Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – NJ Devils 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Dallas – Detroit 1:5 (kon.)
St. Louis – Columbus 6:2 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
LA Kings – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Nedeľa 05.01.2014, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jeff Carter (LAK) (2 + 0)
    2. Jonathan Quick (LAK) (28 zásahů)
    3. Roberto Luongo (VAN) (48 zásahů)
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden z týmů nenastoupil žádný Čech nebo Slovák.
     
    Přestože to byli domácí, kdo se déle jak čtyřicet minut hry trápil a prohrával 1:0, díky povedené třetí třetině berou Los Angeles Kings výhru v poměru 3:1. Svého soupeře přestříleli o skvělých 21 střel a dá se tak řící, že nakonec je vítězství opravdu zasloužené. Velice dobrý výkon podali oba brankáři, počkejme si, zda alespoň jeden z nich bude vyhlášen hvězdou utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Domácí tým nakonec trefuje prázdnou svatyni podle pravidel hry a vede o dvě branky, což mu zcela jistě přiděluje všechny body z tohoto zápasu. Ve středním pásmu dostal kotouč na svou hokejku JEFF CARTER, který se svým druhým zásahem nemýlí. Asistence: Drew Doughty.
     
    59:32
    Hodně horké chvíle zažívá golman domácích Jonathan Quick, musel řešit další nepříjemnout situaci na brankovišti.
     
    59:26
    Roberto Luongo zůstane na střídačce a branka Canucks opuštěna.
     
    59:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:26
    Daniel Sedin byl v samostatném úniku na Jonathana Quicka, ale domácí brankář se proti němu skvěle vytáhl svými připravenými betony na brankovišti, důležitý zákrok!
     
    59:09
    Teď už sice Luongo odjel a branka zůstala prázdná. Domácí trefili prázdnou svatyni, ale stáli v ofsajdu, takže rozhodčí rozpažuje a trefu neuznává. Pokračuje se za stavu 2:1 pro Los Angeles Kings.
     
    58:42
    King prověřil střelou z dálky Roberta Luonga, který zatím ještě nemůže odjet z vlastní branky na střídačku.
     
    58:04
    Kassin už získal na modré čáře útočné páso pro Vancouver a hosté kombinují. Zatím ale beze střely, což je samozřejmě hodně důležitý faktor hry.
     
    57:09
    Puk za brankou Jonathana Quicka zůstal jen několik okamžiků a už znovu hrají Králové. Hosté se zatím nemohou dostat k závěrečnému tlaku, který by si zcela jistě potřebovali vytvořit.
     
    56:43
    Následně se sice Vancouver Canucks už dostali do útoku, ale příliš spěchali přes modrou čáru. Tam je totiř velice rychle zastavuje hvizd rozhodčího a postavení mimo hru.
     
    56:13
    Hodně dobrá střela v podání Justina Williamse po ledě, Roberto Luongo ale proti ní stačil včas sevřít své betony a zasáhnout.
     
    55:38
    Hosté se potřebují rychle dostat před branku Jonathana Quicka, ale zatím jsou jejich rozehrávky hodně nepřesné. To je pochopitelně voda na mlýn pro Los Angeles.
     
    55:30
    Jeff Carter chtěl přidat určitě ještě jeden gól do sítě Vancouveru, ale teď byl zastaven už na modré čáře ofsajdem. Bude se pokračovat po reklamní pauze.
     
    54:54
    Dobrá pozice pro Frattina po nahrávce od Toffoliho, ale tentokrát puk nenašel správný směr na branku, takže domácí Kings musí zase rychle zpátky do obranného pásma.
     
    54:23
    Teď sice dostaly Kosatky kus černé gumy pouze do středního pásma, ale to jim zatm bude stačit. Hned po konci Sestitova trestu se ale musí vrhnout do útoku, pokud chtějí vyrovnat.
     
    53:36
    Drew Doughty a Justin Williams dlouho točili soupeře kolem jejich vlastní branky, ale k zakončení nedošlo. Canucks vyhazují a zatím se poměrn úspěšně brání.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 42. Brown (Williams, Stoll), 53. Carter (King, Kopitar), 60. Carter (Doughty) – 13. Kesler (D.Sedin, H.Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford
    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodca: Mark Lemelin, Tim Peel – Darren Gibbs, Jay Sharrers

    Diváci: 18118