B. Bystrica – Skalica 3:1 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HK Skalica
Pondelok 10.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Domáci si berú oddychový čas! Po ňom ostane Lipovský na striedačke.
     
    58:46
    Jedna rana za druhou, toto sa aj ťažko opisuje. Hostia sú nasťahovaní pred súperovým brankárom, ale Kalemba predvádza jeden krajší zákrok ako druhý a puk do siete odmieta pustiť.
     
    58:20
    Na ľadovej ploche je to veľká dráma. Trojica Bystričanov sa obetavo hádže do striel, ale Skalica stále páli z každej možnej pozície.
     
    57:50
    Vyrúbalík sa v medzikruží poriadne napriahol a pokúšal sa do protipohybu prekonať brankára Kalembu. Ten skvele zasiahol vyrážačkou.
     
    57:15
    Hostia majú ideálnu príležitosť! Na trestnú lavicu odchádza aj Macháček, ktorý tvrdo trafil protihráča do tváre.
     
    57:05
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas, toto bude ešte zaujímavý záver zápasu.
     
    57:05
    Domáci sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hrubosť Hudec.
     
    55:30
    Dobrá šanca domácich! Matoušek to individuálne urobil ukážkovo a takmer mu to aj vyšlo. Vlastnú strelu si dorážal do bránky, ale pri druhom dotyku s pukom úspešný nebol a tesne minul priestor troch žrdí.
     
    54:16
    Domáci v skvelej šanci! Zigo mal puk na hokejke v dobrej pozícii, ale nedokázal to využiť. Banská Bystrica teda poistku nepridáva.
     
    49:57
    Skalica dala gól!

    Je znížené! Tvrdá rana poriadne potrápila defenzívu i gólmana Kalembu, ale napokon skončila v sieti. V zmätku bol najšťastnejší MICHAL ŠÁTEK, ktorý dokázalo tečovať puk tak, že skončil až v sieti. Asistencia: Miroslav Preisinger.
     
    47:38
    Pozor na domáceho Konečného! Rasťo sa dostal do skvelého úniku, ktoýr ale vychytal Lipovský. Hosťujúci gólman dnes aj napriek trom kúskom vo svojej sieti predvádza skvelý výkon.
     
    46:54
    Pozor ale aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Trška zaviezol puk do pásma a ideálne nabil pred bránku, kde bol Siteler. Ten na dvakrát neprekonal Kalembu, ktorý sa predviedol úžasným zákrokom lapačkou.
     
    46:10
    Hostia si ale musia dávať pozor aj naďalej. V akcii ešte pokračoval White, ktorý to od útočnej modrej čiary hádzal na teč, ale ten neprišiel. Puk aj napriek tomu nebol z kategórie jednoduchých, no Lipovský si s nám poradil.
     
    45:59
    Domáci nelenia a hrnú sa aj do útokov! Tam bol mladý Lunter, ktorý iba tečoval tvrdú ranu, no Lipovský sa predviedol pozorným zákrokom a puk do siete nepustil.
     
    42:50
    Hostia sa mohli vrátiť do zápasu! Školiak pekne prihrával pred bránku, kde bol tiesnený Kutálek. Tomu chýbali iba centimetre, aby puk poslal do prázdnej siete, kam sa Kalemba nestihol presunúť.
     
    38:20
    Hosťom to vôbec nevychádza. Krejčiřík musí ísť na trestnú lavicu za seknutie a banskobystrické peklo na ľadovej ploche môže pokračovať.
     
    37:14
    Domáci sa dostali do ďalšej gólovej šance! na jej konci bol Kafka, ktorého tvrdú ranu ale zastavila iba konštrukcia bránky. Teraz mal Lipovský aj kusisko šťastia.
     
    35:57
    Kutálek sa pridáva k vylúčenému spoluhráčovi a hostia sa budú opäť brániť v trojici! Vysoká hokejka skončila v Saracinovej tvári a spomínaný hráč inkasuje dvojminútový trest.
     
    34:47
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza Gründling za seknutie.
     
    32:58
    Brankár Lipovský predviedol svoje skúsenosti a hokejové umenie! Domáci hráč sa rútil na jeho bránku, ale hosťujúci gólman predviedol veľký prehľad a počkal si na seknudu, kedy sa hodil na ľadovú plochu a zastavil puk smerujúci do siete. Následne ešte vychytal pokus o dorážku, ktorý smeroval do odkrytej bránky. Za toto si Lipovský zaslúži veľký rešpekt!
     
    30:26
    Tak toto bol poriadne veľký risk pre hostí! Lipovský si vykorčuľoval z bránky aby pomohol svojim spoluhráčom, ale rozohrávka Skaličanom napokon nevyšla. Jediným šťastím pre nich bolo, že Veilleux túto situáciu vôbec neočakával a nestihol dostatočne rýchlo zareagovať.
     
    26:14
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci to rozbalili vo veľkom štýle. Hostia už hrali v štvorici, ale vracajúci sa hráč sa z trestnej lavice ešte ani nestihol dostať do pásma. CHRIS SARACINO napriahol na útočnej modrej čiare a jeho tvrdú bombu zastavila až sieť. Asistencie: Michal Hudec a Rastislav Konečný.
     
    25:48
    Skaličania sa budú brániť v trojici! 20 sekúnd sa budú brániť po vylúčení Stielera, ktorý za hru vysokou hokejkou inkasuje 2+2, pretože na ľade sme videli aj krv.
     
    24:08
    Hostia sa navyše budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie jeden zo Skaličanov.
     
    23:50
    Banská Bystrica dala gól!

    Tak toto Banskej Bystrici skutočne vyšlo! CHRIS SARACINO sa úplne osamotený ocitol pred bránkou, dostal krížnu prihrávku popred Lipovského a Saracino s úplným kľudom luxusne vymietol pavučinu v skalickej bránke. Asistencie: Patrick White a Michal Hudec.
     
    22:14
    Hostia si ale musia dávať veľký pozor! Banská Bystrica je zjavne pri chuti a teraz mohla inkasovať opäť. Tvrdá strela ale skončila iba u Lipovského, ktorý má veľa práce v ostatných minútach.
     
    21:40
    Banská Bystrica dala gól!

    Veľká chyba v rozohrávke hostí! Skaličania chceli puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, ale Krejčiříkovi sa to vôbec nepodarilo. Po následnej prihrávke pred bránku bol v nanebezpečnejšom priestore úplne voľný RADOMÍR HEIZER a s prehľadom si poradil. Asistencia: Jakub Kania.
     
    21:06
    Skaličania sa museli rýchlo brániť protiútoku. Krejčiřík sa vracal bez hokejky a útočiaceho Luntera pridržal rokou, ale rozhodcovia mlčia. Bystrica následne vo veľkej šanci, ale Lipovský si poradil.
     
    18:57
    Tesne pred koncom trestu hostí sa Hudec prezentoval veľmi pekným zrýchlením, po ktorom bekhendom poriadne nebezpečne vypálil! Hosťujúci gólman ale využil svoje skúsenosti a s pukom si poradil.
     
    17:00
    Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Hsoťujúci Obdržálek sa prezentoval veľmi nepekným podrazením, za ktoré inksuje dvojminútový trest.
     
    12:27
    Lipovský ale musí byť stále v strehu! Domáci sa dostali do protiútoku troch proti jednému, po ktorom si do medzikružia nakorčuľoval Matoušek, ale ten trestuhodne minul puk.
     
    11:20
    Doposiaľ najväčšia šanca zápasu! Dostali sa do nej domáci hráči, ktorí ale ani sami poriadne nevedeli, kde je puk. Strelecky to skúšal kafka a potom bol v dobrej pozícii Handlovský, ale ten skutočne netušil, kde sa kus čiernej gumy nachádza a strieľať preto nemohol.
     
    03:42
    Na toto si musia domáci dávať veľký pozor! Obranca Trška sa sám predral pomedzi defenzívu Baranov a dostal sa až do zakončenia. Banská Bystrica by mala v defenzíve zvýšiť svoju pozornosť.

    Veronika Pancuráková

    Radoslava Harvánková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Heizer (Kania), 24. Saracino (White, Hudec), 27. Saracino (Hudec, Konečný) – 50. Šátek (Preisinger)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Kania, Bambúch, Kadura, Rosandič – Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Rapáč – Konečný, Matoušek, Veilleux
    HK Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Barák, Krejčiřík, Trška, Gründling, Staňo, Mikéska, Srnec – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Preisinger, Kutálek – Sloboda, Stieler, Kropáč – Jankovič, F. Novák, Kudrna

    Rozhodca: D. Konc, Lauff – Kacej, Orolín