Hellas Verona – AS Rím 1:3 (kon.) | Cagliari – AC Miláno 1:2 (kon.) | Inter – Catania 0:0 (kon.)
Turín – Bergamo 1:0 (kon.) | Sampdoria – Bologna 1:1 (kon.) | Livorno – Sassuolo 3:1 (kon.)
Parma – Udinese 1:0 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 3:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:3 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 26.01.2014, 12:30 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi (Verona) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas podľa očakávaní priniesol zaujímavý futbal, ktorý sa hral v extrémnom tempe. Šance sa síce rodili ťažšie, ale napokon ich bolo dostatok a rezultovali z nich štyri góly. O niečo lepším celkom boli Rimania, ktorí získavajú zaslúžené tri body. Vďaka nim sa doťahujú na vedúci Juventus na rozdiel šiestich bodov.

    Odo mňa je to z Verony všetko, ďakujem za pozornosť a zároveň Vás pozývam do Milána, kde pokračuje nedeľňajší zápas Serie A. (14:32:16)
     
    903
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na samom konci zápasu sme však ešte videli dve zaujímavé príležitosti na oboch stranách. Po domácom rohu hlavičkoval z piatich metrov Marques, proti ktorého hlavičke reflexívne zasiahol De Sanctis. Loptu následne odpálil na druhú stranu Strootman, kde si ju prebral Francesco Totti, ktorý ľahkým oblúčikom triafa brvno. Krásna bodka za dnešným zápasom.
     
    90+1
    Domáca frustrácia bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré bude pridávať rozhodca Mazzoleni.
     
    90
    Vie to aj domáci tréner Andrea Mandorlini, ktorý sleduje záver zápasu z frustrované podrepu. Dobre rozbehnutý druhý polčas skončí nezdarom.
     
    89
    Rimania naďalej kombinujú na vlastnej polovici a už vedia, že sa im podarí dotiahnuť na vedúci Juventus Turín.
     
    88
    Na zemi sa ocitá i Kevin Strootman, na ktorom si vybil svoju frustráciu brániaci Longo. Nadšenie domácich sa zmenilo v nervozitu.
     
    87
    Hra sa však už Verone nedarí a Rimania sa to snažia pokojne ukontrolovať. Rozohrávať bude teraz De Sanctis, ktorý si dáva na čas.
     
    86
    Na štadióne prevládajú v týchto momentoch negatívne emócie domácich priaznivcov i hráčov. Penalta ich totiž poriadne rozpálila.
     
    85
    Domáci ešte naposledy striedali, keď ihrisko opustil asistent prvého gólu Donati. Na jeho miesto prišiel Samuele Longo, ktorý tu hosťuje z Interu.
     
    84
    Romulo s tým však nesúhlasil, keď si z pravej strany nachystal loptu na strelu. Tá však letela len tesne vedľa pravej žrde.
     
    82
    AS Rím dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil pochopiteľne FRANCESCO TOTTI, ktorý nedal Rafaelovi šancu. Brazílsky brankár síce vystihol smer jeho strely, ale tá bola umiestnená k pravej žrdi dokonale. Rímske AS si už zrejme toto vedenie postráži.
     
    81
    Hostia už môžu definitívne rozhodnúť! Na ľavom okraji šestnástky štrikoval Vasilis Torosidis, ktorého podrazil brániaci González a po jeho zákroku bude nasledovať pokutový kop! Za protesty navyše vidí žltú kartu brazílsky zadák Marques.
     
    80
    Leandro Castan sa mohol z následnej štandardky presadiť a odčiniť tak svoju chybu. Loptu však posiela tesne mimo ľavej žrde.
     
    79
    Emil Halfredsson pokračuje vo svojom rozpumpovanom výkone. Tentokrát sa činil v defenzíve, kde zastavil rýchly brejk Tottiho. Po jeho stiahnutí vidí žltú kartu.
     
    78
    Keď sa však už dostali dopredu, tak to stálo zato. Pjanič prehodil na druhú stranu Tottimu, ktorý pálil ostrým volejom vedľa.
     
    77
    Rímske AS pokračuje v pokojnej rozohrávke z vlastnej polovice. Za daného stavu sa niet kam ponáhľať.
     
    76
    Na trávnik tak už skutočne prichádza cisár Totti, ktorý by mal v záverečnej pasáži zápasu upokojiť rímsku vlčicu. Miesto mu na trávniku uvoľnil Destro.
     
    75
    Hellas však následne o loptu prichádza a Rimania sa môžu pustiť do rýchleho protiútoku. Volia však upokojenie situácie.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. Halfredsson – 45+1. Ljajič, 60. Gervinho, 82. Totti (pen.)

    Karty:   10. Romulo (VER), 79. Halfredsson (VER), 81. Marques (VER) – 45. Nainggolan (ASR), 67. Destro (ASR)


    Hellas Verona: Rafael – A. González, Marques, Maietta (C), Cacciatore – Romulo, Donati, Hallfredsson – Iturbe, Gómez Taleb – Toni
    Náhradníci: Nicolas, Borra – Martinho, Longo, Cacia, Jankovič, Cirigliano, Donsah, Sala, Donadel

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Torosidis – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ljajič, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Dodo, Marquinho, Totti, Taddei, Pjanič, Florenzi, Jedvaj, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – G. Paganessi, D. Iori – R. Iannello