CSKA Moskva – Petrohrad 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – D. Moskva 2:1 (kon.) | Riga – Doneck 7:3 (kon.)
Záhreb – Lev 2:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HK Donbass Doneck
Pondelok 10.03.2014, 18:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    45:22
    Dinamo Riga dalo gól!
    Stretnutie sa nám s pribúdajúcim časom začína meniť na exhibíciu domáceho tímu, ktorý si hokej v tretej tretine užíva plnými dúškami. Riga sa dostala do rýchleho brejku, Kristaps Sotnieks výbornou prihrávkou našiel na modrej čiare rozbehnutého LAURINSA DARZINSA, ktorý v samostatnom nájazde našiel recept na Laca, prekonal ho strelou medzi betóny. Asistencie : Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts.
     
    43:44
    Dinamo Riga dalo gól!
    Trúfam si povedať, že o víťazovi tohto stretnutia už je asi definitívne rozhodnuté. Celú akciu domácich začal Marcel Hossa, ktorý je dnes pri mimoriadnej chuti, prihral za bránu Niživijsovi, ktorý si všimol pohyb KRISTAPSA SOTNIEKSA smerom k bráne, posunul mu puk a Sotnieks prestrelil z ideálnej streleckej pozície Laca. Asistencie : Niživijs, Marcel Hossa.
     
    40:50
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim vyšiel výborne záver druhej tretina a rovnako dobre vstúpilo DInamo aj do tretej tretiny. Marcel Hossa si dokorčuľoval za bránu po puku, prihral ho pred bránu Niživjsovi, ktorý si ešte vylámal zuby na Leigthonovi, no na následný strelecký pokus DŽERINŠA už bol prikrátky aj hosťujúci brankár. Asistencie : Niživijs, Hossa.
     
    38:44
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim sa to podarilo, niečo cez minútu ostáva do konca druhej tretiny a Dinamo Riga po prvý raz vedie. MARCEL HOSSA sa pravdepodobne nechal inšpirovať akciou svojho spoluhráča Meiju, taktiež totiž obišiel bránu a strelou švihom nedal Legthonovi šancu. Asistencia : Alexandrs Niživijs.
     
    36:10
    Dinamo Riga dalo gól!
    V čase, kedy už boli oba tímy kompletné, sa podarilo Rige po tretí raz v zápase dotiahnuť na svojho súpera. GINTS MEIJA vybojoval puk za bránou, šikovným manévrom sa zbavil svojho strážcu a svoju výbornú individiuálnu akciu zakončil zasunutím puku do brány. Bez asistencie.
     
    28:13
    Donbass Doneck dal gól!
    Neuveriteľné, zatiaľ je to v tomto stretnutí ako na hojdačke, hostia z Ukrajiny sa dostávajú do vedenia len necelé dve minúty na to, ako sa podarilo domácim po druhý raz vyrovnať. Clay Wilson poslal veľmi peknou prihrávkou do samostatného úniku LUKÁŠA KAŠPARA, ktorý sa presadil s obrovskou dávkou šťastia, jeho pokus Tellqvist nadvihol tak nešťastne, že puk preletel za bránkovú čiaru. Asistencia : Clay Wilson.
     
    26:34
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domáci na vyrovnanie nepotrebovali veľa času, Doneck si prinavrátenie vedenia dlho neužil a opäť začíname prakticky odznova. MARIS BICEVSKIS po prihrávke Mata Robinsona napriahol k strele od modrej čiary, využil dobrého clonenia svojich kolegov a prepíli všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane Legtohna. Asistencia : Mat RObinson.
     
    24:10
    Donbass Doneck dal gól!
    približne v rovnakom čase, ako sa podarilo hosťom dostať v prvej tretine do vedenia, sa im podobný kúsok vydaril aj v prostrednej časti. Maxim Jakutsena sa dostal s pukom do útočného pásma, z pravej strany našiel ideálnou prihrávkou v bezprostrednej blízkosti pred Tellqvistom JEVGENIJHO DADONOVA, ktorý bez problémov poslal puk do siete. Asistencia : Maxim Jakutsenja.
     
    16:16
    Dinamo Riga dalo gól!
    Domácim sa podarilo presilovú hru veľmi skoro využiť a ešte pred úvodnou sirénou je stav zápasu vyrovnaný. Strelecky sa dokázal presadiť najproduktívnejší Slovák v KHL, MARCEL HOSSA, ktorý výborne tečoval strelu Bukartsa od modrej, Leigthon tentoraz zasiahnuť nestihol. Asistencie : Robert Bukarts, Sandis Ozolinš.
     
    03:58
    Donbass Doneck dal gól!
    Hostia sa dostávajú v úvode stretnutia do vedenia, nič lepšie sa im ani nemohlo stať. Domáca Riga chybovala pri rozohrávke, puk získal v strednom pásme Ruslan Fedotenko, ktorý poslal do šance MAXIMA JAKUTSENJU. Ten zakončoval backhandom a jeho pokus sa pomedzi betóny Tellqvista dostal do siete. Asistencia : Ruslan Fedotenko.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 17. Marcel Hossa (Robert Bukarts, Sandis Ozolinš), 27. Maris Bicevskis (Mat Robinson), 37. Gints Meija (Bez asistencie), 39. Marcel Hossa (Alexandrs Niživijs), 41. Džerinš (Niživijs, Hossa), 44. Kristaps Sotnieks (Niživis, Marcel Hossa), 46. Laurins Darzis (Kristaps Sotnieks, Roberts Bukarts) – 4. Maxim Jakutsenja (Ruslan Fedotenko), 25. Jevgenij Dadonov (Maxim Jakutsenja), 29. Lukáš Kašpar (Clay Wilson)


    HC Dinamo Riga: Tellqvist ( Sedláček) – Ozolins (C), J. Redlihs, Robinson, Pujacs, K. Redlihs, Sotnieks – Bukarts, Szczechura, DarzinŠ – Niživijs, Džerins, Hossa – Meija, Bičevskis, Upitis – Skvorcovs, Begovs, Cipulis.
    HK Donbass Doneck: Leigthon (Laco) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij, Ščegolkov – Kiskinen, Wirtanen, Laine – Jakucenja (C), Fedotěnko, Dadonov – Kagarlickij, Varlamov, Kašpar – Torjanik, Beluchin, Zacharov.

    Rozhodca: Kulakov, Sojn – Raming, Misjur