Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 1:1 (kon.)
Aston Villa – Sunderland 2:2 (kon.) | Manchester City – Watford 2:0 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 0:1 (kon.)
Liverpool – West Ham 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 0:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:1 (0:1)
West Bromwich Albion
Sobota 29.08.2015, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedajúci Lambert, ktorý sa na ihrisko dostal už v 35. minúte, inkasuje žltú kartu po faule na protihráča. Stoke má dobrú možnosť skórovať zo štandardky.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Gareth McAuley (West Bromwich Albion).
     
    81
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Mame Diouf, prichádza Stephen Ireland.
     
    81
    V obrovskej šanci sa ocitol McManaman, ktorý ťažil z Morrisonovej prihrávky, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky mierilo vedľa brány!
     
    75
    Marko Arnautovíc sa napokon aj prepracoval do zakončenia, po istom čase sa ocitol s loptou na pravej strane pred hranicou šestnástky. Jeho delovku ešte tečoval aj hráč WBA, ale v moci ju už následne mal brankár Myhill, ktorý sa pri zákroku veľmi nezadýchal.
     
    69
    Wilson sa rozbehol do pokutového územia, zozadu ho ale zasiahol Gamboa a hlavný rozhodca právom a bez žiadnych ďalších vysvetlení udelil hráčovi West Bromu kartový trest.
     
    68
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Marko Arnautović.
     
    66
    Gamboa sa pretláčal po pravej strane ihriska cez domáceho Pietersa, ktorému hlavný rozhodca právom udelil žltú kartu za bránenie v hre.
     
    63
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza James McClean, prichádza Cristian Gamboa.
     
    63
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glen Johnson, prichádza Marc Wilson.
     
    62
    Lescott poslal z priestoru pri rohovej zástavky center do pokutového územia, ktorý dorazil na kopačku McManamana, ale jeho volej, našťastie, zastavil hráč súpera.
     
    46
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Craig Gardner, prichádza Callum McManaman.
    45+3. José Salomón RONDÓN - 0:1
     
    45+3
    West Bromwich Albion dal gól!
    Tak napokon sa to už na niekoľký pokus v poradí podarilo! Z priestoru za šestnástkou Lambert ponúkol ideálny center na SALOMÓNA RONDÓNA, ktorý aj keď možno zvláštnou hlavičkou nasmerovanou do zeme, no aj tak, prekonal brankára Butlanda!
     
    39
    Krásnu delovku asi z tridsiatich metrov vyslal zo svojej kopačky Rickie Lambert, brankár Butland dokázal končekmi prstov vyraziť na rohový kop!
     
    35
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Claudio Yacob, prichádza Rickie Lambert.
     
    31
    Adam nedovolene zastavil na pravej strane Dawsona, hlavný rozhodca sa následne poradil s čiarovým, ktorý situáciu lepšie videl a dokonca Adama vylučuje taktiež, čo znamená, že Stoke City sa bude brániť s deviatimi hráčmi!
     
    29
    Hneď sa však načrtla šance pre Stoke City! Muniesa odcentroval z obrannej polovice na hrot, kde bol Diouf, ktorý najprv prehlavičkoval brankára Myhilla, ktorý pochybil a potom už mal blízko ku gólu, no z tesnej blízkosti brány bol v hlavičkovaní úspešnejší pravý stopér McAuley!
     
    25
    Čo sa dialo potom však už rozhodca nemohol ohodnotiť inak! Po Gardnervom faule Ibrahim Afellay poriadne vybuchol, akonáhle sa z trávnika postavil, nahnevane dal facku Gardnerovi a za to mu hlavný rozhodca Oliver okamžite udelil červenú kartu!
     
    25
    Prvým hráčom, ktorý dostáva žltú kartu v tomto zápase je Gardner, ktorý fauloval Ibrahima Afellaya v rýchlom behu.
     
    24
    Hráči WBA sa po dlhej chvíli dostali do šestnástky súpera bola z toho poriadna šanca! Z ľavej strany McClean odcentroval do pokutového územia. Domáci futbalisti odrazili loptu presne na kopačku Morrisona, ktorého strelu Butland rukami vyrazil ku pravej žrdi!
     
    11
    Pekná akcia Stoke City! Shaqiri profitoval z dobrej práce Adama, centroval z pravej strany do vnútra pokutového územia, kde hlavičkou zakončoval Mame Diouf, ale Myhill túto ľahkú hlavičku zachytil vo svojich rukách!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45+3. Rondón

    Karty:   66. Pieters (STK) – 25. C. Gardner (WBA), 69. Gamboa (WBA), 85. McAuley (WBA), 90+3. Lambert (WBA)   25. Afellay (STK), 31. Adam (STK)


    Stoke City FC: Butland – Johnson (63. Wilson), Cameron, Muniesa, Pieters – Adam, Whelan (C) – Shaqiri (68. Arnautović), van Ginkel, Afellay – Diouf (81. Ireland).
    Náhradníci: Given – Arnautović, Joselu, Ireland, Wilson, Crouch, Krkić.

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, Lescott, J. Olsson – C. Gardner (46. McManaman), D. Fletcher (C), Yacob (35. Lambert), J. Morrison, McClean (63. Gamboa) – Rondón.
    Náhradníci: Rose – Brown, Anichebe, Gamboa, Lambert, McManaman, Gnabry.

    Rozhodca: Oliver – Beswick, Burt