Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa Bay 6:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Ottawa – Edmonton 5:3 (kon.) | Chicago – Nashville 5:2 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Columbus Blue Jackets
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Philadelphia Flyers
cz Pondelok 09.01.2017, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    První hvězda utkání – Sergej Bobrovskij.
     
    Tři hvězdy v utkání

    Sergej Bobrovskij (CBJ) (25 zásahů)
    Nick Foligno (CBJ) (1 + 0)
    Steve Mason (PHI) (23 zásahů) (02:50:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CBJ) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 9:30)
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 21:26)
    Radko Gudas (PHI) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 20:01)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 962 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Columbus Blue Jackets: 25

    Philadelphia Flyers: 26
     
    Máme za sebou utkání mezi Columbusem a Philadelphií, ve kterém příliš branek nepadalo. Rozhodčí hned na startu první třetiny neuznal Flyers gól, pak se musela ze stejného důvodu (nedovolené bránění brankáře) konzultovat i trefa Blue Jackets. Ta však byla posvěcena a domácí dlouho drželi nejtěsnější možné vedení. Přišli o něj až těsně před koncem základní hrací doby. Sedmnáct vteřin před sirénou srovnal Brayden Schenn. Columbus si ale přeci jen po dvou prohrách připisuje vítězství. Nick Foligno v prodloužení skvěle zakončil a rozhodl. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
    62:33 Nick FOLIGNO - 2:1
     
    62:33
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už je ale hotovo. První šance Blue Jackets v prodloužení končí gólem, Steve Mason skoro neměl možnost něco udělat. Domácí bojovníci přečíslili Philadelphii ve třech proti dvěma a NICK FOLIGNO si skvěle poradil se střelou z prostoru mezi kruhy, kam dostal nahrávku od spoluhráče. Na samostatné nájezdy tedy nedojde, Columbus po dvou porážkách vítězí. Asistence: Seth Jones.
     
    62:16
    Skoro to zatím vypadá, jako by oba celky čekaly a nájezdy. Kromě šance Jakuba Voráčka jsme nemohli ještě v prodloužení sledovat větší možnost.
     
    61:36
    Del Zottovi odskočil v útočném pásmu puk z hokejky, tudíž se nemohl vydat sám na branku. Obrana domácích potom raději počkala, než naskočí na led čerstvé síly.
     
    61:15
    Mason podržel střelu Atkinsona s raději přerušil hru.
     
    61:08
    Zatím nesledujeme ani na jedné straně žádné zběsilé akce, obě strany trpělivě vyčkávají.
     
    60:28
    Na druhé straně se pokusil překvapit Bobrovského Jakub Voráček, jenže neměl dostatek času na přípravu zakončení, což se také projevilo.
     
    60:10
    Jako první hraje s pukem v prodloužení Columbus, konkrétně vypálil Saad, i když nevýhodné pozice.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily. Columbus měl blízko k výhře, ale sedmnáct sekund před koncem inkasoval. Rozhodnout tedy bude muset prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:43 Brayden SCHENN - 1:1
     
    59:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrovská smůla pro doposud bezchybného Bobrovského, který jen pár vteřin před koncem základní hrací doby inkasuje, takže tento zápas půjde velmi pravděpodobně do prodloužení. Vše začalo nahozením od modré čáry, kterého si před brankovištěm jako první všiml BRAYDEN SCHENN. Ten s klidem uklidil puk do sítě ve chvíli, kdy Bobrovskij moc neměl přehled o tom, kde je kotouč. Také tato branka se zkoumala na videu, ale spíše z formálních důvodů, tady nemohla být moc o nedovoleném bránění řeč. Asistence: Ivan Provorov.
     
    59:26
    Provorov výborně vypálil z první, ale Sergej Bobrovskij jej ještě lépe zlikvidoval. A aby toho nebylo málo, poradil si ještě s další střelou z dálky. Dobrá práce od ochránce klece Modrokabátníků.
     
    59:06
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a tentokrát už je brankář Flyers opravdu na střídačce.
     
    58:30
    Mason už si vyjížděl z branky, ale pak tam zase rychle zajel zpátky. Jackets totiž opět útočí.
     
    57:55
    Karlsson operoval za klecí Philadelphie, kde jej naháněla hned dvojice hráčů v bílém. Ani jeden z nich však Karlssonovi puk neodebral a je z toho další zdržení pro Flyers.
     
    57:16
    Také Foligno pokračuje v duchu taktiky Jackets a drží kotouč v útočném pásmu. Letci tedy zatím nemají vůbec možnost k tomu, aby si vytvořili závěrečný tlak.
     
    56:51
    Buly proběhne před Masonem, ten musel řešit nepříjemný zásah lapačkou.
     
    56:35
    Jenner vyhrál vhazování pro domácí bojovníky a Modrokabátníci okamžitě vyhazují až k brance Philadelphie. Uvidíme, zda se hosté za chvíli odhodlají k odvolání brankáře.
     
    56:18
    Hartnell jen nahodil kotouč po mantinelu za brankou Masona. Nikdo z jeho spoluhráčů se ale na puk nedostal zavčas, takže z toho nepramení šance či střela na branku.
     
    55:50
    Domácí to nyní dělají nejlépe, jak mohou. Puk drží daleko od branky. I když nemají žádné vyložené možnosti, přesně taková hra jim může vyhovovat.
     
    55:25
    Columbus se snaží být i na konci utkání aktivní, dobře ví, že vedení o jednu branku mu žádnou jistotu nezajišťuje.
     
    54:45
    Znovu se hraje a Jakub Voráček hledal prostor, kudy by mohl vypálit puk na branku. Nakonec jej nenašel, protože před ním byla hned dvojice soupeřů, která se nehodlala dostat do trablů.
     
    54:30
    Znovu pohodový zásah lapačkou od Bobrovského. Následuje ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    54:05
    Hra se po několika akcích z jedné strany na druhou uklidnila. Ale dá se očekávat, že Flyers budou postupně chtít stupňovat svůj tlak, času na srovnání výsledku už jim zase tolik nezbývá.
     
    53:38
    Další zásah Sergeje Bobrovského už vypadá mnohem jistěji. Bude se vzápětí opět vhazovat na stejném místě jako před několika okamžiky.
     
    52:58
    Ale možnost také pro Letce. Bobrovskému vypadl puk za záda a moc nechybělo, aby doskotačil až za brankovou čáru. Při Columbusu stálo i trochu štěstíčka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:20
    David Savard si dnes dělá zálusk i na druhou branku. Nyní si sjel kousek za modrou čáru a tahem mířil do levého horního růžku. Jen o kousíček minul horní tyčku.
     
    51:48
    I Schenn se snažil sám prosadit proti dvěma soupeřům. Neuspěl, i když se srdnatě rval o kotouč.
     
    51:18
    Výborné zvládnuté vhazování od Flyers, které vyslalo dopředu dva hráče v bílém dresu. Například Simmondse, jenž se ale následně z otočky nedokázal prosadit.
     
    51:09
    Postavení mimo hru Philadelphia Flyers, vhazováním na modré čáře za chvíli budeme pokračovat.
     
    50:58
    Stále se ještě hraje bez přerušení a Philadelphii samozřejmě postupně ubývá čas na vyrovnání.
     
    50:20
    Hosté jsou kompletní a dokonce se vrhli dopředu. Hartnell však odpověděl protiútokem.
     
    49:45
    Výborně Mason. Gólman Flyers se stačil rychle přesunout k pravé tyčce, čímž zabránil inkasování. Zatím to byla jediná velká šance v přesilovce Columbusu.
     
    48:57
    Pořád domácí borci před zařízením Masona. Ten sice nemá moc práce, ale i přesto musí dávat hodně dobrý pozor.
     
    48:28
    Columbus se usadil v útočném pásmu, rozevřel přesilovkový deštník a Foligno se chystal na střelu. Ještě ale volil nahrávku navíc.
     
    47:51
    Poprvé ve třetí třetině se vylučuje, sednout si musí jít někdo z hokejistů Flyers. Rozhodčí totiž usoudil, že bylo mužů Philadelphie na ledě příliš. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Travis Konecny.
     
    47:38
    Gólman Jackets docela zariskoval. Vyjel za branku pro puk ve chvíli, kdy se tam řítili také hráči Flyers. Ale dopadlo to dobře pro domácí.
     
    47:19
    Znovu přerušená hra, kotouč po odrazu skončil za mantinelem.
     
    47:08
    Konecny si našel místo mezi kruhy ne střelu, ale pokazil ji. Pak se ještě někdo další z hostujících útočníků dostal k dorážce, Bobrovskij puk podržel a nedovolil další komplikace.
     
    46:45
    Další střela na branku od Jackets. Těsné není jen skóre, ale také počet zakončení na gólmany, takže dnes sledujeme opravdu vyrovnanou bitvu po všech stránkách.
     
    46:37
    Gólman Philadelphie přerušuje hru a my uvidíme první komerční přestávku ve třetí části. Za pár chvilek pokračujeme.
     
    45:58
    Problémy má ale i Steve Mason na druhé straně. Chvíli vůbec nevěděl, kde je kotouč, jestli ho náhodou nemá někde v brankovišti. S trochou štěstí situaci zvládl.
     
    45:38
    Znovu gólman Blue Jackets v pohotovosti. Tentokrát už přerušuje hru a zařizuje nové vhazování.
     
    44:55
    Schenn měl na hokejce vyrovnání, ale přestřelil polovinu prázdné branky, když už byl Bobrovskij na ledě. První větší možnost hostů ve třetí třetině a hned taková vyložená.
     
    44:20
    Hartnell a jeho formace na ledě, nakonec posunul ještě zpátky na Atkinsona. Jenže ten netrefil branku, pálil z první a pravděpodobně vůbec nedokázal zamířit.
     
    43:34
    Také Jakub Voráček měl na nějakou dobu k dispozici kotouč na hokejce. Ale měl také dva protihráče na zádech, takže si nemohl dovolit nic extra složitého vymýšlet.
     
    43:05
    Del Zotto pokazil ránu od modré čáry, tak ji chtěl aspoň tečovat před Bobrovským Simmonds. Ale nepovedlo se mu to.
     
    42:35
    Mohl se o ni postarat Sam Gagner a jeho aktivní čtvrtá útočná formace. Jenže střela od pravého mantinelu nebyla vůbec povedená, plachtila vedle pravé tyčky.
     
    42:06
    Je odehráno přes dvě minuty ze třetí části a na první větší možnost stále čekáme.
     
    41:28
    Karlsson sebral na pravém kruhu v útočném pásmu puk a zadovkou hledal někoho ze svých spoluhráčů. Ten někdo ale nebyl k dispozici, takže domácí šanci nevyužili.
     
    40:52
    Flyers se ale také pustili do třetí třetiny s vervou. I když se jim zatím nepodařilo podařit vyslat střelu na branku, v útočné periodě o sobě dávají dobře vědět.
     
    40:21
    Obránci domácích uspěchali situaci s rozehrávkou, vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    40:13
    Jako první se do útočné akce ve třetí třetině pustil Columbus, ale jeho počínání skončilo hned za modrou čarou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Dokážou během ní Flyers vyrovnat a zajistit aspoň prodloužení?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Columbus Blue Jackets: 16

    Philadelphia Flyers: 15
     
    To je ze druhé části vše. Jediné, co jsme viděli, byla branka Blue Jackets, na další střelecké příspěvky čekáme. A přitom mnoho nechybělo a mohlo to být stále 0:0, rozhodčí totiž zkoumali gól Davida Savarda na videu. Nakonec ale ukázali do středového kruhu, takže Columbus před posledním dějstvím drží nejtěsnější možný náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Tak přeci jen ještě jeden zákrok pro Masona. Před jeho klecí za chvíli pravděpodobně druhá třetina skončí.
     
    39:38
    Flyers získali útočné pásmo, ale jen na chviličku, pak už zase hráli domácí. Moc času na střelu jim ovšem nezbývá.
     
    39:22
    Máme tu před koncem druhé části bitku. Do sebe se pustili domácí Calvert a hostující Raffl. Oba dostanou pětiminutové tresty a půjdou si oddechnout za katr. Docela vyrovnaný souboj.
     
    39:06
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Del Zotto ještě udržel útočné pásmo pro Flyers a čekal, zda se mu někdo nabídne na teč těsně před brankovištěm. To se nestalo.
     
    38:30
    Nepříjemné nahození ze středního pásma Bobrovskij musel sledovat, i když mířilo mimo tři tyče, protože puk kdykoli mohl na ledě poskočit a změnit směr. Nakonec se to ale nestalo.
     
    38:13
    Karlsson nemohl do útočného pásma, zastavuje jej ofsajd.
     
    37:57
    Gagner a Sedlák opět předvedli slibnou kombinaci. Jediné, co jim znovu chybělo, bylo přesnější a efektivnější zakončení.
     
    37:28
    Blue Jackets vyhodili puk přes všechny čáry tak šikovně, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Měli tak dostatek času na to, aby vyměnili celou formaci.
     
    36:58
    Del Zotto s klidem rozehrál, ale zase nenašel nikoho, kdo by měl volnou hokejku. Columbus tedy nemusel řešit problémy u své svatyně.
     
    36:30
    Jeden z útočníků domácího týmu to zkoušel sám proti třem hráčům Flyers. Jak ale zjistil, co má proti sobě za obranný val, raději se stáhl zpátky do střední třetiny.
     
    36:20
    Ofsajd pro Philadelphii. Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po poslední komerční přestávce tohoto dějství.
     
    35:58
    Alexander Wennberg si udělal výlet do útoku. Ale ani on nebyl nikým podporován, tudíž měl situaci o to více komplikovanou.
     
    35:16
    Claude Giroux našel místo, kudy se propracovat až před branku Bobrovského. Když už to dokázal, sjel mu puk z hole a bylo po příležitosti.
     
    34:40
    Jakub Voráček to chtěl zkusit sám přes modrou čáru, ale proti dvěma bránícím hokejistům v modrém neměl moc velkou šanci. Na druhou stranu se mu ani nikdo nenabízel pro nahrávku.
     
    34:08
    Philadelphia ale i nadále nějaký čas zůstala v pásmu soupeře. Přestože to bylo beze střely a dokonce i bez nějaké lepší a nadějnější kombinace.
     
    33:47
    Columbus Blue Jackets si vybírají oddechový čas.
     
    33:40
    O něco lépe vypadalo počínání Simmondse před brankovištěm. Ovšem Flyers dnes nemají moc přesné zakončení, což pochopitelně znamená daleko méně práce pro Sergeje Bobrovského.
     
    33:15
    Schenn si zkoušel najít místečko na modré čáře, odkud by mohl hledat další útočník. Jenže mu nakonec nezbylo nic jiného, než zkusit vypálit z dálky.
     
    32:18
    Další úspěšné vhazování pro domácí mančaft. Modrokabátníci ale útočnou třetinu neudrželi, vlastní chybou se o kotouč připravili.
     
    32:07
    Jenner unikal úplně sám na branku, ale Steve Mason jej dokázal zlikvidovat. Klíčový moment pro Flyers, už to klidně mohlo být o dvě branky.
     
    31:50
    Jackets jsou nyní jednoznačně aktivnější a snaží se toho co nejvíce využít. Del Zotto vyřešil problém před svou klecí.
     
    31:18
    Folignova nečekaná střela z pravé strany Masona nepřekvapila, ale hlavně nešla vůbec na branku. Přesto ještě domácí udrželi útočné pásmo.
     
    30:43
    Mason zkoušel zachytit puk do lapačky ze vzduchu, ale unikl mu za branku, takže raději zamířil zpátky mezi tři tyče.
     
    30:15
    Kotouč hodně často ve středním pásmu, tam jej nyní drží docela dlouho MacDonald.
     
    29:41
    Columbus může děkovat Bobrovskému, který fantastickým akrobatickým zákrokem vyrazil jistý gól Schenna z brankoviště. I když je možné, že Schenn sám přestřelil a brankář Jackets měl i porci štěstí.
     
    29:29
    Savard opět zkusil nepříjemnou jedovku od modré čáry. V tomto případě se ale neujala.
     
    28:55
    Stále platí, že se hraje hodně ze strany na stranu. Ani jedna parta nemá dostatek sil k tomu, aby na delší dobu udržela útočné pásmo. Zatím.
     
    28:18
    Werenski získal útočné pásmo pro domácí, ale Jackets o něj zase hned přišli. Na druhé straně se zase solidním pokusem bez přípravy prezentoval Raffl.
     
    27:58
    Steve Mason raději podržel puk pod lapačko, aby nedošlo k případným nepříjemným dorážkám. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    27:35
    Modrokabátníci si dávají daleko větší pozor na své polovině kluziště a nic zbytečně neriskují. Přesto se nyní Konecny dostal ke střele z dálky.
     
    27:15
    Už ale znovu pokračujeme. Pro změnu postavení mimo hru Philadelphie.
     
    27:08
    Trenéři Flyers se ještě u rozhodčího dožadují vysvětlení celé situace, takže čekání na další buly se protahuje.
    27:08 David SAVARD - 1:0
     
    27:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Až před polovinou základní hrací doby jsme se dočkali úvodní branky utkání. Také nyní to bylo po sporné situaci, protože Steve Mason měl před sebou jednoho z hráčů Blue Jackets, který se s ním možná dostal do lehkého kontaktu. Ale v tomto případě se o nedovolené bránění nejedná, takže trefa DAVIDA SAVARDA bude platit. Savard se napřáhl od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Flyers zkusili uplatnit šanci na reklamaci gólu, ale není jim to nic platné. Tím pádem přicházejí o oddechový čas. Zásah platí a pokračujeme za stavu 1:0 pro Columbus. Asistence: William Karlsson.
     
    26:30
    Giroux se pokoušel na pravém kruhu pálit z první, ale jeden z obránců Jackets mu zavčas stačil zablokovat hokejku.
     
    26:08
    Znovu se pokračuje, Flyers prohráli buly ve svém obranném pásmu a málem z toho pro ně pramenily problémy. Seth Jones poté dostal puk mimo hrací plochu.
     
    26:04
    Pokračovat budeme ihned po skončení krátké reklamní přestávky.
     
    26:02
    Werenski už se na to nejspíše nemohl koukat, tak prostě z dálky nabral kotouč na hokejku a vystřelil. Jenže ani jeho šance se neujala, končí v ochranné síti.
     
    25:37
    Foligno vyhodil puk přes mantinel, ale bylo to s dotekem, takže se nekoná udělování trestu.
     
    25:20
    Konecny už neměl dost sil, aby zavezl puk až za modrou čáru. Takže jej pouze nahodil o zadní mantinel a zamířil vystřídat.
     
    24:59
    Mason docela zariskoval, když vyjel za branku, kde byli dva hráči v modrém. Ale nakonec opravdu stihl rozehrát jako první a zachránit tak situaci.
     
    24:38
    Hra přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:30
    Wayne Simmonds chtěl odvrátit nebezpečí u své branky, nakonec je z toho dokonce možnost pro Letce. Také Voráček zkoušel zakončovat, jenže minul.
     
    23:58
    Také Atkinson se pokoušel o útočný výpad, ale neměl podporu spoluhráčů. Jestli je někdo zatím aspoň o trošku aktivnější, tak domácí barvy.
     
    23:42
    Johnson zůstal sám na levém kruhu, čehož okamžitě využil. Před Masonem byla skrumáž těl, takže Johnson vypálil a doufal, že puk spadne do klece. To se nestalo, brankář Letců jej zachytil do náruče.
     
    23:08
    Steve Mason musí dávat dobrý pozor na to, co se děje kolem jeho zařízení. Druhá lajna Columbusu totiž pořádně dělá komplikace za hostující klecí.
     
    22:38
    Na útočnou cestu se vydal Del Zotto. Ten sice pro Flyers získal útočnou pozici, nikoli však střelu na branku.
     
    22:08
    Zatím sledujeme hodně podobnou hru jako v první třetině. Sotva jeden celek zaveze kotouč za modrou čáru, už o něj zase přijde a hraje místo toho soupeř.
     
    21:35
    Poměrně komplikovaně se nyní Columbus dostával do útočného pásma, ale nakonec to zvládl. Marně se ale snažil dostat do střelecké pozice u levého mantinelu.
     
    21:13
    Také Couturier prověřil pozornost domácího brankáře, i teď je muž v kleci Jackets bezchybný.
     
    21:05
    MacDonald se dnes rozhodně nebojí střílet od modré čáry. Nyní se napřáhl skoro až ke stropu haly a vyslal tvrdou pecku. Bobrovskij ji nicméně stačil zastavit a přerušuje hru.
     
    20:44
    Cam Atkinson vypálil z pozice za pravým kruhem, hostující gólman však jeho pokus dobře viděl. Bude se vhazovat před zařízením Letců.
     
    20:35
    Na druhé straně zlobí obranu soupeře Atkinson a Jenner. Avšak také oni si dali se zakončením na čas.
     
    20:08
    Philadelphia na nic nečeká a hned se vrhá dopředu. Wayne Simmonds se však se svou kličkou neprotáhl až do zakončení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu buly druhé části. Dočkáme se první branky?
     
    Pomalu se blíží začátek prostředního dějství.
     
    Zajímavost

    Český útočník Lukáš Sedlák už si v první třetině stačil připsat střelu na branku, jeho protivník v dresu Flyers Jakub Voráček naopak na úvodní pokus duelu čeká.
     
    Střely na branku v první třetině

    Columbus Blue Jackets: 7

    Philadelphia Flyers: 5
     
    Více se toho v první části nestane. Neviděli jsme moc šancí, ani jeden gól. Rozhodčí ale jednu branku neuznal, hned na začátku připravil o trefu hostujícího MacDonalda, a to pro bránění brankáři Bobrovskému. Nechme se tedy překvapit, zda v prostřední části padne první gól. Zatím není ani jedna strana blíže vítězství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Ještě jedna skrytá střela Jennera za obráncem, ale i tento pokus minul tři tyče. Už je čas na jedno či dvě poslední zakončení.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny. Atkinson napřáhl na modré čáře a vypálil z první, Mason skvěle dokázal zareagovat vyrážečkou a kotouč vyrazit pryč.
     
    18:38
    Flyers odrazem srazili puk na vlastní střídačku, buly proběhne ve střední třetině.
     
    18:18
    Ani jedna strana nikam nespěchá, zdá se, že v první třetině asi branku neuvidíme. Když už přijde šance, tak z veliké dálky a nepřesná.
     
    17:40
    Bobrovskij si zahrál s pukem a hned vjel zase zpátky do branky, aby nezavinil trable pro svůj mančaft.
     
    17:09
    Až nyní to Philadelphia dokázala, ale to už se na druhou stranu hnala čtvrtá lajna domácích. Sedlák s Hartnellem dobře kombinovali, zakončení jim nevyšlo.
     
    16:40
    Trošku se zdá, že Flyers mají poslední dobou problémy zakládat útoky přes střední pásmo. Už se nějakou chvíli nedostali až před Bobrovského vlastním přičiněním.
     
    16:07
    Jenner měl dobře našlápnuto na pravé straně, dokonce z pozici na kruhu vypálil. Trefil ale pouze prostor za brankou brankáře Masona.
     
    15:45
    Znovu se pokračuje ve hře, ale ne dlouho. Jackets vyhodili puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, takže se bud vhazovat před jejich zařízením.
     
    15:34
    Foligno a Konecny se do sebe po střetu u mantinel málem pěstně pustili, připletl se do toho z domácí strany také Hartnell. Ale nakonec se emoce uklidnily a pokračujeme dál. Po krátké pauze.
     
    15:12
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, větším možnostem na jedné či druhé straně to ale nepřispívá.
     
    14:43
    Na druhou stranu proti Bobrovskému už to zkusil sám Jakub Voráček. Když už si ale chystal na hokejce puk na střelu, jeden z obránců jej zastavil.
     
    14:08
    Ve chvíli, kdy se Radko Gudas vracel na led, měl ještě možnost na brankovišti Calvert. Nepodařilo se mu ale zvednout kotouč nad beton Masona.
     
    13:36
    Většina z Gudasova trestu je minulostí. Ani domácí tak pravděpodobně nevyužijí přesilovou hru.
     
    13:08
    Obránci Philadelphie velmi dobře přistupují k soupeřům u mantinelu a nedávají jim ani kousíček prostoru k tomu, aby se dostali do lepší střelecké pozice.
     
    12:40
    Flyers už dvakrát po sobě vyhodili, Blue Jackets zatím v početní výhodě mají problém usadit se na území soupeře.
     
    11:57
    Obránce z České republiky Radko Gudas vyhodil puk přes mantinel, za tento prohřešek musí odejít pykat. Takže tu je první přesilovka v utkání také pro Columbus.
     
    11:57
    Hra přerušena, po reklamní pauze budeme pokračovat.
     
    11:56
    Domácím vyšla dlouhá nahrávka na Atkinsona, pak se ale muži v modrém dostali stejně do postavení mimo hru.
     
    11:24
    Karlsson se pokoušel u pravé tyčky dorážet kotouč do sítě. Mason nad ním neměl vůbec kontrolu a nevěděl, kde se puk nachází. Takže docela solidní šance pro Columbus.
     
    10:55
    Provorov vybojoval kotouč u mantinelu, pak jej ale zase ztratil a útok Blue Jackets nyní pořádně zatápí kolem Masonovy klece.
     
    10:39
    Hosté kotouč vyhodili přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o icing.
     
    10:14
    Columbus je zatím o něco aktivnější směrem dopředu, ale nedokáže si najít cestu až do zakončení. Gagner to například zkoušel sám, puk mu přeskočil hokejku.
     
    09:45
    Mason vyjel z branky a zahrál si s kotoučem. Ale zvládl to dobře, nechyboval a podíval se, kde má najeté spoluhráče.
     
    08:57
    Už se znovu hraje. Jeden z domácích beků založil útočnou akci, ale na modré čáře jej velmi rychle zastavil soupeř, takže nemohl pokračovat v situaci.
     
    08:18
    Následuje první komerční přestávka, hned po jejím konci samozřejmě budeme pokračovat.
     
    08:06
    Couturierovi se otevřelo okno na pravé straně útočného pásma, kde byl nějakou chvíli sám. Se zakončením se ale ukvapil, střílel z příliš velké dálky.
     
    07:25
    Formace Flyers už byla příliš dlouho na ledě, takže potřebovala vystřídat. Tím pádem v pohodě vyhodila puk do středního pásma a měla aspoň na chvíli klid.
     
    06:50
    Trošku se zdá, jako by se oba týmy na ledě šancemi zdravily. Možnosti to sice jsou, ale nikterak závratné.
     
    06:15
    Na druhé straně hrací plochy už ale zahrozil český útočník Lukáš Sedlák. Jeho střelu Mason viděl, takže ji dokázal zavčas najít a vyrazit ji daleko od sebe.
     
    05:48
    Ještě stále celek v bílých dresech na kotouči v útočné třetině, i když si nevytváří vyložené možnosti.
     
    05:20
    Jackets jsou v plném počtu, i tak ale ještě vzdorují nátlaku Flyers. Radko Gudas vyzkoušel nahození na branku, které se dokonce málem ujalo.
     
    04:51
    Vyloučení Gagnera pomalu spěje ke svému konci a Columbus zatím nevypadá, že by měl úvodní oslabení duelu problém ubránit.
     
    04:21
    Kotouč končí v ochranné síti, vhazovat se bude po pravé ruce Bobrovského.
     
    04:09
    Až nyní ji vyslal Schenn. Jenže kotouč někdo před brankou tečoval, takže se odrazil pouze za svatyni Blue Jackets.
     
    03:50
    Philadelphia už ale je zase zpátky v útočném pásmu a kombinuje. Zatím však nepřichází žádná lepší střela na branku.
     
    03:30
    Domácí poprvé vyhazují přes všechny čáry a mohou tak na led poslat čerstvé síly.
     
    03:15
    Obrovská šance po krásné přesilovkové kombinaci Flyers. Giroux dostával naservírovanou nahrávku na střelu z první. Tu také na levé straně provedl, Bobrovskij si na něj ale počíhal betonem.
     
    03:00
    Poprvé v zápase se bude vylučovat. Na trestnou lavici odejde na dvě minuty za hákování hokejista domácích Sam Gagner. Philadelphia tak má k dispozici úvodní početní výhodu duelu.
     
    02:26
    Hartnell se zkusil vytočit zpoza klece, jenže zakončení po ledě mu vůbec nevyšlo.
     
    02:05
    Pokračujeme tedy bez branek a do útoku se pouští Columbus. Jeho třetí útočná formace však prozatím pouze tahá kotouč po rozích a za brankou.
     
    01:48
    Tak pozor. Hostující obránce Andrew MacDonald sice vypálil od modré čáry a dal branku. Jenže domácí trenér si vyžádal kontrolu na videu pro nedovolené bránění brankáře Bobrovského. Což rozhodčí následně potvrdil, takže trefa neplatí. Pravděpodobně to byl Raffl, kdo bránil brankáři v zákroku.
     
    00:40
    Také Philadelphia zkusila založit akci přes střední pásmo, ale Voráčkovi sjel v rozhodujícím okamžiku kotouč z hokejky.
     
    00:10
    Jako první se kotouče na buly zmocnili domácí, ale první střela orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté postupně nastupují na ledovou plochu, za pár okamžiků uslyšíme hymnu a bude vše připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začínáme za pár minutek. Jak je ale u NHL zvykem, duel se rozběhne o pár okamžiků později.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Del Zotto, Gudas, Manning, Gostisbehere – Raffl, Giroux, Read – Konecny, Couturier, Voráček – Cousins, B. Schenn, Simmonds – VandeVelde, Bellemare, Gordon.

    Rozhodčí: Schlenker, O'Rourke – Wheler, Racicot.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Čeká nás zajímavé střetnutí týmů z Metropolitní divize, které oba letos dokázaly uhrát úctyhodné série několika výher po sobě. Columbus Blue Jackets a Philadelphia Flyers na sebe narazí poprvé v sezóně. Ne však naposledy.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Co je zajímavé, týmy na sebe narážejí vůbec poprvé v sezóně, přestože spolu hrají v jedné divizi. Naposledy se tedy utkaly ještě v rámci minulého ročníku. Columbus Blue Jackets v březnu přivítali Philadelphii a porazili ji 3:2 po nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CBJ) (4 + 6)
    Jakub Voráček (PHI) (13 + 26)
    Radko Gudas (PHI) (2 + 9)
    Michal Neuvirth (PHI) (10 odchytaných zápasů)
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Ani po šestnácti výhrách za sebou není Columbus v klidu, na čele Metropolitní divize mu na paty šlapou jak New York Rangers, tak Pittsburgh, tak i Washington. Co víc, Blue Jackets po dlouhé sérii výher dvakrát po sobě padli. Nejdříve nedosáhli na sedmnáctou výhru po sobě, když Capitals nedali ani gól a padli 0:5, těsně potom neuspěli i s New York Rangers. Rozdílem jediného zásahu. Navíc to bylo na domácím ledě, kde Jackets poslední dobou není příliš zvyklý odevzdávat body. A co hlavně, po dnešním střetnutí s Flyers čeká na Columbus venkovní série mačů, na kterou se budou hráči trenéra Tortorelly muset připravit. Pokud nechtějí propadnout tabulkou a udržet si dosavadní parádní formu. Povede se jim to? Překlenou Philadelphii a vrátí se zpátky na vítěznou vlnu?

    Bodování Jackets táhne Cam Atkinson (19 + 20), kousek za ním zůstávají Nick Foligno (13 + 21) a Alexander Wennberg (8 + 26).
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Výsledky Flyers jsou letos jako na houpačce. Chvíli Letci vyhrávají jeden zápas za druhým, pak zase několik duelů v řadě prohrávají. Jako třeba nedávno, když padli pětkrát po sobě a hledali cestu z problémů. Dokázali ji najít. Včera totiž vyzráli na Tampa Bay Lightning, Blesky Philadelphia udolala poměrem 4:2. Předtím však pensylvánský celek padla jak s New York Rangers, tak na ledě Anaheim Ducks. V tabulce Metropolitní divize se oranžovobílí nacházejí na pátém místě, až osm bodů za čtvrtými Washington Capitals. Ale není se čemu divit, tato divize je letos opravdu našlapaná a uspět v tak široké konkurencí není pro Flyers vůbec hračka. V sezóně má Philadelphia na kontě jednadvacet vítězství a patnáct porážek, takže zatím není tolik v problémech.

    Statistiky Letců vede český útočník Jakub Voráček (13 + 26), kterého podle očekávání podporuje kanadský šikula Claude Giroux (10 + 24) nebo Wayne Simmonds (17 + 15).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 28. D. Savard (W. Karlsson), 63. N. Foligno (S. Jones) – 60. B. Schenn (Provorov)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Del Zotto, Gudas, Manning, Gostisbehere – Raffl, Giroux, Read – Konecny, Couturier, Voráček – Cousins, B. Schenn, Simmonds – VandeVelde, Bellemare, Gordon.

    Rozhodca: Schlenker, O'Rourke – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 962