Košice – Piešťany 4:1 (kon.)
koniec
HC Košice
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
Pondelok 24.03.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil víťazstvom Košíc, ktoré sa ujímajú vedenia v sérii. Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:07:46)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tohto duelu. O všetkom je rozhodnuté a zápas sa už iba dohráva.
     
    58:59
    Dnešné stretnutie sleduje 3089 divákov.
     
    58:33
    Predsa len sa puku ešte dotkol aj Staňa. Košický gólman musel čeliť strele hostí, ktorá už ale bola iba z kategórie zúfalých. Piešťanom sa puk do siete nepodarilo pretlačiť.
     
    57:20
    Domáci Bartánus to po rýchlom prechode do pásma proti defenzíve a gólmanovi skúsil strelecky. Jeho tvrdá rana bola zrazená a skončila iba na ochrannej sieti.
     
    56:49
    V Košiciach sa už nič nemení a zrejme ani meniť nebude. O víťazovi stretnutia je už rozhodnuté a nikto nič nechce riskovať. Zranenie v tejto fáze play-off by bolo veľmi nepíjemné.
     
    55:13
    Piešťany to skúšajú vysokým forčekingom. Ten ale vôbec neprináša želané ovocie.
     
    54:46
    Na klzisku modernej Steel arény sa stále nič nemení. Puk sa iba kĺže po ľadovej ploche, ale žiadne nebezpečné situácie so sebou neprináša. Zápas sa už iba dohráva.
     
    53:59
    Hra sa po góle vôbec neprerušuje a hostia si už zaiste želajú koniec stretnutia. Na ľadovej ploche sa im proti domácim vôbec nedarí, čo už začína byť poriadne frustrujúce.
     
    53:12
    Piešťanci teda medzičasom hrajú v plnom počte a ich nádeje na víťazstvo sú teda zrejme definitívne zmarené.
     
    52:35
    Košice dali gól!

    Domáci sa dlho prehovárať nenechali a využívajú presilovku. TOMÁŠ HRNKA sa dostal k puku v strede klziska, posunul si ho do pásma a z ľavého kruhu tvrdo prepálil Šúreka. Asistencie: Marek Bartánus a Marek Kolba.
     
    52:02
    Hostia sa budú brániť. Drgoň sa previnil seknutím.
     
    51:46
    Veľmi dobre to myslel skúsený Bartoš! Ten sa rútil do zakončenia bránený obrancom hostí, no aj tak dokázal zakončovať k ľavej žrdi. Šúrek si priestor perfektne vykryl.
     
    51:24
    Hrá sa dlhšie bez prerušenia. Piešťany sa puk pokúsia zaviesť do pásma, tam ale narazia na tvrdý odpor. Domáci následne puk vyhodia do stredu klziska a situácia sa opakuje.
     
    50:49
    Košičania hrajú presne to, čo potrebujú. predvádzajú celistvú defenzívu, ktorá je základom každého úspechu. Piešťanská situácia je skutočne nezávideniahodná.
     
    50:12
    Zo strany Piešťan to ale vyzerá skôr na zúfalstvo. Hostia sa v útočnej tretine po puku iba naťahujú, nedarí sa im zachytiť ho a už vôbec nie vystreliť.
     
    49:36
    Zápas sa nám už pomaly prelieva do záverečnej desaťminútovky. Hostia by mali čo najrýchlejšie prekvapiť Staňu aspoň presnou strelou.
     
    48:56
    Domáci boli opäť v útoku. O puk tam za bránkou bojoval Spilar, ale bol tvrdo odstavený a nevybojoval nič. Domáce publikum sa búri, ale zbytočne. Išlo skutočne o čistý zákrok.
     
    48:08
    Na ľadovej ploche sa nedeje v podstate nič zaujímavé. Hosťom sa čas kráti, a aj keď by sa radi do zápasu ešte vrátili, nedarí sa im. Domáca defenzíva potvrdzuje svoju kvalitu.
     
    47:26
    Hostia museli zakladať útok spoza vlastnej bránky. Chceli to skúsiť rýchlym a prudkým pasom, lenže ten úspech nepriniesol. Skončil iba ako zakázané uvoľnenie.
     
    46:55
    Piešťancom sa puk podarilo zaviesť na opačnú polovicu klziska. tam ale brankár Staňa nemá čo robiť, je totiž úplne bez práce. Neletí na§ho žiadna strela, čo mu už musí pomaly aj vadiť.
     
    46:13
    Domáci Hrnka puk napokon vybojoval za hosťujúcou bránkou a pokúsil sa ho prepasírovať spoluhráčom do lepšej pozície. Nebol ani vôbec presný, a vlastne ani nemal komu prihrať. V medzikruží nebol nik.
     
    45:50
    Košičania bojujú o puk za hosťujúcou bránkou. tento vývoj stretnutia domácim plne vyhovuje, keďže minúty pribúdajú a pribúdajú.
     
    45:13
    Košičania sa vzápätí nahrnuli do rýchleho brejku na opačnej strane. K puku sa dostaval už bránený Spilar, ale nedokázal vystreliť, pretože jeho hokejka bola zblokovaná.
     
    44:46
    Piešťanci sa stále nevzdávajú. Pokúsili sa puk dostať do útoku a udržať ho tam. prvá časť sa im podarila, druhá už nie.
     
    44:16
    Puk smeroval na piešťanskú bránku a za ním sa nebezpečne predieral Skalický. Hosťujúci gólman nič neriskoval a puk prikryl lapačkou pred dobiedzajúcim mladíkom Oceliarov.
     
    43:56
    Pozor na tento rýchly prechod domácich! Prudký pas do pásma zachytil Bicek, ktorý okamžite tvrdo vypálil. Šúrek si na puk siahol lapačkou, ale neudržal tento prudký projektil. Pred Hrnkom následne hostia odpálili.
     
    43:15
    Oceliari sa chceli rýchlo presunúť späť pred Šúreka, ale zastavil ich ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    42:57
    Piešťany sa predsa len dostali do vlastnej útočnej tretiny. Tam sa pokúsili s pukom niečo vymyslieť, ale nepodarilo sa im ani len presne vystreliť.
     
    42:20
    Domáci majú všetko plne pod kontrolou. Puk si iba prehadzujú z hokejky na hokejku v strede klziska a súpera do útoku vôbec nepúšťajú.
     
    41:46
    Štvrtá formácia Košíc drží puk v útočnej tretine. Oceliari sa nemusia nikam ponáhľať a mladíci zaiste plnia pokyny trénera. Piešťany musia získať puk a útočiť.
     
    41:10
    Medzičasom už hostia hrajú v plnom počte. Pred nimi je náročná úloha, o ktorú sa ale ešte rozhodne budú chcieť pobiť.
     
    40:31
    Hostia sa pokúsili o rýchly brejk na opačnej polovici klziska. Ten bol ale včas prečítaný a zastavený domácimi, a tak sa hostia ani len nedostali k streleckému pokusu.
     
    40:20
    V úvode tretej tretiny mohli domáci vyhrávať rozdielom troch gólov! V dohrávanej presilovke sa k puku v pásme dostal Spilar, ale za Šúreka ho neprepasíroval. Piešťanský brankár si dal pozor.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina tohto duelu priniesla až štyri presné zásahy. O tri z nich sa postarali domáci, ktorí sa v zvyšnej časti hry pokúsia svoj náskok udržať, alebo ešte zvýšiť. pre Piešťancov ale rozhodne nič nie je stratené. Stupka už dnes recept na Staňu našiel, podarí sa to aj jeho spoluhráčom? Pomer striel doposiaľ 23:18.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:35
    Hostia to robia bravúrne v útoku. tam sa Filip prebojoval až k strele, ktorá zamestnala Staňu. Ten si musel siahnuť na puk a hru prerušiť. To všetko počas presilovky svojho tímu.
     
    39:15
    Medzičasom už hostia hrajú v štvorici, a tak sa im bráni o čosi jednoduchšie. Piešťanci vytlačili súpera z dobrej pozície a môžu puk vyhodiť ďaleko od svojej bránky.
     
    38:49
    Bezprostedne po buly v útočnom pásme Košíc prišli strelecké zakončenie, ale op ňom nastal pred bránkou iba veľký zmätok. V ňom sa najlepšie zorientoval Šúrek, ktorý všetko vyriešil.
     
    38:42
    Hostia sa budú 23 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádzajú Piešťanci na dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    38:06
    Domáci sa do pásma vrátili. Po rýchlom Hrnkovom prechode sa síce chystali na strelu, ale tá neprišla. Košičania sa nevedia vo vlastnej presilovke dostať do zakončenia.
     
    37:40
    Košičania si v útoku nerozumeli v rozohrávke a vlastnou chybou darovali puk Lušňákovi. Ten to na opačnej strane spravil ukážkovo a nazbieral desiatky cenných sekúnd.
     
    37:05
    Hostia sa budú brániť! Holovič – dve minúty seknutie.
     
    36:50
    Košičania ale nič podobné nepripúšťajú- So získaním puku vo vlastnej obrannej tretine síce mali menšie problémy, ale súpera do zakončenia vôbec nepustili. Piešťanci nevedia zakončiť a bez toho gól určite nedajú.
     
    36:07
    Hosťujúci hokejisti puk iba čo najskôr vyviezli z vlastnej obrannej tretiny. Piešťany sa potrebujú dostať až do útoku, kde by mohli duel ešte viac zdramatizovať.
     
    35:34
    A rozdiel mohol byť opäť trojgólový! Bezprostredne po buly v útočnom pásme domáci tvrdo vypálili, ale ich ranu zastavila iba konštrukcia bránky!
     
    35:05
    Piešťany dali gól!

    Toto si hostia vychutnali! VÁCLAV STUPKA využil nepozornosť domácej defenzívy a puk elegantne poslal za Staňu, ktorý sa nestihol premiestniť k ľavej žrdi. Asistencie:Marcel Holovič, Matej Cunik.
     
    33:58
    Hostia to stále skúšajú. Bol to Bučka, kto sa chcel predrať k strele, ale jeho zakončenie skúseného brankára nemohlo prekvapiť.
     
    33:12
    Piešťanci pridávajú na aktivite. Vysokým forčekingom bojujú o puk a pokúšajú sa prekvapiť, no domáci sú v tejto činnosti zatiaľ pozorní a nič podobné nepripúšťajú.
     
    32:39
    Pozor ale na opačnej strane, kde sa vzápätí dral domáci obranca Deyl. Naňho si dala piešťanská defenzíva veľký pozor a k strele ho nepustila. Šúrek zasahovať nemusel.
     
    32:20
    Piešťanci sa snažia, ale bez úspechu. Na puk číhal v medzikruží Saliji, ale včas sa k nemu vrátil Deyl, ktorý ho k zakončeniu vôbec nepustil. Staňa mohol ostať pokojný.
     
    31:48
    Košičania chceli podniknúť ďalší zo svojich útokov. Dostali sa ale iba po modrú čiaru, kde ich zastavilo ofsajdové postavenie, ktoré si všimol pozorný postranný arbiter.
     
    31:08
    Pozor ale aj na opačnej polovici! Tam si Staňa zákrokom vôbec nebol istý a puk v lapačke neudržal. To chcel okamžite využiť dobiedzajúci Stupka, ale nepodarilo sa mu presne trafiť, pretože bol dobre bránený.
     
    30:47
    Domácim to zjavne nestačí. Košičania ovládli priestor na ľadovej ploche a držia útočné pásmo, Šúrek sa musel prezentovať ďalším úspešným zákrokom.
     
    30:13
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú už rozdielom troch presných zásahov. PETER BARTOŠ využil svoje skúsenosti, predral sa pred bránku a rozvlnil sieť. Asistencie: Gabriel Spilar a Richard Jenčík.
     
    29:06
    Pokusy hostí tu síce sú, ale nie sú presné, a teda nemôžu vôbec ohroziť skúseného Staňu. ten má pred sebou výbornú defenzívu, ktorá naňho puk vôbec nepúšťa.
     
    28:35
    V útoku sú dokonca opäť domáci. Gólman Šúrek nič neriskoval a radšej si vykorčuľoval, aby puk prikryl lapačkou. Tretí gól v jeho sieti by už nemusel dopadnúť pre ŠHK dobre.
     
    27:38
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Sledujeme pokusy hostí, ktoré sú ale márne. Hokejisti Piešťan sa vôbec nevedia dostať k nebezpečnému zakončeniu, po ktorom by mohli znížiť.
     
    26:55
    Košickí hráči následne puk vyhadzujú preč z vlastnej obrannej tretiny. Košičania sa nemusia nikam ponáhľať, a tak si môžu dovoliť pohodlne sa brániť.
     
    26:40
    Pozor si ale musí dávať aj košický brankár Staňa. Nahrnula sa pred neho azda celá formácia hostí prítomná na ľade, no Staňa puk za svoj chrbát aj tak nepustil.
     
    25:48
    Domáci hráči sú stále aktívnejším celkom. Cebák nahodil puk do pásma, ale jeho spoluhráčom sa ho nepodarilo dokorčuľovať. Šúrek si vykorčuľoval a pomohol svojim s rozohrávkou.
     
    25:08
    Košičania následne museli rozohrávať dlhým pasom. Nemysleli to síce zle, ale ten adresáta nenašiel, a tak je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    24:50
    Hostia zaviezli puk do útočnej tretiny. Tam oň síce veľmi rýchlo prišli, ale najmä Holovič urobil vysokým forčekingom kusisko práce. Košičania sa tak nevedia dostať k prechodu do útoku.
     
    24:18
    Situácia pre hostí sa komplikuje. Hostia majú čo robiť, aby neinkasovali aj tretíkrát. Piešťanci sa ale potrebujú najmä upokojiť a zastaviť rozbehnutý košický vlak.
     
    23:40
    Košice dali gól!

    Domáci to poriadne roztočili. GABRIEL SPILAR si urobil priestor pred bránkou a chrbtom k nej dokonale tečoval puk, ktorý zmiatol Šúreka. Piešťanský brankár mal situáciu veľmi náročnú a obrana mu vôbec nepomohla. Asistencie: Richard Jenčík a Peter Bartoš.
     
    23:03
    Piešťanským hokejistom sa snaha uprieť nedá. hostia sa snažia vypracovať si streleckú pozíciu, ale Košičania dobre vykrývajú priestor.
     
    22:24
    Druhá tretina sa začala skutočne vo veľkom štýle. na svoje si konečne prišli aj diváci, ktorí videli presný zásah a súdiac podľa hry, nebol určite posledný.
     
    22:00
    A vzápätí mohlo byť vyrovnané! Haring sa natlačil k pravej žrdi gólmana Staňu a takmer sa mu podarilo puk prepasírovať až za čiaru. Košickému brankárovi ale pomohla defenzíva, a tak je skóre nezmenené.
     
    21:26
    Košice dali gól!

    Nenápadná strela od modrej čiary teraz prekvapila Šúreka! RADEK DEYL dokonale zaskočil súperovho gólmana, keď mu puk prepasíroval až do siete. Asistencia: Matej Češík.
     
    21:21
    Hostia puk vyhodili cez všetky čiary. Piešťanci sa musia od úvodu druhej tretiny brániť.
     
    20:48
    V tejto časti hry sa začalo bez vážnejších šancí. prvá minúta žiadne nebezpečenstvo nepriniesla, pri puku sa držia domáci hráči, ale nevedia si vypracovať žiaden strelecký pokus.
     
    20:20
    Druhá tretina sa začala aktivitou na domácich hokejkách. Bartánus to v útočnom pásme dokonca skúsil aj strelecký, ale pokus spoza obrany nemohol narobiť žiadne problémy.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina semifinálového zápasu Košíc s Piešťanmi je minulosťou. Presný zásah sme v nej nevideli, no viacero šancí si vypracovali domáci hráči. Na opačnej strane si Staňa príliš nezachytal, ale keď už naňho išiel puk, bol stopercentný rovnako ako jeho náprotivok Šúrek. O aktivite domácich svedčí aj pomer striel, ktorý je po prvej tretine 12:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    Do konca tejto časti hry už ostáva iba pár sekúnd. Puk majú na svojich hokejkách hostia, ktorí ho už podržia do záverečnej sirény a nič nebudú zbytočne riskovať.
     
    19:20
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto tretiny. Puk majú na svojich hokejkách hostia, ktorí sa ale nikam zbytočne ponáhľať nebudú.
     
    18:43
    Domáce Košice držia útočné pásmo, ale sú zatlačené k mantinelu, odkiaľ strieľať nevedia. Oceliari si záver tretiny asi predstavovali inak, favorit zápasu sa ešte stále nepresadil.
     
    18:12
    Domácim hráčom sa podarilo súperovi vypichnúť puk a dostať ho na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam sa ale domáci stále trápia a streleckú pozíciu si iba hľadajú.
     
    17:58
    Domácim fanúšikom sa takýto záver prvej tretiny vôbec nepáči. Oceliari sú stiahnutí pred vlastnou bránkou a musia sa brániť, ale hostia nevedia nič vážnejšie vymyslieť.
     
    17:27
    Domáci hokejisti sa musia úpenlivo brániť. Puk vyhodili iba cez všetky čiary, z čoho je logicky zakázané uvoľnenie.
     
    16:47
    Domáci ale mohli inkasovať už v plnom počte! Piešťanci si dobre rozhodili defenzívu, brankár Staňa ležal na zemi, no aj tak sa nenašiel nik, kto by dosiahol na puk a dopravil ho do siete. Veľká škoda pre Havranov.
     
    16:14
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Košičania sa vo vlastnom oslabení dokázali ubrániť bez problémov a súpera do lepšej šance ani nepustili.
     
    15:40
    Presilovka hostí sa kráti a situácia sa nemení. Na ľadovej ploche síce stále sledujeme snahu hostí, no tá nie je korunovaná presným zásahom a Košičania opäť vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    15:21
    A situácia sa opäť opakuje. Piešťanci sa síce dostanú do pásma, ale tam sa im vôbec nedarí nič vymyslieť. Najlepšia defenzíva základnej časti odpaľuje puk za pukom.
     
    14:50
    Hra pokračuje v podobnom duchu. Teraz sa síce Košičania museli stiahnuť do vlastnej obrannej tretiny, ale súpera do vážnejšej šance nepustili a puk sa im podarilo vyhodiť preč.
     
    14:20
    Košickí hokejisti sa v samom úvode vlastného oslabenia pohodlne bránia. Najskôr zamestnali Šúreka, potom protiútok hostí zastavili rýchlym vyhodením puku.
     
    13:49
    Domáci sa budú brániť! Kolba sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    13:20
    Košičanom sa podarilo puk vysunúť z vlastnej obrannej tretiny. Oceliari doposiaľ až na vlastnú presilovku vážnejšej šanci súpera nečelili a boli by radi, ak by to tak aj ostalo.
     
    12:57
    Piešťanci držia puk v útočnej tretine. Hostia to skúšajú pri mantineli, ale tam sa im proti domácim Oceliarom nedarí presadiť, a tak je ich strela zatiaľ v nedohľadne.
     
    12:34
    Presilovka v podstate veľa vzrušenia nepriniesla. jej najzaujímavejším momentom bol únik hostí, po ktorom svoje kvality predviedol skúsený Staňa.
     
    11:57
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Hostia sa dokázali ubrániť a pokračujú v pätici.
     
    11:40
    Na toto si musia domáci dávať veľký pozor! Počas vlastnej presilovky neustrážili jedného z hostí a mohol z toho byť otvárací gól! Bol to zrejme Lušňák, ktorému sa podarilo uniknúť, no zoči-voči Staňovi nepochodil.
     
    10:36
    Hosťujúci hokejisti ešte stále súpera v podstate ani nepustili k poriadnej strele. Košičania sú síce aktívni, ale nedarí sa im v útoku vážnejšie pohroziť.
     
    10:12
    Zatiaľ zvládajú hostia vlastné oslabenie bez akéhokoľvek zaváhania. Piešťanci poľahky vyhadzujú puk preč z obrannej tretiny.
     
    09:55
    Hostia sa budú brániť! Filip odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    08:55
    Ubehlo už takmer deväť minút hry a v Steel aréne sme ešte presný zásah nevideli. Viac z hry majú domáci Košičania, ktorí sú aktívnejším celkom, no zatiaľ sa im to nedarí potvrdiť gólovo.
     
    08:27
    Ešte stále sa hrá bez prerušenia. Mužstvá si puk iba vymieňajú medzi sebou a nič vážnejšie sa na ľadovej ploche nedeje.
     
    07:45
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Prvé vzájomné vylúčenie prinieslo iba šancu Košíc, na opačnej strane sa Staňa musí nudiť.
     
    07:00
    Čas hry vo štvorici sa pomaly, ale isto kráti. Piešťany si prevzali puk na svoje hokejky a rozhodne už nebudú chcieť pripustiť žiadne svoje zaváhanie.
     
    06:32
    Tak teraz sa domáci chytajú za hlavu! Ocitli sa vo veľkej šanci po tom, čo si dokonale rozhodili piešťanskú defenzívu, ale v dobrej šanci nepochodili. Bol to zrejme Spilar, komu sa nepodarilo rozvlniť sieť.
     
    06:12
    Košičania stále držia puk na svojich hokejkách, ale nedarí sa im nič vymyslieť. Piešťanci nechcú inkasovať prví, a tak puk vyvážajú spred Šúreka.
     
    05:40
    Hra vo štvorici na oboch stranách zatiaľ žiadne vážnejšie vzrušenie nepriniesla. Puk dostali domáci do útočnej tretiny, ale odišli striedať a nevideli sme ani presný strelecký pokus.
     
    05:09
    Bude sa vylučovať, a to hneď na oboch stranách. Klouček – napadnutie, Biro – nedovolené bránenie v hre.
     
    04:40
    Domáci hráči to v týchto chvíľach poriadne roztočili vo svojom útočnom pásme. Košičania obsadili priestor pred Šúrekom a nedali piešťanskej defenzíve dýchať, no tá napokon situáciu s vypätím všetkých síl a s pomocou gólmana zvládla.
     
    04:06
    Domáci kanonier Spilar sa po zranení prezentuje v dobrej forme. Tentokrát si puk vypýtal po vhadzovaní v útočnej tretine a poriadne tvrdo vypálil, ale piešťanský brankár sa drží.
     
    03:52
    Podarilo sa to až domácemu Spilarovi, ktorý spoza bránky vypracoval skvelú šancu. Prudkú strelu Šúrek iba s problémami vyrazil, no nanešťastie pre domácich nebol poblízku nik, kto by mohol pohotovo zakročiť. Skúšal to ešte strelecky Cebák, ale nepresne.
     
    03:31
    A stále sa to nemení. Puk týchto chvíľach lieta krížom-krážom stredným pásmom, no ani jeden z celkov ho nevie skrotiť a vážnejšie pohroziť.
     
    02:57
    Košičania chceli opäť pohroziť strelecky, ale v týchto chvíľach sa im vôbec nedarí dlhšie podržať puk na svojich hokejkách. nedarí sa to ale ani hosťom, a tak je hra dosť rozhádzaná.
     
    02:24
    Na opačnej polovici ľadovej plochy vyrába Oceliarom značné problémy štvrtá formácia hostí. Na čele s Birom sa derú Havrani pred bránku, ale jej priestor sa im zatiaľ nedarí presne a nebezpečne trafiť.
     
    01:47
    Pozor si ale musí dávať Šúrek na opačnej strane, kde Košičania nebezpečne hrozia. Po pravej strane sa od mantinelu do pásma s pukom na hokejke vrútil Češík, ale jeho prudký švih piešťanského brankára neprekvapil.
     
    01:15
    Teraz sa už hra prerušuje. Brankár Staňa prikryl puk po tom, čo ho na neho jeho súperi iba ľahko nahodili. Piešťanci si so strelou nerobili vážne problémy, a tak košický brankár nemal žiadne starosti.
     
    00:48
    Doposiaľ sa hra neprerušila. Piešťany ustáli úvodnú akciu svojho súpera a vzápätí sa pokúsili samé zaútočiť na opačnej polovici ľadovej plochy, ale tam puk iba nahodili do pásma a vzápätí oň prišli.
     
    00:15
    Úvodné vhadzovanie získal na svoju hokejku domáci Hrnka a hneď z toho bola nebezpečná situácia pred Šúrekom. Hrnka priťukol puk pred bránku, kam sa prirútil Bartánus, no ten v rýchlosti našiel iba pevne osadené betóny piešťanského brankára.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Dámy a páni, ešte raz vás vítame pri sledovaní úvodného semifinálového zápasu tohtoročného play-off. Hokejisti Košíc a Piešťan sú už pripravení na ľadovej ploche a prvá bitka tejto vojny sa tak môže o malý moment začať. Domáci východniari nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením kouča Tomka. Hostia odohrajú duel v žltých farbách pod taktovkou trénera Klementa.
    V košickej bránke začína od úvodných sekúnd Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Martin Šúrek.

    Pred úvodným vhadzovaním si ešte vypočujeme zvuky štátnej hymny.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Šeda, Macejko – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Jokeľ, Češík, Skalický – Boltun, Matúš Chovan, Hinďoš

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Drgoň, Filip, M. Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cunik – S. Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka

    Rozhodca: D. Konc, Müllner – M. Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Slovnaft play-off Tipsport extraligy dnes začína novú kapitolu, ktorou je semifinále. Jeho prvú dvojicu tvoria Košice a Piešťany, a práve úvodný semifinálový duel týchto celkov si podrobne priblížime v tomto textovom prenose.

    Ako sa obom celkom darilo v základnej časti? Najlepšie spomedzi všetkých extraligistov obstáli Košičania, ktorí sa stali jej víťazom. Na čele tabuľky si so ziskom 125 bodov finálne udržali dvanásťbodový náskok. Zverenci trénera Tomka v našej najvyššej hokejovej súťaži dominovali aj čo sa týka defenzívnej činnosti, pretože košická obrana inkasovala najmenej gólov v rámci celej ligy. Podceňovať netreba ani útok východniarov, ktorí je druhý najproduktívnejší. Celkové skóre Košíc v základnej časti bolo 174:98.
    Na opačnej polovici klziska sa predstavia hostia z Piešťan. Pre tie je to iba druhá sezóna v našej najvyššej hokejovej súťaži, no Havrani opäť ukázali, že sa na extraligových klziskách určite nestratia. Umiestnili sa na výbornom štvrtom mieste, a to so ziskom 88 bodov. Ich celkové skóre po 56 odohraných zápasoch bolo 147:139.

    Ako vyzerala štvrťfinálová cesta oboch celkov medzi štvoricu najlepších? Košičania ju zvládli tak, akoby to bola tá najjednoduchšia a najbežnejšia vec na svete. Ich štvrťfinálovým súperom bol Martin, ktorý mohol na dovolenky odísť už po štyroch stretnutiach. Východniari po výsledkoch 6:1, 3:2, 1:0 a 4:3sn vyhrali celú sériu presvedčivo 4:0, teda v najkratšom možnom termíne.
    Piešťany sa so svojím štvrťfinálovým súperom vytrápili o trochu viac. Havrani sa predstavili v sérii proti Popradu, ktorú napokon vyhrali takisto jasne 4:1. Sériu začínali na domácom klzisku, kde triumfovali dvakrát zhodne 2:1. Následne sa zápasy presunuli pod Tatry, kde domáci hneď v prvom dueli štvrťfinále trochu zdramatizovali, keď Piešťanci prehrali 2:5. Zverencov trénera Klementa to ale vôbec nerozhodilo a nasledujúce duely vyhrali opäť dvakrát zhodne 3:0 a 3:0, čím si zabezpečili postup medzi štvoricu najlepších.

    Ako sa v doterajšej histórii slovenskej najvyššej hokejovej súťaže darilo obom celkom v play-off? V tomto smere sa Košice s Piešťanmi v podstate porovnávať ani nemôžu. Košičania v histórii slovenskej extraligy z celkových 21 prípadov postúpili do vyraďovacej časti dvadsaťkrát. V semifinále neboli iba v jednom z prípadov, celkovo sa teda medzi štvoricu najlepších prebojovali devätnásťkrát, pričom od sezóny 2000/2001 je to v podstate pravidlom a Oceliari sú v semifinále už trinástykrát v rade. Košice odohrali v play-off celkovo 230 zápasov s bilanciou 150 víťazstiev a 80 prehier, pri skóre 783:545.
    Pri Piešťanoch je táto štatistika podstatne chudobnejšia. Hlavným dôvodom je to, že sezóna 2013/2014 je iba druhou v histórii ŠHK 37, ktorú tento klub odohral v našej najvyššej hokejovej súťaži. V uplynulej sezóne sa nováčikovi podaril výborný výsledok, keď postúpil do semifinále, kde podľahol neskoršiemu majstrovi HKm Zvolen. V tejto sezóne si Piešťanci úspech zopakovali, dokonca ho môžu ešte vylepšiť. V uplynulej sezóne v semifinále na víťaza základnej časti nestačili, zmenia to tentokrát? Celkovo odohrali Piešťany počas svojich dvoch extraligových sezón v play-off 19 zápasov s bilanciou 11 víťazstiev a osem prehier, pri skóre 50:40. (štatistiky ©Nesty/hckosice.sk)

    Ako sa obom celkom darilo v doterajších vzájomných zápasoch? Piešťany s Košicami odohrali doposiaľ dvanásť zápasov, všetky v rámci základnej časti. V deviatich prípadoch boli úspešnejší Košičania, trikrát zvíťazili Piešťanci. Celkové skóre je 41:26.
    V prebiehajúcej sezóne sa tieto tímy stretli šesťkrát, z toho 5 duelov vyhrali Košičania, Havrani zvíťazili iba raz. Stále ale nesmieme zabúdať na známu pravdu, že play-off je novou súťažou, a tu je vzájomná bilancia zo základnej časti úplne zbytočná.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 22. Deyl (Češík), 24. Spilar (Jenčík, Bartoš), 31. Bartoš (Spilar, Jenčík), 53. Hrnka (Bartánus, Kolba) – 36. Stupka (Holovič, Cunik)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Šeda, Macejko – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Jokeľ, Češík, Skalický – Boltun, Matúš Chovan, Hinďoš
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Drgoň, Filip, M. Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cunik – S. Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka

    Rozhodca: D. Konc, Müllner – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 3089