Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | D. Moskva – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
Viťaz – Petrohrad 0:4 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
KHL Medveščak Záhreb
cz Piatok 11.11.2016, 15:00 • Uralec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Záhřeb vyhrál buly a Afrošvéd Hedberg se po levém křídle okamžitě rozjel přímo na bránu. Natlačil však do ní i Sochatského a dostává menší trest za nedovolené bránění. Hra se stěhuje na opačnou stranu.
    59:19 Brandon MCMILLAN - 3:2
     
    59:19
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Tak z jasného zápasu je nečekané drama, 40 vteřin před koncem řádné hrací doby vyšla hostům krásná kombinace na jeden dotek, kterou zakončuje z mezikruží BRANDON McMILLAN. Asistence: Genoway, Krejčík.
     
    58:23
    Další příležitost pro hru 6 na 4 dostávají hosté, vyloučen byl Kivistö za hákování.
    55:57 Goran BEZINA - 3:1
     
    55:57
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Hosté přece jen početní převahu využívají. Na modré čáře zamíchal s kotoučem Jakub Krejčík, přihrál napravo a střela po ledě jediného rodilého Chorvata v mužstvu Záhřebu Gorana Beziny, kterou ještě lehce tečoval BRANDON McMILLAN, ukončuje neprůstřelnost domácího brankáře. Asistence: Bezina, Krejčík.
     
    54:40
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jevgenij Česalin – 2 min., hákování).
     
    52:04
    Blízko gólu byl teď Koukal, před poloodkrytou bránou však nezpracoval prudkou přihrávku.
     
    50:51
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Thomas Larkin – 2 min., podražení).
    49:21 Arťom GAREJEV - 3:0
     
    49:21
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Vasilevskij střílel od modré čáry a před bránou šikovně tečoval kotouč do sítě ARŤOM GAREJEV, který se prosazuje podruhé během necelých tří minut. Zdá se být rozhodnuto. Asistence: Vasilevskij, Michnov.
    46:34 Arťom GAREJEV - 2:0
     
    46:34
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    V samém závěru přesilovky se domácí přece jen prosazují. Koukal naznačil střelu, pak chytře přihrál do rohu, odkud prudce nahodil puk před bránu ARŤOM GAREJEV a ten zřejmě s pomocí výstroje jednoho z beků končí za Garnettovými zády! Asistence: Koukal, Andersén.
     
    44:36
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Lucas Lessio – 2 min. podražení).
     
    39:03
    Velká šance Avtomobilistu. Slovinec Tičar ujížděl z levé strany na bránu, těsně před Garnettem dal mezi beky zpětnou přihrávku Golyševovi, ten mohl zakončovat do odkryté části brány, ale v posledním zlomku vteřiny mu protihráč zablokoval hůl, takže jeho střela postrádala důraz.
     
    36:18
    Za vzájemnou potyčku míří na trestnou lavici Garejev a Parlett. Domácí hokejista ovšem dostává 2+2 minuty, hostující pouze menší trest. Výsledkem je dvouminutová přesilovka Medveščaku.
     
    32:49
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikolaj Timašov – 2 min., vysoká hůl).
    30:07 Anatolij GOLYŠEV - 1:0
     
    30:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Simakov získal puk za bránou hostů a z jeho přihrávky těžil zblízka ANATOLIJ GOLYŠEV. Asistence: Alexej Simakov, Rok Tičar.
    27:34
     
    27:34
    Hosté už se radovali z gólu, od modré čáry prošla v přesilovce do sítě Bezinova střela. Rozhodčí ji ale po dlouhých dohadech neuznávají pro postavení McMillana v brankovišti.
     
    27:12
    Poprvé míří na trestnou lavici hráč Avtomobilistu Jekatěrinburg. Za podražení Hedberga jde pykat na 2 minuty Tommi Kivistö.
     
    9:56
    Garejev dostal puk do jízdy na pravém křídle, krásnou stahovačkou mezi nohama oklamal Larkina a natlačil se před bránu. Na zakončení už mu nezbyl prostor, Garnett kotouč zalehl a odolal i Michnovovým pokusům o došťouchnutí puku za jeho záda.
     
    6:03
    Domácím se nabízí krátká přesilovka 5 na 3. Na trestnou lavici míří za sekání na 2 minuty Glumac.
     
    4:23
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Alexandre Bolduc – 2 min., napadení). Zbytečný faul za bránou v útočném pásmu v době, kdy byli hosté v tlaku.

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 31. Golyšev (Simakov, Tičar), 47. A. Garejev (Koukal, Andersén), 50. A. Garejev (Alexej Vasilevskij, Michnov) – 56. McMillan (Bezina, J. Krejčík), 60. McMillan (Co. Genoway, J. Krejčík)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Sochatskij – Kivistö, Ščitov, Andersén, Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Timašov, Turbin – Golyšev, Tičar, Simakov – A. Garejev, Koukal, Michnov – Česalin, Torčeňuk, Moňa – K. Volkov, A. Alexejev, Miťakin.
    KHL Medveščak Záhreb: Garnett – Morrisonn, Parlett, Bezina, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin, Sauve – Lessio, McMillan, Co. Genoway – Hedberg, Mertl, Paré – Katic, Bolduc, Butler – Arkalov, Glumac.

    Rozhodca: Bukin, Jeřábek – Misjur, Strelcov

    Diváci: 3500