Vladivostok – CSKA Moskva 0:5 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 1:6 (kon.) | Novosibirsk – Čerepovec 1:0 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Nižnekamsk – Omsk 3:4 (kon.)
Togliatti – Barys 2:1 (3:2 po s.n.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 04.10.2014, 13:00KHL
Partner:
     
    O všetkom dnes rozhodla prvá tretina, kde padli tri góly, z toho dva do svätyne Birjukova. Osobne by som za muža zápasu zvolil brankára Vasiljiho Košečkina, ktorý od štvrtej minúty duely zatiahol roletu a niekoľkými famóznymi zákrokmi nepovolil srdnato a aktívne hrajúcej Jugre vyrovnanie.

    Z mojej strany je to na dnes z hokeja všetko, už o malý moment vám však prinesiem online prenos z nemeckej futbalovej ligy. Ostaňte s nami. (15:16:22)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Strela Kašpara Košečkinovi vypadla, puk sa už pomaličky dokĺzával za bránkovú čiaru, no ruský obor ho fantasticky zachytil lapačkou a domácim sa už aj napriek enormnej snahe vyrovnať pravdepodobne nepodarí!
     
    59:44
    Tesne po buly v útočnom pásme Jugry bol doslova zostrelený Rafaelom Patjiršinom Nikita Gusev. Magnitka bude v samom závere brániť svoje tesné vedenie len vo štvorici!
     
    59:40
    Domáci kouč si vzal oddychový čas, počas ktorého sa ešte bude snažiť svojim zverencom načrtnúť akciu, ktorá by mala viesť k vyrovnávajúcemu zásahu.
     
    59:40
    Larsenova delovka opäť skončila len na stene menom Košečkin. Gorbunov výborne číhal na dorážku, no tie dnes hosťujúci brankár domácim útočníkom neponúka!
     
    59:30
    Jugra sa pokúša o vyrovnanie v šestici, domáci hrajú s prázdnou bránou.
     
    59:00
    Kašpar opäť v držaní puku za bránou Magnitogorsku, snažil sa vymyslieť nejakú prihrávku, no Larsen bol dobre prikrytý.
     
    58:00
    Ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny, uvidíme, či aj celého zápasu.
     
    57:07
    Famóznemu Vasiljimu Košečkinovi môžu hráči Magnitky ďakovať, že stále najtesnejšie vedú. Kašpar si za bránou počkal na nábeh Sergejeva, ktorý si nakorčuľoval z modrej čiary do ideálnej streleckej pozície, vystrelil z prvej, no dvojmetrový obor v bráne Magnitky sa prekonať nenechal!
     
    56:54
    Nevyšlo to ani teraz. Jugre, akoby nebolo súdené vyrovnanie, na ktoré domáci majú do konca tretej tretiny už len tri minútky.
     
    56:07
    Larsen sa posunul na ľavý kruh, hokejkou si zaklepal o prihrávku, ktorú dostal, no Košečkin bol včas presunutý pri bližšej žrdi a delovku domáceho beka bezpečne zlikvidoval.
     
    55:20
    Hra je prerušená, Chibišov sa snažil cloniť Košečkinovi vo výhľade, no zašiel korčuľou do bránkoviska Magnitky, čo, samozrejme, povolené nie je.
     
    54:54
    Po presilovke Magnitky nasleduje početná prevaha Jugry, pre domácich je to teda ideálna možnosť na vyrovnanie. Kosov sa síce verdiktu arbitrov veľmi čudoval, no na jeho pobyte na trestnej lavici to už nezmenilo nič.
     
    54:24
    Stále čakáme na prvú využitú presilovku v tomto zápase. Nedočkali sme sa jej ani počas trestu fínskeho útočníka Rajalu. Jugra sa môže nadýchnuť k záverečnému náporu.
     
    53:34
    Po prihrávke Mozjakina spoza brány to lišiacky skúšal z veľkého uhla Denis Zaripov. Ten vystrelil z prvej, no Michajl Birjukov sa prekvapiť nenechal!
     
    52:24
    Najproduktívnejší hráč Jugry Chanty-Mansijsk Toni Rajala fauloval a tlak domáceho tímu sa tak prinajlepšom na dve minúty musí zastaviť.
     
    51:50
    Bogdan Potechin sa pekne natlačil z pravej strany až do zakončenie, v bezprostrednej blízkosti domácej svätyne si ešte stihol prehodiť puk na forhend, no Birjukov vytesnil puk mimo svojej svätyne ramenom!
     
    51:00
    Kovářovi sa podarilo tesne pred Birjukovom tečovať nahodený puk, no domáci brankár si so zmenou trajektórie strely dokázal úspešne poradiť.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 4. Danil Romantsev (Denis Sokolov) – 10. Michajl Junkov (Sergej Tereščenko, Maxim Jakutsenja), 12. Sergej Mozjakin (Jan Kovář, Denis Zaripov)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Gorjakevškich) – Sergejev, Larsen, Pepeljaev, Mamkin, Sokolov, Ternavskij, Želdakov – Magogin, Rajala, Chibišov, Buljanskij, Lesnuchin, Kašpar, Maxwell, Jatsenko, Gorbunov, Romancev, Bortnikov, Gusev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij) – Lee, Antipin, Batjiršin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Ibragimov – Junkov, Potechin, Grigorenko, Kamenev, Mozjakin, Zaripov, Kovář, Osala, Jakutsenja, Pare, Timkin, Kosov.

    Rozhodca: Anisimov, Olenin – Medvedev, Šikanov