CSKA Moskva – Petrohrad 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – D. Moskva 2:1 (kon.) | Riga – Doneck 7:3 (kon.)
Záhreb – Lev 2:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HK Donbass Doneck
Pondelok 10.03.2014, 18:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine domáci potvrdili svoje stretnutie tromi presnými zásahmi, ktorými potvrdili svoje víťazstvo. Stav série sa im tak podarilo skorigovať na 1:2. V dnešnom zápase zažiaril Marcel Hossa, ktorý sa stal s bilanciou 2+2 najproduktívnejším hráčom dnešného stretnutia. Nezabudnite, že zajtra Vám priblížime aj druhé stretnutie týchto dvoch celkov na lotyšskej pôde. Mne neostáva nič iné, len sa Vám poďakovať za pozornosť pri dnešnom stretnutí a zaželať Vám ešte pekný zvyšok večera. (20:56:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Začína sa nám posledná minúta zápasu, ukrajinský tím sa ešte snaží o skorigovanie nepriaznivého stavu.
     
    58:03
    Záver zápasu sa bude niesť v znamení presilovej hry Donecku, ktorá môže trvať až do záverečnej sirény, samozrejme, ak sa ju Donbassu dovtedy nepodarí využiť. za hru s vysokou hokejkou sa pobral na lavicu hanby Meija.
     
    57:26
    Jakutsenja, ktorý bol dnes pri dvoch presných zásahoch Donecku, sa opäť dostal až do zakončenie. Sedláčeka však neprekonal, ten drží od druhej tretiny, kedy vstúpil do bránkoviska, čisté konto.
     
    57:12
    Domáci majú opäť puk v moci, s obrovským prehľadom kombinujú v útočnej tretine.
     
    56:00
    V súboji pri mantineli boli úspešnejší domáci, ktorí získali puk vo svojom obrannom pásme.
     
    54:30
    Oba tímy sa už pomaly, ale isto môžu v hlavách pripravovať na druhé stretnutie, ktoré sa v Rige bude konať zajtra.
     
    53:00
    Domáci sa dostali pri poslednom striedaní do dvoch výborných príležitosti, ani v jednom prípade však nedokázali pretlačiť puk za Lacov chrbát.
     
    52:00
    Na ľadovej ploche sa nám momentálne nič zaujímavé nedeje, puk sa pohybuje väčšinou v neutrálnych zónach, minútku po minútke sa stretnutie blíži ku svojmu koncu.
     
    51:00
    Ofenzívne snahy Donecku Dinamo bez problémov zachytáva a puky jednoducho posiela do stredného pásma.
     
    49:45
    Domáci sú s pukom na hokejkách vo vlastnej obrannej tretine, dopredu sa už ponáhľať nemusia, no určite by svojich skvelých fanúšikov ešte nejakým zásahom chceli potešiť.
     
    48:30
    Na ľade je opäť druhý útok domácich, čo znamená pre hostí stav najvyššieho ohrozenie. Tentoraz to však Hossovi a spol. pri kombinácii v útočnom pásme nevyšlo.
     
    48:00
    Po nahodení od modrej čiary zasiahol Ján Laco, ktorý puk posunul svojim spoluhráčom za bránu, tí sa okamžite snažia o rýchly prechod do útoku.
     
    46:30
    Donbass sa snažil niečo vymyslieť, dostal sa s pukom aj do útočného pásma, no jeho hráči boli poľahky odzbrojení hokejistami Rigy.
     
    45:22
    Dinamo Riga dalo gól!
    Stretnutie sa nám s pribúdajúcim časom začína meniť na exhibíciu domáceho tímu, ktorý si hokej v tretej tretine užíva plnými dúškami. Riga sa dostala do rýchleho brejku, Kristaps Sotnieks výbornou prihrávkou našiel na modrej čiare rozbehnutého LAURINSA DARZINSA, ktorý v samostatnom nájazde našiel recept na Laca, prekonal ho strelou medzi betóny. Asistencie : Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts.
     
    45:00
    Po dlhšej dobe musel byť v pohotovosti aj Sedláček, ten však napokon zasahovať nemusel, puk po strele z pravej strany len preletel popred jeho bránkovisko.
     
    43:44
    Hosťujúca lavička reaguje na vývoj stretnutia vyžiadaním si oddychového času, ktorým chce pravdepodobne pribrzdiť v eufórii hrajúcich domácich.
     
    43:44
    Dinamo Riga dalo gól!
    Trúfam si povedať, že o víťazovi tohto stretnutia už je asi definitívne rozhodnuté. Celú akciu domácich začal Marcel Hossa, ktorý je dnes pri mimoriadnej chuti, prihral za bránu Niživijsovi, ktorý si všimol pohyb KRISTAPSA SOTNIEKSA smerom k bráne, posunul mu puk a Sotnieks prestrelil z ideálnej streleckej pozície Laca. Asistencie : Niživijs, Marcel Hossa.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 17. Marcel Hossa (Robert Bukarts, Sandis Ozolinš), 27. Maris Bicevskis (Mat Robinson), 37. Gints Meija (Bez asistencie), 39. Marcel Hossa (Alexandrs Niživijs), 41. Džerinš (Niživijs, Hossa), 44. Kristaps Sotnieks (Niživis, Marcel Hossa), 46. Laurins Darzis (Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts) – 4. Maxim Jakutsenja (Ruslan Fedotenko), 25. Jevgenij Dadonov (Maxim Jakutsenja), 29. Lukáš Kašpar (Clay Wilson)


    HC Dinamo Riga: Tellqvist ( Sedláček) – Ozolins (C), J. Redlihs, Robinson, Pujacs, K. Redlihs, Sotnieks – Bukarts, Szczechura, DarzinŠ – Niživijs, Džerins, Hossa – Meija, Bičevskis, Upitis – Skvorcovs, Begovs, Cipulis.
    HK Donbass Doneck: Leigthon (Laco) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij, Ščegolkov – Kiskinen, Wirtanen, Laine – Jakucenja (C), Fedotěnko, Dadonov – Kagarlickij, Varlamov, Kašpar – Torjanik, Beluchin, Zacharov.

    Rozhodca: Kulakov, Sojn – Raming, Misjur