Vladivostok – Chabarovsk 4:5 (0:2 po s.n.) | Omsk – Ufa 4:5 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Admiral Vladivostok
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Streda 21.01.2015, 11:00 • Fetisov hall • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Amur Chabarovsk.
    Hostia dokázali streliť 2 góly, pričom domáci ani jeden a tak sa tešia z víťazstva 5:4. Strelcom víťazného gólu je DMITRIJ LUGIN.
     
    Začínajú domáci! Konkrétne Gynge!
     
    63:06
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    63:06
    Ale teraz pozor!
    Zubov sa preštrikoval do zakončenia, puk sa odrazil ku Lisinovi, ten bol faulovaný a Fišenko odchádza na trestnú lavicu za podrazenie. Nasleduje presilovú hra 4 na 3!
     
    58:01
    Obrovská príležitosť! Šafronov sa dostal ku strele, Proskurjakov jeho strelu vyrazil, následne sa útočník hostí dostal do zakončenia, ale brankár domácich chytá puk na bránkovej čiare!
    MIKLÍK - 4:4
     
    57:54
    Chabarovsk dal gól!
    Máme vyrovnané! MICHEĽ MIKLÍK si počkal pri druhej tyčku na prihrávku, ktorú aj dostal a strelou z prvej do prázdnej brány nedal Proskurjakovovi šancu. Asistencie: Dmitrij Tarasov, Grigroy Šafigulin.
     
    57:10
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas!
    MANTYLA - 4:3
     
    57:10
    Chabarovsk dal gól!
    Z ničoho nič máme znížené! Strela DMITRIJHO TARASOVA prepadla domácemu brankárovi a puk sa dokotúľal až do brány. Uff, teraz mali hostia naozaj šťastie. Asistencie: Kirill Šafronov.
     
    56:15
    Makarov vystrelil spoza obrancu, Pečurskij puk vyrazil, následne sa ešte útočník Admiralu snažil dostať do zakončenia, ale obranca súpera mu to nedovolil. Tak boli to práve domáci, ktorí počas oslabenie mohli pridať gól.
     
    53:59
    Ugarov teraz tak povediac zbytočné fauloval Orlova, na jeho tvári dokonca vidieť krv a hráč Admiralu dostáva trest 5 minút a do konca stretnutia! Tak toto je naozaj zbytočný faul, ktorý môže domácich ešte mrzieť!
     
    53:44
    Vladivostok dal gól!
    Zdá sa, že je rozhodnuté! ANDREJ SIGAREV sa obkorčuľoval obrancu, z bekhendu si prehodil puk na forhend a hoci bol tiesnený, dokázal zakončiť pomedzi betóny Pečurského. Asistencia: Nikita Nisov.
     
    51:32
    A ďalšia obrovská príležitosť!
    Bergfors dostal prihrávku od mantinelu, rútil sa sám na Pečurského, ale ten dal do jeho strely betón a pripísal si ďalší výborný zákrok.
     
    50:47
    Zubov mohol pridať štvrtý gól! Dostal prihrávku medzi kruhy, vystrelil, výborný Pečurskij však vytiahol zákrok vyrážačkou.
    UGAROV - 3:2
     
    47:25
    Vladivostok dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru! Po strele Kolářa sa dostal k odrazenému puku ALEXEJ UGAROV a doklepol ho za Pečurského! Asistencie: Ján Kolář, Shaun Heshka.
     
    45:35
    Li sa dostal do obrovskej príležitosti, v páde dokonca trafil hornú žrdku! No bol faulovaný a Mantyla odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    43:00
    Domáci sa teraz navyše previnili faulom. Na trestnú lavicu putuje Makarov.
     
    42:50
    Obrovská možnosť domácich! Lisov vystrelil od mantinelu, puk sa odrazil ku Baškirovovi, ten si stiahol brankára, ale nedokázal ho prekonať, hoci jeho spoluhráči už zdvíhali ruky.
     
    38:35
    Obrovská možnosť! Puk sa odrazil presne na hokejku Bergforsovi, pred ním bola už iba prázdna brána, ale on ju míňa!
     
    36:38
    Navyše sa bude vylučovať. Na trestnú lavicu odchádza Baškirov za vrazenie na mantinel. Domáci tak budú hrať presilovú hru.
     
    30:45
    Puk teraz končí mimo hracej plochy a poslal ho tam práve Mantyla a to znamená, že domáci budú hrať presilovú hru!
     
    29:30
    Gorošanskij sa dostal do obrovskej príležitosti, z ľavej strany pred ním stál iba brankár súpera, ale ten si aj s jeho forhendovým zakončením poradil!
     
    22:50
    Ugarov sa dostal do samostatného nájazdu, ale bekhendom nedokázal prekonať Pečurskeho!
    KRYSANOV - 2:2
     
    21:46
    Chabarovsk dal gól!
    Tak to je naozaj zaujímavé! Opäť máme vyrovnané! ANTON KRYSANOV urobil kľučku na stred, následne vystrelil švihom a puk končí za prekvapeným Proskurjakovom. Asistencie: Rafael Achmatov, Jevgenij Orlov.
    GYNGE - 2:1
     
    21:29
    Vladivostok dal gól!
    Tak predsa je presilová hra využitá! Bergfors pri prečíslení 2 na 1 prihral RICHARDOVI GYNGEMU a ten trafil z prvej skutočne nechytateľne! Asistencie: Niclas Bergfors, Tom Wandell.
     
    20:29
    Bude sa vylučovať a na trestnú lavicu smeruje Peretjagin za hákovanie, no domáci budú mať 30 sekundovú výhodu presilovej hry o dvoch hráčov!
     
    19:01
    Máme tu ďalšie vylúčenie! Tentokrát na strane hostí, 2 minúty dostáva Krysanov za nedovolené bránenie.
    Tuuka MANTYLA - 1:1
     
    18:19
    Chabarovsk dal gól!
    Puk sa dostal na modrú čiaru, kde stál TUUKA MANTYLA, ten ho nahodil na brankára, Proskurjakov nič nevidel a inkasoval! Asistencie: Arťjom Zub, Grigory Šafigulin.
     
    17:53
    Domáci ale budú hrať v oslabení. Beljakov dostáva 2 minúty za podrazenie.
    Vl. UŠENIN - 1:0
     
    17:27
    Vladivostok dal gól!
    A máme otvorené skóre! Li obrúžil bránu, pred ňou čakal nepokrytý VLADISLAV UŠENIN a strelou z prvej otvára skóre! Asistencia Oleg Li.
     
    04:52
    Máme tu prvé vylúčenie! Práve Lugin putuje na trestnú lavicu za hrubosť.
     
    Obe mužstvá už sú na ľadovej ploche. Po vypočutí štátnej hymny môžme ísť na to!

    Tomáš Fiala

    Góly a asistencie: 18. Vl. Ušenin (Li), 22. Gynge (Bergfors, Wandell), 48. Ugarov (Heshka), 54. Sigarev (Lisov) – 19. Mantyla (Zub, Šafigulin), 22. Krysanov (Achmetov, Orlov), 58. Tarasov (Šafronov), 58. Miklík (Tarasov, Šafigulin), rozh. náj. Lugin

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Gynge (VLD)
    0:1   Lugin (CHA)
    2. séria:
    0:1   Bergfors (VLD)
    0:2   Tarasov (CHA)


    Admiral Vladivostok: Proskurjakov (Nalimov) – Heshka, Kolář, Osipov, Beljakov, Zemčjonok, Kuzmin, Lisov – Ugarov, Zubov (C), Lisin (Bergfors, Gynge, Wandell, Li, Vl. Ušenin, Vy. Ušenin – Gorošanskij, Makarov, Sigarev – Ivanov.
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Tarasov) – Mantyla, Zub, Ježov, Pěretjagin, Kurbatov, Safronovo, Velikov, Terejajev – Miklík, Šafigulin, D. Tatarosov (C) – Lugin, Fišenko, Haščák – Achmetov, Krysanov, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov.

    Rozhodca: Buturlin, Cyplakov – Střelcov, Tarasov