CSKA Moskva – Petrohrad 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – D. Moskva 2:1 (kon.) | Riga – Doneck 7:3 (kon.)
Záhreb – Lev 2:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HK Donbass Doneck
Pondelok 10.03.2014, 18:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Prajem príjemný podvečer všetkým fanúšikom kvalitného hokeja, ktorý nám ponúka Kontinentálna hokejová liga. Súťaž pokračuje osemfinálovými súbojmi a pohárom nádeje. Dnes sa hrá tretie stretnutie série medzi Dinamom Riga a Donbassom Doneck. Moje meno je Marek Antalík a ja Vás budem sprevádzať týmto zápasom. Začiatok zápasu je naplánovaný na 18:30 SEČ. Pred začiatkom si poďme predstaviť oboch aktérov tohto stretnutia.

    Je to stretnutie po základnej časti piatehoho mužstva s štvrtým. Medzi oboma celkami bol štvorbodový rozdiel,ktorý hovoril pre ukrajinského zástupcu.

    V krátko čase to bude už štvrté stretnutie. Najprv sa hralo minulý utorok v Rige a v piatok a sobotu sa začalo play – off v Donecku.
    Všetky tri súboje zvládli hráči Donbasscu, keď v Rige vyhrali 1:0 a play – off vedú už 2:0 na zápasy po výsledkoch (5:2 a 3:1).

    Pohľad na slovenských hráčov:
    V domácom drese budú bojovať dvaja Marcelovia Hossa a Haščák a na druhej budú Ján Laco a Peter Podhradský.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:00
    Hostia navštívili útočné pásmo svojho súpera, no ostalo len pri návšteve. Puk vyviezol do strednej tretiny Marcel Hossa, potreboval ísť však striedať, a tak ho len odovzdal súperovi.
     
    02:30
    Po strele Piganoviča si pripísal úspešný zákrok domáci brankár Tellqvist, z následného brejku sa zakončenie domácich neujalo, puk zablokovala obrana Donbassu.
     
    03:58
    Donbass Doneck dal gól!
    Hostia sa dostávajú v úvode stretnutia do vedenia, nič lepšie sa im ani nemohlo stať. Domáca Riga chybovala pri rozohrávke, puk získal v strednom pásme Ruslan Fedotenko, ktorý poslal do šance MAXIMA JAKUTSENJU. Ten zakončoval backhandom a jeho pokus sa pomedzi betóny Tellqvista dostal do siete. Asistencia : Ruslan Fedotenko.
     
    05:00
    Po vhadzovaní pred Tellqvistom hostia neostali usadení v útočnom pásme, domáci totiž vyhrali buly a puk okamžite poslali do stredného pásma.
     
    06:00
    V strednom pásme to vyzeralo na podrazenie domáceho hráča, Riga si však v presilovke nezahrá, rozhodcovia nechávajú pokračovať v hre. Domáci síce ostali pri puku, no cez modrú čiaru sa nedostali.
     
    07:00
    V osobnom súboji za bránou Donbassu prišiel svojim spoluhráčom pomôcť Ruslan Fedotenko, ktorý upokojuje situáciu a dáva aktérom možnosť na vystriedanie.
     
    07:35
    K puku sa dostal na hranici medzikuržia Wirtanen, ktorý to skúsil tvrdou strelou. Tellqvistova lapačka však výborne zasiahla!
     
    08:50
    Kapitán hostí Ruslan Fedotenko sa predral v útočnom pásme k puku, ktorý z pravej strany okamžite napálil na Tellqvista, ten na strelu dobre videl a bez problémov dokázal puk schovať vo svojej moci.
     
    09:24
    Tentoraz sa už vylučuje, prvá presilová hra zápasu bude patriť Dinamu Riga. Na trestnú putoval za hákovanie Wilson.
     
    09:54
    Riga sa síce usadila v útočnom pásme, no nič zaujímavé v ňom nevymysleli a hosťom sa následne podarilo puk vyhodiť do strednej tretiny.
     
    10:15
    Pekná akcia dvojice Redlihsovcov. Krisanijs si pekne potiahol puk od modrej čiary smerom k bráne, našiel svojou prihrávkou Jekabsa, ktorý pohotovo zakončil. Jeho strelu švihom vykryl Leigthon.
     
    11:25
    WIlson je späť na ľadovej ploche, Donbass sa prvej presilovke súpera dokázal ubrániť a už je v kompletnom zložení.
     
    12:00
    Sanids Ozolinš sa snažil nahodiť puk na hosťujúcu svätyňu, od modrej čiary však trafil len najbližšie pred ním stojaceho hráča Donecku.
     
    12:19
    Gints Meija si počínal nedovolene a na dve minúty tak oslabí svoj tím. Po Rige si v početnej prevahe zahrá aj Donbass.
     
    13:20
    Počas úvodnej minúty svojej útočnej prevahy sa hostia viac krát snažili o založenie útoku a sformovanie presilovkovej formácie v útočnom pásme. Riga všetky ich snahy zachytila a zatiaľ sa bez problémov bráni.
     
    14:19
    Domáci sú už v pätici, tak túto presilovku si hráči Donbassu Doneck určite nebude pamätať ako vydarenú, absolútne nič v nej nedokázali vyprodukovať.
     
    15:05
    Riga sa dostala do prečíslenia troch proti dvom, Begovs prihral na ľavú stranu Cipulisovi, ktorý nič nevymýšľal a vyskúšal to tvrdou strelou. Leigthon bol pozorný a svojim istým zákrokom neumožnil domácim dorážať.
     
    16:04
    Evgeny Beluchin ponúka svojim nedovoleným zákrokom Rige druhú presilovú hru.
     
    16:16
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim sa podarilo presilovú hru veľmi skoro využiť a ešte pred úvodnou sirénou je stav zápasu vyrovnaný. Strelecky sa dokázal presadiť najproduktívnejší Slovák v KHL, MARCEL HOSSA, ktorý výborne tečoval strelu Bukartsa od modrej, Leigthon tentoraz zasiahnuť nestihol. Asistencie : Robert Bukarts, Sandis Ozolinš.
     
    18:00
    Domáci sú po vyrovnaní, samozrejme, sebavedomejší a opäť sa tlačia do zakončenie. Radi by otočili priebeh zápasu vo svojich prospech ešte v úvodnom dejstve.
     
    18:50
    Leigthon ukryl puk do svojej lapačky, kde ho podržal. Vhadzovať sa bude pred strážcom hosťujúcej svätyne.
     
    19:40
    Záver prvej tretiny dohrávame v obrannom pásme Donbassu, kde sa domáci ešte snažili niečo vymyslieť. Budú si to však musieť nechať na druhú tretinu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine tretieho zápasu štvrťfinále medzi Dinamom Riga a Donbassom Doneck je stav vyrovnaný 1:1. Na presný zásah hosťujúceho Jakutsenju odpovedal Marcel Hossa. Všetko je tak do zvyšného priebehu zápasu otvorené.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Kuskinen nemohol pokračovať v naháňaní domácej rozohrávky, čiarový arbiter signalizoval ofsajd, ktorý neskôr ja odpískal.
     
    20:34
    Okamžite po vyhratom buly v útočnom pásme prišla v podaní Wilsona strela od modrej čiary. S ľahkým nahodením si Tellqvist bez problémov poradil a puk ukryl do lapačky.
     
    21:20
    Jakutsena sa dostal k puku v dobrej streleckej pozícii, pohotovo vystrelil, no jeho pokusu chýbala presnosť, puk zadunel len na zadnom mantineli.
     
    22:20
    Rige sa podarilo ubrániť útočnej snahe Donecku a puk domáci hráči vyhodili až do pásma Donbassu, no zakázané uvoľnenie z toho nebolo.
     
    23:20
    Pokus o kolmú prihrávku z defenzívy domácim nevyšiel, napokon z toho bol zadarmo odovzdaný puk súperovi.
     
    24:10
    Donbass Doneck dal gól!
    približne v rovnakom čase, ako sa podarilo hosťom dostať v prvej tretine do vedenia, sa im podobný kúsok vydaril aj v prostrednej časti. Maxim Jakutsena sa dostal s pukom do útočného pásma, z pravej strany našiel ideálnou prihrávkou v bezprostrednej blízkosti pred Tellqvistom JEVGENIJHO DADONOVA, ktorý bez problémov poslal puk do siete. Asistencia : Maxim Jakutsenja.
     
    25:10
    Domáci tak musia opäť doháňať zameškané a druhá tretina sa bude od tohto momentu pravdepodobne niesť v znamení domáceho snaženia o vyrovnávajúci zásah.
     
    26:34
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domáci na vyrovnanie nepotrebovali veľa času, Doneck si prinavrátenie vedenia dlho neužil a opäť začíname prakticky odznova. MARIS BICEVSKIS po prihrávke Mata Robinsona napriahol k strele od modrej čiary, využil dobrého clonenia svojich kolegov a prepíli všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane Legtohna. Asistencia : Mat RObinson.
     
    28:13
    Donbass Doneck dal gól!
    Neuveriteľné, zatiaľ je to v tomto stretnutí ako na hojdačke, hostia z Ukrajiny sa dostávajú do vedenia len necelé dve minúty na to, ako sa podarilo domácim po druhý raz vyrovnať. Clay Wilson poslal veľmi peknou prihrávkou do samostatného úniku LUKÁŠA KAŠPARA, ktorý sa presadil s obrovskou dávkou šťastia, jeho pokus Tellqvist nadvihol tak nešťastne, že puk preletel za bránkovú čiaru. Asistencia : Clay Wilson.
     
    28:13
    Domáci brankár Tellqvist do dnes vzdal, pobral sa na hráčsku lavicu a do brány pustil Jakuba Sedláčeka.
     
    28:53
    Oleg Piganivič si nútene oddýchne dve minúty na trestnej lavici. Domáci tak majú k dispozícii tretiu presilovú hru.
     
    29:53
    Minúta početnej výhody Dinama Riga je za nami, domáci sa aktuálne snažia o získanie útočného pásma, v ktorom by sa mohli rozostaviť do presilovkového tvaru.
     
    30:42
    V závere presilovky sa tvrdou delovkou po peknej kombinácii na jeden dotyk prezentoval Roberts Bukarts, ktorý trafil len Leghthona. Tomu sa podarilo vyraziť puk do rohu.
     
    30:53
    Piganovič je späť na ľade, domácim sa nepodarilo využiť presilovú hru. Dnes teda zatiaľ v troch početných výhodách zaznamenali jeden gól.
     
    31:25
    Pred Sedláčekom sa o dorážku snažil Rusan Fedotenko, ktorému sa však nepodarilo puk pretlačiť za českého brankára.
     
    32:19
    Hostia ponúkajú svojou nedisciplinovanosťou Rige opäť možnosť na vyrovnanie počas presilovej hry. Petteri Wirtanen sa v strednom pásme dopustil podrazenia.
     
    32:46
    Za rovnaký priestupok si ku svojmu spoluhráčovi prišiel prisadnúť aj Oleg Piganovič, ktorý sedí na lavici hanby v krátkom časovom slede už druhý krát.
     
    33:02
    Po súboji kapitánov odpadla Ozolinšovi prilba, v akom prípade mal ísťdomáci obranca striedať, pokračoval však v hre, a tak si Fedotenko žiadal vylúčenie skúseného obrancu. Napokon si na lavicu hanby išli sadnúť obaja.
     
    33:43
    Po priťuknutí Darzinša strieľal z pravej strany Marcel Hossa pohotovo príklepom, no na Leigthona si neprišiel. Paul Sczcechura medzitým podrazil svojho protihráča, a tak si Riga zahrá v presilovke štyroch proti trom.
     
    34:15
    Riga hrala vo veľmi výhodnom presilovkovom formáte štyroch proti trom, nedokázala to však využiť na vyrovnanie.
     
    35:00
    Donbass je v plnom počte a práve sa začína jeho niečo menej ako minútová početná prevaha.
     
    35:33
    Marcel Hossa dostal dobrú prihrávku do útočného pásma, zo zaujímavej pozície mohol aj strieľať, napokon to skúsil časovanou prihrávkou pred bránu, kde sa však výborne vrátil Kašpar.
     
    36:10
    Dinamo Riga dalo gól!
    V čase, kedy už boli oba tímy kompletné, sa podarilo Rige po tretí raz v zápase dotiahnuť na svojho súpera. GINTS MEIJA vybojoval puk za bránou, šikovným manévrom sa zbavil svojho strážcu a svoju výbornú individiuálnu akciu zakončil zasunutím puku do brány. Bez asistencie.
     
    37:16
    Domáci sú v závere druhej tretiny podstatne aktívnejší, sú na koni a snažia sa po prvý krát v zápase strhnúť vedenie aj na svoju stranu.
     
    38:44
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim sa to podarilo, niečo cez minútu ostáva do konca druhej tretiny a Dinamo Riga po prvý raz vedie. MARCEL HOSSA sa pravdepodobne nechal inšpirovať akciou svojho spoluhráča Meiju, taktiež totiž obišiel bránu a strelou švihom nedal Legthonovi šancu. Asistencia : Alexandrs Niživijs.
     
    39:00
    Do konca druhej časti nám ostáva posledná minúta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola nesmierne zaujímavá, videli sme v nej až päť presných zásahov. Donbass sa dva krát dokázal dostať do opätovného vedenia, Rige sa v oboch prípadoch podarilo odpovedať a zásluhou Marcela Hossu, ktorý sa presadil v závere druhej tretiny, domáci pred poslednou tretinou vedú 4:3. Do pozície tímu, ktorý musí doťahovať bol teraz vytavený Doneck. Ten je v podobnej situácii vôbec po prvý raz v stretnutí, ako sa s tým dokáže vysporiadať sa dozvieme v poslednej tretine.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim vyšiel výborne záver druhej tretina a rovnako dobre vstúpilo DInamo aj do tretej tretiny. Marcel Hossa si dokorčuľoval za bránu po puku, prihral ho pred bránu Niživjsovi, ktorý si ešte vylámal zuby na Leigthonovi, no na následný strelecký pokus DŽERINŠA už bol prikrátky aj hosťujúci brankár. Asistencie : Niživijs, Hossa.
     
    40:50
    V druhej tretine vymenila brankárov Riga, v tej tretej zas Dnbass. Leigthon odišiel na hráčsku lavicu a do bránkoviska pustil Jána Laca.
     
    42:00
    Donbassu a vôbec nedarí, za aktuálneho stavu hrá Dinamo vo veľkej pohode. Fanúšikovia Rigy si stretnutie taktiež užívajú a hlasito podporujú svojich.
     
    43:44
    Dinamo Riga dalo gól!
    Trúfam si povedať, že o víťazovi tohto stretnutia už je asi definitívne rozhodnuté. Celú akciu domácich začal Marcel Hossa, ktorý je dnes pri mimoriadnej chuti, prihral za bránu Niživijsovi, ktorý si všimol pohyb KRISTAPSA SOTNIEKSA smerom k bráne, posunul mu puk a Sotnieks prestrelil z ideálnej streleckej pozície Laca. Asistencie : Niživijs, Marcel Hossa.
     
    43:44
    Hosťujúca lavička reaguje na vývoj stretnutia vyžiadaním si oddychového času, ktorým chce pravdepodobne pribrzdiť v eufórii hrajúcich domácich.
     
    45:00
    Po dlhšej dobe musel byť v pohotovosti aj Sedláček, ten však napokon zasahovať nemusel, puk po strele z pravej strany len preletel popred jeho bránkovisko.
     
    45:22
    Dinamo Riga dalo gól!
    Stretnutie sa nám s pribúdajúcim časom začína meniť na exhibíciu domáceho tímu, ktorý si hokej v tretej tretine užíva plnými dúškami. Riga sa dostala do rýchleho brejku, Kristaps Sotnieks výbornou prihrávkou našiel na modrej čiare rozbehnutého LAURINSA DARZINSA, ktorý v samostatnom nájazde našiel recept na Laca, prekonal ho strelou medzi betóny. Asistencie : Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts.
     
    46:30
    Donbass sa snažil niečo vymyslieť, dostal sa s pukom aj do útočného pásma, no jeho hráči boli poľahky odzbrojení hokejistami Rigy.
     
    48:00
    Po nahodení od modrej čiary zasiahol Ján Laco, ktorý puk posunul svojim spoluhráčom za bránu, tí sa okamžite snažia o rýchly prechod do útoku.
     
    48:30
    Na ľade je opäť druhý útok domácich, čo znamená pre hostí stav najvyššieho ohrozenie. Tentoraz to však Hossovi a spol. pri kombinácii v útočnom pásme nevyšlo.
     
    49:45
    Domáci sú s pukom na hokejkách vo vlastnej obrannej tretine, dopredu sa už ponáhľať nemusia, no určite by svojich skvelých fanúšikov ešte nejakým zásahom chceli potešiť.
     
    51:00
    Ofenzívne snahy Donecku Dinamo bez problémov zachytáva a puky jednoducho posiela do stredného pásma.
     
    52:00
    Na ľadovej ploche sa nám momentálne nič zaujímavé nedeje, puk sa pohybuje väčšinou v neutrálnych zónach, minútku po minútke sa stretnutie blíži ku svojmu koncu.
     
    53:00
    Domáci sa dostali pri poslednom striedaní do dvoch výborných príležitosti, ani v jednom prípade však nedokázali pretlačiť puk za Lacov chrbát.
     
    54:30
    Oba tímy sa už pomaly, ale isto môžu v hlavách pripravovať na druhé stretnutie, ktoré sa v Rige bude konať zajtra.
     
    56:00
    V súboji pri mantineli boli úspešnejší domáci, ktorí získali puk vo svojom obrannom pásme.
     
    57:12
    Domáci majú opäť puk v moci, s obrovským prehľadom kombinujú v útočnej tretine.
     
    57:26
    Jakutsenja, ktorý bol dnes pri dvoch presných zásahoch Donecku, sa opäť dostal až do zakončenie. Sedláčeka však neprekonal, ten drží od druhej tretiny, kedy vstúpil do bránkoviska, čisté konto.
     
    58:03
    Záver zápasu sa bude niesť v znamení presilovej hry Donecku, ktorá môže trvať až do záverečnej sirény, samozrejme, ak sa ju Donbassu dovtedy nepodarí využiť. za hru s vysokou hokejkou sa pobral na lavicu hanby Meija.
     
    59:00
    Začína sa nám posledná minúta zápasu, ukrajinský tím sa ešte snaží o skorigovanie nepriaznivého stavu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine domáci potvrdili svoje stretnutie tromi presnými zásahmi, ktorými potvrdili svoje víťazstvo. Stav série sa im tak podarilo skorigovať na 1:2. V dnešnom zápase zažiaril Marcel Hossa, ktorý sa stal s bilanciou 2+2 najproduktívnejším hráčom dnešného stretnutia. Nezabudnite, že zajtra Vám priblížime aj druhé stretnutie týchto dvoch celkov na lotyšskej pôde. Mne neostáva nič iné, len sa Vám poďakovať za pozornosť pri dnešnom stretnutí a zaželať Vám ešte pekný zvyšok večera. (20:56:28)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 17. Marcel Hossa (Robert Bukarts, Sandis Ozolinš), 27. Maris Bicevskis (Mat Robinson), 37. Gints Meija (Bez asistencie), 39. Marcel Hossa (Alexandrs Niživijs), 41. Džerinš (Niživijs, Hossa), 44. Kristaps Sotnieks (Niživis, Marcel Hossa), 46. Laurins Darzis (Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts) – 4. Maxim Jakutsenja (Ruslan Fedotenko), 25. Jevgenij Dadonov (Maxim Jakutsenja), 29. Lukáš Kašpar (Clay Wilson)


    HC Dinamo Riga: Tellqvist ( Sedláček) – Ozolins (C), J. Redlihs, Robinson, Pujacs, K. Redlihs, Sotnieks – Bukarts, Szczechura, DarzinŠ – Niživijs, Džerins, Hossa – Meija, Bičevskis, Upitis – Skvorcovs, Begovs, Cipulis.
    HK Donbass Doneck: Leigthon (Laco) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij, Ščegolkov – Kiskinen, Wirtanen, Laine – Jakucenja (C), Fedotěnko, Dadonov – Kagarlickij, Varlamov, Kašpar – Torjanik, Beluchin, Zacharov.

    Rozhodca: Kulakov, Sojn – Raming, Misjur