Slavia – Třinec 1:4 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Liberec – Chomutov 6:0 (kon.)
Sparta Praha – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Hradec Králové – Zlín 1:2 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 4:1 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 05.01.2014, 17:00 • Tipsport Aréna, Praha (CZE) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:46
    Miroslav Forman (SPA) a Milan Hruška (VIT) obdrželi dvě plus dvě minuty za hrubost a k tomu osobní desetiminutový trest.
     
    58:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že máme rozhodnuto. Pro puk si na polovinu hřiště dojel PETER HÚŽEVKA a poslal ho k pravé tyči prázdné klece – 1:3! Asistence: Jiří Burger.
     
    58:00
    Sparta si bere oddechový čas!
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty a pro Vítkovice budou velmi krušné. Na trestnou lavici totiž zamíří Karol Sloboda (VIT).
     
    57:35
    Utkání sleduje 5861 diváků!
     
    53:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jednoduchá a krásná akce Vítkovic končí brankou. Karol Sloboda našel v rohu kluziště VLADIMÍRA SVAČINU, který nabil před branku na hůl Ondřeje Romana, jenž trefil pouze beton Tomáše Pöpperleho a puk se odrazil ke Svačinovi, a ten pohodlně zavěsil – 1:2! Asistence: Ondřej Roman, Karol Sloboda.
     
    52:54
    Vítkovice si berou oddychový čas.
     
    52:54
    Slibná příležitost pro Vítkovice. Hlinka bude mít na trestné lavici kolegu, protože za hru vysokou holí míří za katr Tomáš Rachůnek (SPA). Hosté budou mít 38 vteřin dvojnásobnou přesilovku.
     
    48:20
    Vítkovice ucítily šanci a na Spartu vlétly. Z jejich útočné aktivity vzešla střela, po které zacinkala pravá tyč Pöpperleho klece!
     
    47:44
    Síly na ledě se vyrovnají. U střídačky Vítkovic si Lukáš Klimek (SPA) počínal nedovoleně a zamířil na trestnou lavici.
     
    45:49
    Ostravané jsou sice v plném počtu, ale bude se opět vylučovat na jejich straně. Vysokou holí zahrál Peter Húževka (VIT).
     
    45:11
    Před brankou se v zajímavé pozici ocitl Karel Pilař a kotouč se k němu dostal. Obránce Sparty ovšem nemohl pohodlně zakončit, protože byl bráněný soupeřem, ale i beckhendem poslal puk do levé tyče!
     
    44:21
    Sparťanská akce na jeden dotek skončila v mezikruží u Jana Buchteleho, který trefil pouze pozorného Filipa Šindeláře!
     
    43:45
    Netrvalo to příliš dlouho a Vítkovice jdou opět do čtyř. Za podražení míří na trestnou lavici Ondřej Roman (VIT).
     
    41:09
    Dvě chyby udělal Karel Pilař. Tu první dokázal se svým kolegou rychle napravit, ale poté druhé ujel Peter Húževka sám na Tomáše Pöpperleho. Sparťanský brankář ovšem vystihl beckhendovou kličku hostujícího útočníka!
     
    38:54
    Publikum se během posledních minut několikrát dožadovalo vyloučení a tentokrát jim bylo vyhověno. Za katr usedne Michal Barinka (VIT). Reprezentační bek dostal dvouminutový trest za sevření puku rukou.
     
    35:16
    Krásný pas z obranného pásma dostal na hokejku Lukáš Klimek a v mezikruží se objevil tváří v tvář Filipu Šindelářovi. Sparťanský útočník mířil na lapačku, ale Filip Šindelář rozsvítil semafor!
     
    32:49
    Na ledě začíná přituhovat. Za brankou si Lukáš Kovář (VIT) podržel svého soupeře a rozhodčí si toho všiml. Po komerční přestávce zahájí Sparta přesilovou hru.
     
    32:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Odražený kotouč se ovšem dostal na hůl Karla Pilaře, který trefil pouze ležícího brankáře. Puk se nakonec dostal až na modrou čáru kde číhal JAKUB KREJČÍK a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1! Asistence: Karel Pilař.
     
    27:50
    Opravdu je tomu tak. Na trestnou lavici zamířil Jaroslav Hlinka (SPA), který dostal menší trest za sevření puku rukou. To se nelíbilo ani viníkovi a také kapitánovi domácího týmu. Debaty s rozhodčím ovšem nic nezměnily a Vítkovice si zahrají přesilovou hru.
     
    27:29
    Z pravé strany nahrával před branku Ivan Rachůnek a po jeho přihrávce se na zadní tyči natahoval Lukáš Klimek. Bohužel pro domácí na puk nedosáhl!
     
    26:13
    Kombinace Vítkovic skončila jedovatou střelou od modré, proti které se Tomáš Pöpperle vytasil ukázkovým semaforem! Komerční přestávka.
     
    22:18
    V přečíslení 2 na 1 ujížděl Daniel Přibyl a Ivanem Rachůnkem. První jmenovaný se pokusil posunout kotouč na svého kolegu, ale puk výborně zablokoval vracející se hráč Vítkovic.
     
    19:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se nakonec prosazují. Jiří Burger našel z rohu kluziště zcela osamoceného RICHARDA STEHLÍKA, který si v klidu zpracoval kotouč a trefil prostor mezi lapačkou a levým betonem Tomáše Pöpperleho – 0:1! Asistence: Jiří Burger, Peter Húževka.
     
    10:25
    Z tlaku domácího týmu vzešlo první vyloučení zápasu. Na trestnou zamířil Lukáš Kovář (VIT) a odpyká si menší trest za hákování.
     
    07:50
    Zdeněk Bahenský se dostává do formy, což potvrdil parádní individuální akcí. Sparťanský útočník se dostal mezi tři hráče Vítkovic a pronikl až před brankáře Filipa Šindeláře. Posunul si puk do strany a trefil pouze pravou tyč Šindelářovy branky!
     
    05:58
    Ve velké šanci se ocitl Lukáš Klimek, který v mezikruží zachytil kotouč, jenž vypadl z hloučku hráčů. Sparťanský křídelník si posunul puk do strany, ale na Filipa Šindeláře nevyzrál.
     
    01:59
    Bylo rušno na obou stranách. Nejdříve Ivan Rachůnek volejbalovým způsobem prodloužil na unikajícího Přibyla, který ovšem Šindeláře nepřekonal. Vzápětí ujel při protiútoku Szturc a trefil pouze pravou tyč sparťanské klece! Další brejk Sparty zakončoval Ivan Rachůnek pouze do Šindelářova náručí.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 33. Krejčík (Pilař) – 20. Stehlík (Burger, Húževka), 54. Svačina (Roman, Svoboda), 59. Húževka (Burger)


    HC Sparta Praha: Pöpperle (Novotný) – Krejčík, Pilař (A), Švrček, Sičák, Kubát, Philipp – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rachůnek I., Přibyl, Klimek – Rachůnek T., Bahenský, Forman.
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) – Barinka (A), Hruška, Kudělka, Sloboda, Stehlík, Kovář, Bail – Húževka (A), Burger (C), Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Vandas – Němec, Kolouch, Kucsera.

    Rozhodca: Minář, Horák – Podrazil, Zavřel

    Diváci: 5.861