Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 1:1 (kon.)
Aston Villa – Sunderland 2:2 (kon.) | Manchester City – Watford 2:0 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 0:1 (kon.)
Liverpool – West Ham 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 0:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:1 (0:1)
West Bromwich Albion
Sobota 29.08.2015, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
    Salomón Rondon vystrelil v závere prvého polčasu West Bromwich Albion proti oslabenému Stoke City prvé víťazstvo v tomto ročníku Barclays Premier League.

     
    V priebehu druhej časti hry bolo Stoke viacmenej utláčené na vlastnej polovici, dokázalo ale párkrát aj "vystrčiť rožky" a potrápiť defenzívu WBA. V druhom polčase sme už gól nevideli, a tak WBA získava prvé tri body v novom ročníku súťaže a pravdepodobne sa odtrhne zo samého dna tabuľky.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:55:26)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Marko Arnautović napokon svojím pokusom tesne spoza šestnástkového oblúka neprestrelil múr hráčov West Bromwichu Albion.
     
    90+3
    Striedajúci Lambert, ktorý sa na ihrisko dostal už v 35. minúte, inkasuje žltú kartu po faule na protihráča. Stoke má dobrú možnosť skórovať zo štandardky.
     
    90+2
    Malé porovnanie: ku koncu prvého polčasu bolo držanie lopty 64% pre Stoke a 36% pre WBA. V priebehu druhej časti hry majú loptu na kopačkách domáci 49% hry a hostia 51%.
     
    90+1
    Lescott vykopol loptu po nedobre vyzerajúcej situácii až ďaleko dopredu. Rondón však nestihol pri guľatom predmete byť skôr než brankár Butland.
     
    90
    Končí sa posledná minúta riadnej hracej doby a Stoke má loptu vo svojej moci, rozhodcovia nadstavujú štyri minúty.
     
    89
    V trojici sa snažili hostia vytvoriť si vhodnú streleckú príležitosť v šestnástke, McManaman však posúval Rondónovi loptu príliš na päty.
    Salomón Rondon sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane hrdinom potom, čo skóroval v nastavení prvého polčasu a strelil jediný gól dnešného zápasu Barclays Premier League.

     
    87
    West Brom má loptu pod kontrolou v stredovej oblasti hracej plochy a prihráva si cez zadné rady. Nemá sa kam ponáhľať, k zisku troch bodov sú hostia čoraz bližšie a bližšie.
     
    86
    Hosťujúci hráč Dawson dostal kŕče do nôh, a tak mu spoluhráč McAuley pomáha. Nahnevalo to Arnautovića, ktorý k miestu pribehol a začal hráčom WBA niečo vykrikovať.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Gareth McAuley (West Bromwich Albion).
     
    84
    Salomón Rondón bol pri lopte v pokutovom území opäť po dlhšom čase, z ponúknutej prihrávky ale následne nedokázal nič zaujímavé vyťažiť.
     
    82
    Po krátkom priťuknutí od Arnautovića spoza pokutového územia vypálil van Ginkel, no jeho prudká strela bola v momente zblokovaná.
     
    81
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Mame Diouf, prichádza Stephen Ireland.
     
    81
    V obrovskej šanci sa ocitol McManaman, ktorý ťažil z Morrisonovej prihrávky, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky mierilo vedľa brány!
     
    80
    Hráči West Bromu majú zápas prakticky pod kontrolou, aj keď Stoke sa snaží občasnými výletmi do útoku stav stretnutia zmeniť, no s ôsmimi hráčmi sa dávajú góly ťažko.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45+3. Rondón

    Karty:   66. Pieters (STK) – 25. C. Gardner (WBA), 69. Gamboa (WBA), 85. McAuley (WBA), 90+3. Lambert (WBA)   25. Afellay (STK), 31. Adam (STK)


    Stoke City FC: Butland – Johnson (63. Wilson), Cameron, Muniesa, Pieters – Adam, Whelan (C) – Shaqiri (68. Arnautović), van Ginkel, Afellay – Diouf (81. Ireland).
    Náhradníci: Given – Arnautović, Joselu, Ireland, Wilson, Crouch, Krkić.

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, Lescott, J. Olsson – C. Gardner (46. McManaman), D. Fletcher (C), Yacob (35. Lambert), J. Morrison, McClean (63. Gamboa) – Rondón.
    Náhradníci: Rose – Brown, Anichebe, Gamboa, Lambert, McManaman, Gnabry.

    Rozhodca: Oliver – Beswick, Burt