B. Bystrica – Skalica 3:1 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HK Skalica
Pondelok 10.03.2014, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Banská Bystrica víťazí v prvom stretnutí nad mužstvom Skalice. O všetkom rozhodla druhá dvadsaťminútovka, počas ktorej Bystričania nastrieľali súperovi tri góly. Aj napriek tomu sa ale v závere o výsledok museli obávať, no situáciu napokon zvládli.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Banská Bystrica má puk pod kontrolou. Zo strany hostí je to už skôr zúfalá snaha, ktorý sa presným zásahom neskončí. A aj keby sa skončila, bol by to už z pohľadu konečného výsledku aj tak nič neriešiaci gól.
     
    59:34
    Domáci si berú oddychový čas! Po ňom ostane Lipovský na striedačke.
     
    59:16
    Domáci hokejisti sa ubránili. Na ľadovej ploche sú už obaja vylúčení hráči a banská Bystrica sa už pomaly môže tešiť z víťazstva. To ale musí potvrdiť počas záverečného tlaku súpera.
     
    58:46
    Jedna rana za druhou, toto sa aj ťažko opisuje. Hostia sú nasťahovaní pred súperovým brankárom, ale Kalemba predvádza jeden krajší zákrok ako druhý a puk do siete odmieta pustiť.
     
    58:20
    Na ľadovej ploche je to veľká dráma. Trojica Bystričanov sa obetavo hádže do striel, ale Skalica stále páli z každej možnej pozície.
     
    57:50
    Vyrúbalík sa v medzikruží poriadne napriahol a pokúšal sa do protipohybu prekonať brankára Kalembu. Ten skvele zasiahol vyrážačkou.
     
    57:15
    Hostia majú ideálnu príležitosť! Na trestnú lavicu odchádza aj Macháček, ktorý tvrdo trafil protihráča do tváre.
     
    57:05
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas, toto bude ešte zaujímavý záver zápasu.
     
    57:05
    Domáci sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hrubosť Hudec.
     
    55:59
    Brankár Lipovský skutočne drží svoj tím nad vodou. Skalický gólman predvádza úspešné zákroky a nepúšťa domácich k väčšiemu zvýšeniu náskoku.
     
    55:30
    Dobrá šanca domácich! Matoušek to individuálne urobil ukážkovo a takmer mu to aj vyšlo. Vlastnú strelu si dorážal do bránky, ale pri druhom dotyku s pukom úspešný nebol a tesne minul priestor troch žrdí.
     
    54:59
    Domáci sa pokúsili dostať opäť do rýchleho útoku. Pokúšala sa o to prvá lajna, ktorá sa ale nevyhla ofsajdovej pozícii. Uviazol v nej Lunter.
     
    54:16
    Domáci v skvelej šanci! Zigo mal puk na hokejke v dobrej pozícii, ale nedokázal to využiť. Banská Bystrica teda poistku nepridáva.
     
    51:47
    Na štadióne pod Urpínom vládne skvelá atmosféra.Zimný stánok síce nie je úplne zaplnený, ale energiu hráčom dodávajú aj prítomní fanúšikovia.
     
    51:03
    Hra sa nám poriadne rozprúdila. Sledujeme zaujímavú hru zo strany na stranu, ale hrať musia najmú hostia. Tí teraz určite zacítili svoju príležitosť.
     
    50:34
    Menšie rošády so strelcom gólu sú už v poriadku. Presný zásah bol pripísaný najskôr Preisingerovi, ale autorom štvrtého presného zásahu v tomto dueli je napokon Michal Šátek, ktorý puk tečoval ako posledný.

    Veronika Pancuráková

    Radoslava Harvánková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Heizer (Kania), 24. Saracino (White, Hudec), 27. Saracino (Hudec, Konečný) – 50. Šátek (Preisinger)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Kania, Bambúch, Kadura, Rosandič – Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Rapáč – Konečný, Matoušek, Veilleux
    HK Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Barák, Krejčiřík, Trška, Gründling, Staňo, Mikéska, Srnec – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Preisinger, Kutálek – Sloboda, Stieler, Kropáč – Jankovič, F. Novák, Kudrna

    Rozhodca: D. Konc, Lauff – Kacej, Orolín