B. Bystrica – Skalica 3:1 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HK Skalica
Pondelok 10.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Banská Bystrica víťazí v prvom stretnutí nad mužstvom Skalice. O všetkom rozhodla druhá dvadsaťminútovka, počas ktorej Bystričania nastrieľali súperovi tri góly. Aj napriek tomu sa ale v závere o výsledok museli obávať, no situáciu napokon zvládli.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Banská Bystrica má puk pod kontrolou. Zo strany hostí je to už skôr zúfalá snaha, ktorý sa presným zásahom neskončí. A aj keby sa skončila, bol by to už z pohľadu konečného výsledku aj tak nič neriešiaci gól.
     
    59:34
    Domáci si berú oddychový čas! Po ňom ostane Lipovský na striedačke.
     
    59:16
    Domáci hokejisti sa ubránili. Na ľadovej ploche sú už obaja vylúčení hráči a banská Bystrica sa už pomaly môže tešiť z víťazstva. To ale musí potvrdiť počas záverečného tlaku súpera.
     
    58:46
    Jedna rana za druhou, toto sa aj ťažko opisuje. Hostia sú nasťahovaní pred súperovým brankárom, ale Kalemba predvádza jeden krajší zákrok ako druhý a puk do siete odmieta pustiť.
     
    58:20
    Na ľadovej ploche je to veľká dráma. Trojica Bystričanov sa obetavo hádže do striel, ale Skalica stále páli z každej možnej pozície.
     
    57:50
    Vyrúbalík sa v medzikruží poriadne napriahol a pokúšal sa do protipohybu prekonať brankára Kalembu. Ten skvele zasiahol vyrážačkou.
     
    57:15
    Hostia majú ideálnu príležitosť! Na trestnú lavicu odchádza aj Macháček, ktorý tvrdo trafil protihráča do tváre.
     
    57:05
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas, toto bude ešte zaujímavý záver zápasu.
     
    57:05
    Domáci sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hrubosť Hudec.
     
    55:59
    Brankár Lipovský skutočne drží svoj tím nad vodou. Skalický gólman predvádza úspešné zákroky a nepúšťa domácich k väčšiemu zvýšeniu náskoku.
     
    55:30
    Dobrá šanca domácich! Matoušek to individuálne urobil ukážkovo a takmer mu to aj vyšlo. Vlastnú strelu si dorážal do bránky, ale pri druhom dotyku s pukom úspešný nebol a tesne minul priestor troch žrdí.
     
    54:59
    Domáci sa pokúsili dostať opäť do rýchleho útoku. Pokúšala sa o to prvá lajna, ktorá sa ale nevyhla ofsajdovej pozícii. Uviazol v nej Lunter.
     
    54:16
    Domáci v skvelej šanci! Zigo mal puk na hokejke v dobrej pozícii, ale nedokázal to využiť. Banská Bystrica teda poistku nepridáva.
     
    51:47
    Na štadióne pod Urpínom vládne skvelá atmosféra.Zimný stánok síce nie je úplne zaplnený, ale energiu hráčom dodávajú aj prítomní fanúšikovia.
     
    51:03
    Hra sa nám poriadne rozprúdila. Sledujeme zaujímavú hru zo strany na stranu, ale hrať musia najmú hostia. Tí teraz určite zacítili svoju príležitosť.
     
    50:34
    Menšie rošády so strelcom gólu sú už v poriadku. Presný zásah bol pripísaný najskôr Preisingerovi, ale autorom štvrtého presného zásahu v tomto dueli je napokon Michal Šátek, ktorý puk tečoval ako posledný.
     
    49:57
    Skalica dala gól!

    Je znížené! Tvrdá rana poriadne potrápila defenzívu i gólmana Kalembu, ale napokon skončila v sieti. V zmätku bol najšťastnejší MICHAL ŠÁTEK, ktorý dokázalo tečovať puk tak, že skončil až v sieti. Asistencia: Miroslav Preisinger.
     
    49:01
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a bez debaty spĺňa kritériá play-off. Hokej má hlavu aj pätu a diváci sa skutočne majú na čo pozerať.
     
    47:38
    Pozor na domáceho Konečného! Rasťo sa dostal do skvelého úniku, ktoýr ale vychytal Lipovský. Hosťujúci gólman dnes aj napriek trom kúskom vo svojej sieti predvádza skvelý výkon.
     
    46:54
    Pozor ale aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Trška zaviezol puk do pásma a ideálne nabil pred bránku, kde bol Siteler. Ten na dvakrát neprekonal Kalembu, ktorý sa predviedol úžasným zákrokom lapačkou.
     
    46:10
    Hostia si ale musia dávať pozor aj naďalej. V akcii ešte pokračoval White, ktorý to od útočnej modrej čiary hádzal na teč, ale ten neprišiel. Puk aj napriek tomu nebol z kategórie jednoduchých, no Lipovský si s nám poradil.
     
    45:59
    Domáci nelenia a hrnú sa aj do útokov! Tam bol mladý Lunter, ktorý iba tečoval tvrdú ranu, no Lipovský sa predviedol pozorným zákrokom a puk do siete nepustil.
     
    45:30
    Domáci Matoušek inkasoval úder do tváre, ale stalo sa tak pri páde. Rozhodcovia situáciu posúdili ako dovolenú a bude sa normálne pokračovať v hre.
     
    44:56
    Stieler sa dostal do ďalšieho zakončenia. Tentokrát to ale nebola typická strela, ale iba akýsi teč. Ten mu ale dobre nesadol a banskobystrický brankár ostáva opäť neprekonaný.
     
    44:23
    Hosťujúci Stieler sa snaží rovnako ako jeho spoluhráči,. Skúsil to tvrdou ranou, ale tá nemohla Kalembu prekonať. Domáci gólman je zatiaľ stopercentný.
     
    43:56
    Bystrica získa puk a okamžite ho iba opatrne vyváža z pásma. Domáci hráči sa nemajú kam ponáhľať a hrajú iba svoju hru.
     
    43:18
    Úvodné tri minúty tejto tretiny sú za nami. Hostia vedia, že bez striel to už dnes nepôjde, a preto sa snažia zo všetkých síl.
     
    42:50
    Hostia sa mohli vrátiť do zápasu! Školiak pekne prihrával pred bránku, kde bol tiesnený Kutálek. Tomu chýbali iba centimetre, aby puk poslal do prázdnej siete, kam sa Kalemba nestihol presunúť.
     
    42:06
    Domáci hokejisti začali v tejto časti hry skôr defenzívne. V útoku sa už skutočne nemajú kam ponáhľať a hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    41:34
    Na opačnej polovici ľadovej ploche sme videli Ďalší obetavý zákrok. Hudec sa hodil do Lažovej strely, čím zabránil zákroku svojho gólmana. Presne o tejto obetavosti je play-off.
     
    41:06
    Domáci sa nahrnuli do pásma. Kafka bojoval o puk pri mantineli a keď ho získal, chcel aj vystreliť. To mu ale nedovolil obetavý Sakličan, ktorý sa hodil do rany.
     
    40:45
    Medzičasom už hostia hrajú v plnom počte. Úvodné sekundy tejto tretiny dohrávali vo vlastnom oslabení, ale to je už minulosťou a hostia sa môžu pokúsiť ešte niečo vymyslieť.
     
    40:16
    Hne%d v úvode záverečnej dvadsaťminútovky Lipovský prevetral svoju lapačku. Ľahká strela ale skalického brankára prekvapiť nemohla.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej gólovú smršť v podaní domácich hráčov, o ktorú sa veľkou mierou zaslúžil Chris Saracino. Pre Skaličanov je to skutočne katastrofálny vývoj zápasu, keďže v prvej tretine boli čo sa striel týka aktívnejším tímom. To ale v druhej dvadsaťminútovke vôbec nepotvrdili.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:38
    Plynie nám záverečná minúta tejto tretiny. Domáci hráči sú stále nasťahovaní v útoku, ale zrejme sa im už aj napriek snahe nepodarí náskok zvýšiť. Skaličania sú odhodlaní neinkasovať pred odchodom do šatní.
     
    38:20
    Hosťom to vôbec nevychádza. Krejčiřík musí ísť na trestnú lavicu za seknutie a banskobystrické peklo na ľadovej ploche môže pokračovať.
     
    39:02
    Domáci hokejisti sa nemajú kam zbytočne ponáhľať. Puk síce držia na svojich hokejkách, ale proti tentokrát pozornej skalickej defenzíve sa im nedarí presadiť.
     
    38:03
    Hostia hrajú medzičasom v plnom počte. Ubránili veľmi náročné minúty, čo by ich mohlo aspoň trochu vzchopiť.
     
    37:14
    Domáci sa dostali do ďalšej gólovej šance! na jej konci bol Kafka, ktorého tvrdú ranu ale zastavila iba konštrukcia bránky. Teraz mal Lipovský aj kusisko šťastia.
     
    37:03
    Skaličania sa už bránia vo štvorici. Stále sú ale nasťahovaní pred vlastnou bránkou a majú čo robiť, aby súpera ustrážili.
     
    36:40
    Hra v trojici sa pre Skaličanov kráti a hostia už očakávajú návrat vylúčeného spoluhráča. Vo štvorici sa im bude dýchať oveľa jednoduchšie.
     
    36:24
    Domáci hokejisti sa najskôr so strelou zbytočne poponáhľali a následne o pásmo dokonca úplne prišli. Hosťom neostáva nič iné, iba puk vyhadzovať čo najďalej.
     
    35:57
    Kutálek sa pridáva k vylúčenému spoluhráčovi a hostia sa budú opäť brániť v trojici! Vysoká hokejka skončila v Saracinovej tvári a spomínaný hráč inkasuje dvojminútový trest.
     
    35:20
    Domáci sa nevedia prepracovať k výraznejšej strele. Hosťom sa podarilo puk vypichnúť a dostať aspoň preč od Lipovského, ktorý si potrebuje oddýchnuť.
     
    34:47
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza Gründling za seknutie.
     
    33:27
    Lipovský drží svoj tím nad vodou. Predvádza jeden zákrok za druhým a väčšina z nich je úspešná. Štvrtý gól v skalickej sieti by už znamenal katastrofu.
     
    32:58
    Brankár Lipovský predviedol svoje skúsenosti a hokejové umenie! Domáci hráč sa rútil na jeho bránku, ale hosťujúci gólman predviedol veľký prehľad a počkal si na seknudu, kedy sa hodil na ľadovú plochu a zastavil puk smerujúci do siete. Následne ešte vychytal pokus o dorážku, ktorý smeroval do odkrytej bránky. Za toto si Lipovský zaslúži veľký rešpekt!
     
    31:59
    Hostia sa ale opäť dostali k strele. Po dlhšej dobe si teda na puk siahol ja Kalemba, ktorý si ale s tvrdým pokusom od útočnej modrej čiary bezproblémovo poradil.
     
    31:12
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale ani jeden z celkov sa nevie strelecky nebezpečnejšie presadiť. Oba celky sa síce snažia, ale domáci majú jasne navrch.
     
    30:26
    Tak toto bol poriadne veľký risk pre hostí! Lipovský si vykorčuľoval z bránky aby pomohol svojim spoluhráčom, ale rozohrávka Skaličanom napokon nevyšla. Jediným šťastím pre nich bolo, že Veilleux túto situáciu vôbec neočakával a nestihol dostatočne rýchlo zareagovať.
     
    29:56
    Domáci sa hrnú k jednej strele za druhou. Tentokrát sa v dobrej pozícii ocitol Zigo, ale v rýchlosti minul priestor troch žrdí.
     
    29:31
    Hostia sa snažia, ale nedarí sa im. V týchto chvíľach sa musia stále brániť, keď domáci povzbudení tromi presnými zásahmi sú stále pri chuti.
     
    28:46
    Domáci Lunter sa chcel takisto presadiť. Napriahol sa k strele, ale brankár Lipovský si dal na jeho projektil pozor a puk schoval vo výstroji.
     
    28:10
    Medzičasom už hostia hrajú v plnom počte. Pred sebou majú neľahkú úlohu a my budeme s napätím sledovať, ako si s ňou poradia.
     
    27:35
    Skaličania sa v týchto chvíľach dobre bránia. Hosťom v podstate nič iné počas vlastnej hry v početnej nevýhode neostáva. Očakávajú už návrat spoluhráča a následne sa pokúsia o návrat do zápasu.
     
    27:00
    Domáci hokejisti v priebehu piatich minút trikrát prekonali skúseného brankára Lipovského. Ten musí byť v poriadne zúfalej situácii, jeho tím sa bude navyše ešte necelú minútu brániť.
     
    26:14
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci to rozbalili vo veľkom štýle. Hostia už hrali v štvorici, ale vracajúci sa hráč sa z trestnej lavice ešte ani nestihol dostať do pásma. CHRIS SARACINO napriahol na útočnej modrej čiare a jeho tvrdú bombu zastavila až sieť. Asistencie: Michal Hudec a Rastislav Konečný.
     
    26:08
    Hostia hrajú v štvorici.
     
    25:48
    Skaličania sa budú brániť v trojici! 20 sekúnd sa budú brániť po vylúčení Stielera, ktorý za hru vysokou hokejkou inkasuje 2+2, pretože na ľade sme videli aj krv.
     
    24:45
    Domáci hokejisti sa vôbec nevedia dostať do útoku. Skalickí hráči pristupujú k defenzívnej činnosti viac než zodpovedne a domácim vôbec nedovoľujú obsadiť pásmo.
     
    24:08
    Hostia sa navyše budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie jeden zo Skaličanov.
     
    23:45
    Druhá tretinu domáci hokejisti skutočne začali ukážkovo. Skalickí hráči sú poriadne zaskočení a majú čo robiť, aby sa im podarilo vrátiť do zápasu.
     
    23:50
    Banská Bystrica dala gól!

    Tak toto Banskej Bystrici skutočne vyšlo! CHRIS SARACINO sa úplne osamotený ocitol pred bránkou, dostal krížnu prihrávku popred Lipovského a Saracino s úplným kľudom luxusne vymietol pavučinu v skalickej bránke. Asistencie: Patrick White a Michal Hudec.
     
    22:50
    Domáci hráči sa poriadne rozstrieľali a hostia sa musia mať veľmi na pozore. Skalickí hráči musia na iknasovaný gól rýchlo zabudnúť a pokúsiť sa o odpoveď.
     
    22:14
    Hostia si ale musia dávať veľký pozor! Banská Bystrica je zjavne pri chuti a teraz mohla inkasovať opäť. Tvrdá strela ale skončila iba u Lipovského, ktorý má veľa práce v ostatných minútach.
     
    21:40
    Banská Bystrica dala gól!

    Veľká chyba v rozohrávke hostí! Skaličania chceli puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, ale Krejčiříkovi sa to vôbec nepodarilo. Po následnej prihrávke pred bránku bol v nanebezpečnejšom priestore úplne voľný RADOMÍR HEIZER a s prehľadom si poradil. Asistencia: Jakub Kania.
     
    21:06
    Skaličania sa museli rýchlo brániť protiútoku. Krejčiřík sa vracal bez hokejky a útočiaceho Luntera pridržal rokou, ale rozhodcovia mlčia. Bystrica následne vo veľkej šanci, ale Lipovský si poradil.
     
    20:50
    Hostia sa napokon dostali do pásma a chceli aj vystreliť. Na útočnej modrej čiare sa rozmachol Krejčiřík, ale pri nevinnej strele zlomil hokejku.
     
    20:24
    Úvodné vhadzovanie druhej časti hry získali na svoje hokejky hostia. Tí sa síce hneď pokúsili dostať sa do útoku, ale o puk prišli a musia sa brániť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina štvrťfinálového duelu medzi domácou Banskou Bystricou a hosťujúcou Skalicou je minulosťou. Skóre je síce aj počas prestávky rovnaké ako pred začiatkom duelu, ale diváci videli bezpochyby zaujímavý hokej i zaujímavé šance. Hra sa prelieva zo strany na stranu a oba celky si dávajú pozor na zbytočné chyby.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Skaličania už v plnom počte a okamžite sa usadili v pásme. Hostia to ešte skúsia kombinovaním, po ktorom očakávame strelecký pokus, ale Kalemba má dobre odkrytý výhľad.
     
    19:20
    Hostia sa teda počas prvej početnej nevýhody dokázali ubrániť. Banskú Bystricu až na nebezpečenstvo od Hudeca k ničomu nepustili.
     
    18:57
    Tesne pred koncom trestu hostí sa Hudec prezentoval veľmi pekným zrýchlením, po ktorom bekhendom poriadne nebezpečne vypálil! Hosťujúci gólman ale využil svoje skúsenosti a s pukom si poradil.
     
    18:23
    Preisinger všetko vyriešil. Hosťujúci hráč vypálil puk na ochrannú sieť za Kalembu a hra sa prerušuje.
     
    17:55
    Kutálek to spravil ukážkovo. Puk nie len potiahol z vlastnej obrannej tretiny, ale ešte aj získava cenné sekundy v strede klziska.
     
    17:24
    Hostia puk pohodlne vystreľujú z vlastnej obrannej tretiny. Domácim hokejistom zatiaľ nedovolili usadiť sa v pásme.
     
    17:00
    Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Hsoťujúci Obdržálek sa prezentoval veľmi nepekným podrazením, za ktoré inksuje dvojminútový trest.
     
    16:20
    Doposiaľ sa hrá veľmi sympatický hokej. Hra sa aj naďalej prelieva zo strany na stranu, ale zatiaľ nám chýba presný zápis v štatistikách.
     
    15:50
    Hostia okamžite puk prevzali a zaviezli ho do útočného pásma. Skalickí hráči sa snažia, ale Kalembu skutočne dobre rozchytali, a ten si počína suverénne.
     
    15:20
    Domáci už takmer opäť nebezpečne vypálili. Puk si na hokejku sklepával Lamper, ale napokon sa do zakončenia už nedostal. predbehol ho Barák, ktorý kus čiernej gumy včas odpáliť.
     
    14:35
    Hrá sa naďalej zo strany na stranu. Hra je plná zaujímavých situácií, ale ani jednému z celkov sa ich doposiaľ využiť nepodarilo, a tak je stav stále bezgólový.
     
    13:12
    Domáci sa opäť dostali do útočnej tretiny. Hudec to skúsil strelecky a zrejme ani sám nečakal, že by táto rana mohla byť až tak nebezpečná. Pre skúseného Lipovského ale nepredstavovala nevyriešiteľný problém.
     
    12:50
    Zatiaľ sa diváci v Banskej Bystrici môžu sťažovať iba na bezgólový stav. Hra sa začala prelievať zo strany na stranu a kvalita hokeja skutočne zodpovedá play-off zápasu.
     
    12:27
    Lipovský ale musí byť stále v strehu! Domáci sa dostali do protiútoku troch proti jednému, po ktorom si do medzikružia nakorčuľoval Matoušek, ale ten trestuhodne minul puk.
     
    11:49
    Skaličania si na takéto akcie musia dávať skutočne veľký pozor. Doposiaľ sú aktívnejším celkom, ale defenzívne prepady sa im môžu pokojne stať osudnými.
     
    11:20
    Doposiaľ najväčšia šanca zápasu! Dostali sa do nej domáci hráči, ktorí ale ani sami poriadne nevedeli, kde je puk. Strelecky to skúšal kafka a potom bol v dobrej pozícii Handlovský, ale ten skutočne netušil, kde sa kus čiernej gumy nachádza a strieľať preto nemohol.
     
    10:47
    O podobnú situáciu sa postarali na opačnej polovici aj domáci. White si po rýchlom prechode do pásma počínal podobne ako jeho súper pred chvíľou a táto strela nemohla Lipovského prekvapiť.
     
    10:16
    Hostia držia Kalembu v neustálej permanencii. Obdržálek to skúsil skôr iba propagačne, s čím nemohol mať domáci brankár žiaden problém a puk pohodlne schoval v lapačke.
     
    09:55
    Hostia sa ale dlho nebránili. Puk si okamžite prevzali na svoje hokejky a zamierili na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    09:27
    Domáci sa konečne dostali do dobrej príležitosti! Po čase sa usadili v útočnom pásme a rozhodili si skalickú defenzívu. Hostia skutočne nevedeli čo skôr, akcia domácich vyvrcholila Macháčkovou ranou. Tá ale v sieti neskončila.
     
    08:49
    Domáci Rapáč bojoval o puk pri mantineli v útočnej tretine. Svojou aktívnou hrou sa pokúsil vypýtať si faul, ale rozhodcovia boli blízko a žiadne porušenie pravidiel nevideli.
     
    08:20
    Hosťujúci hráči sú strelecky skutočne omnoho aktívnejší. V tejto štatistike vedú už 7:2.
     
    07:32
    Banská Bystrica by aj chcela ísť do útoku, ale hostia ukážkovo bránia. Domáci hokejisti sa nevedia prebojovať ani k lepšej strele.
     
    06:45
    Pred banskobystrickou bránkou je to ale o niečom úplne inom. Hostia posielajú na Kalembu jednu ranu za druhou, ale domáci gólman je veľmi pozorný a tieto zneškodnené pokusy mu iba pomáhajú.
     
    06:17
    Domácim hráčom sa podarilo obrať súpera o puk a Bystričania sa pokúsili o útok. Lipovský si ale opäť nezachytal. V bránke zatiaľ nemal žiadnu prácu.
     
    05:50
    Rovnako si počínal aj Slobodov spoluhráč Novák. Hosťujúci útočník získal puk a neváhal ani sekundu, ale domáci gólman sa zatiaľ skutočne drží a drží najmä svoj tím.
     
    05:30
    Hosťujúci hráči sa do súpera poriadne zahryzli. Sloboda to skúsil strelecky z ľavého kruhu, ale domáci gólman si dal pozor a aj pomerne nečakanú ranu schoval vo výstroji.
     
    04:50
    Hra sa skutočne veľmi málo prerušuje a obe mužstvá musia znovu striedať počas hry. Zatiaľ to ale nikomu príliš neprekáža a zatiaľ čo Skaličania horlivo útočia, domáci sa musia brániť.
     
    04:12
    Na ľadovej ploche sa už medzičasom vystriedali všetky päťky oboch tímov. V úvode majú všetci veľa síl a pokúšajú sa dostať do vedenia. Uvidíme, komu sa to napokon podarí.
     
    03:42
    Na toto si musia domáci dávať veľký pozor! Obranca Trška sa sám predral pomedzi defenzívu Baranov a dostal sa až do zakončenia. Banská Bystrica by mala v defenzíve zvýšiť svoju pozornosť.
     
    03:12
    Až teraz sa hra konečne prerušuje a mužstvá môžu striedať. Puk letel na Kalembu z väčšej vzdialenosti, ale domáci gólman ho pre istotu aj tak prikryl.
     
    02:49
    Oba vcelky sa v samom úvode snažia najmä neurobiť chybu. Skaličania sa preto radšej v rámci rozohrávky stiahli za vlastnú bránku, ale aspoň majú na svojich hokejkách pokoj.
     
    02:10
    Začalo sa v pomerne svižnom tempe. Hostia sú o niečo aktívnejší v útoku, ale to zatiaľ nič neznamená. Obe mužstvá striedajú počas hry, zatiaľ totiž hráme bez prerušenia.
     
    01:45
    Toto bola dobrá šanca pre hosťujúceho Kropáča! Ten si pri ľavej žrdi počkal na puk a z uhla sa ho pokúsil dostať za čiaru, lenže domáci gólman bol veľmi pozorný a puk do siete nepustil.
     
    01:20
    Hostia sú pri chuti! Preisinger viedol rýchly útok do hĺbky obrannej tretiny domácich a napokon sme videli aj strelu spoza obrany. Tá bola dobre mierená, ale Kalemba si s ňou poradil.
     
    00:48
    Banskobystričania prevzali puk na svoje hokejky a okamžite ho zaviezli na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam sa im podarilo síce posunúť ho smerom na Lipovského, ale ten nemohol zaváhať.
     
    00:18
    Hostia získali úvodné vhadzovanie na svoje hokejky a okamžite sa pustili do útočenia. Od modrej čiary pálil Vyrúbalík, ale jeho tvrdá delovka nemohla Kalembu ohroziť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Zvuky hymny už dozneli, ale na ľadovej ploche sa stále nehrá. Fanúšikovia si mohli odpustiť zahádzanie ľadovej plochy páskami.
     
    Pred úvodným vhadzovaním si ešte vypočujeme zvuky štátnej hymny a potom už začiatku zápasu nebude skutočne nič brániť.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Domáci hokejisti nastúpia v červených dresoch, hosťujúci hráči v bielej farbe.

    V domácej bránke začína Zane Kalemba, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Miroslav Lipovský.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Kania, Bambúch, Kadura, Rosandič – Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Rapáč – Konečný, Matoušek, Veilleux

    HK 36 Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Barák, Krejčiřík, Trška, Gründling, Staňo, Mikéska, Srnec – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Preisinger, Kutálek – Sloboda, Stieler, Kropáč – Jankovič, F. Novák, Kudrna

    Rozhodca: D. Konc, Lauff – Kacej, Orolín.
     
    Milí fanúšikovia, vítam Vás pri prvom štvrťfinálovom zápase play-off Tipsport extraligy. Jedným zo zápasov dnešného kola je aj stretnutie medzi domácim HC´05 Banská Bystrica a HK 36 Skalicou.

    Banská Bystrica postúpila do play-off z dobrého tretieho miesta miesta, keď jej hokejisti získali 100 bodov v 56 zápasoch. V minuloročnom play-off sa domácim príliš nedarilo. Vo štvrťfinále sa stretli so Zvolenom, ktorý dokázali poraziť v prvom stretnutí 1:2, ale vo všetkých ostatných už ťahali za kratší koniec a Zvolenu podľahli 4:1 na zápasy.

    Hostia zo Skalice skončili po základnej časti na šiestom mieste, keď na svojom konte mali 81 bodov. Minulú sezónu si Záhoráci vo štvrťfinále play-off zahrali s Piešťanmi. Rovnako ako domácim, ani Skalici sa nepodarilo postúpiť do semifinále, keď s Piešťanmi prehrali 4:3 na zápasy.
     
    V základnej časti sa obidve mužstvá spolu stretli šesťkrát, pričom lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasoch majú Banskobystričania:

    HC´05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
    HK 36 Skalica – HC´05 Banská Bystrica 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
    HC´05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
    HK 36 Skalica – HC´05Banská Bystrica 5:4 (3:0, 1:2, 1:2)
    HC´05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
    HK 36 Skalica – HC´05 Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
     
    Najproduktívnejší hráči obidvoch tímov:

    HC´05 Banská Bystrica:
    Radomír Heizer – 45 bodov (16 gólov + 29 asistencií)
    HK 36 Skalica:
    René Školiak – 52 bodov (16 gólov + 36 asistencií)

    Najlepší strelci:

    HC´05 Banská Bystrica:
    Patrick White – 21 gólov
    HK 36 Skalica:
    Petr Obdržálek – 27 gólov

    Najproduktívnejší obrancovia:

    HC´05 Banská Bystrica:
    Chris Saracino – 23 bodov (5 gólov + 18 asistencií)
    HK 36 Skalica:
    Martin Vyrůbalík – 30 bodov (7 gólov + 23 asistencií)

    Percentuálna úspešnosť brankárov:

    HC´05 Banská Bystrica:
    Zane Kalemba – 93,02%
    HK 36 Skalica:
    Miroslav Lipovský – 91,06%
     
    Štvrťfinálová séria sa začne dvomi zápasmi pod Urpínom. V dnešnom prvom zápase uvidíme, ktoré mužstvo vstúpi do vyraďovacích bojov úspešnejšie a podarí sa mu získať cenné víťazstvo. Prajem Vám príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Radoslava Harvánková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Heizer (Kania), 24. Saracino (White, Hudec), 27. Saracino (Hudec, Konečný) – 50. Šátek (Preisinger)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Kania, Bambúch, Kadura, Rosandič – Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Rapáč – Konečný, Matoušek, Veilleux
    HK Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Barák, Krejčiřík, Trška, Gründling, Staňo, Mikéska, Srnec – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Preisinger, Kutálek – Sloboda, Stieler, Kropáč – Jankovič, F. Novák, Kudrna

    Rozhodca: D. Konc, Lauff – Kacej, Orolín