Vladivostok – CSKA Moskva 0:5 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 1:6 (kon.) | Novosibirsk – Čerepovec 1:0 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Nižnekamsk – Omsk 3:4 (kon.)
Togliatti – Barys 2:1 (3:2 po s.n.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 04.10.2014, 13:00KHL
Partner:
     
    59:55
    Strela Kašpara Košečkinovi vypadla, puk sa už pomaličky dokĺzával za bránkovú čiaru, no ruský obor ho fantasticky zachytil lapačkou a domácim sa už aj napriek enormnej snahe vyrovnať pravdepodobne nepodarí!
     
    59:44
    Tesne po buly v útočnom pásme Jugry bol doslova zostrelený Rafaelom Patjiršinom Nikita Gusev. Magnitka bude v samom závere brániť svoje tesné vedenie len vo štvorici!
     
    59:40
    Domáci kouč si vzal oddychový čas, počas ktorého sa ešte bude snažiť svojim zverencom načrtnúť akciu, ktorá by mala viesť k vyrovnávajúcemu zásahu.
     
    59:40
    Larsenova delovka opäť skončila len na stene menom Košečkin. Gorbunov výborne číhal na dorážku, no tie dnes hosťujúci brankár domácim útočníkom neponúka!
     
    59:30
    Jugra sa pokúša o vyrovnanie v šestici, domáci hrajú s prázdnou bránou.
     
    57:07
    Famóznemu Vasiljimu Košečkinovi môžu hráči Magnitky ďakovať, že stále najtesnejšie vedú. Kašpar si za bránou počkal na nábeh Sergejeva, ktorý si nakorčuľoval z modrej čiary do ideálnej streleckej pozície, vystrelil z prvej, no dvojmetrový obor v bráne Magnitky sa prekonať nenechal!
     
    56:07
    Larsen sa posunul na ľavý kruh, hokejkou si zaklepal o prihrávku, ktorú dostal, no Košečkin bol včas presunutý pri bližšej žrdi a delovku domáceho beka bezpečne zlikvidoval.
     
    54:54
    Po presilovke Magnitky nasleduje početná prevaha Jugry, pre domácich je to teda ideálna možnosť na vyrovnanie. Kosov sa síce verdiktu arbitrov veľmi čudoval, no na jeho pobyte na trestnej lavici to už nezmenilo nič.
     
    53:34
    Po prihrávke Mozjakina spoza brány to lišiacky skúšal z veľkého uhla Denis Zaripov. Ten vystrelil z prvej, no Michajl Birjukov sa prekvapiť nenechal!
     
    52:24
    Najproduktívnejší hráč Jugry Chanty-Mansijsk Toni Rajala fauloval a tlak domáceho tímu sa tak prinajlepšom na dve minúty musí zastaviť.
     
    51:50
    Bogdan Potechin sa pekne natlačil z pravej strany až do zakončenie, v bezprostrednej blízkosti domácej svätyne si ešte stihol prehodiť puk na forhend, no Birjukov vytesnil puk mimo svojej svätyne ramenom!
     
    49:10
    Po prihrávke Kašpar nepríjemne zakončil Sergejev. Už-už sa zdalo, že Košečkin bude prekonaný, no puk napokon tesne minul žŕdku hosťujúcej svätyne!
     
    47:53
    Vladislav Kamenev si pomohol hákovaním. Jugra tak má k dispozícii už štvrtú početnú výhodu v zápase.
     
    47:34
    K poskakujúcemu puku sa ako prvý dostal Guesv, ku ktorému neskoro dostúpil Chris Lee. Domáci útočník sa doňho oprel z prvej, no trafil to len presne do stredu brány, kde bol pripravený Košečkin.
     
    45:30
    Bortnikov ukázal šikovné ruky, pekne prenikol po sérii kľučiek do útočného pásma, kde to spätnou prihrávkou nabil na strelu z prvej Pepeljaevovi, ktorý sa poriadne oprel do puku, no Košečkina neohrozil.
     
    40:20
    Sergej Mozjakin mal rýchlosť, dostal sa k odrazenému puku a v dobrej pozícii ešte predkladal puk pred bránu, kde mu však chýbala potrebná podpora spoluhráčov.
     
    38:18
    Kašpar bol počas úvodnej minúty presilovky viac krát v pozícii, z ktorej sa dalo zakončovať, no Košečkina ohrozil český útočník len raz, strelou z prvej po prihrávke Sokolova, ale brankárska opora Magnitogorsku puk vyrazila ľavým betónom.
     
    37:18
    Denis Zaripov si za podrazenie musel ísť nútene oddýchnuť na lavicu hanby.
     
    35:15
    Ďalšia krásna kombinačná akcia prvej lajny Magnitky, ktorá aj dnes ukazuje, že je fantasticky zohratá. Kovářova prihrávka našla na pravom kruhu Denisa Zaripova, ktorý pohotovo vypálil, bol však dobre tiesnený, a tak na bránu vyslal len pokus, s ktorým si Košečkin bez problémov poradil.
     
    28:10
    Sergejev vysunul krásnou prihrávkou do samostatného nájazdu Romantseva, ktorý mohol svojím druhým gólom v stretnutí vyrovnať, no v priamom súboji s Košečkinom neuspel a dokonca ani len netrafil bránu!
     
    25:33
    Gorbunov dostal veľmi dobrú prihrávku do jazdy, na pravom krídle mal dostatok priestoru, núkala sa mu tam aj prihrávka na spoluhráča, no Gorbunov napokon preváhal ten správny moment na prihrávku, či strelu. S jeho následnou strelou z priestoru medzi kruhmi si už Košečkin poradil!
     
    23:03
    Po nedovolenom zákroku Ibragimova si prvú presilovku v zápase zahrá aj Jugra.
     
    21:00
    Potechin po prekročení útočnej modrej čiary pohotovo zakončil. Jeho pokusu chýbali ozaj len milimetre, za Birjukova zasiahla jeho ľavá tyčka!
     
    18:00
    Sergej Mozjakin chvíľku rozmýšľal, komu pošle puk, napokon sa rozhodol pre individuálnu akciu. Strelec druhého gólu Magnitogorsku si vylepšil pozíciu a z ľavého kruhu nepríjemne zakončil, Birjukovovi jeho strela vypadla a zastavila ju až pravá žrď!
     
    16:45
    Francis Pare schytal ranu do tváre od Chibišova, ktorý už poslušne opustil hraciu plochu a sadol si na trestnú lavicu. Ďalšia presilovka pre Magnitku.
     
    14:00
    Mohlo byť vyrovnané! Chris Lee nepodareným zákrokom hokejkou poslal do šance Denisa Gorbunova, ktorý sa dostal do bezprostrednej blízkosti Košečkina, no domáci útočník mal puk na backhande a zakončil len do ochrannej siete.
    Sergej MOZJAKIN - 1:2
     
    11:33
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Zaripov s Kovářom sa ocitli za bránkou hostí, puku sa ujal druhý menovaný, ktorý krásnou prihrávkou našiel v ideálnej streleckej pozícii SERGEJA MOZJAKINA. Ten vystrelil z prvej a poľahky prekonal Birjukova. Asistencie: Jan Kovář, Denis Zaripov.
    Michajl JUNKOV - 1:1
     
    09:47
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Obrovskému tlaku Magnitogorsku už defenzíva Jugry odolať nedokázala a stav je v desiatej minúte vyrovnaný. Sergej Tereščenko vystrelil od modrej na Birjukova, pred ktorým fantasticky tečoval puk MICHAJ JUNKOV. Asistencie: Sergej Tereščenko, Maxim Jakutsena.
     
    07:18
    Hostia si svojou enormnou aktivitou v útočnom pásme vypýtali presilovú hru. Denis Sokolov musel odísť na trestnú lavicu, pretože vyhodil puk do hľadiska.
     
    07:10
    Opäť v akcii Mozjakin, ktorý sa po prihrávke Zaripova dostal do dobrej pozície, položil si Birjukova na ľad, no dostal sa za bránu, a tak to spoza nej skúšal nastreliť do domáceho brankára, čo sa mu aj podarilo, no Birjukov si včas všimol, že má puk v bránkovisku a pokryl ho.
    Danil ROMANTSEV - 1:0
     
    03:21
    Jugra dal gól!
    DANIL ROMANTSEV sa okamžite po návrate na ľadovú plochu zapojil do hry, dokorčuľoval puk v útočnom pásme, namieril si to spoza brány medzi dvojicu hosťujúcich obrancov, ktorí totálne zaspali a ROMANTSEV backhandom prepasíroval puk za Košečkina. Asistencia: Denis Sokolov.
     
    01:06
    Kamenev sa zbavil kľučkou Ramentsova, ktorý ho fauloval hokejkou. Prvú presilovku v zápase si zahrá Metallurg.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 4. Danil Romantsev (Denis Sokolov) – 10. Michajl Junkov (Sergej Tereščenko, Maxim Jakutsenja), 12. Sergej Mozjakin (Jan Kovář, Denis Zaripov)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Gorjakevškich) – Sergejev, Larsen, Pepeljaev, Mamkin, Sokolov, Ternavskij, Želdakov – Magogin, Rajala, Chibišov, Buljanskij, Lesnuchin, Kašpar, Maxwell, Jatsenko, Gorbunov, Romancev, Bortnikov, Gusev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij) – Lee, Antipin, Batjiršin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Ibragimov – Junkov, Potechin, Grigorenko, Kamenev, Mozjakin, Zaripov, Kovář, Osala, Jakutsenja, Pare, Timkin, Kosov.

    Rozhodca: Anisimov, Olenin – Medvedev, Šikanov