Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa Bay 6:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Ottawa – Edmonton 5:3 (kon.) | Chicago – Nashville 5:2 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:3 (2:0, 2:3, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Pondelok 09.01.2017, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:06 (03:44:42)
    Životní sezona. Patrick Maroon přihodil další dva góly.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mark Stone (OTT) 1+2
    2. Patrick Maroon (EDM) 2+0
    3. Zack Smith (OTT) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 18-38; Zablokované střely: 17-8; Vhazování: 57%-43%; Hity: 31-26; Přesilové hry: 1/1-0/1; Trestné minuty: 9-9.
    Mark Stone pomohl Senators ukončit sérii čtyř porážek v řadě.

    #SensWin 5-3!

    Fotka zveřejněná uživatelem Ottawa Senators (@senators),


     
    Ottawa se podruhé v letošní sezóně NHL střetla v kanadském derby s Edmontonem a podruhé v řadě ho dokázala porazit. Oilers sice ve druhé třetině předvedli skvělý obrat, jenže ještě do přestávky dvakrát inkasovali a vzápětí se marně snažili vyrovnat, přestože si během závěrečné části utkání vytvořili obrovský tlak a několik brankových šancí. Skvělý zápas odehrál v dresu hostujícího celku Patrick Maroon, který vstřelil dva góly, na body to ovšem nestačilo. V dresu Ottawy totiž v závěrečné části utkání zamkl svou bránu na sto západů výtečný brankář Mike Condon. Konečný výsledek: Ottawa Senators 5 Edmonton Oilers 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:38 Kyle TURRIS - 5:3
     
    58:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mike Hoffman ve středním pásmu vybojoval puk a KYLE TURRIS ho na pravém křídle od modré čáry poslal do prázdné brány. Ottawa vede 5:3! Asistence: Mike Hoffman a Dion Phaneuf.
     
    58:33
    Jonas Gustavsson opustil svou bránu a Edmonton to zkouší necelé dvě minuty před koncem při hře bez brankáře!
     
    58:05
    Patrick Maroon po levém křídle zavážel puk do útočného pásma, jenže ještě před útočnou modrou čárou o něj parádním způsobem připravil Tom Pyatt.
     
    57:39
    Oscar Klefbom na pravém křídle z ostrého úhlu bekhendem nahodil puk na bránu a Mike Condon ho na přední tyči ukryl ve své lapačce. Brankář Senators byl vzápětí nepříjemně dohrán, domácí hráči to ale nechali být.
     
    57:16
    Chris Wideman o mantinel u střídaček vyhodil puk z obraného pásma do zóny Edmontonu a navíc založil nebezpečný protiútok Sens, který zastavilo postavení mimo hru.
     
    56:25
    Edmonton je ve třetí třetině jasně lepší a vytvořil si několik obrovských šancí, kýžený vyrovnávací gól ale zatím nikde. Senators zuby nehty drží jednobrankové vedení.
     
    55:49
    Connor McDavid se po nahození z ostrého úhlu ocitl před bránou ve velké šanci, jenže z blízkosti trefil pouze levý beton Mikea Condona, který jeho pokus vyrazil!
     
    55:07
    Mark Letestu v blízkosti levé tyče mířil zápěstím mezi betony Mikea Condona, brankář Senators se ale na švestkách nachytat nenechal a ukryl puk ve své výstroji.
     
    54:52
    Oscar Klefbom na pravé křídle nahodil puk podél hrazení do útočného pásma a Oilers ho vzápětí dokázali dobruslit.
     
    53:54
    Connor McDavid si zpoza brány krásně vybruslil před brankoviště a bekhendem se snažil puk zamést ke vzdálenější levé tyči, jenže Mike Condon se roztáhl vleže na brankové čáře a jeho pokus zastavil!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. Z. Smith (Mark Stone, Ceci), 15. Hoffman (Mark Stone, Turris), 34. Mark Stone (Z. Smith, Brassard), 39. Pyatt (Ceci, Methot), 59. Turris (Hoffman, Phaneuf) – 26. Maroon (Lander, A. Larsson), 28. Maroon (McDavid), 33. Draisaitl (McDavid, Sekera)


    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A).
    Edmonton Oilers: Gustavsson (Talbot) – Sekera, Benning, Klefbom, A. Larsson, Russell, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Kassian – Pouliot, Caggiula, Eberle (A) – Lander, Letestu, Hendricks.

    Rozhodca: Marc Joannette, Brian Pochmara. Čároví rozhodčí: Devin Berg, Brad Kovachik

    Diváci: 17724