Hellas Verona – AS Rím 1:3 (kon.) | Cagliari – AC Miláno 1:2 (kon.) | Inter – Catania 0:0 (kon.)
Turín – Bergamo 1:0 (kon.) | Sampdoria – Bologna 1:1 (kon.) | Livorno – Sassuolo 3:1 (kon.)
Parma – Udinese 1:0 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 3:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:3 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 26.01.2014, 12:30 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi (Verona) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas podľa očakávaní priniesol zaujímavý futbal, ktorý sa hral v extrémnom tempe. Šance sa síce rodili ťažšie, ale napokon ich bolo dostatok a rezultovali z nich štyri góly. O niečo lepším celkom boli Rimania, ktorí získavajú zaslúžené tri body. Vďaka nim sa doťahujú na vedúci Juventus na rozdiel šiestich bodov.

    Odo mňa je to z Verony všetko, ďakujem za pozornosť a zároveň Vás pozývam do Milána, kde pokračuje nedeľňajší zápas Serie A. (14:32:16)
     
    903
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na samom konci zápasu sme však ešte videli dve zaujímavé príležitosti na oboch stranách. Po domácom rohu hlavičkoval z piatich metrov Marques, proti ktorého hlavičke reflexívne zasiahol De Sanctis. Loptu následne odpálil na druhú stranu Strootman, kde si ju prebral Francesco Totti, ktorý ľahkým oblúčikom triafa brvno. Krásna bodka za dnešným zápasom.
     
    90+1
    Domáca frustrácia bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré bude pridávať rozhodca Mazzoleni.
     
    90
    Vie to aj domáci tréner Andrea Mandorlini, ktorý sleduje záver zápasu z frustrované podrepu. Dobre rozbehnutý druhý polčas skončí nezdarom.
     
    89
    Rimania naďalej kombinujú na vlastnej polovici a už vedia, že sa im podarí dotiahnuť na vedúci Juventus Turín.
     
    88
    Na zemi sa ocitá i Kevin Strootman, na ktorom si vybil svoju frustráciu brániaci Longo. Nadšenie domácich sa zmenilo v nervozitu.
     
    87
    Hra sa však už Verone nedarí a Rimania sa to snažia pokojne ukontrolovať. Rozohrávať bude teraz De Sanctis, ktorý si dáva na čas.
     
    86
    Na štadióne prevládajú v týchto momentoch negatívne emócie domácich priaznivcov i hráčov. Penalta ich totiž poriadne rozpálila.
     
    85
    Domáci ešte naposledy striedali, keď ihrisko opustil asistent prvého gólu Donati. Na jeho miesto prišiel Samuele Longo, ktorý tu hosťuje z Interu.
     
    84
    Romulo s tým však nesúhlasil, keď si z pravej strany nachystal loptu na strelu. Tá však letela len tesne vedľa pravej žrde.
     
    82
    AS Rím dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil pochopiteľne FRANCESCO TOTTI, ktorý nedal Rafaelovi šancu. Brazílsky brankár síce vystihol smer jeho strely, ale tá bola umiestnená k pravej žrdi dokonale. Rímske AS si už zrejme toto vedenie postráži.
     
    81
    Hostia už môžu definitívne rozhodnúť! Na ľavom okraji šestnástky štrikoval Vasilis Torosidis, ktorého podrazil brániaci González a po jeho zákroku bude nasledovať pokutový kop! Za protesty navyše vidí žltú kartu brazílsky zadák Marques.
     
    80
    Leandro Castan sa mohol z následnej štandardky presadiť a odčiniť tak svoju chybu. Loptu však posiela tesne mimo ľavej žrde.
     
    79
    Emil Halfredsson pokračuje vo svojom rozpumpovanom výkone. Tentokrát sa činil v defenzíve, kde zastavil rýchly brejk Tottiho. Po jeho stiahnutí vidí žltú kartu.
     
    78
    Keď sa však už dostali dopredu, tak to stálo zato. Pjanič prehodil na druhú stranu Tottimu, ktorý pálil ostrým volejom vedľa.
     
    77
    Rímske AS pokračuje v pokojnej rozohrávke z vlastnej polovice. Za daného stavu sa niet kam ponáhľať.
     
    76
    Na trávnik tak už skutočne prichádza cisár Totti, ktorý by mal v záverečnej pasáži zápasu upokojiť rímsku vlčicu. Miesto mu na trávniku uvoľnil Destro.
     
    75
    Hellas však následne o loptu prichádza a Rimania sa môžu pustiť do rýchleho protiútoku. Volia však upokojenie situácie.
     
    74
    Tí sa teraz bránia, keď sa na pravej strane hrá s loptou Iturbe. Torosidis ho zastavuje iba za cenu outu, ale Rimania sa tak stihnú aspoň vrátiť.
     
    73
    Na lavičke hostí je už poriadne rušno, pretože sa chystá striedanie Francesca Tottiho. Cisár by mal v záverečnej fáze upokojiť hostí.
     
    72
    Zápas však chutí i Halfredssonovi, ktorý má dostatok sebavedomia. Presvedčil sa o tom i brankár Morgan De Sanctis, ktorého jeho pokus z hranice šestnástky takmer posadil na zadok. Islanďanova bomba však letela do stredu, čím iba vyprášila Sanctisove rukavice.
     
    71
    Nádherná kombinácia medzi Maiconom a Florenzim, po ktorej mohol Brazílčan centrovať. Jeho lopta však našla iba brániaceho sa Marquesa.
     
    70
    Suverénny a uvoľnený je i Gervinho, ktorý to opäť skúšal z ľavej strany. Lopta mu však napokon odskočila za bránkovú čiaru a modrí si môžu vydýchnuť.
     
    69
    Hellas je však po druhom góle ako obarený a zatiaľ má veľké problémy s vrátením sa do zápasu. Rimania teraz pôsobia nesmierne suverénne.
     
    68
    Trápiaci sa Juanito Gómez Taleb v dnešnom zápase končí a príliš sa teda nepresadil. Šťastie príde vyskúšať Brazílčan Raphael Martinho.
     
    67
    Mattia Destro si pomáhal nepekným podkopnutím prenikajúceho Iturbeho, po ktorom vidí oprávnenú žltú kartu.
     
    66
    Po prvýkrát sa nám snažil ukázať i Pjanič, ktorý však narazil na domáci dvojblok, ktorý ho nekompromisne zastavil.
     
    65
    Gervinho je však poriadne pri chuti a tentokrát to skúšal i z pravej strany. Domáci ho napokon zdvojili a loptu posielajú aspoň do outu.
     
    64
    Ihrisko opúšťa i strelec prvého gólu Miralem Pjanič, ktorého na trávniku nahradí Alessandro Florenzi. Logická reakcia na nadobudnuté vedenie.
     
    63
    Na druhej strane sa tlačil do ofenzívy Gómez, ktorý si však v súboji s Maiconom pomáhal faulom a rozohrávať tak bude De Sanctis.
     
    62
    Gervinho to skúšal po ľavej strane opäť, keď obišiel Romula. Stopku mu však vystavil González a hrať tak môžu opäť domáci.
     
    60
    AS Rím dal gól!
    Hostia sa po hodine hry opäť dostávajú do vedenia. Od rohovej zástavky centroval Pjanič, ktorého center predlžoval Marques. Lopta sa však dostala iba k GERVINHOVI, ktorý sa pohral s Romulom i Donatim a loptu si následne naviedol na stred ihriska, odkiaľ namieril presne k pravej žrdi. Rafael už proti jeho strele zvnútra šestnástky nezasiahol a Rimania sú opäť na koni.
     
    59
    Hostia posilňujú ofenzívu, keď na trávnik príde uzdravený Miralem Pjanič. Bosniak nahradí odchádzajúceho stredopoliara Nainggolana.
     
    58
    Domáci boli v obrovských problémoch po tom, čo nedokázali odvrátiť spätnú prihrávku Gervinha. Po zmätkoch v šestnástke sa nakoniec lopty zmocňuje Rafael.
     
    57
    Krátko nato sa o ďalšiu strelu snažil Daniele De Rossi, ktorý však pálil spoza šestnástky opäť mimo. Raffael je však teraz pod paľbou.
     
    56
    Po De Rossiho kolmici vyzval do šprintérkseho súboja Gervinho Gonzáleza, ale domáci bek to ustál a loptu zahral aspoň do outu.
     
    55
    Nestane sa tak ani po strele kapitána De Rossiho, ktorý to skúšal z dvadsiatich metrov. Jeho projektil však letel iba mimo.
     
    54
    Rimania sú však po vyrovnávajúcom góle o niečo aktívnejší a snažia sa prinavrátiť vedenie. Zatiaľ sa tak ale nedeje.
     
    53
    Po ňom sa k hlavičke dostal Leandro Castan, ale ten svoju chybu pred gólom nenapravil. Loptu poslal iba k strelcovi Halfredssonovi, ktorý ju odpálil do bezpečia.
     
    52
    Krátko nato zakončoval z pravej strany Maicon, ktorý poriadne natiahol Raffaela. Lopta ešte pred ním skočila, ale brazílsky brankár vyráža na rohový kop.
     
    51
    O okamžitú odpoveď sa chceli postarať hostia, ale Ljajičov center nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov. Loptu tak zbiera iba Rafael.
     
    49
    Hellas Verona dala gól!
    Domáci si užívajú pekelný nástup do druhého dejstva. Rimanom zatopil na ľavej strane Leandro Castan, ktorého odzbrojil od lopty Iturbe. Ten prihrával na stred ihriska Donatimu, ktorý nabil EMILOVI HALFREDSSONOVI. Ten vypálil spoza šestnástky z prvej a jeho prízemná strela smerovala presne k De Sanctisovej ľavej žrdi. Skúsený gólman už zasiahnuť nestihol a vo Verone je tak vyrovnané.
     
    48
    Domáci to skúšali samozrejme prostredníctvom Toniho, ale toho si opäť postrážil Benatia. Lopty sa tak zmocňuje De Sanctis.
     
    47
    To prvého náznaku sa však dostával AS, keď Gervinha hľadal na ľavej strane De Rossi. Lopta však napokon skončila za bránkovou čiarou.
     
    46
    Taliani si prestávku trochu natiahli, ale konečne už môžeme pokračovať ďalej. V polčasovej pauze sme nestriedali. Výkop druhého dejstva mali domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nesmierne svižný a výdatný zápas sa hrá v úvodnom zápase nedeľňajšieho programu. Rimania sú v ňom predsa len o niečo aktívnejší a nebezpečnejší a preto je ich vedenie zrejme zaslúžené. Verona však takisto ponúkla niekoľko náznakov a druhý polčas bude ešte určite zaujímavý.

    Začíname približne o 13:37.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domácim sa tak stal osudným odchod ich kapitána, ktorý by sa zrejme ocitol na mieste zakončujúceho Pjaniča. Ten mal dostatok priestoru a do kabín tak odchádzame za stavu 0:1.
     
    45+1
    AS Rím dal gól!
    Hostia nakoniec predsa len zlomili odhodlanie domáceho Hellasu. V úvode trojminútového nadstavenia unikol po ľavej strane Gervinho, ktorý dával opäť pod seba na hranicu malého vápna. Tam sa už neobjavil Destro, ale ADEM LJAJIČ, ktorý chladnokrvne povedľa brankára otvára skóre.
     
    45
    Do rozohrávajúceho Marquesa zašiel ostrým sklzom Radja Nainggolan, ktorý vidí na súperovej polovici žltú kartu.
     
    44
    Rimania sa však nepresadili ani po rohovom kope, keď sa pískal útočný faul na ležiace Halfredssona. Domáci sa tak môžu upokojiť.
     
    43
    De Rossi sa snažil nájsť nabiehajúceho Gervinha, pred ktorým však zasahoval Donadel a Cacciatore následne zahráva na roh.
     
    42
    Z vyše tridsiatich metrov rozohrávali domáci nakopávanou loptou, ktorú si však vo vzduchu prebral pozorný Leandro Castan.
     
    41
    Výborne to zahral i Romulo, ktorý sa vrátil s Gervinho, ktorého poľahky odzbrojil od lopty. Po Gervinhovom faule bude navyše nasledovať štandardka.
     
    40
    Na ihrisku sa však už hrá ďalej, keď to opäť skúšali domáci. Toni sa však opäť nezbavil napadajúceho Benatiu. Ten hrá výborný zápas.
     
    39
    Zranený domáci líder Domenico Maietta už opustil hraciu plochu a na jeho miesto príde Marco Donadel. Nepríjemný zásah do srdca obrany Hellasu.
     
    38
    Teraz je to už isté, pretože Maietta je už nakladaný na nosidlá a následne ho už zdravotníci vynášajú mimo hracej plochy.
     
    37
    Lenže teraz pozor! Hosťujúci kapitán sa pri rozohrávke z polovice ihriska zranil a zrejme to budú problémy s kolenom. Maietta bude musieť zrejme striedať.
     
    36
    Hellas pokračoval rohovým kopom z ľavej strany, ale Toni sa ku koncovke opäť nedostal. Vo vzduchu si ho prebral strážny pes Benatia.
     
    35
    Rudi Garcia sa drží za hlavu. Takéto príležitosti sa skrátka musia premieňať. Na Tottiho zrejme čakať dlho nebudeme.
     
    34
    Gervinho nám snáď po prvýkrát predviedol svoju typickú akciu zo strany, keď sa poľahky zbavil Gonzáleza a následne prihrával pod seba na Destra. Ten mohol skórovať z piatich metrov, ale loptu posiela iba tesne nad. Rafael by zrejme zareagovať nestihol.
     
    33
    Verona mohla rozohrávať voľný kop zo štyridsiatich metrov. Činila tak rozohrávkou na krátko, ale po Halfredssonovej prihrávke zakončoval Gómez mimo.
     
    32
    Na druhej strane rozohrával do strany De Rossi, ktorý sa snažil nájsť Gervinha. Ten však na jeho ponuku nezareagoval včas a lopta tak končí za bránkovou čiarou.
     
    31
    Luca Toni bol v permanencii opäť, ale pri spracovaní ho rozhodil Benatia a Maicon posiela loptu späť k svojmu gólmanovi.
     
    30
    Zmeniť sa to pokúšali i domáci, ale Romulov pas na Toniho bol opäť pridlhý. Rozohrávať tak opäť bude brankár De Sanctis.
     
    29
    Napriek extrémne vysokému tempu sme zatiaľ videli iba jednu zaujímavú príležitosť, keď to spoza šestnástky skúšal Adem Ljajič.
     
    28
    Exekúciu zobral na seba Iturbe, ktorý však napálil iba do múru. Následný brejk rímskej vlčice zastavil Gómez Taleb nedovolene.
     
    27
    Na druhej strane si nedovolene pomáhal Maicon a domáci tak budú rozohrávať zaujímavý priamy kop z osemnástich metrov.
     
    26
    Gervinho sa nám trochu vytratil a prím tak hrá Adem Ljajič. Po jeho ďalšom centri sa Destro ku koncovke nedostáva a po Marquesovom zákroku končí lopta u Rafaela.
     
    25
    Rohový kop sme sledovali i na druhej strane, keď ho rozohrával Islanďan Halfredsson. Loptu však do bezpečia boxoval Morgan De Sanctis.
     
    24
    Leandro Castan hlavičkoval iba do vzduchu, ale Rafael príliš istý nebol a loptu vyboxoval iba na rohový kop. Po ňom si už brazílsky gólman napravil reputáciu a loptu chytá napevno.
     
    23
    Opäť sme už na druhej strane ihriska, kam sa presúvajú všetky veže hostí. Po Halfredssonovom faule totiž nasleduje voľný kop z okraja šestnástky.
     
    22
    O podobnú príležitosť sa na druhej strane pokúšal i Gómez Taleb,ktorého strelu však zablokoval Maročan Mehdi Benatia.
     
    21
    Skóre tak mohli otvoriť hostia, keď si Adem Ljajič našiel odrazenú loptu po Gervinhovom centri. Srbský futbalista veľa nevymýšľal a z dvadsiatich metrov to skúsil z prvej. Jeho rana však letela len tesne nad. Na štadióne to poriadne zahučalo, ale pokračujeme bez gólov.
     
    20
    Bolo to však z polovice ihriska a ku Gonzálezovmu nákopu sa Luca Toni nedostal. Tentokrát ho prehlavičkoval Leandro Castan.
     
    19
    Luca Toni využil svoje fyzické parametre, keď na seba nalákal hneď trojicu hostí. Od Mazzoleniho si napokon vypýtal faul a domáci tak majú k dispozícii ďalšiu štandardku.
     
    18
    Ďalší pokus o zapojenie Destra prerušil razantný Donati, ktorý odpálil loptu radšej do outu. Súperi si zatiaľ nič nedarujú.
     
    17
    Na druhej strane sa nebude konať ani príležitosť hostí, keď Mattia Destro si pomáhal útočným faulom. Rozohrávať tak budú domáci.
     
    16
    Hostia si dávajú Lucu Toniho obrovský pozor. Po Halfredssonovom nákope si ho opäť natesno prebral Mehdi Benatia.
     
    15
    V týchto chvíľach je zas aktívnejšia Verona. Po Gonzálezovom nákope sa však do zakončenia nedostane, pretože lopta končí až za bránkovou čiarou.
     
    14
    Halfredsson vysúval v strede ihriska Iturbeho, ktorý sa pokúsil o narážačku s Tonim. Tú však zastavil pozorný Benatia a šanca domácich sa tak nekoná.
     
    13
    Zatiaľ sledujeme poriadne svižný futbal, keď tempo tvrdia hlavne hostia. Verona sa však takisto tlačí dopredu a zrejme sa ešte bude načo pozerať.
     
    12
    Rimania sa však ku koncovke opäť nedostali, keď pred Castanom hlavičkoval tentokrát Marques. Lopta tak skončila iba u Iturbeho.
     
    11
    Z ponúknutej štandardky sa však hostia nepresadili, keď vo vzduchu úradoval kapitán Maietta. Krátko nato však bude nasledovať rohový kop AS.
     
    10
    Krátko nato sme sledovali ostrý stret i na druhej strane, keď Romulo nekompromisne nabral Strootmana. Mazzoleni upokojuje situáciu žltou kartou.
     
    9
    Vysoké tempo zápasu teraz pribrzdil na polovici ihriska Benatia, ktorý poslal k zemi prenikajúceho Gómeza.
     
    8
    Na druhej strane sme okamžite sledovali nákop na urasteného Toniho, ktorého si vo vzduchu postrážil Castan. Lopta tak prepadla až k De Sanctisovi.
     
    7
    Rimania to skúsili i z pravej strany, odkiaľ našiel vo vápne Destra Ljajič. Taliansky forward sa obtočil okolo Gonzáleza, ale následne strieľal iba do stredu bránky.
     
    6
    Hostia sú v úvode podľa očakávaní aktívnejší a svoje akcie tiahnu predovšetkým po ľavej strane, kde operuje Gervinho.
     
    5
    Opäť sú to hostia, ktorý to skúšali jednoduchým prechodom po ľavej strane. S unikajúcim Torosidisiom sa však stiahol Iturbe, ktorý odohral loptu do outu.
     
    4
    K videniu bola i prvá dlhá lopta na Toniho, ale Marquesova hĺbková prihrávka skončila iba u brankára De Sanctisa.
     
    3
    Na pravej strane sa nám okamžite predviedol Maicon, ktorý posielal prudký center na Destra. Pred ním však zasahoval brankár Rafael.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu sa nám na ihrisku zaiskrilo, keď sa v tvrdom strete ocitla dvojica Torosidis-Romulo. Nasleduje rozhodcovská lopta pre hostí.
     
    1
    Tak poďme nato! Výkop zápasu mali hostia v červených dresoch. Domáci budú v tmavej súprave útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hellas Verona FC: Rafael – A. González, Marques, Maietta (C), Cacciatore – Romulo, Donati, Hallfredsson – Iturbe, Gómez Taleb – Toni
    Náhradníci: Nicolas, Borra – Martinho, Longo, Cacia, Jankovič, Cirigliano, Donsah, Sala, Donadel

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Torosidis – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ljajič, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Dodo, Marquinho, Totti, Taddei, Pjanič, Florenzi, Jedvaj, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – G. Paganessi, D. Iori – R. Iannello.
     
    Vitajte vo Verone, kde otvárame nedeľňajší program 21. kola Serie A. Na úvod je tu zápas dvoch ambicióznych celkov, ktorý by mal priniesť kvalitný futbal.

    Domáca Verona sa nevzdáva boja o európske poháre, od ktorých ju aktuálne delí iba horšie skóre. Rimania sa zas budú snažiť ešte ponaháňať suverénny Juventus, ktorého aktuálny náskok predstavuje osem bodov. Zaujímavý zápasom Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    6. Hellas: 10 – 2 – 8; skóre 34:31; body 32
    2. AS Rím: 14 – 5 – 1; skóre 42:10; body 47

    Forma:

    Hellas: P – P – V – V – R – V
    AS Rím: V – V – V – V – P – V

    Druhé mužstvo uplynulého ročníka Serie B zažilo famózny vstup do súťaže. Hellas sa od úvodu tohoto ročníka pohyboval na vrchných priečkach ligovej tabuľky a preto má na jazyku stále chuť európskych pohárov. Tú mu však mierne skazila séria medzi 12. a 14. kolom, kedy žltomodrí trikrát v rade prehrali. Následne k tomu pridalo i vypadnutie v Coppa Italia (Sampdoria 1:4).
    Na prelome rokov sa však Verona opäť rozbehla, keď v štyroch zápasoch brala desať bodov. Teraz sa však opäť musí postaviť kritickej situácii. Scaligeri nezvládli dva dôležité zápasy (Neapol 0:3; AC Miláno 0:1) a ďalšie zaváhanie si dnes nemôžu dovoliť. Zozadu sa už na nich totiž tlačí Turín i Parma.

    Domáca situácia však Rimanov zajímať nebude. Tí síce nezvládli dôležitý zápas jari proti Juventusu, v ktorom Starej Dáme nestačili po jednoznačnom výsledku 0:3, ale z tohto nezdaru sa dokázali rýchlo oklepať. Následujúce štyri zápasy totiž vyhrali na nulu. Vďaka tomu si Giallorossi užili dva postupy v Coppa Italia, pričom ten druhý mal pre rímsku vlčicu špeciálnu príchuť.
    Vo štvrťfinálovom boji sa jej totiž podarilo revanšovať za ligovú porážku a po Gervinhovom góle sa pohárová púť Juve skončila. To by mohlo byť výdatnou psychickou vzpruhou do ďalšieho priebehu Serie A. V nej Vlci utŕžili zatiaľ iba jedinú porážku, o ktorú sa postaral spomínaný turínsky rival. Dnes by sa niečo podobné opakovať nemalo.

    Absencie:

    Domácim by sa v dnešnom zápase mal vrátiť bombardér Luca Toni. Ten je už po chorobe fit a na trávniku by tak nemal chýbať.
    Na zelenom pažiti však zrejme neuvidíme zranenú trojicu Laner, Mihaylov a Sala. Všetci by sa však mali vrátiť v dohľadnej dobe.

    Hosťom za bude určite chýbať zranená dvojica Romagnoli a Balzaretti. K dispozícii zrejme nebude ani Michel Bastos.
    Duo Benatia-Pjanič by sa však mohlo dať dokopy a obaja by boli veľkým prínosom pre Garciov výber.

    Favoritom dnešného stretnutia sú hostia, ktorí by mali nadviazať na úspešnú sériu z posledných týždňov. Domáci však svoju kožu nepredajú lacno a z ich strany môžeme očakávať nesmierne heroický výkon.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. Halfredsson – 45+1. Ljajič, 60. Gervinho, 82. Totti (pen.)

    Karty:   10. Romulo (VER), 79. Halfredsson (VER), 81. Marques (VER) – 45. Nainggolan (ASR), 67. Destro (ASR)


    Hellas Verona: Rafael – A. González, Marques, Maietta (C), Cacciatore – Romulo, Donati, Hallfredsson – Iturbe, Gómez Taleb – Toni
    Náhradníci: Nicolas, Borra – Martinho, Longo, Cacia, Jankovič, Cirigliano, Donsah, Sala, Donadel

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Torosidis – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ljajič, Destro, Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Dodo, Marquinho, Totti, Taddei, Pjanič, Florenzi, Jedvaj, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – G. Paganessi, D. Iori – R. Iannello