Almería – Getafe 1:0 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:5 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético Madrid 2:4 (kon.)
Barcelona – Malaga 3:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:4 (1:3)
Atlético Madrid
Nedeľa 26.01.2014, 19:00 • Campo de Fútbol de Vallecas (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Vallecano sa však mohlo vrátiť do zápasu, keď si peknú Falquého prihrávku z ľavej strany prebral Rubén Rochina. Ten si nachystal parketu a z desiatich metro vystrelil. Courtoisova pravačka však bola namieste a vyrazila loptu na ďalší roh domácich.
     
    84
    Unavený Jonathan Viera odchádza za zaslúženého potlesku a na jeho miesto príde kreatívny Iago Falqué, ktorý tu hosťuje z londýnskeho Tottenhamu.
     
    80
    Diego Simeone sa pred záverečnou desaťminútovkou rozhodol posilniť stredovú formáciu. Namiesto Villu totiž prichádza Raúl García.
     
    79
    Ihrisko opúšťa i smoliar dnešného zápasu Raúl Baena. Dýchajúcu domácu nádej príde oživiť Mexičan Nery Castillo.
     
    76
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Lenže Rayo Vallecano pár sekúnd nato znižuje! Na ľavej strane dostal príliš veľa priestoru Jonathan Viera, ktorý zodvihol hlavu a na pätke videl dobre nabiehajúceho JOAQUÍNA LARRIVEY, ktorý exportnou hlavičkou prekonáva Courtoisa, ktorý nemal priestor na reakciu.
     
    75
    Atlético dalo gól!
    Jednoduchá a pekná akcia hostí im prináša už trojgólové vedenie a o zápase je už definitívne rozhodnuté. Striedajúci Rodríguez prihrával do strany na Filipeho, ktorý prihrával na päťku DIEGOVI COSTOVI, ktorý v sklze prekonáva Rubéna. Ten už na jeho pohotovú koncovku nestihol zareagovať.
     
    65
    Je tomu skutočne tak a Óliver Torres odchádza po necelých štyroch minútach na trávniku, Vypadá to na nepríjemné zranenie ramena, ktoré bude zrejme vykĺbené. Na trávniku ho nahradí Cristian Rodríguez.
     
    63
    Pred šestnástkou Atlética padol po prieniku Bueno, ale nepískalo. Hostia tak rozbehli okamžitý protiútok, ktorý zastavoval Saúl nedovolene. Po faule na Costu tak vidí žltú kartu.
     
    61
    Debutant v drese Atlética Madrid José Sosa v dnešnom zápase končí. Prezentoval sa predovšetkým asistenciou pri druhom góle. Na jeho miesto príde Óliver Torres.
     
    54
    Rýchlonohý Jonathan Viera unikal stredom ihriska v rýchlom protiútoku domácich, ktorý však zastavil nedovolene Manquillo. Prvú žltú kartu tak vidia i hostia.
     
    45
    Atlético dalo gól!
    Radosť Vallecana však dlho netrvala. Od postrannej čiary rozohrával voľný kop Gabi, ktorý centroval na hranicu malého vápna. Tam vyskočil najvyššie Arbilla, ktorý však hlavičkoval iba za seba a lopta si na druhej žrdi našla číhajúceho ARDU TURANA, ktorý pridáva druhý gól do odkrytej bránky. Atlético tak opäť vyhráva o dva góly.
     
    40
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Tak nemenej krásne odpovedali i domáci, ktorí sa dočkali zníženia! Titov center z pravej strany spracoval Larrivey, ktorý prihrával pod seba na Buena, ktorý dával z prvej na JONATHANA VIERU a ten aj s prispením Mirandovho teču odčinil nepremenenú penaltu. Courtoisovi sa stal osudným práve teč brazílskeho stopéra.
     
    30
    Atlético dalo gól!
    Nádherná, skvostná, lahôdková a neviem aká ešte bola táto akcia. Koke uvoľnil na pravej strane Diega Costu, ktorý obišiel Nacha a následne prihrával pod seba na Sosu. Ten síce mohol zakončovať, ale naviedol na seba ešte dvojicu domácich hráčov a po následnej prihrávke doľava mal ARDA TURAN pred sebou prázdnu bránku, s čím si už turecký krídelník poradil. Bravó.
     
    26
    Negatívny hrdina gólového okamžiku Raúl Baena vidí po zbytočnom faule na Kokeho žltú kartu. Hostia budú skraja šestnástky rozohrávať priamy kop.
     
    17
    Z ľavej strany prihrával na Diega Costu Koke a brazílsky forward mohol prelomiť streleckú smolu. Jeho prízemný pokus z desiatich metrov však Rubén vyrazil do strany a následne sa neujala ani Villova dorážka z pravej strany. Tú vyrazil domáci brankár na rohový kop.
     
    12
    Jonathan Viera to však pokazil ako sa len dalo! Penaltu totiž zahrával v ideálnej výške po Courtoisovej pravej ruke a belgický brankár nemal problém jeho pokus vyraziť! Pokračujeme tak za stavu 0:1.
     
    11
    Teraz však pozor na druhej strane! Po ľavej strane prenikol Bueno, ktorý sa dostal až do vápna, kde ho podrazil pravý bek Manquillo. Nasledovať bude pokutový kop!
     
    8
    Atlético dalo gól!
    Po prvýkrát v zápase sa zastreľoval Diego Costa, ktorý však po Gabiho uličke mieril mimo. Následne však prišlo ku skratovej rozohrávke domácich, keď brankár Rubén zatopil Baenovi, ktorého obral o loptu Diego Costa. Ten následne namazal DAVIDOVI VILLOVI, ktorý už zoči-voči Rubéna nemal problém. Strelou k žrdi otvára skóre zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 40. Viera, 76. Larrivey – 8. Villa, 30. Turan, 45. Turan, 75. Costa

    Karty:   26. Baena (VAL), 63. Saúl (VAL) – 54. Manquillo (MAD)

    Nepremenená penalta: 12. Viera (VAL), brankár Courtois zneškodnil


    Rayo Vallecano: Rubén – Tito, Arbilla, Saúl, Nacho Martínez – Baena, Trashorras (C) – Bangoura, Bueno, J. Viera – Larrivey
    Náhradníci: Cobeňo – N. Castillo, Galeano, Falqué, Cueva, Embarba, Rochina

    Atlético Madrid: Courtois – Manquillo, Miranda, Godín, Filipe – Sosa, Koke, Gabi (C), Turan – Villa, Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Tiago, Raúl García, C. Rodríguez, Alderweireld, Ó. Torres, Insúa

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, J. Calvo – A. Melgares