NJ Devils – Toronto 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 0:2 (kon.) | Detroit – Minnesota 3:4 (po pr.)
Vancouver – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 6:2 (kon.)
koniec po predl.
Detroit Red Wings
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Minnesota Wild
Pondelok 24.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Videli sme výborný zápas, v ktorom Detroit viedol už 2:0, potom po obrate Wild prehrával 2:3, ale zásluhou slovenského krídelníka Tomáša Tatara dokázal vyrovnať na 3:3. V následnom predĺžení však o konečnej výhre 3.4 pre Wild rozhodol Matt Moulson. Minnesota tak vracia Detroitu porážku z predchádzajúceho duelu a pripisuje si dva body.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Matt Moulson (MIN) 1+1
    2. Ryan Suter (MIN) 0+1
    3. Jimmy Howard (DET) 21 zásahov, 84 % úspešnosť zákrokov


    Odo mňa je to pre dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem úspešný štart do nového pracovného týždňa. (03:14:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:15
    Minnesota Wild dáva gól!
    Brodin sa odhodlal k strele z pravej strany, ktorú tečoval do brány MATT MOULSON a rozhoduje tak o výhre Wild v dnešnom stretnutí. Asistencie: Jonas Brodin, Charlie Coyle.
     
    61:45
    Pominville už mal v medzikruží napriahnuté na strelu, ale v poslednej chvíli bol odstavený od puku. Dopredu sa následne dokázal prekľučkovať Tatar, ale krátko na to získal puk obranca Wild, Brodin.
     
    61:00
    Zatiaľ sa ani jedno z mužstiev k strele nedostalo, Detroit je však v útočnom pásme.
     
    60:22
    V úvode nadstavenia pri puku Rec Wings, ktorí zakladajú útok z vlastnej tretiny.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Riadny hrací čas na určenie víťaza nestačil a tak sa dočkáme päťminútového predĺženia a ak sa nerozhodne ani v ňom, tak prídu na rad nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:49
    Tatar sa v závere dostal k dvom strelám, obe však boli zblokované Bryzgalovom. V posledných sekundách už Minnesota drží puk vo vlastnom pásme a všetkým je jasné, že dnes sa bude predlžovať.
     
    59:15
    Hrá sa za Howardovoui bránou, kde sa zvádzajú tvrdé súboje o puk. V nich bol úspešnejší Detroit, ktorý šiel dopredu, ale Helm sa z pravej strany k zakončeniu nedostal. Quincey z medzikružia už áno, ale jeho rana bola zblokovaná.
     
    58:05
    Vyhodenie Wild skončilo na domácich hokejkách v strednom pásme.
     
    57:40
    Brozdiak sa na pravej strane nepresadil a k puku sa dostal Lashoff, ktorý založil akciu, na konci ktorej bola Tatarova strela. Detroit bojoval o pásmo, ale nakoniec oň prišiel.
     
    56:38
    Aktívnejším tímom stále Minnesota, ale strela na bránu z toho v posledných chvíľach neplynula. Hra sa prerušila po zakázanom uvoľnení Red Wings.
     
    55:10
    Wild bojujú za bránou Detroitu, Niederreiterova strela z ľavej strany však bola zblokovaná a do brejku sa dostával Tatar, lenže bol odzbrojený.
     
    54:45
    Po ďalšom zákroku Howarda sa hra prerušuje a nasleduje reklamná pauza.
     
    54:07
    Domáci v plnom počte, Lashoff sa už zapojil do ofenzívnej kombinácie po prihrávke od DeKeysera.
     
    53:30
    Útok Wild nemal dlhé trvanie a do brejku sa dostával Glendening, ale nakoniec nedokázal zakončiť.
     
    53:00
    Koivu na seba naviazal na pravej strane dvoch súperov a našiel voľného Pominvilleho, ale jeho strelu Howard dokázal vyraziť. Krátko na to získala cenné sekundičky pre Detroit dvojica Helm a Miller.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 14. Nyquist (Kronwall, Alfredsson), 19. Nyquist (Tatar), 52. Tatar (Smith) – 32. Pominville (Suter, Koivu), 45. Coyle (Moulson, Koivu), 47. Parise (Granlund, Spurgeon), 63. Moulson (Brodin, Coyle)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Smith, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Franzen, Legwand, Alfredsson – Tatar, Sheahan, Nyquist – Miller, Glendening, Andersson – Ferraro, Helm, Emmerton
    Minnesota Wild: Bryzgalov (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Scandella, Brodin, Blum, Prosser – Parise, Granlund, Pominville – Moulson, Koivu, Coyle – Heatley, Haula, Niederreiter – Cooke, Brodziak, Fontaine

    Rozhodca: L'Ecuyer, Pochmara – Galloway, Kovachik

    Diváci: 20 066