Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa Bay 6:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Ottawa – Edmonton 5:3 (kon.) | Chicago – Nashville 5:2 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Columbus Blue Jackets
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Philadelphia Flyers
cz Pondelok 09.01.2017, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:33 Nick FOLIGNO - 2:1
     
    62:33
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už je ale hotovo. První šance Blue Jackets v prodloužení končí gólem, Steve Mason skoro neměl možnost něco udělat. Domácí bojovníci přečíslili Philadelphii ve třech proti dvěma a NICK FOLIGNO si skvěle poradil se střelou z prostoru mezi kruhy, kam dostal nahrávku od spoluhráče. Na samostatné nájezdy tedy nedojde, Columbus po dvou porážkách vítězí. Asistence: Seth Jones.
    59:43 Brayden SCHENN - 1:1
     
    59:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrovská smůla pro doposud bezchybného Bobrovského, který jen pár vteřin před koncem základní hrací doby inkasuje, takže tento zápas půjde velmi pravděpodobně do prodloužení. Vše začalo nahozením od modré čáry, kterého si před brankovištěm jako první všiml BRAYDEN SCHENN. Ten s klidem uklidil puk do sítě ve chvíli, kdy Bobrovskij moc neměl přehled o tom, kde je kotouč. Také tato branka se zkoumala na videu, ale spíše z formálních důvodů, tady nemohla být moc o nedovoleném bránění řeč. Asistence: Ivan Provorov.
     
    59:26
    Provorov výborně vypálil z první, ale Sergej Bobrovskij jej ještě lépe zlikvidoval. A aby toho nebylo málo, poradil si ještě s další střelou z dálky. Dobrá práce od ochránce klece Modrokabátníků.
     
    59:06
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a tentokrát už je brankář Flyers opravdu na střídačce.
     
    52:58
    Ale možnost také pro Letce. Bobrovskému vypadl puk za záda a moc nechybělo, aby doskotačil až za brankovou čáru. Při Columbusu stálo i trochu štěstíčka.
     
    47:51
    Poprvé ve třetí třetině se vylučuje, sednout si musí jít někdo z hokejistů Flyers. Rozhodčí totiž usoudil, že bylo mužů Philadelphie na ledě příliš. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Travis Konecny.
     
    44:55
    Schenn měl na hokejce vyrovnání, ale přestřelil polovinu prázdné branky, když už byl Bobrovskij na ledě. První větší možnost hostů ve třetí třetině a hned taková vyložená.
     
    39:22
    Máme tu před koncem druhé části bitku. Do sebe se pustili domácí Calvert a hostující Raffl. Oba dostanou pětiminutové tresty a půjdou si oddechnout za katr. Docela vyrovnaný souboj.
     
    32:07
    Jenner unikal úplně sám na branku, ale Steve Mason jej dokázal zlikvidovat. Klíčový moment pro Flyers, už to klidně mohlo být o dvě branky.
     
    29:41
    Columbus může děkovat Bobrovskému, který fantastickým akrobatickým zákrokem vyrazil jistý gól Schenna z brankoviště. I když je možné, že Schenn sám přestřelil a brankář Jackets měl i porci štěstí.
    27:08 David SAVARD - 1:0
     
    27:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Až před polovinou základní hrací doby jsme se dočkali úvodní branky utkání. Také nyní to bylo po sporné situaci, protože Steve Mason měl před sebou jednoho z hráčů Blue Jackets, který se s ním možná dostal do lehkého kontaktu. Ale v tomto případě se o nedovolené bránění nejedná, takže trefa DAVIDA SAVARDA bude platit. Savard se napřáhl od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Flyers zkusili uplatnit šanci na reklamaci gólu, ale není jim to nic platné. Tím pádem přicházejí o oddechový čas. Zásah platí a pokračujeme za stavu 1:0 pro Columbus. Asistence: William Karlsson.
     
    11:57
    Obránce z České republiky Radko Gudas vyhodil puk přes mantinel, za tento prohřešek musí odejít pykat. Takže tu je první přesilovka v utkání také pro Columbus.
     
    03:15
    Obrovská šance po krásné přesilovkové kombinaci Flyers. Giroux dostával naservírovanou nahrávku na střelu z první. Tu také na levé straně provedl, Bobrovskij si na něj ale počíhal betonem.
     
    03:00
    Poprvé v zápase se bude vylučovat. Na trestnou lavici odejde na dvě minuty za hákování hokejista domácích Sam Gagner. Philadelphia tak má k dispozici úvodní početní výhodu duelu.
     
    01:48
    Tak pozor. Hostující obránce Andrew MacDonald sice vypálil od modré čáry a dal branku. Jenže domácí trenér si vyžádal kontrolu na videu pro nedovolené bránění brankáře Bobrovského. Což rozhodčí následně potvrdil, takže trefa neplatí. Pravděpodobně to byl Raffl, kdo bránil brankáři v zákroku.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 28. D. Savard (W. Karlsson), 63. N. Foligno (S. Jones) – 60. B. Schenn (Provorov)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Del Zotto, Gudas, Manning, Gostisbehere – Raffl, Giroux, Read – Konecny, Couturier, Voráček – Cousins, B. Schenn, Simmonds – VandeVelde, Bellemare, Gordon.

    Rozhodca: Schlenker, O'Rourke – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 962