kde byli jen bránící hráči.
     
    17:05
    Ještě ze středního pásma nahazoval puk do brankoviště Luke Glendening, který následně dotíral na brankáře. Matt Murray puk raději schoval pod lapačku a hru opět přerušil.
     
    16:52
    V krátkém sledu je tu třetí icing v podání domácích hokejistů. Těm se v posledních minutách nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    16:20
    Další zakázané uvolnění přerušuje hru a vrací ji před branku Penguins. Následuje vhazování po pravé ruce Matta Murrayho.
     
    15:58
    Tanner Pearson od levého mantinelu prohodil obránce a našel spoluhráče před brankou. Jenže Phil Kessel neusměrnil kotouč do prostoru tří tyčí, a tak stav zápasu zůstává nezměněn.
     
    15:20
    Detroit nahazoval kotouč ještě před červenou čárou, a tak se píská další zakázané uvolnění. Hra se přesune po pravici hostujícího gólmana.
     
    14:31
    Po nepovedené střele zamířil kotouč za branku, kam si jako první najel Sidney Crosby. Domácí kapitán se snažil zasunout puk zpoza brány k tyči, ale tam už byl připravený beton gólmana.
     
    Střely na branku: 7:10.
     
    13:49
    A další obrovská šance, tentokrát v podání Penguins! Mezi kruhy číhal Phil Kessel, jenž také dostal přihrávku, ale jeho pokus do protipohybu Jimmyho Howarda zamířil jen do betonu maskovaného muže.
     
    13:26
    Pittsburgh může být rád, že už neprohrává o tři branky! Mezi kruhy se totiž nacházel Thomas Vanek, jehož pokus podruhé zacinkal na domácí brankovou konstrukci.
     
    12:59
    Přihrávku mezi kruhy přijel Matt Cullen, který chtěl okamžitě zakončit, ale černá guma se mu zamotala pod nohama. Po chvilce ale útočník domácího celku zakončil, ale jen nepřesně.
    11:51 Dylan LARKIN - 0:1
     
    11:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo! Gustav Nyquist v rohu získal puk, který předal na levé kruhu pro vhazování, odkud DYLAN LARKIN zamířil kolem hlavy brankáře do šibenice. Matt Murray toho moc neviděl, jelikož před ním výborně clonil Justin Abdelkader. Asistence: Gustav Nyquist a Justin Abdelkader.
     
    11:20
    Dominik Simon pěkně přihrál do druhé vlny, kde se nacházel Kris Letang. Jeho pokus z pravého kruhu mířil na zadní tyč, kde zavíral situaci Jevgenij Malkin. Ruský útočník ve vyložené šanci černou gumu netrefil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    Střely na branku: 5:9.
     
    09:52
    Thomas Vanek přihrál do levého kruhu, odkud se stahovačkou pokusil dostat před branku Tyler Bertuzzi, ale kotouč mu tekl. Následně puk zamířil do druhé vlny, kde se napřáhl Frans Nielsen. Ovšem Matt Murray vytáhl pěkný zákrok lapačkou a vyrazil.
     
    09:24
    Red Wings se pokusili o dlouhou rozehrávku, která končí na icingu. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    09:00
    Hráči Pittsburghu už byli dlouhou na ledové ploše, a tak Patric Hörnqvist posunul hru do středního pásma a zamířil se svými spoluhráči na střídačku.
     
    08:02
    Český útočník se dostal do situace jeden na jednoho, Dominik Simon mířil střelou přes beka do horní části branky. Jenže hostující brankář si puk našel a schoval jej do lapačky.
     
    07:23
    Hostující celek mohl jít do přečíslení, ale celou akci zbrzdil Nick Jensen, který poté zakončil od mantinelu. Jenže jeho pokus byl domácím kapitánem sražen do ochranné sítě.
     
    07:05
    Filip Hronek namazal soupeři, který si hledal střeleckou pozici. Tu našel Tanner Pearson u pravého mantinelu, odkud mířil na první tyč. Ovšem Jimmy Howard si zakončení na lapačku pohlídal.
     
    06:32
    Pittsburgh sice po komerční přestávce vyhrál vhazování, ale puk z jejich pásma letěl až na zakázané uvolnění. Tučňáci se zatím nemohou dostat do tempa.
     
    Střely na branku: 1:6.
     
    06:18
    Přihrávku na modrou čáru dostal Marcus Pettersson, jenž se napřáhl, ale kotouč netrefil. Obránci Penguins museli spěchat rychle zpátky, ale přihrávku před branku si pohlídal domácí gólman.
     
    05:28
    Bryan Rust zadovkou našel na ose hrací plochy spoluhráče, který bez váhání vystřelil. Jenže jeho pokus proletěl jen těsně vedle levé tyče hostující svatyně.
     
    04:44
    Detroit na soupeře vlétl a vyprodukoval další střelecký pokus z pravé strany. Ovšem obránci domácího celku ji v předbrankovém prostoru zastavili.
     
    03:05
    Cink! Z levého kruhu vypálil z jedné Filip Hronek, který trefil bližší tyč. Český obránce mířil až moc přesně, což se nyní nevyplatilo. Matt Murray se sice přesouval, ale tohle prostě nemohl stihnout.
     
    02:36
    Jenže od poslední střely se Red Wings nedokázali usadit v útočném pásmu. Pens totiž útok Detroit několikrát zastavili a vyhodili puk do bezpečné zóny.
     
    01:45
    Z pravého kruhu pro vhazování zkusil své štěstí Gustav Nyquist, jehož pokus skončil v moci brankáře. Matt Murray si proti pokusu vyjel, čímž zmenšil úhel a zasáhl.
     
    01:23
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., hákování).
     
    01:23
    Hostující Michael Rasmussen se narval před branku, kde po ledě trefil beton Matta Murrayho. Ten se musel rychle vrátit k pravé tyči, kam se černá guma z rohu rychle vracela.
     
    00:40
    Sidney Crosby nahodil puk o soupeře do útočného pásma, Tučňáci se poté usadili před brankou Detroitu, ale pokus na branku nevyslali.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Dylan Larkin, a tak Red Wings měli právo prvního útoku. Jejich nahození zachytil za brankou Brian Dumoulin, jenž vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na střídačkách a zahajovací formace na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny. Poté už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování dnešního střetnutí.
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 28 odehraných zápasů, 13 bodů (4+9)

    Filip Hronek (DET) 12 odehraných zápasů, 4 body (2+2)
    Libor Šulák (DET) 6 odehraných zápasů, žádný bod
    Martin Frk (DET) 23 odehraných zápasů, 4 body (1+3)
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňákům ve Východní konferenci patří osmá příčka, když získali dvaačtyřicet bodů. Pittsburgh v posledních pěti zápasech se čtyřikrát radovali z vítězství, čímž se dotahují na týmy před sebou. Penguins mají vyvážené tři formace, které získávají pravidelně body. Domácí celek má v konferenci čtvrtý nejlepší útok, jenž nasázel soupeřům už 119 branek. Dlouhodobě je mezi zraněnými Justin Schultz, jehož na listině doplňuje s otřesem mozku Jamie Oleksiak, jenž prohrál bitku s Tomem Wilsonem z Washingtonu.

    Carolina – Pittsburgh 0:3
    Pittsburgh – Minnesota 2:1
    Washington – Pittsburgh 1:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Sidney Crosby 41 body (16+25)
    Phil Kessel 37 bodů (14+23)
    Jevgenij Malkin 37 bodů (11+26)
     
    Detroit Red Wings

    Red Wings se v posledních zápasech moc nedaří, v pěti duelech totiž hosté získali pouhé čtyři body. Ve Východní konferenci najdeme Detroit na dvanáctém místě, když získal šestatřicet bodů. Hostující celek má potíže s hrou do obrany, vždyť inkasoval už 126 branek, což je v druhé nejvyšší číslo v konferenci, hůř je na tom pouze předposlední Ottawa. Trenér Jeff Blashill nemůže počítat se službami Dannyho DeKeysera, Mika Greena, Darrena Helma a Anthonyho Manthy. Otázník visí také nad startem Andrease Athanasioua, který doléčuje zranění v horní části těla.

    Toronto – Detroit 5:4 po prodloužení
    Detroit – Florida 1:2
    Carolina – Detroit 1:4

    Nejproduktivnější hráči:

    Dylan Larkin 36 bodů (15+21)
    Gustav Nyquist 31 bodů (9+22)
    Frans Nielsen 22 bodů (7+15)
     
    Po vánoční přestávce, kterou si odsouhlasili hráči, se NHL opět vrací. V nočním utkání se představí Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 28. Kessel (Crosby, Letang), 29. Brassard (Kessel, Pearson), 39. Kessel (Malkin, Crosby), 46. Hörnqvist (J. Johnson, M. Pettersson), 58. Brassard (Malkin) – 12. D. Larkin (Nyquist, Abdelkader), 45. Athanasiou


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Daley, Cholowski, Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson – Abdelkader (A), D. Larkin, Nyquist – Vanek, Nielsen (A), Bertuzzi – Rasmussen, Glendening, Athanasiou – Megan, J. de La Rose, Ehn.

    Rozhodca: StPierre, Morton – Driscoll, Suchánek

    Diváci: 18 369